nedeljko Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 Није истина. Може да се покаје само жив човек. Значи нема после овоземаљског живота више покајања? Љубав је свемоћна. Она може, између осталога, и олакшати судбу умрлих грешника. Православна црква тврди то одлучно, и настојава да се за умрле врше молитве и чини милостиња. - Св. Владика Николај Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 Nedeljko, tražio sam da mi Aleksandar odgovori jasno da li se čovek posle ovozemaljskog života može pokajati. Vaš odgovor mi više vuče na to da mi, s ove strane života, činimo nešto za umrle, našim molitvama. I molim vas, nemojte da odgovarate tako proizvoljno citatima. Kažite to svojim rečima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Август 8, 2010 Пријави Подели Написано Август 8, 2010 Nedeljko, tražio sam da mi Aleksandar odgovori jasno da li se čovek posle ovozemaljskog života može pokajati. Vaš odgovor mi više vuče na to da mi, s ove strane života, činimo nešto za umrle, našim molitvama. I molim vas, nemojte da odgovarate tako proizvoljno citatima. Kažite to svojim rečima. Извините, Човек се после, овоземаљског живота, не може покајати. То тврди Православна црква. Уз дужно поштовање, нису цитати, већ духовне поуке Св. Владике Николаја, са благословом нашег Патријарха Иринеја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Kada postavite neku rečenicu koja nije vaša, i još i potpišete autora, to jeste citat, nevezano za to odakle ste ga uzeli. Elem, i dalje bih voleo da mi odgovori Aleksandar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Није истина. Може да се покаје само жив човек. Значи нема после овоземаљског живота више покајања? донекле ћу допунити питање Миљаново, иако сам неутралан по питању покајања после телесне смрти ...зашто је Господ сишао у Ад да проповеда Јеванђеље? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Nedeljko, tražio sam da mi Aleksandar odgovori jasno da li se čovek posle ovozemaljskog života može pokajati. Vaš odgovor mi više vuče na to da mi, s ove strane života, činimo nešto za umrle, našim molitvama. I molim vas, nemojte da odgovarate tako proizvoljno citatima. Kažite to svojim rečima. Извините, Човек се после, овоземаљског живота, не може покајати. То тврди Православна црква. Уз дужно поштовање, нису цитати, већ духовне поуке Св. Владике Николаја, са благословом нашег Патријарха Иринеја. није питање је ли појединачно мишљење неког светитеља или благосиљано од овог или оног, већ је ли саборни став Цркве по неком питању.е то је оно што је учење Цркве и Истина, а не усамљено мишљење. печат квалитета је Црква, а не светитељство јер нити један човек није непогрешив а може и са којекаквим заблудама (из незнања) да се обожи. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 сви су ближњи, нема селекције ... Јеврејин бити није грехота као што није ни бити Србин, а хомосексуалац је само још један у дубиози греха блуда - као што су други рукоблудници или слично ... Ово за Јевреје је као да си рекао да; "јерес није грехота". Ово друго неможе да се изједначава, кроз рукоблуд скоро сви потентни бар у одређеном раздобљу пролазе што није случај са хомосексуализмом који је сексуална аномалија.Господ је Јеврејин.размисли мало о последицама својег писања. а блуд је блуд, да ли је сексуалне или менталне природе. блуд тела се у разним облицима се испољава и сви воде у девијацију а блуд ума је врло вероватно најгоре врсте грех јер је у директном и опипљивом контакту са гордошћу. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Ja bih postavio još jedno pitanje, pošto ne znam: Gde tačno je rečeno da PC uči da nema pokajanja posle telesne smrti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Kada postavite neku rečenicu koja nije vaša, i još i potpišete autora, to jeste citat, nevezano za to odakle ste ga uzeli. Elem, i dalje bih voleo da mi odgovori Aleksandar. Нисам поставио реценицу, него поуку Св. Владике Николаја. shuntavilo2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Izvinite, u gramatici srpskog jezika ne postoji spoj reči koji se zove "pouka". Šta je pouka ako nije rečenica? Uostalom, pouka može biti i ceo roman. Nemojte da mešamo babe i žabe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Извините, Човек се после, овоземаљског живота, не може покајати. То тврди Православна црква. Уз дужно поштовање, нису цитати, већ духовне поуке Св. Владике Николаја, са благословом нашег Патријарха Иринеја. Sveti Maksim Ispovednik, sveti Isak Sirin i jos mnogi drugi sveti oci su verovali u apokastazu sto nije prihvaceno na 5. vaseljenskom saboru iz pedagosko vaspitnih razloga. Crkva ne donosi uvek odluke o nekom ucenju sa obzirom na to koliko su teoloski podrzana nego sa ciljem i pogledom na ceo domostroj spasenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Moje pitanje nije imalo direktno veze s apokatastazom. Mislio sam na recimo - trenutak pred Strašni sud, ili na samom Sudu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Izvinite, u gramatici srpskog jezika ne postoji spoj reči koji se zove "pouka". Šta je pouka ako nije rečenica? Uostalom, pouka može biti i ceo roman. Nemojte da mešamo babe i žabe. Извините, није страшно, и ако помешам бабе и жабе. Лако ћу их препознати и одвојити једне од других. О ЧИСТИЛИШТУ По православном учењу душа после смрти излази пред Божји суд, где по својим заслугама добија место свог боравка - рај или пакао. После смрти, човек нема могућности да се покаје или поправи. Римокатоличка црква, међутим, учи да осим раја и пакла.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Moje pitanje nije imalo direktno veze s apokatastazom. Mislio sam na recimo - trenutak pred Strašni sud, ili na samom Sudu. Zato takodje mislim da nije moguce. Ne vidim teolosku podlogu kod otaca za tako nesto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Moje pitanje nije imalo direktno veze s apokatastazom. Mislio sam na recimo - trenutak pred Strašni sud, ili na samom Sudu. Zato takodje mislim da nije moguce. Ne vidim teolosku podlogu kod otaca za tako nesto. Mene zanima zašto tačno nije moguće, ako nam ličnost ostaje intaktna? @nedeljko: Oprostićete, ali nismo pričali o čistilištu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука