Jump to content

Како је Господ могао допустити да се догоди...?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Постављена слика

Кћи Билија Грахама је интервјуирана у јутарњем програму америчке телевизије.

Водитељица ју је упитала (у вези с трагедијом у Њујорку

11. септембра 2001. године):

Како је Бог могао допустити да се догоди нешто такво?

Ана Грахам је дала следећи одговор:

Вјерујем да је Бог дубоко растужен овом трагедијом, баш као што смо и ми сами, али ми сами смо му одавно рекли да се удаљи од наших школа, од наше владе и из наших живота. А будући да је Он пажљив и поштује наше одлуке, мирно се удаљио.

Како можемо очекивати да ће нам Бог дати свој благослов и заштиту ако смо му рекли да нас остави на миру?

Чини ми се да је све почело када је Маделине О'Хара (која је погинула и њезино тијело је недавно пронађено) рекла да не жели никакве молитве у нашим школама, а ми смо се с тим сложили.

Затим је нетко рекао: Боље је не читати Библију у школама … Библију која каже:

"Не убиј, не кради, љуби свога ближњега као себе самога",

а ми смо се и с тим сложили.

Касније је доктор Бењамин Спок рекао да не морамо тући по стражњици нашу дјецу када се злочесто понашају, јер би се њихове особности могле деформирати и тиме би се могло нарушити њихово самопоштовање

(син доктора Спока је извршио самоубојство),

а ми смо и њему рекли:

"У реду", јер смо сматрали да он као стручњак зна што је потребно за нашу дјецу.

Затим је нетко рекао да је боље да наставници и равнатељи не кажњавају дјецу када се не понашају коректно.

А педагози у школама су одлучили да нити један наставник не смије дирнути ученика када се некоректно понаша, јер се никако не жели лош публицитет.

Ми смо се и тада сложили.

Касније је нетко опет рекао:

"Допустимо нашим кћерима да абортирају ако то желе, а то нећемо рећи њиховим родитељима."

И с тиме смо се сложили.

Затим је неки мудрац из педагошког савјета школе рекао:

"Будући да су дјечаци увијек дјечаци и то ће они свеједно учинити, дајмо им онолико презерватива колико траже, а да би се могли забављати колико желе, али нећемо рећи њиховим родитељима да су презервативе добили у школи.“

Опет смо се сложили.

Тада су неки од изабраних на изборима рекли: "Није битно оно што радимо приватно, све док испуњавамо обвезе које смо преузели.“

Сложивши се с њима ми смо рекли:

"Није важно ако нетко, укључујући предсједника, чини све што га воља, све док сам запослен и док економија добро стоји."

Послије тога нетко је рекао:

"Тискајмо ревије са сликама голих жена и то назовимо дивљењем љепоти женског тијела."

Опет смо рекли да је и то у реду. Касније је нетко други отишао корак даље и тискао фотографије голе дјеце и сљедећим кораком их ставио на Интернет. Ми смо рекли

"Добро" , јер они имају право на слободу ријечи.

Затим је индустрија забаве рекла:

"Направимо ТВ програме и филмове који потичу бласфемију, насиље и секс.

Снимајмо глазбу која потиче на крађу, дроге, убојства, самоубојства, сотонске садржаје."

Ми смо тада одговорили:

"Ма то је само забава, нема ту никаквих посљедица и тако нитко ништа не узима за озбиљно и зато идемо напријед."

Сада се питамо зашто наша дјеца немају савјести. Зашто не разликују добро од лошега?

И зашто се усуђују убијати различите од себе, или себе саме? Вјеројатно, ако довољно дуго и интензивно размишљамо, можемо наћи одговор.

Мислим да се он може видјети у реченици: "Жањемо оно што смо посијали."

"Драги Боже, зашто ниси спасио малу дјевојчицу убијену у учионици?

Срдачни поздрав, забринути студент.“

И услиједио је одговор:

"Драги забринути студенту, у школе ми није допуштено ући.

Срдачни поздрав, БОГ."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 40
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Odgovor počinje veoma dobro, a onda se rasplinjuje u ono američko maltene farisejsko revnovanje.

Sve, sve, ali da branim ideju da nastavnici treba da tuku decu - ne.

Ali da je američko društvo preteralo s odbacivanjem Boga - jeste.

Najveći paradoks zabrane "God talka" u školama je ta što im na dolaru piše "In God we trust".

Подели на овим сајтовима

licemeran odgovor... licemeran i glup...

то је зато што немаш представу нити жељу да сазнаш шта значи тај датум.

неукост је код неких избор, а не наслеђе.

Подели на овим сајтовима

ne postoji nacija na kugli zemaljskoj koja vise propagira isusa i poziva na njega u svakom mogucem trenutku... tako da je ovo cisto licemerje...

