kajaa Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Da,dragi brate Zeljko..dajem ti za pravo,da je sve vise zena koje ne zele sutjeti...slazem se s tim.. Sto je meni cudno,zasto ti svecenice, ne prekinu tu svoju sutnju?? Oni mogu napustiti svecenstvo ( ukoliko se zaljube) i sklope brak...Nitko ih ne sprijecava u tome.. Cak ,prije nego li postanu svecenik...i rekne sv.misu..ponudi mu se da bude Djakon...Znaci on se moze zeniti...ako vec toliko zeli,sluziti i Bogu i zeni...( 6.godina ima vremena da razmisli..?) Za,sada je tako...Pitanje je samo,da li bi svi problemi Crkve,bili rjeseni,kada bi se svecenici zenili..? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 5, 2010 Пријави Подели Написано Јул 5, 2010 Da,dragi brate Zeljko..dajem ti za pravo,da je sve vise zena koje ne zele sutjeti...slazem se s tim.. Sto je meni cudno,zasto ti svecenice, ne prekinu tu svoju sutnju?? Oni mogu napustiti svecenstvo ( ukoliko se zaljube) i sklope brak...Nitko ih ne sprijecava u tome.. Cak ,prije nego li postanu svecenik...i rekne sv.misu..ponudi mu se da bude Djakon...Znaci on se moze zeniti...ako vec toliko zeli,sluziti i Bogu i zeni...( 6.godina ima vremena da razmisli..?) Za,sada je tako...Pitanje je samo,da li bi svi problemi Crkve,bili rjeseni,kada bi se svecenici zenili..? Наравно да не би. Ни ми наше калуђере да све поженимо опет ништа не би решили , увек би се нашо неки да буде ... Хехехе нећу ништа рећи ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јул 7, 2010 Пријави Подели Написано Јул 7, 2010 Da,dragi brate Zeljko..dajem ti za pravo,da je sve vise zena koje ne zele sutjeti...slazem se s tim.. Sto je meni cudno,zasto ti svecenice, ne prekinu tu svoju sutnju?? Oni mogu napustiti svecenstvo ( ukoliko se zaljube) i sklope brak...Nitko ih ne sprijecava u tome.. Cak ,prije nego li postanu svecenik...i rekne sv.misu..ponudi mu se da bude Djakon...Znaci on se moze zeniti...ako vec toliko zeli,sluziti i Bogu i zeni...( 6.godina ima vremena da razmisli..?) Za,sada je tako...Pitanje je samo,da li bi svi problemi Crkve,bili rjeseni,kada bi se svecenici zenili..? Наравно да не би.Ни ми наше калуђере да све поженимо опет ништа не би решили , увек би се нашо неки да буде ... Хехехе нећу ништа рећи ... UPS...?... ...ja sad tek vidjeh,da nisi ti autor ove teme...brate..Zeljko.. .Ispricavam se...bratu Aolamonu Kane..jer sam na njega mislila,odnosno njegov post.... 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Ја сам римокатолик, крштен, не како је неко тамо хтео да ме представи као конвертита, и противник сам целибата. Али, има то али, како жену да спречиш да се меша у црквене ствари? а што воле да се мешајуууууу. Драго ми што имаш ово мишљење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Samo moram jednu stvar da primetim.... Kako Katolici to pametnije rade. Kod njih se sveštenici ne žene i onda tako oslobođeni od porodičnih obaveza imaju dosta vremena za misionarenje i širenje katoličke vere. Mislim da to nije slučajno tako postavljen. Naravno iz toga se rađaju već gore pomenuti problemi sa ženama, kao i pedofilija i sve ostale stvari koje nagrizaju katoličanstvo..... Ух сада се вјероватно више вас неће сложити са мном, али мени је мало нелогично и постојање монаха... посебно ето нпр што сваки Епископ мора бити и монах. Али док човјек не добије дијете не може да схвати шта је права љубав. Некао ми нелогично да је монаху лакше да се очински постави према нама ако уопште нема тај очиснки инстикт, у односу на ситуацију када би он већ то увјежбао са својом крвном дјецом, па онда на нама осталима ) е појма немам ни ја шта написах..ал у суштини са рођењем своје дјеце људи добију неки нови поглед на свијет. "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Moje misljenje je da je danasnja zena...progovorila ...na svim razinama.. Tako da nije cudo,sto i ovdje progovara...da se svecenici zene.. Jer kako danas stoji ,zena nije vise samo majka i domacica..nego , gledajmo u braku...da je zena kod nekih postala i glava obitelji.. ,nekome na korist a nekome ne.. Ef 5,22 "Žene neka budu podložne svojim muževima kao Gospodinu! Jer, muž je glava ženi, kao što je i Krist glava Crkvi; on ju je spasio, jer je njegovo Tijelo! Pa, kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu." "Muževi, ljubite svoje žene kao što je i Krist ljubio Crkvu i sebe samoga predao za nju, da je učini svetom i čistom u vodenoj kupelji riječju..." Zena danas je postala " sposobna" da radi i zenski i muski posao...Umjesala se u mnoge muske poslove.. Danas je tesko govoriti sta bi bilo bolje da je ovako ili onako...jer to sve zavisi od okolnosti...i na kojem je to podrucju... E,sada tko je tu kriv...da li muskarac i tu suti,ili mu to odgovara..to je drugo pitanje...