Jump to content

Moze li se pre braka predvideti kakav ce neko biti u braku?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Danas sam malo skitala sa jednom prijateljicom, inace udata zena i majka dvoje odrasle dece. Retko mi prica o muzu, a ja i ne pitam puno, jer sam odavno naslutila da joj je tesko u tom braku.

Danas mi je, u razgovoru koji smo vodile, pomenula da je jednom njen sin bio jako bolestan. Bio je dete i dobio je astmu sa vrlo cestim i vrlo teskim napadima. Posto nije bila zadovoljna lekarima iz naseg grada, resila je da ga odvede u Beograd kod nekog strucnjaka. Rekla je muzu da misli da dete treba voditi boljem lekaru, a muz joj je rekao "Diglo ti se d*** da ides malo u Beograd, pa izmisljas".

Posto znam jos nekoliko slicnih slucajeva, nasilja u porodici, teskih razvoda, batina i sl., prosto sam se pitala da li se ljudi stvarno mogu tako naglo promeniti, ili neke stvari mogu da se predvide za neke ljude i pre braka ili bilo kakvog dubljeg poznanstva (ajd da se ne ogranicavamo samo na brak).

Ja kad razmislim, od svih ljudi koje znam, mislim da mogu da pretpostavim ko bi mogao, nekome kome je drag da sastavi bas takvu recenicu, kao muz moje prijateljica...

Подели на овим сајтовима

Изградња односа између мушкарца и жене је процес који траје и састоји се од низа малих корака који доводе до великог крајег резултата.

Главни и основни успех успеха у браку/ љубави је да су обоје супружника непоколебљиви  и здравом православном погледу на свет. Само такав поглед на свет доводи до живота у Православљу, тј. постепеног очишћења од граха, затим од страсти и постепеног оздрављења личности. Све ово у браку код супружника доводи до тога да они заједно узрастају у вери, љубави и нераскидивом јединству. Могући су проблеми, могуће су и ружне речи, као што и постоје и падови у вери. Али ако су супружници чврсто одлучни да успеју, они ће и успети, уз помоћ Божију.

А ако нема живота у Христу, постоји само сентименталистичка и плотска љубав, тј. узбурканост трасти, која је хировита, бурна али и нестабилна. Брзо се распламсава, али се онда неумитно претвара у посесију - једно, или обоје желе да буде исто као и на почетку, тога нема, и почињу неизбежне сумње, из сумњи се рађају оптужбе и то је већ пут ка завршетку.

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

Ко може да гарантује за себе какав ће бити, тај, ако постоји, може и за другог.

Мада, нема судбине, срећу и несрећу стварамо сами.

Da, naravno... ali nekad mi se cini da namerno zatvaramo oci pred nekim cinjenicama. I da ljudi koji su nasilni i grubi, ne postaju takvi preko noci, nego se to i ranije ponegde ispolji, pa ona druga strana cesto ignorise.

Imala sam drugaricu koju je muz prebijao od batina, koja kaze da je bila shokirana tolikom promenom u njemu, a ka sam tu njegovu agresivnost mogla jasno da vidim i kad su krenuli da se zabavljaju... samo sto tad nije bila usmerena ka njoj...

Подели на овим сајтовима

Da, naravno... ali nekad mi se cini da namerno zatvaramo oci pred nekim cinjenicama. I da ljudi koji su nasilni i grubi, ne postaju takvi preko noci, nego se to i ranije ponegde ispolji, pa ona druga strana cesto ignorise.

Imala sam drugaricu koju je muz prebijao od batina, koja kaze da je bila shokirana tolikom promenom u njemu, a ka sam tu njegovu agresivnost mogla jasno da vidim i kad su krenuli da se zabavljaju... samo sto tad nije bila usmerena ka njoj...

apsolutno si u pravu ,mada smo mi slepi da vidimo to, jer mslimo da sve najbolje znamo ,a sve nam se lepo kaze na samom pocetku ....

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

apsolutno si u pravu ,mada smo mi slepi da vidimo to, jer mslimo da sve najbolje znamo ,a sve nam se lepo kaze na samom pocetku ....
O tome pricam! 0202_238
Подели на овим сајтовима

Значи ипак има оних који за себе могу гарантовати да ће бити добри супружници.

Е сад ми лакше  eheeeej

O Masho... Ne garantuje niko to, naravno. Ljudi se menjaju.

Samo sam postavila pitanje da li na neke stvari zmurimo iako su ocigledne, a posle nam se obiju o glavu.

Подели на овим сајтовима

Е сад ми лакше  eheeeej

Samo sam postavila pitanje da li na neke stvari zmurimo iako su ocigledne, a posle nam se obiju o glavu.

ja mislim da neke stvari ne vidimo, jednostavno se prikriju i s vremenom izadju na povrsinu. Mnogi parovi su se prije braka slagali super, a u braku nisu izdrzali ni 3 mjeseca. Moje je misljenje da se nikad ne zna kakav je ko jer ljudi se mjenjaju, a tako isto i u braku.
Подели на овим сајтовима

Е сад ми лакше  eheeeej

Па кад је нешто толико очигледно, логично је да је наша кривица што смо видели а ипак смо узели крст који не можемо да носимо.

Али 99,9% се не види, нити знаш о себи довољно а камоли о другоме.

Подели на овим сајтовима

Увијек се може препознати, и увијек се препозна уколико је неко насилан физички или некако другачије - али се пред тим затварају очи. Углавном нећемо себи да признамо дате особине дате особе. То је мени као оно понављаћу нешто себи све док не почнем да вјерујем у то као у суву истину, иако дубоко у себи знамо да не лажемо никог осим себе. Симптоматично је што смо сви донекле подложни да игноришемо, уљепшавамо особине оних које волимо, и сутра неко нам је други крив. Жао ми је што то чујем за твоју пријатељицу Аљонка, тежак је то крст, виђам ја сваки дан такве примјере, и увијек се наново потресем. Зато сам и отворила тему љубомора.

Наравно не види се све на почетку, али неке основне ствари морају да се примјете.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

пс пре ху год, смувала се ја са једним згодним дечкићем и он ми онако успут каже како у бесу ломи све по кући. Значи одмах сам измислила стрица који ме чека код куће а морам ХИТНО да се тамо створим.

Наравно, више се нисмо чули.

пс Аљонка, Милева, знате ли да жене које изаберу насилнике за мужеве, имају или оца или мајку насилника, значи стварају познату атмосферу у свом личном животу. Нажалост, то је тако. Уопште, психолози кажу да бирамо партнере сличне нашим родитељима. Отуд ''слепило'' на очигледне насилнике и остале.

Подели на овим сајтовима

пс пре ху год, смувала се ја са једним згодним дечкићем и он ми онако успут каже како у бесу ломи све по кући. Значи одмах сам измислила стрица који ме чека код куће а морам ХИТНО да се тамо створим.Наравно, више се нисмо чули.пс Аљонка, Милева, знате ли да жене које изаберу насилнике за мужеве, имају или оца или мајку насилника, значи стварају познату атмосферу у свом личном животу. Нажалост, то је тако. Уопште, психолози кажу да бирамо партнере сличне нашим родитељима. Отуд ''слепило'' на очигледне насилнике и остале.

Pa onda iz ovoga sledi da se može "predvideti" kakav će ko biti u braku.....
Подели на овим сајтовима

Може да се предвиди могућност да ће неко поновити шаблон из породичног дома, али ако се то освести и бори се за здраву причу, онда се шаблон не понавља.Мада та борба је јако тешка и не успе свако.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...