Боље састављај реченице, нећемо дозволити да се са понижењем обраћаш хришћанском Богу и хришћанима.

osim toga, nije to jedina tragedija na svetu pa da se tako opravda bozije "nedelovanje"... sta da rade ljudi koji ne zive u americi  i nisu izbacili boga iz svojih skola? Ljudi na podrucju cunamija na primer?

Ili ako bas zelite, svratite do mog sajta pa prokomentarisite kako to "bog dozvoljava"... sajt mi je istoimen kao nick... necu da napisem ceo domen da ne bude reklama...

@ meda- prosvetli me i nauci: sta to znaci taj datum?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Сајт који водиш је најболеснији сајт у Србији. Заиста се питам како неко може са оноликом сладошћу да поставља оне гадости. Свакако, вероватно си хтео да кажеш како је све то кул и како је то разлог још мало пљувати по Богу?

НЕ ПРЕПОРУЧУЈЕМ ДА ИКО ПОСЕТИ ТАЈ САЈТ!!!

Подели на овим сајтовима

Prvo: super sto ste mi iscenzurisali post i time pokazali netoleranciju... ovako okrnjen nema nikakvog smisla tako da je bolje da ste ga obrisali.

Drugo: Sto tebi smeta sajt? Ja niti pravim te klipove niti sam bilo kako umesan u njihovo nastajanje ili snimanje. To su klipovi iz celog sveta i deo su svakodnevne realnosti koju ljudi zaronjeni u svoju glupost i neinformisanost ne primecuju jer vise vole da veruju u bajke i izmisljene likove.

Zasto bog dozvoljava te stvari? Bog je stvorio ovaj svet sa svim svojim nesavrsenostima? Kad bi on hteo da prestane da nam salje ovakve grozote ne bi imalo sta da se snimi i ja ne bih imao sta da objavljujem.

Ovako ja samo distribuiram bozija dela.

Jer malo je svima preko... glave... da za dobre stvari hvalimo gospoda a za lose stvari je uvek kriv neko drugi. pa ne moze to tako. pogledajte istini pravo u oci... ako smete...

jer...

zivot nije isus na tostu hleba  i bog u plesni iza kreveta... nije zivot cvetna livada posuta bozijim namerama nit nasmejani pop koji radi prima prilog crkvi... ne gospodo... desavaju se i druge stvari... za koje ako imate hrabrosti treba reci da takodje dolaze od tog vaseg boga... ma koliko grozne bile... ali ne, to bi pokvarilo imidz, a onda bi propaganda morala biti jaka da ispravi fleke... ponovo

Подели на овим сајтовима

Сајт који водиш је најболеснији сајт у Србији. Заиста се питам како неко може са онолико сладошћу да поставља оне гадости. Свакако, вероватно си хтео да кажеш како је све то кул и како је то разлог још мало пљувати по Богу?

НЕ ПРЕПОРУЧУЈЕМ ДА ИКО ПОСЕТИ ТАЈ САЈТ!!!

Многи псују Бога.

АЛИ ово мислим подлеже грађанским законима што има на том сајту ...

Подели на овим сајтовима

Kad se rodi lepa beba- to je bozije delo... "jaoooooo hvaljen bio! hvala mu sto nam salje ovu srecu i radost. nas bog koji nas mnogog voli..."

Kad umre lepa beba- ...?

?

PS. moj sajt nije ni u kakvoj vezi sa religijom. niti mu je cilj da ismeva ili pljuje boga niti bilo koji slicne prirode... za to postoje ovakvi sajtovi 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Prvo: super sto ste mi iscenzurisali post i time pokazali netoleranciju... ovako okrnjen nema nikakvog smisla tako da je bolje da ste ga obrisali.

Drugo: Sto tebi smeta sajt? Ja niti pravim te klipove niti sam bilo kako umesan u njihovo nastajanje ili snimanje. To su klipovi iz celog sveta i deo su svakodnevne realnosti koju ljudi zaronjeni u svoju glupost i neinformisanost ne primecuju jer vise vole da veruju u bajke i izmisljene likove.

Zasto bog dozvoljava te stvari? Bog je stvorio ovaj svet sa svim svojim nesavrsenostima? Kad bi on hteo da prestane da nam salje ovakve grozote ne bi imalo sta da se snimi i ja ne bih imao sta da objavljujem.

Ovako ja samo distribuiram bozija dela.

Jer malo je svima preko... glave... da za dobre stvari hvalimo gospoda a za lose stvari je uvek kriv neko drugi. pa ne moze to tako. pogledajte istini pravo u oci... ako smete...

jer...

zivot nije isus na tostu hleba  i bog u plesni iza kreveta... nije zivot cvetna livada posuta bozijim namerama nit nasmejani pop koji radi prima prilog crkvi... ne gospodo... desavaju se i druge stvari... za koje ako imate hrabrosti treba reci da takodje dolaze od tog vaseg boga... ma koliko grozne bile... ali ne, to bi pokvarilo imidz, a onda bi propaganda morala biti jaka da ispravi fleke... ponovo

http://vukajlija.com/ateista

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...