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 рођо мој, Бог да љубави човеку да гине за другог, тако и родитељска љубав функционише кад поставиш другог испред својег живота као важнији фактор. као што има родитеља који имају нездрав однос према другима, па тако и према својој деци, тако има и бездетних родитеља који имају више него здрав однос према својој духовној деци. сем тога што их имају небројено више него биолошки родитељи 0110_hahaha Јер је писано: Развесели се, нероткињо која не рађаш; покликни и повичи, ти која не трпиш муке порођаја; јер пуста има много више деце неголи она која има мужа. Галатима посланица, глава 4, стих 27 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Прочито сам тему ал ја би дао своје мишљење о питању из наслова а то је да никад нисам упозно жену која ће да ћути а не да оде и истртља све што зна. А сви ти католички попови а многе сам видо и у немачкој и француској и енглеској ил имају неке женске као домаћице ил су брате педери. а има неких да су изузети ал ја таке нисам видо осим ако нерачунаш оне што нови дођу у парохију и не знаш каки су? “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 мала шала, ал теби је брате баш све домен опипљивог и очигледног 0110_hahaha немој да се љутиш, мало се шалим 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Прочито сам тему ал ја би дао своје мишљење о питању из наслова а то је да никад нисам упозно жену која ће да ћути а не да оде и истртља све што зна. А сви ти католички попови а многе сам видо и у немачкој и француској и енглеској ил имају неке женске као домаћице ил су брате педери. а има неких да су изузети ал ја таке нисам видо осим ако нерачунаш оне што нови дођу у парохију и не знаш каки су? Prihvacam ja to dragi brate.....to je tvoje misljenje,cim tako pises imas iskustva s tim..jer ovdje svjedocis. Ali isto tako ja imam drugacija iskustva..Dobro znam da ima dobrih i jako dobrih i pravih svecenika,i vodstva nase Crkve...a moram priznati,od toga ne bjezim,da ima ovakvih kako si ti opisao... Znam da neki imaju ( domacice u stanu),e da li oni s njima imaju nesto vise ili idu u krevet,ja to ne mogu svjedociti,jer im nisa svjecu drzala..a bome,o tome se dosta prica,samo je sada pitanje,da li je zaista sve istina...? A,kako vidim ovdje dok citam vase postove i izmedju vaseg svecensta ima razlicitosti i nisu svi jednaki...Jedino je prednost,sto se vasi zene,pa im se nista ne moze nametnuti ni prepisati u pogledu zena......A,nadam se da su s obzirom da ze zene...pravedi u tome... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Prihvacam ja to dragi brate.....to je tvoje misljenje,cim tako pises imas iskustva s tim..jer ovdje svjedocis. Ali isto tako ja imam drugacija iskustva..Dobro znam da ima dobrih i jako dobrih i pravih svecenika,i vodstva nase Crkve...a moram priznati,od toga ne bjezim,da ima ovakvih kako si ti opisao... Znam da neki imaju ( domacice u stanu),e da li oni s njima imaju nesto vise ili idu u krevet,ja to ne mogu svjedociti,jer im nisa svjecu drzala..a bome,o tome se dosta prica,samo je sada pitanje,da li je zaista sve istina...? A,kako vidim ovdje dok citam vase postove i izmedju vaseg svecensta ima razlicitosti i nisu svi jednaki...Jedino je prednost,sto se vasi zene,pa im se nista ne moze nametnuti ni prepisati u pogledu zena......A,nadam se da su s obzirom da ze zene...pravedi u tome... 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Прочито сам тему ал ја би дао своје мишљење о питању из наслова а то је да никад нисам упозно жену која ће да ћути а не да оде и истртља све што зна. А сви ти католички попови а многе сам видо и у немачкој и француској и енглеској ил имају неке женске као домаћице ил су брате педери. а има неких да су изузети ал ја таке нисам видо осим ако нерачунаш оне што нови дођу у парохију и не знаш каки су?pa moraju i oni jesti valjda ,pa i stan im isto pocisti neko il ves da pegla ,imaju da kucne pomocnice svi ,ili bi morali sve sami da rade po tebi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Weihegottesdienst der ersten beiden Frauen zu Priesterinnen; von links: Angela Berlis, Mitte Bischof Joachim Vobbe, rechts Regina Pickel-Bossau Zaredjenje dviju zena za Svecenice..Starokatolici STAROKATOLICI..ALT KATOLICKEN.. Zene vise ne sute...i ne samo da traze da se svecenici zene,nego traze da i one budu Svecenice... S ljeve strane prva Svecenica je Evangelistkinja...a ova u sredini...sluzu misu...Alt katolicken..Starokatolocka.. Da,sada neki zele da i RKC...odobri...????? Zendibu svecenika..? Zene zarediti za Svecenice..? (mozda i istospolne vjencati u Crkvi?) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 kaja нисам знао да код старокатолика има свећеница Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јул 8, 2010 Пријави Подели Написано Јул 8, 2010 Заређење жена и истополни бракови се НИКАКО не могу поредити са женидбом свештеника. Женидба свештеника је најстарија Хришћанска пракса која је прописана на свим Светим Саборима Свете Цркве - од Апостолских, па до свих 7. Васељенских. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука