w.a.mozart Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 kako greh moze da kaznjava?mislis na savest ili nesto drugo.....? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
micko54 Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Ja sam sve do sada mislio da za ucinjen greh Bog kaznjava,sada ste me malo pokolebali,pa ne znaci da ako Bog nekog kazni ,da ga i ne voli Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srna Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Ja smatram da se mi Pravoslavni Hriscani raspoznajemo po LJUBAVi koju nosimo u sebi, kao i da je samo pravoslavlje LJUBAV..Ako bi nam Gospod sudio po gresima nasim, onda bi smo svi bili u paklu, a umesto toga ON nas nedostojne i gresne, svojom miloscu i ljubavlju uvek podize, i prasta nam svojom nizmernom ljubavlju..Ako cinimo greh, sudimo sami sebi, a Gospod nas iz svoje prevelike Ljubavi uvek priziva sebi i iznova nam daje sansu za POKAJANJE.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 dali to sve takozvane kazne dolaze od toga recimo kod podviznika mislim , kako da kazem nemislim monahe vec neko ko zivi u svijetu van manastira ,jel prvo nismo postedjeni svakodnevnice radimo srecemo razlicite ljude , nemozes se sklonuti ili povuci kad mozda treba tako da caskom pogrijesimo il se sablaznimo na bliznjima koje srecemo ,jednostavno upadnemo u zamke i tako odlutamo i cak se mozda u toj zabludi izdignemo nesvjesno jel nismo cvrsti i stabilni cesto , dabi sta naucili iz toga a Gospod Bog mislim da napredak a zbog slabosti nase mi se vratimo u blato ponovo tako daje cak potrebna ta takozvana kazna , neznam dalje to tako mislim da i kazna nije kazna kakoje mi u slabosti vidimo kao opasnu a mozda bi skroz drugacije je vidjeli , mozda nam neko od duhovnika malo kaze o tome ako iko mogao razumjeti sta izbrblja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 pogledajte oko sebe pa mi recite-da li stvarno mislite da Bog kažnjava? ono što mi svi doživljavamo kao kaznu jeste sledeće NIJE BILO KAKO SAM JA HTEO(planirao)=KAZNIO ME BOG kada spoznamo Boga i naša volja se u većoj meri da tako kažem "poklopi" sa Njegovom -nestaju kazne i ostaju samo mogućnosti i izbori koje nam Gospod šalje....... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 pogledajte oko sebe pa mi recite-da li stvarno mislite da Bog kažnjava? ono što mi svi doživljavamo kao kaznu jeste slede?e NIJE BILO KAKO SAM JA HTEO(planirao)=KAZNIO ME BOG kada spoznamo Boga i naša volja se u ve?oj meri da tako kažem "poklopi" sa Njegovom -nestaju kazne i ostaju samo mogu?nosti i izbori koje nam Gospod šalje....... ja sam se izjasnila u samom startu, el moram opet :cheesy1: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 moras,sestro-brate inace ces biti u loncu kod znas vec kog-i to ZEPTER -BEZ VODE :P :P Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 moras,sestro-brate inace ces biti u loncu kod znas vec kog-i to ZEPTER -BEZ VODE :P :Pne kažnjava ne kažnjavaali snosimo posledice svojih dela Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 Ми сами себе кажњавамо...сви смо ми себи Карађоз,Јуда,Вук Бранковић,сотона..... pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 karadjordje jel ti ovo iz nekog maturskog??/ :P :P vidi se da ti je njegos neki rod Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Јун 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 citat Najviše me nervira pojednostaven kontekst u kome roditelji decu plaše: „Kazniće te Bog za...“. To je toliko daleko od ljubavi kojom nas Bog okružuje i blagosilja. Isto tako je pitanje da li stradamo po Božjoj volji, koje mi postavljamo na nivou ljudskog suđenja, kada bi čovek bio sudija, jer čovek je taj koji ne može da oprosti. Kako bi Bog želeo da kažnjava, da plaši ljude i čini nas ropski pokornim, kada nas Bog „trpi jer neće da ko propadne, nego da se svi pokaju“ (2Pet. 3,9). Čovek strada najviše po sopstvenoj volji, po svojoj svesnoj ili nesvesnoj odluci kojom samog sebe kažnjava za svoje znane ili neznane neokajane grehe. Najveći broj saobraćajnih nesreća prouzrokuje sam čovek, svojom greškom. Pitali smo se, posle nesreće u kojoj je stradao sjajni makedonski pevač, zašto Bog nije sprečio katastrofu? Ljudima je gotovo poljuljana vera, jer je on gradio manastire, podržavao Crkvu, bio verujući čovek - zašto njemu to da se desi? Mene to muči ovih dana, puno razmišljam o tome i molim se. Upravo sam bila u crkvi Svete Petke na Kalemegdanu, koju posebno volim, sa istim pitanjima i molitvom. Nijedna molitva verovatno ne može sada da ublaži bol njegovih najbližih, molim se da vremenom pred duhovnim očima njihovim bude lik raspetog i vaskrslog Hrista. Sloboda Mićalović,glumica http://www.pravoslavlje.rs/broj/975/tekst/crkva-nas-prihvata-kada-padnemo/print/lat Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 karadjordje jel ti ovo iz nekog maturskog??/ :P :Pvidi se da ti je njegos neki rod ?? ??,???? ??? ????? ??????????? ?? ??????? ? ?????????....?? ? ????? ??? ?? ?`? ....?? ?? ???? ?? ????? ????????...?? ? ????? ??? ?? ?`? ?? ? ????? :cheesy1: pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 30, 2009 Пријави Подели Написано Јун 30, 2009 hm, malo sam citao, pa nabasah i na ovo: psalmi Davidovi, 94:1,2 "Боже од освете, Господе, Боже од освете, покажи се! Подигни се, судијо земаљски, подај заслугу охолима." ... psalmi Davidovi, 94:22,23 "Али је Господ моје пристаниште, и Бог је мој тврдо уточиште моје. Он ће им вратити за безакоње њихово, за њихову злоћу истребиће их, истребиће их Господ, Бог наш." Ми сами себе кажњавамо... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 CULI STE DA JE RECENO-oko za oko a zub za zub---a JA vam kažem da se ne branite od zla.i ako te neko udari po jednom obrazu,okreni mu i drugi........ ti si stao kod zuba,dragi moj Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 1, 2009 Пријави Подели Написано Јул 1, 2009 nisam al cemu onda Strasni Sud ? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука