w.a.mozart Написано Август 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Proverbs 31:6 6 Give strong drink unto him that is ready to perish, and yoghurtaamen unto those that be of heavy hearts for foreseeing thee future... naš je prevod malo drugačiji 4chsmu1 ne bih sad da stavljam porodične al verujem da ČE ti ova biti zanimljiva Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 мала компилација 4chsmu1 И погледавши рече: Видим људе где иду као дрва. А гледајући људе сажали Му се, јер беху сметени и расејани као овце без пастира. И збива се на њима пророштво Исаијино, које говори: Ушима ћете чути, и нећете разумети; и очима ћете гледати, и нећете видети. Зато им говорим у причама, јер гледајући не виде, и чујући не чују нити разумеју. А Исус погледавши на њих рече им: Људима је ово немогуће, а Богу је све могуће. И смилова се Исус, и дохвати се очију њихових, и одмах прогледаше очи њихове, и отидоше за Њим. И сви се запрепастише, и хваљаху Бога, и напунивши се страха говораху: Чуда се нагледасмо данас! Ne možeš da ne voliš kada čuješ takav aorist. "Hvaljahu." 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Моцартее братеее, одлична тема! Била сам , септембра 2008. у Барселони 7 дана. Највише због Гаудија. Имам неке своје фотке, али сам тупсон па не умеме да их окачим 4chsmu1 Осима што је био изврстан архитекта (а лепо си рекао, крајње просечан студент), Гауди је до у танчина познавао анатомију, екологију...Фасциниран је водом и њеном снагом. На почетку си окачио фотографије куће која се зове Cassa Batllo. То је породдична кућа породице Батло. Сада се 1. и 2. спраат користе као музеј, а остало су приватни станови. Најфасцинантније у његовим кућама је то што су све имале (још почетком 20. века) централно проветравање, грејање, феноменално одрађено природно осветљење, сушионице веша, лавабое у купаоницама у којима под којим год притиском да лије вода, неће ни кап да прсне на под или зид (а ти лавабои и за садашње прилике изгледају свемирски модерно!!!),мале камине и лажна огледала и прозоре иза којих се крили канали за централно проветравање или луфтери. Фасцинантно! Максимална уштеда енергије. Парк Гуељ, из кога је детаљ са оним гуштером, је као бајка "Ивица и Марица". Ту постоје аквадукти, у виду елегантних стубова, којим се парк наводњавао уз помоћ кишнице. О најдушој а уједно јако удобној клупи на свету, која је сва од керамичких плочица-да не причам. План града који си поставио (онај баш ситан) јако лепо објашњава решење саобраћаја у Барси. Елем, ова најшира улица је "Булевар Дијагонал" и протеже се не знам колико км. Малтене са једног на други крај. А све између су кружни токови, којим је елиминисан саобраћајни колапс. Има семафора, наравно, али мнооогооо више кружних токова. Све функционише префектно, без гужве и трубљења, а Барселона има милион и по становника и свакодневно око 20.000 туриста. Јадан наш БГ са само једном Славијом. Зграде и куће, које су на самом почетку улица, немају оштар угао. Затупљене су, да би улице (излази из истих) и раскрснице били прегледнији за саобраћај и да би сунце тако лепо падало под најлепшим углом, како би се фасаде приказале најлепше што може. То је такође Гаудијева идеја. И нема качења клим, тј. спољњих јединица, по фасадама. Ништа се не квари. Пробаћу да окачим неку своју фотку са неким објашњенцем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2010 fenomenalno... baš mi je drago da ti se dopada... a sad da ja ponovim... da li ti možeš da mi kažeš koji je to zamak koji sam video a ne mogu naći njegovu sliku...koji iz odredjenog ugla liči na zmaja Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 Иначе, црква Света Породица (Sagrada Famillia), је подељења у два дела. Један који представља Нови Завет и један који представља Стари Завет. Део са Новим Заветом, зову и "Страна живота". трссана цркве је сва у облим деловима, чипкаста и лахораста. Ту је преедстављен цео Исусов живот. Љу је радио Гауди. Онај други део, који је старозаветни, је некако у оштрим геом. линијама. Онако како Гауди никад није радио. Зато ту страну називају "Страна смрти".. Ту страну сад раде архитекте. Дизалице и кранови вире са свих страна. Сам Гауди је забранио да се та катедрала заврши на било који начин, осим од добровољних прилога. Јапанци су пре 7 година нудили да заврше исту за 10-ак година (можда би они то успели и пре), али су Каталонци њихов предлог одбили са гнушањем. Гауди је погину баш тако што је у кућним папучама и кућном огртачу излетео из куће и ишао унатрашке и гледао у катедралу јерм му је нека ингениозна идеја пала на памет, и онда га је тресну трмвај. Неколико дана је лежао у мртвачници, јер нису могли да идентификују тело пошто је сав био чупав и барадат, а без докумената. Последњих година је живео у сиромаштву...све је одлазило на пројекте и катедралу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 fenomenalno... baš mi je drago da ti se dopada... a sad da ja ponovim... da li ti možeš da mi kažeš koji je to zamak koji sam video a ne mogu naći njegovu sliku...koji iz odredjenog ugla liči na zmajaТо стварно не знам. Ја нисам ишла у села која је он зидао ( а знам да је једно село баш прелепо..као бајка), тако да стварно не знам шта би то могло да буде. Једино сам обишла Фигерес, али то је везана зо Далија, а не Гаудија. Тамо нема ни "с" од сецесије, већ све сам надреализам 4chsmu1Сад и мене копка тај замак, негде ћемо га већ ишчачкати. Имам човека кога бих могла да питам и који би могао да зна одговор. Јављам ти одмах Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 ево покушај овде да нађеш, мислим да је овде све што је урадио ... http://www.gaudidesigner.com/uk/index.html ово је једина референца, али то води на Кућу Змаја, Casa Batlló http://en.wikipedia.org/wiki/Casa_Batll%C3%B3 This building was also commissioned by a wealthy local businessman, Josep Batlló, to serve mainly as a family home. Although Gaudi originally designed the building to look like St George's Dragon your imagination can run away with you as you stare at the structure from outside. Typical observations are of tiles used to portray fish scales, balconies that look like bird's nests and a roof than resembles a dinosaur's back! клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 http://i245.photobucket.com/albums/gg63/bubaalek/finca02.jpg јел` то? ако јесте то је из дела који се зове "Zona Universitaria". То парче земље је доктор Еузебио Гуељ дао Гаудију да уређује. Мислимда се замак зове Finca Guell. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2010 nije ovo a ni ono što je meda postavio Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 Купатило из снова ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 Ууууух, то ни Жил Верн није могао да замисли на свом "Наутилусу"! Човече, прелепо! И перископ, и лобања....да не изађе човек одавде. Ево га онај "магични" лавабо из ког не прска ни кап са стране, колико год јако да се "одврне" славина Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 један од тзв. лажних прозора и огледала-иза се крију фантастично решени тунели за централно проветравање Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2010 našao sam knjigu o gaudiju na netu pa kad je skinem postaviću sliku tog famoznog zamka..... darko,javi kako se dopalo devojci Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 вешерај...ништа грејање или апарати-само конструкција зидова, прозори на правим местима...и нема буђања веша какво год да је годишње доба Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 našao sam knjigu o gaudiju na netu pa kad je skinem postaviću sliku tog famoznog zamka..... darko,javi kako se dopalo devojci обавезно јави! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука