andrej Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Драга браћо и сестре, заиста нисам приметио да је било ко у овој теми порекао да су припадници српских војних јединица извршили злочин над одређеним бројем муслимана у Сребреници. Ако је ово, дакле, тачка око које смо се чини ми се СВИ сложили, не видим даље потребу да се упада у толику ватру и страсти. Злочин јесте злочин, стрељање цивила и војних заробљеника дакле може да буде само злочин. Ово је уосталом став Међународног суда и Народне Скупштине и бесмислено је ово порицати. За све остало биће нам потребна озбиљнија историјска дистанца. У сваком случају, није много основана тврдња да су злочини учињени у име српског народа. Ствари су тамо на терену заиста биле много сложеније. Несумњиво, било је ту и неких психопата који су сматрали да је "добар начин" одбране српства етничко чишћење. Али, као што психопате не одговарају за своје поступке, ни нормални део становништва не може да одговара за њихове поступке. То дакле по страни, чињенице остају следеће: како је неко овде већ писао, било је доста оних који су желели освету за своје рођаке које су муџахедини и екстремисти Насера Орића побили од 1992 до 1995 у Братунцу и Кравицама. Дакле, осим психопата, ту је било и много људи који су се светили. Можемо и требамо да као хришћани осудимо сваки вид одмазде, али ја први нећу осудити људе - тим пре што то нису радили у моје или ваше име, него у своје име и у име побијених чланова њихових породица. Када су, пак, у питању Шкорпиони и неке друге оружане формације из материјала Фонда за хуманитарно право који овима сигурно није наклоњен, види се да је у питању приватна, параполицијска формација у коју већина људи није ишла из "патриотизма" него због финансијског интереса. Неки од Шкорпиона лично сведоче о тим и таквим мотивима на снимцима. Дакле, никако не стоји теза да су Шкорпиони или било која друга паравојна формација имали било какав "мандат" у било каквом смислу да учини било шта "у име Србије или Срба." До данас остаје прилично нејасно ко је заправо био налогодавац ове јединице. То зна само човек који је био на њеном челу. Најзад, неко је написао врло тачну констатацију да је било веома много страних добровољаца на попришту и да над тим јединицама такође није било чврстог командног ланца. Наравно, све побројане ЧИЊЕНИЦЕ не умањују ону другу ЧИЊЕНИЦУ да злочин ЈЕСТЕ био извршен, али је, под оваквим околностима прилично тешко, а свакако и непотребно бранити тезу да је овај злочин почињен у име СВИХ СРБА. Оваква констатација је само друга врста екстремизма, друга страна медаље тврдње ДА НИЈЕ БИЛО ЗЛОЧИНА у Сребреници. Злочин дакле ЈЕСТЕ извршен, етничко чишћење ЈЕСТЕ било спроведено, Срби јесу у томе учествовали. Ово јесу ЧИЊЕНИЦЕ о којима нема сврхе расправљати, али, увек треба обратити пажњу на контекст злочина и околности - не зато да би злочин био умањен, него да би га, у једном мање емотизованом и мистификованом контексту већи број могао прихватити као историјску чињеницу. Ако желимо било какво реално суочавање с истином, то онда мора да буде на реалистичним основама. Такође, не треба заборавити ни ендемско отсуство било каквог значајног суочавања код данашњих Бошњака и Хрвата, који све злочине које је њихова страна починила оправдавају тврдњом да су водили "племенити" и "одбрамбени" рат. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Драга браћо и сестре, заиста нисам приметио да је било ко у овој теми порекао да су припадници српских војних јединица извршили злочин над одређеним бројем муслимана у Сребреници. Постоје разне врсте злочина:геноцид,злочин против човјечности,злочин против цивилног становништва,тешко убиство.....За ова кривична дјела је максимална казна до 40 година затвора док рецимо за убиство на мах,које је такође злочин,максимална казна је 8 година. За геноцид је потребна намјера:лице које га врши мора да има намјеру,да га врши са директним умишљајем,да неку етничку,вјерску или националну групу потпуно или дјелимично уништи.Доказа за ово у вези Сребренице нема. Муслимани као и запад манипулишу са бројкама од око 8000 несталих.Како може бити геноцид над несталим особама?Никако.Та нелогичност негира постојање било каквог геноцида. Ако је ово, дакле, тачка око које смо се чини ми се СВИ сложили, не видим даље потребу да се упада у толику ватру и страсти. Злочин јесте злочин, стрељање цивила и војних заробљеника дакле може да буде само злочин. Ово је уосталом став Међународног суда и Народне Скупштине и бесмислено је ово порицати. Злочин се може вршити и у самоодбрани.