Milan Nikolic Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 Саопштење Црквеног Суда Епархије Рашко-призренске и Косовско-метхијске 20. Јул 2010 - 19:26 Саопштење Црквеног Суда Епархије Рашкопризренске Поводом позива одбеглом монаштву из Епархије Рашко-призренске Његовог Преосвештенства Епископа умировљеног Рашко-призренског Г. Артемија Призрен-Грачаница Обавештавамо црквену јавност да је, сагласно одлуци Св. Арх. Синода, број 864 од 9. јула 2010. године, којом је умољен Епископ Артемије, умировљени Рашко-призренски, да „званично и јавно позове одбегле свештеномонахе, монахе и монахиње из манастира Епархије Рашко-призренске да се сместа врате у манастире свог покајања и монашког пострига“, Његово Преосвештенство Г. Артемије, заједно са Његовим Преосвештенством Епископом Сремским Г. Василијем, дописом од 16. јула 2010. године, упознао именовано одбегло монаштво о томе и позвао га „да љубави ради, мира и јединства СПЦ ради, прихвате синодску одлуку и по њој поступе, полажући сву наду на Подвигоначалника Господа Исуса Христа, живећи у Цркви Светој Православној, следујући духу и примерима Светих Отаца и Светих подвижника“. Овим поводом Његово Високопреосвештенство Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије, Мјестобљуститељ Рашко-призренски, Председник Епархијског Црквеног Суда, изражава своју благодарност Његовом Преосвештенству Г. Артемију у нади да ће одбегли свештеномонаси, јерођакони, монаси и монахиње смирено и са страхом Божјим прихватити овај његов очински позив и у најскорије могуће време вратити се својим обитељима и својим свештеномонашким и монашким послушањима и обавезама на распетом Косову. Истовремено Њ. Високопреосвештенство Г. Амфилохије обавештава именоване, пошто се нису вратили у року од месец дана од напуштања своје дужности и својих обитељи, да су свештеномонаси и јерођакони предати Црквеном Суду Епархије Рашко-призренске на Црквено-судски поступак, почевши са 14. јулом 2010. г., с тим да им се тиме продужује забрана свештенодејства до окончања поступка. Уколико се одазову позиву на повратак Њ. Пр. Еп. Артемија, Црквено-судски поступак ће бити обустављен. Што се тиче одбеглих монаха и монахиња, њима се продужује забрана Светог Причешћа такође до повратка у обитељи свога пострига и послушања. Из Црквеног Суда Епархије Рашко-призренске и Косовско-Метохијске Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 20, 2010 Пријави Подели Написано Јул 20, 2010 Drugacije sa njima ne moze. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 21, 2010 Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 тужан сам, јадна смо ми Црква кад треба подсетити једног владику да позове одлутале ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mara Написано Јул 21, 2010 Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 70zfof0qsamomolitva Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 21, 2010 Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 тужан сам, јадна смо ми Црква кад треба подсетити једног владику да позове одлутале ... Takvo je nase realno stanje u Crkvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 21, 2010 Пријави Подели Написано Јул 21, 2010 тужан сам, јадна смо ми Црква кад треба подсетити једног владику да позове одлутале ...Takvo je nase realno stanje u Crkvi.срце које не гори и млитава рука је више него тужна слика ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука