Jump to content

Grijesi foruma i interneta...Sta mislis da li ih ima,?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Опет како на ком форуму. Свугдје се људи по мало претварају па и у виртуелном животу. Не мислим да је форум изузет од тога јер није ствар у мјесту било оно виртуелно или стварно, ствар је у људима и начину на који се они желе приказати другима.

Ja se ne pretvaram nigde  :0104cheesy:

Isti sam online i uživo, podjednako isto grešim.  4chsmu1 ;)

Oni koji me znaju uživo znaju da je tako.  :group111:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 35
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Опет како на ком форуму. Свугдје се људи по мало претварају па и у виртуелном животу. Не мислим да је форум изузет од тога јер није ствар у мјесту било оно виртуелно или стварно, ствар је у људима и начину на који се они желе приказати другима.

Ja se ne pretvaram nigde  s.o.s.

Isti sam online i uživo, podjednako isto grešim.  29dz8zk s.o.s.

Oni koji me znaju uživo znaju da je tako.  s.o.s.

Хвала Богу да је тако али генерално су ствари другачије па људи на виртуелним мјестима добију неки виши степен "слободе" који не знају искористити на најбољи начин  s.o.s.

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Clan sam jednog foruma katolickog...vise godina..Kada nas netko cita,a ma sve najbolje...Onda zapuse neki cudan vjetar...i srusi sve nase kuce sagradjena na pijesku...i nastane tajac...a najcesce,bas zbog ISTINE...zapuse..i obara.

Ovdje na ovom forumu mi je slicno. vidim kako ljudi dosta brzo iznose neke stvari kada su drugi u pitanju..a da nije prije provjerio...

I evo,moj proble...Dodjose dva brata s jednog  foruma..da nas posjete,i upustise se u dijalog....

Jedan-prvi je napisao nesto,sto sam smatrala da je ispravno i tako... dada

dodje drugi brat,i pobija sve to da to nije tako... 0102_laugh..

Kako sada dalje...da samo promatramo dalje,da sutimo...ili se umjesati...u dijalog..,a nisam sa znanjem na toj razini...?A,ocito da se njih dvojica ne slazu po pitanju o cemu pisu..znaci jedan ne govori cijelu istinu  od njih...?

Nadamo se ,da ce oni to nama objasniti..ali nema odgovora...?

Sta bi vi u takvoj situaciji ucinili? :)

hvala

Подели на овим сајтовима

naravno da ih ima  dada

pogledaj samo nasa imena i to ti sve govori  gringrin

Petrija, e to je meni vrlo interesantno zapažanje. Ako smo Pravoslavni, i priznajemo jednu Svetu, Sabornu i Apostolsku Crkvu, zbog čega 96 odsto na ŽRU nije pod pravim imenom? Lično, nemam ništa protiv, samo "inkognito" delovanje mi više sliči "revniteljima"  0203_cool  :)  4chsmu1
има и то предности, али не треба човек да остане инкогнито кад види да му неко неће претити због његовог слободно израженог мишљења ...

има нас доста који имамо дугде, рецимо на фејсу, профиле, па се и знамо поименце.

у међувремену су неки постали и транспарентни  :)

Подели на овим сајтовима

naravno da ih ima  4chsmu1

pogledaj samo nasa imena i to ti sve govori  gringrin

Ево гледам своје име и ништа ми не говори.

0203_cool

па кад ти је то крштено име  :) :)
Подели на овим сајтовима

што се тиче чукања на форуму или причања у животу, ја ту не правим разлику ...

можда што ја не желим да живим паралелан живот.

хм, ЦЕЛА истина, ко ће је знати ...

ми ионако све што пишемо овде је наше мишљење или тумачење нечије, мање или више тачно.

промашаји илити греси настају кад то схватимо лично, примимо к срцу или изгубимо стрпљење или смирење због тога. сви остали случајеви су под изговором незнања и/или сујете.

Подели на овим сајтовима

Mislim da ime samo po sebi , nikada ne moze biti grijeh ... Ono je izabrano , cak i virtualnom svjetu ime ..je pravo.

Ali , ako se pozabavite vidjeti  cete, kakvo znacenje ima vase ime , ono cesto odkriva covjeka tko je ...

Nesto drugo...

Evo recimo , ja sam u pocetku bila izabrala neki Avtar sa svjetsikim religijama , nisam isla na to .. da moze nekome da pripada .. No jedan brat ovdje je rekao da pripada New.age ... ja sam ga maknula odmah i dala se u trazenje , da vidim kome zaista pripada .. Medjutim ja jos uvjek trazim , i vidim da ga koriste za religijski ekumenizam u svijtu ,ne New age..

Mislim da nije vrijedno pricati o ovome , ali je slicnost u nekim drugim stvarima itekako vazna ... Mladi narastaj sjedi pred kompom , i preko njega komunicira , stice znanje i rast u tome ...

Ne moze biti svejedno starijima , i onima koji znaju da nije tako a da ga ne upute na pravo , ili isprave ...

e ,sada je na nama da li smo spremni i zelimo se upustiti u to..

Jer ono sto pisemo ,svaka rijec je poslana u svjet..

Netko ce na nasim rijecima donesti neku odluku,da je tako...Iz tih razgola smatram,da se ljudi moraju vise odazvati provjeravanju  istine,prije nogo li sta napisu..I kada napise,a nisu znali,netko  ih ispravi ..to je za mene pravo...Jer svi volimo istinu...koju zelimo dati nasoj djeci za primjer...i ostaviti u nasljedstvo...

Подели на овим сајтовима

једно је одговорност, али нисам мишљења да можемо примити грех за туђе радње чак и кад су на нивоу хотимичног, а поготово на нивоу нехотимичног.

свако одговара за своје.

ајде овако да ти поставим ствар:

ко си ти?

Подели на овим сајтовима

Лично мним нешто да постоји одговорност за оно што шкрабамо овдена на нету.

Ето рецимо одем на неки вехабијски сајт случајно и видим неке небулозе које они тамо написаше и сад ће тешко неко да ме разувери да муслимани нису такови.

http://www.putvjernika.com/

Подели на овим сајтовима

Hm..ајде овако да ти поставим ствар:

ко си ти?

Ako pocen da opisujem sebe,sigurno necu uspjeti opisati sebe,onakvu kakvu me ti vidis.. :drugarstvo:

није поента како те ја видим ...

поенту ћемо достићи кад кренеш да одговориш  0202_238

Подели на овим сајтовима

Hm..ајде овако да ти поставим ствар:

ко си ти?

Ako pocen da opisujem sebe,sigurno necu uspjeti opisati sebe,onakvu kakvu me ti vidis.. :drugarstvo:

није поента како те ја видим ...

поенту ћемо достићи кад кренеш да одговориш  0202_238

Vrlo rado bi odgovorila,ali mi nije savim jasno pitanje ..s obzirom na nalov teme..Mozes da mi postavis podpitanje,sta bi trebala da odgovorim...?

Подели на овим сајтовима

Лично мним нешто да постоји одговорност за оно што шкрабамо овдена на нету.

Ето рецимо одем на неки вехабијски сајт случајно и видим неке небулозе које они тамо написаше и сад ће тешко неко да ме разувери да муслимани нису такови.

http://www.putvjernika.com/

Uh,na ovakvu stranicu jos nikada nisam naisla.. :drugarstvo:

I to je to sto mislim,zar je zaista danas nuzno tako pisati i tako se predstavljati u svjetu...Pa tu se samo vidi mrznja i lazi..tu nema vjere i ljubavi,a ni istine...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...