Зосима Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Max, razumem da nekome ko se ne bavi ekonomijom Zvonkov post moze izgledati neobican i nelogican, ali veruj mi, ako se bar i bazicno informises, videces da stvari stoje bas onako kako je napisao... Naime, on nije iznio neki svoj licni stav (sa kojim se mozes sloziti ili ne) vec cinjenice koje su plod razvoja ekonomske misli od samog nastanka Ekonomije kao nauke, dakle od Adama Smita i njegovog "Bogatstva naroda" do danas...Чиста утопија,готово пандам комунизму и Марксу,Смит и екипа и благодати поштеног тржишног капитализма.Дакле ја причам о глобалној економској ситуацији,која је све,само не фер плеј,погледај текст горе! Где је ту здрав однос на тржишној пијаци,а да није успостављен силом и моћи. Па да ли мислите,да америчка економија зависи и опстаје од компјутерске технологије,кока коле,мц доналдса ,холивудских филмова и нба играча!? Где су ту улагања у војну и нуклеарну технологију,"наса" пројекти,колико треба да се произведе компјутера и хамбургера,да би се то подмирило ??!! Дакле,питање је дана,када ће та идила нестати и пући ко мехур од сапунице,јер понестаје и папира за штампање нових новчаница "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Ne bih to tako nazvala. Poznajem jednu osobu koja se odrekla većine stvari koje se kod drugih podrazumijevaju jer se plaši da potroši novac, npr. kupuje najgoru kozmetiku, ili se kupa toliko rijetko da svi plješću kad se to dogodi, uvijek dopušta drugima da ga čašćavaju, sam to izuzetno rijetko radi, uvijek kad poklanja nekome nešto gleda da to bude nešto poput drvene olovke, grebe se o druge a sam skuplja pare na računu. Kad ga pitam zašto to on kaže može mi zatrebati, a i volim da imam pare. Elem, pitam se čemu pare, ako ih uopšte ne trošiš? To je mana za života, ali kada ti ljudi umru to za njihove naslednike postaje vrlina. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука