И.стојковић Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Зависи од парохије, има доста оних који слабо зарађују. Полако , биће уведена плата па ће свако зарађивати по степену стручне спреме е тек тада има да буде хаос у цркви јер тако нешто Половину свештенства СПЦ неће прихватити. Тада ће се тачно видети ко је Пастир а ко занатлија!!! Имаш неку информацију о зарадама према степену стручне спреме, или? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Август 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Српска Црква треба да уведе плате (плус социјално и здравствено) за свештенике и тако да ријеши проблем сиромаштва појединих свештеника, или, опет, преоблино прикупљање новца неких који живе на јако богатим парохијама, тачније - сва примања преко плате иду у заједнички фонд за плате и за човекољубиве делатности - помоћ најугроженијим и многобројним породицама, стипендирање сиромашних студената, помоћ старим и изнемоглим итд.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Зависи од парохије, има доста оних који слабо зарађују. Полако , биће уведена плата па ће свако зарађивати по степену стручне спреме е тек тада има да буде хаос у цркви јер тако нешто Половину свештенства СПЦ неће прихватити. Тада ће се тачно видети ко је Пастир а ко занатлија!!! Имаш неку информацију о зарадама према степену стручне спреме, или? То постоји по плану да се уведу плате по стручној спреми.Сазнао сам од појединих црквених лица па су ми и коментари познати , већина је против Плате зато што су у већини са средњом школом и онда би то биле мале плате за текве свештенике. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vanmaxq Написано Август 7, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Проблем очигледно постоји. И пред тим, извесно, не треба затварати очи. Него о томе објективо и конструктивно разговарати. А на ползу свих - и пастира и народа. У смислу да, места за напредак у организацији Српске Православне Цркве, свакако има. И то треба јасно и гласно рећи. Нема љутиш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Српска Црква треба да уведе плате (плус социјално и здравствено) за свештенике и тако да ријеши проблем сиромаштва појединих свештеника, или, опет, преоблино прикупљање новца неких који живе на јако богатим парохијама, тачније - сва примања преко плате иду у заједнички фонд за плате и за човекољубиве делатности - помоћ најугроженијим и многобројним породицама, стипендирање сиромашних студената, помоћ старим и изнемоглим итд.. 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 0442_feel 319.gif клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Чим се ПатријарХ састао са Кркобабићем у вези пензија , за које време доћиће и тал план Плате да се оствари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Када бих умео боље да се сналазим са овим новим технологијама, било би ми заиста лакше да представим оно што мислим да напишем. Интересантно је да када пишемо на теми где члан пита како да преболи смрт драге особе, болест и патњу драге особе, и осећај сопствене патње што истом не може да помогне, најчешће користимо израз, "Све је по Божијој милости или допуштењу", или други израз већини далеко познатији,"Свако свој крст носи". Нисам теолошки образован, па вас молим да ми опростите ако сам погрешио у писању израза, али истовремено да се ни не концентришемо на саме изразе, већ на њихово значење. Просто, врло је тешко, људским размишљањима, доћи до решења које ће бити дуготрајно. Још пре више од пола године на многим другим темама, размењивали смо размишљања о питању енормних разлика, у средствима која су на располагању свештеницима.Закључак је да ниједно решење не би било довољно добро ни за кога, односно питање дана би било када би сада донето решење било опет подложно критици исте снаге каква је и данас. Милосрђе у сваком смислу, тако и у делићу који се зове, материјална средства неопходна за живот, јесте један од Дарова, којим нас Мили Бог свакодневно и сваког тренутка дарива. Отац детету, рођак рођаку, или било која релација међу људима, свакодневно се труди да помогне у сваком смислу, па и у материјалном. Лично, у свом окружењу нисам имао искуство, Богу хвала, да било коме то исто окружење не помогне, колико год је у могућности. Тај диван Дар Божији, Милосрђе, је ту, међу свима па и међу самим свештеницима. Заједница Литургијска, ма где се ко од нас налазио...Да ли нас можда, сам Христос Позива, да решењем овог питања покажемо како умножавамо Дар милосрђа који нам Је Дао...Писали смо и о томе....да правимо саборе у парохијама који имају баш оваква искушења....ма не само саборе, већ да идемо на Литургије, како би народ видео да је Литургија...ДА ДОЂУ И ДА ВИДЕ.... Да ли смо, сви без разлике клирици или мирјани, заиста милосрдни? 0110_hahaha 1405_love 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 cast izuzetcima...ima ih...ali u manjini...u globalu smo daleko od milosrdnog...mozda se neki ipak poprave... ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2010 cast izuzetcima...ima ih...ali u manjini...u globalu smo daleko od milosrdnog...mozda se neki ipak poprave... 0110_hahaha mense0198626478946378946 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 i mense0198626478946378946 kao se poprave...a sta ako se ne poprave.... ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2010 i mense0198626478946378946 kao se poprave...a sta ako se ne poprave....па ако се не поправе , негине им Аушвиц 70zfof0qsamomolitva Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 nisam za Ausvic...ipak ostaje nada da ce se popraviti.... ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 7, 2010 Шалио сам се , заиста се надам да иду боља времена за Патире , барем то ја некако примећујем. Време ће показати и надајмо се бољем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Август 7, 2010 Пријави Подели Написано Август 7, 2010 pa i ja sam se malo salila...ne zamerite.... hvala ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука