Jump to content

Ima li šta za posao???

Оцени ову тему

Препоручена порука

:drugarstvo: facenew22222222

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

У праву су људи facenew22222222. Посла има :drugarstvo:.

Лепо васпитани људи не постављају таква питања. Него ако могу да помогну онда започињу ту тему. Мислим да сви знају да се студенти не питају за испите. А овамо као не знају да не треба људима стајати на њихову муку. Каква им је намера не знам, али не морају да ми стају на жуљ. Ако то не знају онда им то и на мало грубљи начин треба рећи. И мало их опаучити када ти стану на жуљ.  0442_feel

Подели на овим сајтовима

:drugarstvo: opak si ti Đorđe, nije se dobro tebi zamjerati  0442_feel.  facenew22222222

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

шта да вам кажем кад ме ћале сваки дан зове да ме пита како је на послу, целе недеље од кад сам кренуо да радим  :)

на крају сам морао да му објасним да нисам моја мала сестрица која има 10 година и сваки дан кад дође из школе нема појма шта има за домаћи  :)

после ме је питао како љубав и онда сам одустао  :drugarstvo: 0442_feel 1405_love

родитељим ... не могу да се ''искључе''   :bla:

Подели на овим сајтовима

Molim visoko i više obrazovane da kada govore o nezaposlenosti ne spominju svoje obrazovanje.

Deluje pogubno na mlađe koji tek treba da se školuju.Ja svoju decu stalno motivišem da uče i da imaju dobre ocene.I šta da radim kad mi dete dođe i kaže :"Tato breee pa zašto da učim kad nikad neću dobiti posao kao ova teta/čika sa foruma"

онда му објасниш ситуацију у Србији и укажеш да има прилично четри избора, сем тога што од кукања неће видети ништа у животу:

- да тупи мозак глупостима

- да се запосли и буде несрећан

- да се запосли и ради на својој срећи

- да одустане у старту

нажалост, сусрећем се ових дана са глаголом који ми је прилично мрзак у следећим конфигурацијама реченице:

''добио'' посао, ''добио'' плату, ... као да ти неко нешто да на лепе очи, а ти ЗАРАДИО свој месец и посао.

иначе, што се више школујеш, све више имаш шанси јер је ''ваздух ређи'', има и тај моменат.

да, мислим чак и на Србију у свему што сам написао.

Подели на овим сајтовима

У земљи Србији тај "ређи ваздух" је баш редак...

па и није баш тако ... због школства које је полу-јефтино доста људи се академски образује, али и доста оде одавде аутоматски, сем тога што то неки факултети активно омогућавају својим студентима.

друго је што се овде људи задовољавају да једу, уместо и да буду у ситуацији да некоме плате оброк приде, а сасвим је трећи фактор и несналажљивост и инертност у тражењу или налажењу посла.

ми смо држава у менталној транзицији, сем што смо и у разним другим транзицијама. има доста посла у принципу, само што људи неће да раде а има и момента разних врста дискриминација од стране послодавца, да не кажем робовласника.

онда постоји и тај заиста ретки ваздух где је послодавац ок.

ја стварно не могу да се пожалим, и даље сам у фазону да је цела ситуација савршена у мом случају.

иначе, не знам како је у другим сферама, ал ово је моје искуство у IT-у у Београду, као радника и као шефа.

Подели на овим сајтовима

То је супер што ти је "секира упала у мед", вероватно си и заслужио.

Има и тога да људи много биркају шта ће и где да раде.

Кад је нужда, мислим да наши критеријуми и високи захтеви падају у воду.

Ја волим свој посао, није ни плата лоша, али врло често има дана кад бих радије скупљала лишће по парку и секла живу ограду, за мање паре  :bla:

Подели на овим сајтовима

па добро, јесте савршен посао из моје перспективе, ал сам ја 14 година радио активно на томе да ми се оваква врата отворе, као и можда нека будућа.

увек кад су ми се отворила, нисам дозволио да ми се затворе него сам ја контролисао оће ли ми бити отворена или затворена ...

нека врата залупиш тако јако да се чује по целом граду, можда и шире.

нека се никад не затворе, јер се допуњаваш са неким, макар једном годишње по 5-15 дана.

бирао сам и ја, некад нисам, а у претходној фирми сам дао отказ јер нисам желео да жртвујем сопствени живот због посла иако сам био одма испод облака Олимпа.

практично сам отишао на улицу без икакве опције у рукаву, не за мање паре.

треба бити паметан, у сваком случају, а поготово не бити без плана, плаховит, паничар или мува.

Подели на овим сајтовима

шта да вам кажем кад ме ћале сваки дан зове да ме пита како је на послу, целе недеље од кад сам кренуо да радим  0102_laugh

на крају сам морао да му објасним да нисам моја мала сестрица која има 10 година и сваки дан кад дође из школе нема појма шта има за домаћи  4chsmu1

после ме је питао како љубав и онда сам одустао  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

родитељим ... не могу да се ''искључе''   :group111:

sada mi je jasnoo zasto si takav....hahhaaha
Подели на овим сајтовима

То је супер што ти је "секира упала у мед", вероватно си и заслужио.

Има и тога да људи много биркају шта ће и где да раде.

Кад је нужда, мислим да наши критеријуми и високи захтеви падају у воду.

Ја волим свој посао, није ни плата лоша, али врло често има дана кад бих радије скупљала лишће по парку и секла живу ограду, за мање паре  0110_hahaha

to uopste nije los posao!!!mozak na pasu i teraj...
Подели на овим сајтовима

Свима који имају муке са налажењем посла саветујем да почну да читају акатист светој Ксенији Петровградској

http://www.molitvenik.in.rs/akatisti/akatisti_svetima/akatist_svetoj_kseniji_petrogradskoj.html

многима је помогла управо што се тиче налажења посла

nesiguran stadaradim

Знам случај где је један познаник после неколико дана нашао посао!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...