Jump to content

Разговарајући са Апостолима и светитељима сазнала сам ...

Оцени ову тему

Да ли вам се допада тема ?  

15 члановâ је гласало

1. 1. Да ли вам се допада тема ?

• Да
      10
    • Не
      5

Препоручена порука

за све цитате и тумачења потребна је пре ширина а не буквалност ...

зашто да се не дружимо са грешнима, што смо ми бољи од других или они гори од нас? с друге стране благочестиво и фино друштво се утрули у уображености, самодовољности и херметизму јер без сукоба са грехом се не може калити и пропада.

није страшно друштво наркомана ако си тамо да проповедаш некоме ко жели да слуша Реч Божју, али је страшно ако тебе они вуку са собом у ад а ти се поводиш изговорима.

и заиста је блажен онај који ни не види грех, па га ни не привлаче грешна места.

али онда је питање шта такав човек види на грешним местима, зар не?

сигурно не види пуну чистоту као у Цркви, већ делимичну и варљиву, па се и не везује за пало већ тежи пуноћи обитавања.

:cheesy:

А зашто видиш трун у оку брата свог, а брвна у оку свом не осећаш ?

Или, како можеш рећи брату свом: Стани да ти извадим трун из ока твог; а ето брвно у оку твом ?

Лицемере! Извади најпре брвно из ока свог,

па ћеш онда видети извадити трун из ока брата свог.

И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати.

Ја својој деци не би дозволила да се друже са наркоманима, лоповима, итд . Ја такве људе не мрзим, али ... Ја им не могу помоћи ! Ту само молитва помаже !

Моји родитељи и моја родбина је почела да размишља о Богу оног дана када сам ја кренула у манастир. Наиме, сваки викенд одлазим у манастир. Данас они посте, одлазе у цркву, причешћују се, итд.

Никада са њима нисам разговарала о Богу. Рекла сам им да мени није дозвољено да причам о доуховном животу. Упознала сам их са мојим духовником, и тако ...

Оно што би ја урадила да сам на Вашем месту је ... Предложила јој да оде у заједницу '' земља живих ''. Одлазила би са њом и на састанке. А ако треба провела би и неко време у манастиру са њом. И тако ... Мислим да је најбоље поразговарати са духовником о овој теми !

Ја сам своје пријатеље упознала у манастиру. Они су добри, поштени и духовити људи. Уживам у њиховом друштву. Мислим да су такви пријатељи дар Божији !

70zfof0qsamomolitva

И тако ... Ја рецимо уживам разговарајући са Вама ! Много тога сам научила !

Уколико сам погрешила ?! Молим Вас да ме исправите !

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 53
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Pretpostavila sam sestro da je neko od Svetih rekao, i ja stvarno prva podrzavam to da se sto vise okruzujemo istinskim hriscanima, monasima, i sl, i da izbegavamo greh i povod za greh, i jeste muka duhu npr.sve to sto si navela (sad se setih pravednog Lota medju bezakonicima)-primere gresnika; ali neke okolnosti su nam nametnute, cesto se u svom, pa i najblizem, okruzenju susrecem i sa raznim ruznim stvarima, i onda mi pada na pamet to od svetog apostola Pavla, da bi morali izaci iz sveta ako bi hteli da se uklonimo od svih gresnih ljudi, nego samo ako (kako ja shvatam)tako gresi neki brat ili sestra iz Crkve, sa takvim da i ne jedemo zajedno(ali opet da ga urazumljujemo kao brata)-i to sve ima vaspitno pedagosku dimenziju za tu gresnu osobu; i mi smo pozvani da budemo so zemlji, svetlost svetu; kako bi se vera sirila da su apostoli ostali orijentisani samo jedni na druge; da je Hristos vreme provodio samo sa pravednima; mi naravno sebe stalno da utvrdjujemo u veri i da se dobrim okruzujemo, ali onda i da tim zivotom svedocimo svoju veru upravo onima koje si navela, mora se imati kontakt i sa takvima, mora se propovedati (ne mislim samo na rec), a kome ako ne takvima, ne bi li se i oni spasli;pa da tako razmisljamo i cinimo ko bi od nas bio danas i svagda u Crkvi; mnogi iz Crkve su nekada spadali u tu "gresnu grupu" i da niko nije hteo da im se obrati i pridje i provodi vreme sa njima ne bi se sad ni okrenuli spasenju.  4chsmu1,  :cheesy:, :)

Подели на овим сајтовима

Pretpostavila sam sestro da je neko od Svetih rekao, i ja stvarno prva podrzavam to da se sto vise okruzujemo istinskim hriscanima, monasima, i sl, i da izbegavamo greh i povod za greh, i jeste muka duhu npr.sve to sto si navela (sad se setih pravednog Lota medju bezakonicima)-primere gresnika; ali neke okolnosti su nam nametnute, cesto se u svom, pa i najblizem, okruzenju susrecem i sa raznim ruznim stvarima, i onda mi pada na pamet to od svetog apostola Pavla, da bi morali izaci iz sveta ako bi hteli da se uklonimo od svih gresnih ljudi, nego samo ako (kako ja shvatam)tako gresi neki brat ili sestra iz Crkve, sa takvim da i ne jedemo zajedno(ali opet da ga urazumljujemo kao brata)-i to sve ima vaspitno pedagosku dimenziju za tu gresnu osobu; i mi smo pozvani da budemo so zemlji, svetlost svetu; kako bi se vera sirila da su apostoli ostali orijentisani samo jedni na druge; da je Hristos vreme provodio samo sa pravednima; mi naravno sebe stalno da utvrdjujemo u veri i da se dobrim okruzujemo, ali onda i da tim zivotom svedocimo svoju veru upravo onima koje si navela, mora se imati kontakt i sa takvima, mora se propovedati (ne mislim samo na rec), a kome ako ne takvima, ne bi li se i oni spasli;pa da tako razmisljamo i cinimo ko bi od nas bio danas i svagda u Crkvi; mnogi iz Crkve su nekada spadali u tu "gresnu grupu" i da niko nije hteo da im se obrati i pridje i provodi vreme sa njima ne bi se sad ni okrenuli spasenju.  :cheesy2:,  jahojao234, klapklap

Главни центар у животу сваког хришћанина мора бити његов дом.

То је место где расту деца и упијају у себе све оно што ће их учинити

истинским и племенитим мушкарцима и женама.

У дому где расту деца

читаво њихово окружење и све што се дешава утиче на њих,

чак и најмањи детаљ може да утиче на формирање њиховог будућег карактера.

Све оно лепо што виде дечје очи оставља трага у њиховим осетљивим срцима.

Морамо да учинимо да собе у којима ће наша деца спавати,

играти се и живети буду што лепше, онолико колико нам то средства дозвољавају.

Али и сам дом, чист и опремљен са укусом, с једноставним украсима и пријатним изгледом

непроцењиво утиче на васпитање деце.

Још један важан елеменат у породичном животу јесу односи међусобне љубави;

не просто љубави

него култивисане љубави у свакодневном животу породице,

испољавање љубави у речима и поступцима.

Љубазност у кући, не формална него искрена и природна.

Радост и срећа су деци потребни исто онолико колико је биљкама потребан ваздух и сунчева светлост.

И тако ... Не знам више ни ја сама колико сам ово пута поновила. Зашто !? Зато што је то наша обавеза ! Зато што је то реалан живот !

Bogorodicaaaaaa        greengrin

Моли се за своје пријатеље ! Непрестано се моли за њих !

Нико не може доћи к мени ако га не довуче Отац који ме посла; и ја ћу га васкрснути у последњи дан.

Све што мени даје Отац к мени ће доћи; и који долази к мени нећу га истерати напоље.

И тако ... Уколико сам погрешила, молим Вас, да ме исправите !

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

ево шта ја увек одговорим људима кад ми кажу да сам лицемер, и помало сам поносан што јесам јер још увек капирам да могу да се исправим и да сам управо тамо где треба да будем - у Цркви 4chsmu1

Постављена слика

шта би ти рекла кад би ти сад саопштио да сам бивши наркоман - јел се ти сад не дружиш са мном?

или да ми је то крими екипа са којом сам малтене одрастао и коју покушавам да привучем Господу 4chsmu1

или ајде ову лакшу аналогију - теби кад кажем Христос посреди нас, шта мислиш да ли је правилан поздрав Христа кад каже теби ''Меда посреди нас'' ...

исто тако ја стојим између Христа и њих и пуштам Господа да делује својом љубављу према СВИМ људима не разликујући их ни по којем делу.

јер да се делима или Законом спашавамо, или нам Господ уопште не би требао (Адамов пад) или бисмо сви или погинули од Закона или би Господ узалуд васкрсао ...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7697.msg206407.html#msg206407

и мислим да се дебело вараш кад светињу везујеш за место јер је носиш свуда са собом ако је Господ у твом срцу, а децу можеш да ставиш под стаклено звоно па кад буду побегла од тебе главом без обзира због таквог спутавања личности, шта мислиш где ће ПРВО да заврше ваљајући се?

страх никако не сме да буде мотив васпитавања, све нек је и из најбоље намере ...

за атмосферу у кући се потпуно слажем nasznak

Подели на овим сајтовима

ево шта ја увек одговорим људима кад ми кажу да сам лицемер, и помало сам поносан што јесам јер још увек капирам да могу да се исправим и да сам управо тамо где треба да будем - у Цркви nasznak

Нисам ја Теби рекла да си Ти лицимер ! Поставља се питање зашто је то Господ рекао !? Жао ми је што су Те узнемириле речи Христа. Оне су свима нама речене !

шта би ти рекла кад би ти сад саопштио да сам бивши наркоман - јел се ти сад не дружиш са мном?

или да ми је то крими екипа са којом сам малтене одрастао и коју покушавам да привучем Господу 4chsmu1

Ја имам јако пуно обавеза и јако мало времена за дружење! Моји најбољи пријатељи су ми Господ, свети, мој духовник, супруг, моја деца и монахиње манастира у који одлазим !

Ти и ја се не дружимо , ми само разговарамо писаном речју ! Ми се не познајемо ! Ти си мој брат у Христу и ја Те волим !

4chsmu1

Моли се за своје пријатеље ! Непрестано се моли за њих !

Нико не може доћи к мени ако га не довуче Отац који ме посла; и ја ћу га васкрснути у последњи дан.

Све што мени даје Отац к мени ће доћи; и који долази к мени нећу га истерати напоље.

или ајде ову лакшу аналогију - теби кад кажем Христос посреди нас, шта мислиш да ли је правилан поздрав Христа кад каже теби ''Меда посреди нас'' ...

не бих коментарисала !

исто тако ја стојим између Христа и њих и пуштам Господа да делује својом љубављу према СВИМ људима не разликујући их ни по којем делу.

јер да се делима или Законом спашавамо, или нам Господ уопште не би требао (Адамов пад) или бисмо сви или погинули од Закона или би Господ узалуд васкрсао ...

Како Ти можеш да пушташ Господа да делује на некога ? Ја мислим да Ти само можеш да се молиш Господу за некога !

и мислим да се дебело вараш кад светињу везујеш за место јер је носиш свуда са собом ако је Господ у твом срцу,

У питању је послушање духовном оцу. Наиме, у манастиру се устаје у пола четири ујутро; служба траје три сата; вечерња служба траје два сата; итд.

а децу можеш да ставиш под стаклено звоно па кад буду побегла од тебе главом без обзира због таквог спутавања личности, шта мислиш где ће ПРВО да заврше ваљајући се?

Моја деца расту у атмосфери љубави. О њима се брине Пресвета Богородица, владика Порфирије, мој супруг и ја. Не брини се Ти за моју децу !

страх никако не сме да буде мотив васпитавања, све нек је и из најбоље намере ...

Слажем се са Тобом !

за атмосферу у кући се потпуно слажем 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

нисам ни мислио да си ми рекла, а већ сам ти одговорио шта мислим о свим људима у Цркви ...

џаба мени да се само молим кад ми пацови расту у кући, а не набављам мачку 8086.gif

неко мора да помогне и теби и мени да нам саопшти неку памет коју пре нисмо знали, у том је смислу ''меда посреди нас'' аналогија.

мислим да се плашиш да размишљаш и то је грешка, јер онда испадне имаш списак и послушања а нимало разлучивања.

како је Бог љубав коју је излио на мене и сваког другог, а неко ко има одсуство љубави, зар не мислиш да неко треба да пружи руку таквом човеку или да га се клони као смрдљивих чарапа. опонираш управо Господу који је седео са најгорима и управо од једног од најгорих (Савла) направио Апостола.

ја мислим да су најгори искрен материјал за највеће међу светитељима, мученике и исповеднике Христовог наука, као што је увек и бивало.

која је поента да некоме не понудим љубав и наук у Истини, ако већ имам заповест - идите и проповедајте СВИМА?

нисам укапирао део о послушању са манастиром ...

ради са својом децом како мислиш, али питање стоји.

Подели на овим сајтовима

нисам ни мислио да си ми рекла, а већ сам ти одговорио шта мислим о свим људима у Цркви ...

џаба мени да се само молим кад ми пацови расту у кући, а не набављам мачку 8086.gif

неко мора да помогне и теби и мени да нам саопшти неку памет коју пре нисмо знали, у том је смислу ''меда посреди нас'' аналогија.

мислим да се плашиш да размишљаш и то је грешка, јер онда испадне имаш списак и послушања а нимало разлучивања.

како је Бог љубав коју је излио на мене и сваког другог, а неко ко има одсуство љубави, зар не мислиш да неко треба да пружи руку таквом човеку или да га се клони као смрдљивих чарапа. опонираш управо Господу који је седео са најгорима и управо од једног од најгорих (Савла) направио Апостола.

ја мислим да су најгори искрен материјал за највеће међу светитељима, мученике и исповеднике Христовог наука, као што је увек и бивало.

која је поента да некоме не понудим љубав и наук у Истини, ако већ имам заповест - идите и проповедајте СВИМА?

нисам укапирао део о послушању са манастиром ...

ради са својом децом како мислиш, али питање стоји.

Проповедај Радосну Вест својим животом. Проведи сваког месеца недељу дана у манастиру. Помози својој браћи у манастирима. Они имају јако пуно посла. У манастире долази јако пуно људи ради утехе.

Сваки манастир мора да изгледа уредно, чисто и итд. А то захтева јако пуно рада и труда. Мислим да је то корисније од причања неких прича. Иди у Хиландар и помози нашој браћи која га обнављају !

Па, не знам ... Хајде да позовемо некога од свештеника да нам се придружи и посаветује нас ?

Подели на овим сајтовима

нема фрке, зваћу упомоћ па ко бане да реши заврзламу и нејасноћу ...

у међувремену, шта мислиш како је хришћанство за 2000 година подигло неколико милијарди људи у крштење - седењем верних по сопственим заједницама или шетањима по ''проблематичним'' местима и дружењем са ''проблематичним'' људима и спонтаним проповедима таквима који су се покајањем уврстили у верне?

знаш, нису сви рођени у вери, неки као ја су у одраслим годинама примили веру, да не помињем моје родитеље који су после мене са 53 и 60 година примили веру крштењем и одржавају је светим причешћем 8086.gif

имам и питање: коме твоја манастирска литургијска заједница уствари проповеда и шири Христов наук - већ вернима одржавајући ватрицу која догорева са умирањем чланова или неким новима који ће повећати буктињу до светионика вере?

како схваташ овај цитат:

... Хвалећи Бога, и имајући милост у свију људи. А Господ сваки дан умножаваше друштво оних који се спасаваху.

дела светих Апостола, глава 2, стих 47

Подели на овим сајтовима

у међувремену, шта мислиш како је хришћанство за 2000 година подигло неколико милијарди људи у крштење - седењем верних по сопственим заједницама или шетањима по ''проблематичним'' местима и дружењем са ''проблематичним'' људима и спонтаним проповедима таквима који су се покајањем уврстили у верне?

Као што су се у време Христово најпре појавила знамења а затим уследило учење и најзад чуда, тако се догађа и сада.

имам и питање: коме твоја манастирска литургијска заједница уствари проповеда и шири Христов наук - већ вернима одржавајући ватрицу која догорева са умирањем чланова или неким новима који ће повећати буктињу до светионика вере?

Наиме, јако пуно људи долази у манастир ! У том манастиру се налази једна чудотворна икона. Сваког дана се догађају исељена и итд.

како схваташ овај цитат:

... Хвалећи Бога, и имајући милост у свију људи. А Господ сваки дан умножаваше друштво оних који се спасаваху.

41. Тада они који радо примише реч његову крстише се; и додаде се у тај дан око три хиљаде душа. 42. И бејаху постојани у науци апостолској, и у заједници, и у ломљењу хлеба, и у молитвама.

43. А уђе страх у сваку душу, јер апостоли чинише многе знаке и чудеса у Јерусалиму.

44. (Страх велики беше на свима њима). А сви који вероваше беху на окупу и имаше све заједничко.

45. И тековину и имање продаваху и раздаваху свима како је коме било потребно.

46. И сваки дан бејаху истрајно и једнодушно у храму, и ломећи хлеб по домовима, примаху храну с радошћу и у простоти срца.

47. Хвалећи Бога, и беху омиљени код целог народа. А Господ сваки дан додаваше Цркви оне који се спасаваху.

Као што су се у време Христово најпре појавила знамења а затим уследило учење и најзад чуда, тако се догађа и сада.Будући да је Петар био преиспуњен обилном благодаћу и да је откривао обећања и будућност, сасвим је природно што су они били обузети страхом, а утолико пре што је он своје речи потврђивао и сатвореним чудесима и знамењима (знацима).

Е сада ... Да ли ти своје проповедање можеш да потврдиш чудесима и знамењем ?

Подели на овим сајтовима

Bez ikakve namere da ikog uvredim pišem ovo.

Kad vidim ovakvu manastiro-maniju, naprosto ne želim da se zamonašim (ako je jedini put tome manastir), želim da budem među grešnicima i njima propovedam (jer u manastiru smo svi sveti, jelte).

To je ono o čemu se brsti ovih dana na svim crkvenim sajtovima: nezdrava eklisiologija, monahokratija i monahomanija. Znači 'ajmo svi u manastir, njima treba pomoć da izgledaju lepo i uređeno, a parohijske hramove ko šljivi...

I usput, Medo, i ja uvek ljudima, kad mi kažu "kako možeš da se družiš s tom i tom osobom" kažem "Jesi li ti čitao/la Pismo? S kim se Gospod družio? Ko nam je uzor, ako ne on?"

I opet se pokazuje ono o čemu sam pisao u "kalupima" (i o čemu ću morati podrobno pisati jednom ponovo) - ljudi jedva čekaju da se odreknu slobode - pa samim tim i odgovornosti - za svoja dela i da autoritetu prebace svoje sopstveno rasuđivanje.

Подели на овим сајтовима

Ja imam jednog duhovnika, i on mi je dovoljan.

A imam i razum i sopstveno rasuđivanje i ne bavim se copy/paste bogoslovljem.

Niti izdižem manastire iznad parohija, niti obrnuto.

No, mirjanima manastiri nikako ne mogu da budu na prvom mestu.

Onaj koji to propoveda radi na rasturanju Crkve.

Подели на овим сајтовима

Пуно Вас поздрављам и желим Вам живот испуњен прелепим осећањима Љубави, мира и радости !

Подели на овим сајтовима

Проповедај Радосну Вест својим животом. Проведи сваког месеца недељу дана у манастиру. Помози својој браћи у манастирима. Они имају јако пуно посла. У манастире долази јако пуно људи ради утехе.

Сваки манастир мора да изгледа уредно, чисто и итд. А то захтева јако пуно рада и труда. Мислим да је то корисније од причања неких прича. Иди у Хиландар и помози нашој браћи која га обнављају !

Па, не знам ... Хајде да позовемо некога од свештеника да нам се придружи и посаветује нас ?

мој живот ЈЕСТЕ чудо и радосна вест Божја - ја сам бивши наркоман који се скинуо са жилета смрти и жив је и нема једну последицу својег странпутичног живота пре крштења ... погледај мало неке старије теме, биће ти јасније зашто сам један од ретких који носе пуно име и презиме овде.

иначе ми је послушање да проповедам сестро, моја таленат је сајбер врсте, ма колико мало то теби изгледа ...

с друге стране, чест и рад сам гост у једном манастиру где већ имам благослов да сутра могу да останем да се касније замонашим са пуним благословом игумана и епископа, а позван сам и у Хиландар од скора да проводим тамо времена кад желим.

а ово што радим овде имам благослов својег исповедника и свештеника који води ово све, тако да није празна прича у питању.

сасвим је друга ствар што ти то не видиш као конкретну ствар и немаш појма ништа о мени.

Подели на овим сајтовима

Као што су се у време Христово најпре појавила знамења а затим уследило учење и најзад чуда, тако се догађа и сада.

Наиме, јако пуно људи долази у манастир ! У том манастиру се налази једна чудотворна икона. Сваког дана се догађају исељена и итд.

како схваташ овај цитат:

41. Тада они који радо примише реч његову крстише се; и додаде се у тај дан око три хиљаде душа. 42. И бејаху постојани у науци апостолској, и у заједници, и у ломљењу хлеба, и у молитвама.

43. А уђе страх у сваку душу, јер апостоли чинише многе знаке и чудеса у Јерусалиму.

44. (Страх велики беше на свима њима). А сви који вероваше беху на окупу и имаше све заједничко.

45. И тековину и имање продаваху и раздаваху свима како је коме било потребно.

46. И сваки дан бејаху истрајно и једнодушно у храму, и ломећи хлеб по домовима, примаху храну с радошћу и у простоти срца.

47. Хвалећи Бога, и беху омиљени код целог народа. А Господ сваки дан додаваше Цркви оне који се спасаваху.

Као што су се у време Христово најпре појавила знамења а затим уследило учење и најзад чуда, тако се догађа и сада.Будући да је Петар био преиспуњен обилном благодаћу и да је откривао обећања и будућност, сасвим је природно што су они били обузети страхом, а утолико пре што је он своје речи потврђивао и сатвореним чудесима и знамењима (знацима).

Е сада ... Да ли ти своје проповедање можеш да потврдиш чудесима и знамењем ?

лепо је што се у Ковиљу дешавају исцељења и нормално да немам ништа против, али како је то ваша литургијска заједница која мени личи на доста херметичну и неприступачну за оне који су најжединији Господа заслужна за њих? ипак је Бог тај који чуда чини ...

и даље ми не одговори одакле долазе ти нови људи у Цркву ако не од тоталних странпутичара које си навела као лењивцима, пијаницама, наркоманима, прељубницима, рукоблудницима, наркоманима, лоповима?

јел треба да ти пронађем у житијима светих сваки овај грех понаособ на некоме од светих да би увидела колико је велика љубав и покајање у човеку и да Бог не погани људе и не дели их по гресима ...

јеси ли уопште прочитала целу 10. главу из дела апостолских са овог линка који сам ти поставио у одговору још пре три поста?

питај и владику Порфирија јел одбио неког од наркомана да седне са њим и да му проповеда само зато што је посрнуо у животу?

не мислиш ли да је Бог поставио Апостоле да проповедају свима људима по свету с разлогом, као војсковођа који има велику војску која ће га служити и проносити СВИМА Његову спасоносну Реч?

и заповест упућену, свим крштенима приде, као царском свештенству: проповедајте свим народима?

чудеса стижу по вери човековој од Бога КРОЗ човека а не ОД човека као потврда његове светости. исцељења се и кроз најмањег у Цркви дешавају, а камоли кроз епископе који данас носе благодатни чин и титулу Апостола Цркве. чудотворна икона је одраз Божје благодати, Милости и Љубави према човеку који је у потрази за исцељењем а не светости живота једног владике или лика којег носи, јер су и светитељи постали то КРОЗ Христа, а не сами по себи или својим делима.

чак ни свети нису могли да се оперу добрим делима, већ се СВИ спасавамо Милошћу и Љубављу Божјом:

- Јер се делима закона ни једно тело неће оправдати пред Њим; јер кроз закон долази познање греха.

- Јер је Христос свршетак закона: који Га год верује оправдан је.

-  Па дознавши да се човек неће оправдати делима закона, него само вером Исуса Христа, и ми веровасмо Христа Исуса да се оправдамо вером Христовом, а не делима закона: јер се делима закона никакво тело неће оправдати.

- Не одбацујем благодати Божје; јер ако правда кроз закон долази, то Христос узалуд умре.

- А да се законом нико не оправдава пред Богом, познато је: јер праведник од вере живеће.

- Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати.

надам се да ме нећеш схватити да му ускраћујем благодат или светост живота, напротив, али да ти буде јасније одакле долази благодат. Господ сам сведочи да су магарице и камење проговорило кад би ми умукли са проповедима, тако да се не брини да би благодат чудесних исцељења избијала и из купиновог грма и животиње ако Бог тако нађе за сходно.

Дух дише где хоће ...

како ја, нити било ко може да се похвали да је ЈЕДНО чудо учинио, већ је пуна и цела заслуга на Богу, твоје питање је потпуно бесмислено.

а страх као смерница ка Цркви Божјој којој је недеља Васкршњи и најрадоснији празник је врло вероватно најстрашнија помисао - страх повлачи казну, а Бог није тиранин већ Љубав.

Подели на овим сајтовима

А зашто би се дружили са

лењивцима, пијаницама, наркоманима, прељубницима, рукоблудницима, итд ?

Зато што не поистовећујемо човека са његовим грехом. То што неко пије или чини блуд не значи да је лош човек, још мање да је недостојан љубави друге особе. Ја сам срела неколико алкохоличара и блудника који су изузетно добри људи, али још више несрећни и који траже макар мали зрак светлости.

Ја не капирам то ваше проповедање и спасавање других људи !

Шта Ви њима причате ?[/color][/b]

Ништа, сведочим својим животом.

Што се мене тиче, ако некога волим, може да буде сто пута све ово што си навела...кад не осуђујеш човека, кад можеш да разумеш његов грех јер си и сам исте природе и још кад можеш да видиш мало даље и дубље од тог греха, схватиш да су сви на крају жељни љубави, жељни Христа, само неки иду погрешним путем..

You catch me every time I fall...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...