Jump to content

Православни одговор на љубавно питање?

Препоручена порука

Ситуација је следећа...

Жена са малим дететом живи невенчано са оцем свог детета. Свадба је на помолу. Углавном се слажу, и оно што их највише спаја је поред детета и страст.

Жена се заљубљује у другога мушкарца који је исто тако воли. Однос са њим је углавном платонски, мада размењују с времена на време пољупце.

Долази време да одлучи. Или ће се удати за оца свога детета, према коме нема љубавне осећаје, или ће га напустити и бити са човеком у кога је заљубљена.

Какав би православни одговор био на ову дилему?

Емотивни одговор би био: "Ради онако како ти срце каже. Буди са оним кога волиш"

Рационални одговор би био: "Заљубљеност је лажа. Породица је за цео живот. Буди са оцем свога детета. Можда се и деси љубав међу вама"

На чију страну православље стаје? Емоција или рациа?

На основу књиге руског свештеника Илије Шугајева који је експерт за брак и брачна питања, рекао бих да је православни одговор на страни рациа.

Да ли је то баш тако просто и где се дедоше емоције, када је православље и Црква заправо љубав.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

заљубљеност није исто што и љубав, а треба жена да одлучи у своје име, а мушкарцу да буде предочена истина о односу између оно друго двоје, да може и он да одлучи у своје име, а родитељи да одлуче и у име детета.

значи, избор никад не може бити једностран или скривен. све друге је превара са предумишљајем и менипулисање сопственим и туђим емоцијама са несагледивим последицама.

Подели на овим сајтовима

Хм, експерт за питања брака.

А по чему је он експерт?

Јер је написао књигу о браку?

па не знам јел експерт, а ни шта пише у књизи, али ми је топло препоручена пар пута ... свештеник Илија Шугајев - Једном за цео живот, књига се вика ...
Подели на овим сајтовима

Овде имате видео филм у чувеној руској "Остров" продукцији. У филму о.Илија Шугајев прича о породици и как је сачувати. Филм је са српским титлом.

http://video.google.com/videoplay?docid=3218456711000700349#

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Најјачи део је о телегонији.

Он каже да ће дете, које мајка роди, бити ''састављено'' од гена свих мушкараца са којима је имала односе.

Значи наши очеви нису једини наши очеви.

Ма генијално.

Подели на овим сајтовима

Најјачи део је о телегонији.

Он каже да ће дете, које мајка роди, бити ''састављено'' од гена свих мушкараца са којима је имала односе.

Значи наши очеви нису једини наши очеви.

Ма генијално.

телегонија је бесмислена и напуштена је одавно, а још је била и потпора нацистичком аријевству ...

имали смо чак и тему код нас о томе ...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,805.0.html

за мој појам, довољно је прочитати први и последњи пост на тој теми.

то ми је већ помрачило препоруку, постала ми је књига врло сумњивог квалитета, смисла и поуке.

Подели на овим сајтовима

то ми је већ помрачило препоруку, постала ми је књига врло сумњивог квалитета, смисла и поуке.

Nekad i u losim knjigama ima nesto pametno da se procita...  0110_hahaha Kao i sa ljudima, sve zavisi sta se trazi...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...