Jump to content

Molim pripadnice zenskog pola da ne otvaraju ovo, da se ne crvenim bezveze.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Bole Jakovljević poznatiji kao pionir metroseksualizma u Srba

кхм, Бошко није метро, већ оригинал ...

мало се раније експонирао па да не би загинуо смислили су шмек варијанту ''и тамо и вамо'' ...

Подели на овим сајтовима

Što samo Bebane, ovo silikonski zdravo "mjau, mjau" nije lako gledati na ovu vrućinu brate Mocarte bighugbighug

A, kad smo kod domaće mode, meni je najbolja ona emisija "o modi" koju je vodila još uvek polno neidentifikovana osoba koja se predstavlja kao Ruška Jakić, ...

Kao Verka Serducska hahaahah

Подели на овим сајтовима

bebane brate, nemam ti puno sta reci osim da dsta zavisi, ili bolje reci sve zavisi, od tvoje zelje da krenes odredjenim putem.

s jedne strane znam da je Bogu sve moguce, dakle i ono sto nama i nije, a sa druge strane tvoje godine, kada ih se setim, cine me apsolutno pesimisticnim.

prica je mnooooogo kompleksna, zato bih te posavetovao da joj pridjes bez gordosti u smislu da shvatis da ces padati. najvaznije je da ne izgubis zdrav razum u smislu da ako si vec krenuo ili zelis da probas da se boris protiv toga da shvatis da ce postojati vremena kada ces biti "na visini zadatka" ali da ce biti i padova. obe situacije ce ti biti na korist. jedini nacin da pocnes da saznajes malo vise o sebi ali i o drugima jeste kroz padove. ako ti je neka uteha i motiv, npr, mnogo ces lakse "citati" druge osobe (pa i cice, jer nisu ni one imune) ukoliko ti dusa bude cistija, odnosno sto manje budes imao tereta strasti na sebi to ces jasnije videti svet oko sebe a ne ono sto bi hteo da vidis (ovo vazi za sve vrste strasti a ne samo za jednu).

opet nemoj da olako odustanes "kad se desi", shvati da je borba mnogo sira nego jedan dan nedelja ili neki recimo letnji period. dakle otpati kolko moras ali kad se stabilizujes razmisli kako da to bolje uradis.

iz nekog mog iskustva (ali to ces morati sam da proveris) izbegavaj zacine. ja recimo bezim od aleve paprike ko ... od krsta. nevolim vise ni na reklami da je vidim. onda (znam da to ne radis ali) izbegavaj alkohol, recimo meni je 0102_laugh katastrofa (pogotovo ako je posle dobrog jela). i trece nemoj da se zanosis da mozes biti jaci od stvari kao sto su "filmovi" i slicno, znaci ili gledaj ili se ne zezaj sa tim jer "efekat" je neminovan.

na kraju, nebi da zvucim kao da te nagovaram na greh, ali zaista mislim da sve sto je Bog stvorio, stvorio je kako treba, i jednostavno i te veoma jake sile trebaju da postoje. jednom sam razmisljao da nama Bog cak snishodi davsi nam polnu privlacnost. pa zamisli u ovom nasem jadnom svetu ohladnelom od ljubavi i punom svakog zla, zamisli da nema i ovih problematicnih nagona, pa nebi svet postojao ni tri generacije kakvi smo sebicni "gotovi na svako zlo".

pozdravljam te i samo polako. ako si nekad bio u teretani: nikad niko nije digo 100kg prvi put kad je usao ali jeste mnogo njih koji su tome prisli sa nekakvom sistematicnoscu i zeljom.

btw, sama fixacija nekog cilja moze ustvari da te obori. covek se preoptereti i usled fixacije nikako da izadje iz kruga. procitaj malo o tome od viktora frankla.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

iz nekog mog iskustva (ali to ces morati sam da proveris) izbegavaj zacine. ja recimo bezim od aleve paprike ko ... od krsta. nevolim vise ni na reklami da je vidim. onda (znam da to ne radis ali) izbegavaj alkohol, recimo meni je 0442_feel katastrofa (pogotovo ako je posle dobrog jela).

извини брате, али за алкохол сви знамо да утиче на либидо мушкарца или жене, али свега ти на свету, какве везе имају зачини, а поготово алева паприка са либидом?  :) :) 0442_feel
Подели на овим сајтовима

разумем да стомакоугађање доводи до греха, али правити од хране поганост или да изазива грехоту је погрешно и врло дискутабилан став за православца кад је Бог све одрешио да може да се једе.

значи умерено, а не да се спалиш ...

чак и Господ упоређује православне са сољу, а со је и зачин, да не обљутави земља, ако што се и други зачини стављају у храну да би побољшали укус храни која уме да буде бљуткаста ...

замисли кад би јео спанаћ без зачина, на шта би то личило - не би га ни јео онда ...

Подели на овим сајтовима

ja od hrane ne pravim poganost, cak sta vise kada bi me video bilo bi ti jasnije.

drugo nista na svetu, samo po sebi, nije uzrok grehu do nas slobodan pristanak, medjutim obicno pre neke nase odluke stvaraju se nekakve okolnosti ili uslovi koje vremenom i iskustvom pocnes da shvatas kao vrlo cest uslovno receno uzrocnik grehu.

tako npr i sam si rekao da ti je poznat uticaj alkohola, isti je slucaj i sa alevom paprikom.

mozda si hteo da naglasis "koja kolicina" necega je svakom od nas dovoljna za pokretanje "mehanizma" medjutim ja sam lepo napisao da ce to "morati sam da proveri", a i tu bi onda za primer koji ti je jasan ,alkohol,isto tako mogli da pricamo koja je kolicina kome dovoljna da ga "nacne".

dakle bez obzira na pitanje mere, jednostavno za neku hranu, situacije, vrenenske uslove...itd se "zna" cemu pomazu. prihvatam da je u odredjenoj meri stvar individualna sto ne menja potrebu da on treba stvari da oceni prema svom senzibilitetu.

ti si sreeecan covek ako ti je sve dozvoljeno i sve na korist

Подели на овим сајтовима

разумем да стомакоугађање доводи до греха, али правити од хране поганост или да изазива грехоту је погрешно и врло дискутабилан став за православца кад је Бог све одрешио да може да се једе.

чак и Господ упоређује православне са сољу, а со је и зачин, да не обљутави земља, ако што се и други зачини стављају у храну да би побољшали укус храни која уме да буде бљуткаста ...

замисли кад би јео спанаћ без зачина, на шта би то личило - не би га ни јео онда ...

Pa nisi baš u pravu, imaš u Podsjetniku za ispovijest, jedan grijeh, koji se opisuje ovako: ''Stavljala sam začine u hranu, dok se kuvala.'' :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

Pa nisi baš u pravu, imaš u Podsjetniku za ispovijest, jedan grijeh, koji se opisuje ovako: ''Stavljala sam začine u hranu, dok se kuvala.'' t4431
кажем ја да је тај подсетник перверзан ...

има и она ставка ''брала сам јагоде у шуми'', мора да је еуфемизам оних стихова  :P :P smej.gif

Подели на овим сајтовима

знаш, драгиша брате, неко може да се опије као немац, па да нема блудне мисли већ убиствене ... дакле, то зависи од човека и греха којем је подложан, а не хране или пића ...

разумем ја тебе, али нису у питању количине, храна или пиће, већ ...

Не погани човека шта улази у уста; него шта излази из уста оно погани човека.

срца су нам погана грехом ...

А ја рекох: Нипошто Господе! Јер ништа погано и нечисто никад не уђе у уста моја.

рече Апостол Господу, кад му је Он одрешио СВЕ да може јести ...

тако да нема хране или пића које ће човеку нашкодити и увести га у грех, већ оно што из срца изађе ...

Подели на овим сајтовима

Tamo pishe i neshto tipa "Zgresio sam sa pticom" ?????

ма пусти, цео тај списак је промашен ... не гаји ни љубав према човеку, нити према Богу ...

пс. јака ти је фора са сличицом, помислих да је Nico  t4431 :P

Подели на овим сајтовима

ja jedno on drugo, ovo je vec komedija.

u cemu je  poteskoca razumeti ono sto sam jasno napisao?

pa ti sam tvrdis isto sto i ja, da odredjeno pice/hrana utice na pojavu vrsenja nekog greha.

nego ova tvoja "spocitaj bratu i sto nije reko" teologija, me sve vise podseca na drugi greh vesan za zacine a to je obilata upotreba mirodjija u corbama.

Подели на овим сајтовима

Јој немојте да мислите да је брак рај за остварење сексуалних жеља .. моја другарица се удала за лика који 3 године није хтео да је пипне, неки психо, говорио јој је да јој је предугачак језик, да мора прво да га скрати да би он са њом имао секс. И на крају су се развели.

Какав краљ...  crvenilo

Што се ове теме тиче, интересантно колико људи (па и непозваних жена  mocart) се сматра компетентним да да било какав савет дечку од 15 година по овом питању - осим, евентуално, овог што је рекла Аљонка, да потражи свештеника достојног поверења за овакво питање. Надам се да ће се Бебану, по овом питању, ипак на ПП јавити и бар неки од отаца који су с нама на форуму, а чија би мислења по овом питању, била духовно најмеродавнија. Претпостављам да смо сви свесни да је давање савета истовремено и преузимање одговорности за све последице (позитивне или негативне), које из савета произилазе?

Краљ лудила, да.

Него, ово је мач са 2 оштрице: ако даш савет, можда грешиш, ако само упутиш на свештеника, можда тај неко оде од тебе и каже уф ал си ми помогаооо ..

Ево да се мало вратимо на тему. Јеино што бих ја овде разумео је да су браћа и сестре понудили сопствена ИСКУСТВА по овом питању ( mocart mocart 4chsmu1 4chsmu1), а не видим основ за давање било каквих савета изван тог домена?

Што се тиче слања макар парохијском свештенику, он је тај, који поред надлежних лекара, у суштини има ОДГОВОРНОСТ према свом парохијанину, ма какав савет да да. У оваквом контексту, једино може да се разговара по принципу одговорности за Бебана или свом личном искуству, као што је, на одређени начин, урадио Меда (ваљда у топику о посту). Само бих желео да подсетим да је саговорник овде малолетна особа, што и у законском смислу носи одређене импликације и не бих баш комотно и олако делио било какве савете у оваквој ситуацији.

Коначно, рекао бих нешто управо на темељу искуства које ја имам. Споменута и цитирана књига мог драгог брата и пријатеља Владе Димитријевића, МЛАДОСТ И СТРАСТИ је можда некоме и помогла (ако неко зна за такав пример, пре свега лично, нека слободно каже) - али, на жалост, знам за неколико случајева где је изазвала или допринела одређеним последицама (духовним и/или здравственим) код неких младих људи који су је читали и покушавали на силу да је примене у сопственим животима. Чисто да не заборавимо, ја сам један од људи који се с тим последицама суочава "на терену" што моју визуру можда чини много духовно сиромашнијом него гледишта многих од вас. Ми свакако треба да увек и неодступно тежимо евхаристијском подвигу Обожења, али су наши лични путеви и духовни узрасти исувише различити да бисмо олако могли да говоримо о било чему осим о резултатима интроспективне анализе. Sapienti sat...

Poznaješ Dimitrijevića? Čekaj, odakle si tI?

Подели на овим сајтовима

Ја сам из Београда али смо заједно били при храму светог Александра Невског још док је Влада често био овде због студија итд. Знамо се од 1993/94 и мада се нисмо нешто интензивно дружили, мислим да се узајамно уважавамо (мада се наравно не слажемо у свему - поготово сада). Такође, сарађивали смо у разним часописима. Поштујем интелигенцију, енергију и преданост мог брата Владе - али, ко много ради, тај чешће и греши.

Ти си, Дарко, претпостављам из Чачка, ако ти је Влада предавао у гимназији?

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...