Jump to content

Ima li šta za posao???

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Право да ти кажем Мирођијо не сикирам се уопште биће како Бог буде хтио, али некако кад ме тако почну испитивати, па се ишчуђавати, галамити, не могу да се не изнервирам. Али нека - то је добро за смирење. Уосталом прочитајте молим вас ако вас не мрзи текст (или послушајте видео) који сам поставила на теми Господ говори човјеку - одмах некако буде лакше.  shuntavilo2

trazim ovaj video nemogu naci ,bili poslala link
Подели на овим сајтовима

Evo izvoli: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7897.0.html Imaš prvo tekst, a ispod je video.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

evo vam moj slucaj. radio sam do 2002. god. u jednoj firmi (zavrsio sam za inzenjera za preradu vode) i jednostavno nisam video sam sebe u toj firmi i sam sam dao otkaz. prvo sto ta firma blage veze nema s onim sto sam zavrsio, a drugo za pet godina sam dobio tri puta da radim kao fizikalac a dva puta kao poslovodja.  slava3 zadnji put kad su me postavili za fizikalca i kad mi je puklo sve  slava3 tada sam kod otisao kod glavnog poslovodje  slava3 i rekao mu svasta. znate sta mi je on odgovorio?  bendoff e pa da si tako pricao ranije ne bi sad davao otkaz drugim recima odavno bi avanzovo  eheeeej.  zato sad  slava3 jer ide zima a ogreva slabo pa samo mogu da  1000000001010 i da cekam  slava3 da bih se  slava3 .

salu na stranu, sad se bavim nekim anketarstvom, ali mi to slabo pomaze u kucnom budzetu. znate ono  slava3 dobar dan, da li bi imali par minuta vremena da odgovorite na par pitanja  slava3 a oni meni  slava3 slava3 slava3 ili  slava3 eheeeej ili bude  eheeeej . tako da ima svakakvih sitjuejsn.

Подели на овим сајтовима

Јако незгодна ситуација. И сам сам у истој. Могао бих ти много савета дати, али ни сам их не примењујем, па су то празне речи. Али нека јече празне речи. Треба сваки дан радити, борити се да радиш, борити се да нађеш посао, да нађеш момка, мужа, породицу. Никако се не препуштати. А када радиш нешто, када видиш продукт тог рада, онда долази и благослов са неба, и ствара се прилика за напредовање, за бољи посао, за породицу. Време пролази, а ми гледамо у сутра, или јуче, а никако у данас, у садашњи тренутак. Некада нам с неба стигне шанса, а ми успавани, навикли да мислимо, а не живимо, кренемо да размишљамо да ли је то баш то, да анализирамо, и шанса прође поред нас.

Све долази од Бога. Тачно. Али Бог неће да будемо ми посматрачи дела његових, него хоће да будемо његови сарадници. Неће робове, послушнике, него своју децу. Хоће да му омогућимо да делује кроз нас, са нама заједно. Хоће иницијативу, хоће борбу, хоће сведочанство наше вере, његове силе која је у нама. Он нам је дао силу да горе померамо, а ми јаучемо, и савијамо се, и повлачимо се на сваки неуспех, на талас који у нас удари, на нечију ружну реч, а у нама је сила да горе померамо, али из неког страха је не користимо. Изађи и бори се, и када најмање очекујеш, доћи ће оно шта ти је потребно, шта желиш. Морају таласи да ударају у нас као камење и да нас брусе, на нас ломе, да нас обликују како треба, да постанемо људи прави.

Кад те неко пита за посао, одговори му, да ли он може негде да те запосли, и да ћеш му првом јавити чим се запослиш и да те не пита глупа питања. Исто и за момка, ако зна неког финог нека каже, а не да брине туђу бригу. Ту не треба бити фин и оћутати. Него кад неко није пристојан, то му треба на јасан начин ставити до знања. Показати да и ти имаш кичму и осећања, да си људско биће, да си од крви и меса, а не глумити финоћу. Да видиш како ће да те после тога тај више цени и уважава, и да почне мало да размишља о последицама својих речи

Подели на овим сајтовима

Bas je gadno sto nemate posla.

Probajte biro, gledajte oglase, raspitujte se, nesto, bilo sta!

A mislim da bi trebalo da nadjete neki posao, bilo kakav, da ne bude u struci, cisto da radite nesto preko dana.

Zabavicete mozak i upoznacete finih ljudi. Pa makar to bilo ne znam ni ja sta...

To bih ja uradio da sam na Vasem mestu.

Svako dobro.

Подели на овим сајтовима

Mislim generalno da ljudi to ne rade iz zle namjere, nego eto, ne znaju šta bi drugo pitali, to su kao uobičajena pitanja koja se postavljaju drugima, ali istina je da ženu koja je u braku i nema djecu već dugo vremena najviše boli rečenica, pa šta vi čekate, kad ćete dobiti bebu, isto je kad zaposleni pita nezaposlenog zašto se ne zaposli, sit se gladnom ne razumije.

@Darko

Sve je to divno što si ti rekao, i potpuno se slažem, samo nekada zaista čovjek poklekne i vidi da ne može baš ništa da uradi. To naravski nije razlog da se dižu ruke od svega. Ali, barem se ne moraju trpiti ispitivanja, provokacije i savjeti koji su potpuno beskorisni, ali eto služe da dotični može da prosipa sopstvenu pamet i uživa u njoj.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

0442_feel facenew22222222 :drugarstvo: 1405_love

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

@Darko

Sve je to divno što si ti rekao, i potpuno se slažem, samo nekada zaista čovjek poklekne i vidi da ne može baš ništa da uradi. To naravski nije razlog da se dižu ruke od svega. Ali, barem se ne moraju trpiti ispitivanja, provokacije i savjeti koji su potpuno beskorisni, ali eto služe da dotični može da prosipa sopstvenu pamet i uživa u njoj.

Nisam siguran da sam razumeo. Ko prosipa sopstvenu pamet i uziva u njoj?

[Osim vecine ljudi na forumu? xD]  [salim se :drugarstvo:  0442_feel  facenew22222222  ]

Подели на овим сајтовима

Nisam na tebe mislila, ali postoje ljudi koje se npr. iščuđavaju kako to da ne možeš da se zaposliš, rekao bi da tamo postoji toliko posla, samo ja neću eto da radim. Eto sigurna sam da znaš takve ljude, koji te optuže i osude a da pri tome nemaju pojma o onome o čemu govore. Na to sam mislila.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Nisam na tebe mislila, ali postoje ljudi koje se npr. iščuđavaju kako to da ne možeš da se zaposliš, rekao bi da tamo postoji toliko posla, samo ja neću eto da radim. Eto sigurna sam da znaš takve ljude, koji te optuže i osude a da pri tome nemaju pojma o onome o čemu govore. Na to sam mislila.

Ma kog je briga za njih!?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...