Jump to content

Антонио Гауди-Божији архитекта

Оцени ову тему

w.a.mozart

Препоручена порука

Постављена слика

Пре него вам шибнем текст са википедије  0110_hahaha да кажем неке ствари...Гаудијева дела сам упознао када ми је пријатељица која је ишла на aпсолвентску екскурзију донела књигу о њему из Барселоне... буквално сам занемео,као и моји укућани... било је то пре десетак година... оно што сам видео било је непојмљиво,немогуће... кад сам видео године када је прављено добио сам напад жучи  70zfof0qsamomolitva

Чоек  који је говорио да је инспирацију налазио у Божијим креацијама... дрвећу,цвећу итд.
Био је сасвим просечан студент и ничим није одударао... на крају га је згазио трамвај док се враћао кући са градилишта...од тада трамваји више не превозе по Барселони.Но,најбитније је оно између студирања и трамваја.

Недовршено ремекдело му је катедрала Саграда Фамилиа или света породица.

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%93%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8

на јутјубу можете погледати бибисијев документарац о Гаудију из 7 делова

Antonio Gaudi Gods Architect 1/7

и што би реко мој друг,сликар... проблем са Гаудијем и архитектама је што могу само да гледају и да му се диве...он је више уметник него архитекта ...

а сада најзанимљивије....слике...већина ових грађевина је настала између 1900. и 1920.

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

šareno a nije kič... to je prava retkost  0442_feel

тај фазон, потпуно освежавајуће делује сваки пут својом радости и разноликости у лепоти  4chsmu1 :cheesy: bliss jeeee
Подели на овим сајтовима

• Гости

мислим да бољег архитекте нема од Гаудија ...

facenew22222222

Мислим али нисам сигуран да га Римокатоличка црква канонизовала или тек је предлог за канонизацију.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...