Jump to content

Да ли је ово могуће???

Оцени ову тему

Препоручена порука

Доказују чињенице неке везане за Библију, на пример да се догодио потоп и томе слично. Мени је то поента њиховог.

Потоп можемо посматрати као надприродну појаву,што је логично, и ако га тако посматрамо онда може бити тешко наћи доказе за њега.

Pa i ne mora biti natprirodna, zašto bi bila?

Život je nastao u vodi, sve je bila voda, to jeste tako bilo.

Nije domen misterije.

Наравно да не мора бити натприродна,само говорим да из текста Постања можемо Потоп посматрати и као натприродну појаву.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 78
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Нису ни главни мотиви.Макар не начини стварања.Говорим о доказивању.

kako misliš dokazivanja? Pričaj sa Akviliom oko toga, te stvari nisu epistemiološki dokazi, niti se to tako treba tumačiti. Tako tvoji, pravoslavni Sveti Oci tvrde. :cheesy:

Око доказивања аутентичности описа јер је опис стварања у Постању врло оригиналан.

У ком смислу си говорио да нису епистемолошки доказ?

Nisu naučne tvrdnje i ne treba ih tako posmatrati. Svet nije stvorilo nikakvo stvorenje pre 6000 godina.

Подели на овим сајтовима

Не разумијем.Ко помиње 6000 година?

Научне тврдње су исто толико колико и тврдње науке о томе да нешто не постаје само од себе и да само себе не оживљава.

Подели на овим сајтовима

Не разумијем.Ко помиње 6000 година?

Научне тврдње су исто толико колико и тврдње науке о томе да нешто не постаје само од себе и да само себе не оживљава.

7518 tačnije. Tvoje objašnjenje je da je to delo svesnog i svemogućeg bića čiji sin na zemlji je Isus Hristos?

Znaš li šta je život uopšte?

Подели на овим сајтовима

Да се ради о 7518 година мораћеш да докажеш јер ја тврдим да у Библији не постоје датуми и родослови и да само велики непознаваоци Библије могу да рачунају вријеме уз помоћ ње.

Ја знам шта је живот исто колико и Хекел,Карутерс,Ајнштајн,Тесла,Кант,Лаплас,Лине.....Као што је Едисон дао дефиницију електрицитета тако и ја дајем дефицију живота.

А што се тиче БОГА:да,ја вјерујем да је БОГ створио живот јер је живо само од живог.Ако бисмо искључили БОГА онда бисмо дошли до закључка да наука држи васкрсење као један од основа биогенезе.

Подели на овим сајтовима

Да се ради о 7518 година мораћеш да докажеш јер ја тврдим да у Библији не постоје датуми и родослови и да само велики непознаваоци Библије могу да рачунају вријеме уз помоћ ње.

Ja sam u početku mislio da se ide sabiranjem u onom delu kad ovaj rodi onog, onaj onog i da se dobija negde oko 6000 godina.

Onda sam pričao sa jednim vernikom koji mi je izneo cifru da je po tom nekom kalendaru ova godina 7518.

Ја знам шта је живот исто колико и Хекел,Карутерс,Ајнштајн,Тесла,Кант,Лаплас,Лине.....Као што је Едисон дао дефиницију електрицитета тако и ја дајем дефицију живота.

Kaže se Hegel :cheesy:

Nisu davali definiciju? Život je poseban oblik kretanja materije.

А што се тиче БОГА:да,ја вјерујем да је БОГ створио живот јер је живо само од живог.Ако бисмо искључили БОГА онда бисмо дошли до закључка да наука држи васкрсење као један од основа биогенезе.

Veruješ da je bog stvorio život? Zato što je živo samo od živog?

Ko je stvorio boga? Ako materija vaskrsne kada kruži, onda da.

Okej, Dokins način sada. Kako možeš znati da je od 300 miliona bogova i božanstava koji postoje ili su postojali taj inteligentni dizajner kosmosa upravo judeo-hrišćanski bog u koga ti veruješ i kako znaš da je tvoja interpretacija njegovih želja i misli, kao i misli njegovog navodnog sina na zemlji tačna imajući u vidu da postoji negde oko 35000 frakcija hrišćanstva?

Подели на овим сајтовима

Ja sam u početku mislio da se ide sabiranjem u onom delu kad ovaj rodi onog, onaj onog i da se dobija negde oko 6000 godina.

Onda sam pričao sa jednim vernikom koji mi je izneo cifru da je po tom nekom kalendaru ova godina 7518.

То је библијски родослов који је врло непоуздан.Година 7518 је по преводу Старог Завјета на старогрчки или септуагинту.То је Црква узела као литургијско рачунање времена.

Kaže se Hegel dada

Nisu davali definiciju? Život je poseban oblik kretanja materije.

Не Дарко,каже се Хекел.Јеси ли чуо за њемачког научниика Ернеста Хекела који је дао теорију о ембрионима?

Стари римљани су имали једно златно правило за грађанско право али се то правило може примијенити на све:Omni definitio periculosa est-Свака дефиниција је опасна.

Прије свега та дефиниција коју си дао је непотпуна јер човјек није само материја.Воља човјекова је нематеријална тако да та дефиниција не обухвата вољу.

Veruješ da je bog stvorio život? Zato što je živo samo od živog?

Дјелимично.

Ko je stvorio boga?

БОГА нико није створио јер по логици све мора имати почетак.Ако је БОГ имао почетак онда Он није БОГ већ тај из чега је Он настао па онда нећемо Њега називати БОГОМ него Онога Који Је Био прије Њега.

Ako materija vaskrsne kada kruži, onda da.

Не,него ако је из мртве материје настао живи живот без посредовања БОГА онда је та материја васкрснула.

Okej, Dokins način sada. Kako možeš znati da je od 300 miliona bogova i božanstava koji postoje ili su postojali taj inteligentni dizajner kosmosa upravo judeo-hrišćanski bog u koga ti veruješ i kako znaš da je tvoja interpretacija njegovih želja i misli, kao i misli njegovog navodnog sina na zemlji tačna imajući u vidu da postoji negde oko 35000 frakcija hrišćanstva?

Ја само могу да вјерујем а исто тако могу да докажем да сви људи могу само да вјерују .На основу импликација историјских ја вјерујем да је моја вјера истинита али као дефект студија остављам могућност да гријешим  :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Стари римљани су имали једно златно правило за грађанско право али се то правило може примијенити на све:Omni definitio periculosa est-Свака дефиниција је опасна.

Rimljani su živeli davno. A to pravilo onda uključuje i samo to pravilo. Važi i za njega, ne?

Ja lično i ne vidim zašto bi definicija smetala samo zato što je definicija.

Не Дарко,каже се Хекел.Јеси ли чуо за њемачког научниика Ернеста Хекела који је дао теорију о ембрионима?

Hahaha. Svađaju se dve plavuše kaže li se Irak ili Iran.

Filozof Hegel?

Прије свега та дефиниција коју си дао је непотпуна јер човјек није само материја.Воља човјекова је нематеријална тако да та дефиниција не обухвата вољу.

Čega je to definicija, čoveka ili života?

БОГА нико није створио јер по логици све мора имати почетак.Ако је БОГ имао почетак онда Он није БОГ већ тај из чега је Он настао па онда нећемо Њега називати БОГОМ него Онога Који Је Био прије Њега.

Ima sofizam koji se zove petitio principi - iznošenje tvrdnje koja nije dokazana. Ne možeš ovako izneti tvrdnju i ponašati se kao da je istina ako nemaš nikakvih dokaza za to. Jako prosto.

A na početku ne stoji nikakvo 'ja verujem to i to'. Da si rekao da veruješ, onda ne bi bilo nikakvih problema.

Hm... Po kojoj logici je taj 'početak' koji mora postojati upravo hrišćanski bog čiji sin na zemlji je Isus Hrist? Znači to što je 'početak' bez obzira ko je i šta je, to je tvoj bog?

Не,него ако је из мртве материје настао живи живот без посредовања БОГА онда је та материја васкрснула.

Koja je poenta? vaskrsnuti = raise from dead? (:

Ја само могу да вјерујем а исто тако могу да докажем да сви људи могу само да вјерују .На основу импликација историјских ја вјерујем да је моја вјера истинита али као дефект студија остављам могућност да гријешим  шешир

Okej, tvoj izbor, tvoja stvar. Ako već istina nije bitna i religija valja.

Подели на овим сајтовима

Dragane,

Mrzi me da gledam to, prepričaj u kratkim crtama ako ti nije problem.

Hvala ti.

Човек у познању спољног света ограничен је својим чулима преко којих се са светом упознаје.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Rimljani su živeli davno. A to pravilo onda uključuje i samo to pravilo. Važi i za njega, ne?

То што су живјели давно ништа не смета.Подарили су нам правни систем који се и дан данас користи.Поента те дефиниције,ако се смије тако назвати,је да је сама дефиниција штура.

Ja lično i ne vidim zašto bi definicija smetala samo zato što je definicija.

Нико то није рекао.Говорио сам о садржини дефиниције која је врло плитка.

Hahaha. Svađaju se dve plavuše kaže li se Irak ili Iran.

Filozof Hegel?

Тако кажи:Нисам чуо  8086.gif

Čega je to definicija, čoveka ili života?

Може да буде и једног и другог јер је човјек живо биће.

Ima sofizam koji se zove petitio principi - iznošenje tvrdnje koja nije dokazana. Ne možeš ovako izneti tvrdnju i ponašati se kao da je istina ako nemaš nikakvih dokaza za to. Jako prosto.

Итекако имам.Цијела наука сведочи да мора постојати узрок од којега је кренуло све.Ако ништа друго та моја ``вјера ``је базирана на научном искуству.

A na početku ne stoji nikakvo 'ja verujem to i to'. Da si rekao da veruješ, onda ne bi bilo nikakvih problema.

Hm... Po kojoj logici je taj 'početak' koji mora postojati upravo hrišćanski bog čiji sin na zemlji je Isus Hrist? Znači to što je 'početak' bez obzira ko je i šta je, to je tvoj bog?

Овако,кад говориш са мном знај да ја држим до тога да ми само можемо да вјерујемо и да знањем називамо највећи и најјачи степен вјере.

Ја вјерујем да је то БОГ који проповиједа Црква због импликација:како историјских тако и натприродних.

Koja je poenta? vaskrsnuti = raise from dead? (:

Да.Мртво је оживјело само од себе,бесловесно је постало словесно само од себе.Тако ти вјерујеш,зар не?

Ја само могу да вјерујем а исто тако могу да докажем да сви људи могу само да вјерују .На основу импликација историјских ја вјерујем да је моја вјера истинита али као дефект студија остављам могућност да гријешим  шешир

Okej, tvoj izbor, tvoja stvar. Ako već istina nije bitna i religija valja.

Шта је истина?

Подели на овим сајтовима

То што су живјели давно ништа не смета.Подарили су нам правни систем који се и дан данас користи.Поента те дефиниције,ако се смије тако назвати,је да је сама дефиниција штура.

I njihov politički establishment (nema na srpskom reč) nam je dao hrišćanstvo.

On ga je ustoličio. Pa šta što je štura?

Nagradno pitanje: Šta definiše definicija koja počinje sa 'život je...' ?

Definicija plave boje je definicija mora zato što je more plavo? Tako ide?

Итекако имам.Цијела наука сведочи да мора постојати узрок од којега је кренуло све.Ако ништа друго та моја ``вјера ``је базирана на научном искуству.

Pa ti si deista? Fantastično.

Nadam se da ćeš uskoro i ateista postati (mada i ne moraš).

I Darvin je prvo bio deista.

Ја вјерујем да је то БОГ који проповиједа Црква због импликација:како историјских тако и натприродних.

Mora da me zezaš. Kakvih istorijskih i natprirodnih?

Да.Мртво је оживјело само од себе,бесловесно је постало словесно само од себе.Тако ти вјерујеш,зар не?

Ne baš tako, to je apsurd ali na neki način tako nešto se i jeste desilo.

Neživo je moralo postati živo a, živo nije ništa posebno zaista...

Samo se kreće materija na specifičan način. Svi elementi iz našeg tela postoje i van našeg tela.

Шта је истина?

Filozofsko pitanje. Neka bude 'Istina je ono što je tačno'.

Odgovara li tako nešto Rimljanima?

Подели на овим сајтовима

I njihov politički establishment (nema na srpskom reč) nam je dao hrišćanstvo.

Није да није,али какве то има везе?

On ga je ustoličio. Pa šta što je štura?