Ако те неко нападне и једини начин да претекнеш напад је да га убијеш и ти то учиниш ти јеси извршио ``злочин``али ниси крив. У Сребреници је ексхумирано 2082 леша а не 8000 хиљада како покушавају да нам подвале. За све остало биће нам потребна озбиљнија историјска дистанца. У сваком случају, није много основана тврдња да су злочини учињени у име српског народа. Ствари су тамо на терену заиста биле много сложеније. Несумњиво, било је ту и неких психопата који су сматрали да је "добар начин" одбране српства етничко чишћење. Али, као што психопате не одговарају за своје поступке, ни нормални део становништва не може да одговара за њихове поступке. У рату на простору СФРЈ нико није могао да изврши нешто у име цијелог српског народа а тек се нама не може приписивати некакав лажни геноцид у Сребреници. То дакле по страни, чињенице остају следеће: како је неко овде већ писао, било је доста оних који су желели освету за своје рођаке које су муџахедини и екстремисти Насера Орића побили од 1992 до 1995 у Братунцу и Кравицама. Дакле, осим психопата, ту је било и много људи који су се светили. Можемо и требамо да као хришћани осудимо сваки вид одмазде, али ја први нећу осудити људе - тим пре што то нису радили у моје или ваше име, него у своје име и у име побијених чланова њихових породица. Да,само се ради о неких 400 који су стријељани.Да је неко хтио да уништи муслимане поптуно или дјелимично не би оставио слободан коридор ка Тузли и дозволио да се интернира око 30 хиљада муслимана.Било би обрнуто:обруч око Сребернице би се затворио и имали бисмо 30 хиљада убијених. Што се није спровео попис у БиХ ево 20 година?Кога се то боји запад и администрација БиХ да спроведе попис?Да се попис спровео не 1995 него 1996 кад су се смириле страсти или 2000,то је довољно времена,па да је утврђен мањак од толико и толико хиљада или стотина муслимана па би постојала нека основа да се говори о геноциду.Овако без пописа не може да се говори о жртвама геноцида. Када су, пак, у питању Шкорпиони и неке друге оружане формације из материјала Фонда за хуманитарно право који овима сигурно није наклоњен, види се да је у питању приватна, параполицијска формација у коју већина људи није ишла из "патриотизма" него због финансијског интереса. Неки од Шкорпиона лично сведоче о тим и таквим мотивима на снимцима. Дакле, никако не стоји теза да су Шкорпиони или било која друга паравојна формација имали било какав "мандат" у било каквом смислу да учини било шта "у име Србије или Срба." До данас остаје прилично нејасно ко је заправо био налогодавац ове јединице. То зна само човек који је био на њеном челу. Постоји снимак ђе је приказано наводно стријељање лица од стране Шкорпиона ђе лица која су наводно стријељана устају. Најзад, неко је написао врло тачну констатацију да је било веома много страних добровољаца на попришту и да над тим јединицама такође није било чврстог командног ланца. Наравно, све побројане ЧИЊЕНИЦЕ не умањују ону другу ЧИЊЕНИЦУ да злочин ЈЕСТЕ био извршен, али је, под оваквим околностима прилично тешко, а свакако и непотребно бранити тезу да је овај злочин почињен у име СВИХ СРБА. Оваква констатација је само друга врста екстремизма, друга страна медаље тврдње ДА НИЈЕ БИЛО ЗЛОЧИНА у Сребреници. Злочин дакле ЈЕСТЕ извршен, етничко чишћење ЈЕСТЕ било спроведено, Срби јесу у томе учествовали. Ово јесу ЧИЊЕНИЦЕ о којима нема сврхе расправљати, али, увек треба обратити пажњу на контекст злочина и околности - не зато да би злочин био умањен, него да би га, у једном мање емотизованом и мистификованом контексту већи број могао прихватити као историјску чињеницу. Ако желимо било какво реално суочавање с истином, то онда мора да буде на реалистичним основама. Такође, не треба заборавити ни ендемско отсуство било каквог значајног суочавања код данашњих Бошњака и Хрвата, који све злочине које је њихова страна починила оправдавају тврдњом да су водили "племенити" и "одбрамбени" рат. Злочина јесте било али није било геноцида. Ексхумирано је 2082 леша а не 8000 хиљада како покушавају да нам подвале. Извршилац ``геноцида``у Сребреници је био Дражен Ердемовић,босански Хрват,који је противно свим правним нормама осуђен на три ипо године затвора док је минимална казна за злочин геноцида 5 година под тврдњом да је ``ментално болестан``.Елем,ако је Ердемовић ментално болестан како је могло његово сведочење да се узме у обзир? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Moje razmišljanje je identično Karađorđevom - Ka da smo braća sHa_sarcasticlol .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Богоми,што знаш sHa_sarcasticlol pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ove dve stavke što si izneo mislim da su najbitnije, da tako kažem, pobijenje čitavog ovog montiranog procesa oko težnje da se Srpski narod prikaže kao genocidan. To je ova brojka od 2082 leša koja su pronađena i odlaganje popisa u BiH... Mnoge su stvari toliko očigledne, da se stvarno sav istripujem kada ovi Biserini sledbenici počnu ostrašćeno da zastupaju te teorije. Kao da smo mi svi poludili negde u hodu i više niko ne razmišlja svojom glavom... A vezano za ovaj popis, ima tu još jedna stvar zbog koje toliko odugovlače sa njim. Sada trenutno, po nezvaničnom popisu koji je Republika Srpska sprovela, Srbi su najbrojniji narod u BiH. Ako je to tako ne stoji onda ona muslimanska ujudurma da Srbi kao manjinski narod hoće da odcepe RS od BiH, a muslimani kao većina jadni ništa se ne pitaju... Rekao bi čovek kada me sluša kako ovo pričam da sam neki nacionalista do koljena u krvi, što uopšte nije slučaj... Žao mi je veruj mi svake žrtve, ali me jednako boli nepravda koja se nanosi mome narodu ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Да дам референце:наш форензича Зоран Станковић је у хашком трибуналу посведочио да је ексхумирано 2082 леша.