Nagradno pitanje: Šta definiše definicija koja počinje sa 'život je...' ?

Ништа.Џаба дајеш дефиниције кад са њима не можеш ништа.

Definicija plave boje je definicija mora zato što je more plavo? Tako ide?

Circulus vitiosus.Опет ништа.

Pa ti si deista? Fantastično.

Nadam se da ćeš uskoro i ateista postati (mada i ne moraš).

I Darvin je prvo bio deista.

Хм....по тој логици си могао да закључиш и да сам Јапанац  8086.gif

Mora da me zezaš. Kakvih istorijskih i natprirodnih?

Јеси ли чуо рецимо за сведоке васкрсења?То би била историјска импликација.Натприродна импликација би биле мошти Светог Василија острошког,слава му и милост.

Ne baš tako, to je apsurd ali na neki način tako nešto se i jeste desilo.

Па ако се и јесте десило онда није апсурд,а јесте се десило јер наука каже,цитирам:У бујону органских једињења одједном су настале нуклеинске киселине.Тако стоји у уџбенику биологије за други разред гимназије.

Neživo je moralo postati živo a, živo nije ništa posebno zaista...

То што си рекао је апсурд.Рећи да човјек који дише и хода и говори и компонује није ништа специфично у односу на камен је нетачно.Смијешно је казати да је један Моцарт или Паскал ништа посебно у односу на столицу или чашу.

Samo se kreće materija na specifičan način. Svi elementi iz našeg tela postoje i van našeg tela.

Наравно,само ми нисмо само тијело.Воља је врло нетјелесна као и савјест и као телепатија.

Шта је истина?

Filozofsko pitanje. Neka bude 'Istina je ono što je tačno'.

Odgovara li tako nešto Rimljanima?

Може бити и правно питање на које рецимо Алф Рос не даје одговор али рецимо Јеринг полази од неких поставки шта је истина.Ипак до сад наука која се највише практично бавила трагањем за истином,право,није дошла до закључка шта је истина.Рећи да је истина оно што је тачно може и највећи дудук али шта је то што је тачно?Шта је параметар истине?

Подели на овим сајтовима

Јеси ли чуо рецимо за сведоке васкрсења?То би била историјска импликација.Натприродна импликација би биле мошти Светог Василија острошког,слава му и милост.

Nisam recimo čuo ni za kakve svedoke vaskrsenja osim ljudi iz Biblije.

Ti misliš da je Isus istorijska ličnost i da se vaskrsenje dogodilo stvarno?

Ajde daj mi dokaze svega ti.

Samo mi nemoj pominjati Plinija Mladjeg, Seutonija (Sotonija) i Tacita.

Josif je vekovima dokazan da je falsifikat ali ne sumnjam da ćeš i njega potegnuti.

Neki lupaju neke cifre od 505 ljudi koji su to videli ali ako su videli zašto niko nije napisao: ' Hej, onaj čovek ustao iz mrtvih...'

I egipćani su čuvali tela svojih faraona balsamovanjem, šta pričaš ti?

Па ако се и јесте десило онда није апсурд,а јесте се десило јер наука каже,цитирам:У бујону органских једињења одједном су настале нуклеинске киселине.Тако стоји у уџбенику биологије за други разред гимназије.

Pa jesu nastale tako, šta onda? Šta je organska materija uopšte?

Znaš li? Koja je razlika između karboksilne kiseline i nekog organskog jedinjenja?

Ugljenik imaju svi, H2CO4 nije organsko jedinjenje. Postoje i organske kiseline (mravlja, sirćetna, oleinska, malna...)

То што си рекао је апсурд.Рећи да човјек који дише и хода и говори и компонује није ништа специфично у односу на камен је нетачно.Смијешно је казати да је један Моцарт или Паскал ништа посебно у односу на столицу или чашу.

Nemoj da izvrćeš sada, poenta je bila da je život samo poseban oblik kretanja materije.

Ne vidim zašto ta kompleksnost zahteva tvorca u vidu hrišćanskog boga. Standardni argument:

' Zato što je nemoguće da je ovako i da nema tvorca. ' tj. prosto zato što je tu. (:

Наравно,само ми нисмо само тијело.Воља је врло нетјелесна као и савјест и као телепатија.

!? :D  Tvoje objašnjenje je: Bog je oživeo neživo?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...