Е сад,за лажно сведочење се кажњава а Станковић је добро знао шта га чека ако слаже,међутим Хаг не подиже никакву тужбу. Ердемовић је именом и презименом прозвао Александра Пелемиша као лице које је учествовало у стријељању муслимана у Сребреници.Пелемиш се слободно креће по Србији.Зашто Пелемиш није процесуиран ако је релевантно сведочење Ердемовића?Зашто се трага за Младићем и зашто се трагало за Караџићем чији се дио оптужнице базира на сведочењу ``менталног болесник`` Ердемовића а Пелемиш који се не крије се не приводи? Иста им је работа и око Меркала и око Рачка.....Него је проблем што највеће зло долази из Србије.Ти трабанти и најгори полусвијет и човјекомишеви попуст Бисерко и Кандићке загађују околину и српски народ. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Молим вас да послушате сведочења Зорана Станковића пред хашким судијама: Шешељ - Скандали око злочина у Сребреници 1/2 Шешељ - Скандали око злочина у Сребреници 2/2 Кога интересује више о лажима у вези геноцида у Сребреници нека погледа обиман материјал који смо саставили на форуму Видовдан на 31 форумској страници: http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=44&t=8785&st=0&sk=t&sd=a pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 I država koja im omogućava da to rade.... A najžalije je što se narod povede za tim pričama i počnu stvarno da veruju da je tamo došla srpska vojska (usput sve sa kokardama, bradama, svinjećim butom pod miškom i kamom u ustima 4chsmu1) i okupirala mirni jedan gradić, poklali, silovali, pojeli i popili sve od reda, nazdravili i krenuli dalje u nove pohode.... I još će decu sada tome da uče... Ej...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Битно је да ми Срби не прихватимо нешто за шта нисмо криви јер очеви једоше ки$ело грожђе а синовима зуби трну. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 A Boga mi vidiš kako se sve prihvata (čitaj izvinjava), na kraju će i ovo proći nekako ... Reći će nam sve smo uradili da uđemo u EU, samo još da vam decu naučimo "istini" i eto nas .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Битно је да ми Срби не прихватимо нешто за шта нисмо криви јер очеви једоше ки$ело грожђе а синовима зуби трну.Тачно тако, и још нешто.Недопустиво је да на Богословском факултету има студената, који подржавају идеју о геноциду који су извршили Срби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Битно је да ми Срби не прихватимо нешто за шта нисмо криви јер очеви једоше ки$ело грожђе а синовима зуби трну. Чекај брате, слажемо се у свему, само сам ја то рекао на другачији начини и нисам жонглирао цифрама жртава пошто мислим да је за такве ствари још увек исувише рано. Ако сада мало пажљивије прочиташ шта сам написао видечеш да ја НИГДЕ нисам употребио реч геноцид. Добро, можда теби смета што нисам експлицитно порекао реч геноцид, али имплицитно јесам употребом речи злочин која, по мом схватању (и схватању Народне Скупштине Србије) тачније описује суштину. Хајде сада, учини ми услугу и мало пажљивије прочитај ове делове које си навео. Ни један од твојих коментара на моја размишљања није ни "тачан" ни "нетачан" из једноставног разлога што је поента другачија. Ниси ваљда ово што сам написао разумео као да је Кандићкина "верзија" - она је за мене подједнако лажљиви екстремиста као и они који тврде да јединице под формалном (а слажем се не увек и суштинском) командом ВРС нису НИКОГА стрељале. Уосталом, слажем се са свим ЧИЊЕНИЦАМА које си навео (рецимо ово око Ердемовића), тако да ми остаје помало нејасно где се ми овде заправо нисмо разумели? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ја сам се надовезивао на оно што си ти казао и изнио цифре које су тренутно чињенице 4chsmu1 pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Ako smem da se upletem u vaš dijalog, mislim da je u stvari jedino što vas razdvaja činjenica da si ti Andrej kao i u Crkvi, istinski sledbenik i podržavlac zakona Državnog, ako tako mogu da kažem.... Nisi kritički raspoložen prema njemu....Što nikako ne govori da je karađorđe takav, naprotiv... pričam samo u vezi vaša dva posta..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
No name Написано Јул 6, 2010 Пријави Подели Написано Јул 6, 2010 Problem kod genocida je u tome što možete da ubijete samo jednu (1) osobu i, ukoliko dokažu da ste imali genocidnu nameru (prema jednoj od gore pomenute četiri grupe ljudi) genocid je lako dokazati. A, znamo koliko nas vole u Hagu gde su i ad hoc tribunal i Stalni Međunarodni krivični Sud. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука