Jump to content

Grijesi foruma i interneta...Sta mislis da li ih ima,?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 35
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ja ne razbiram zasto je to "prikazivanje" ljudi drugacije u virtuelnom svetu nego u realnom. Jer i u realnom svetu ( a i ovaj virtuelni je jedan vid realnosti, ne kuckaju se ova slova sama od sebe) covek ima prirodno potrebu da pokaze sebe u najboljem svetlu. I ne postoji cak nista lose u vezi toga, to nije foliranje.

A druga je stvar kako to mi prihvatamo, i da li umemo da stvorimo malo rezerve prema drugima pre nego sto ih zaista upoznamo. To je vise problem onih koji citaju, tj. slusaju, nego onih koji ovde govore.

Petrija, e to je meni vrlo interesantno zapažanje. Ako smo Pravoslavni, i priznajemo jednu Svetu, Sabornu i Apostolsku Crkvu, zbog čega 96 odsto na ŽRU nije pod pravim imenom? Lično, nemam ništa protiv, samo "inkognito" delovanje mi više sliči "revniteljima"  0202_238  :drugarstvo:  :)

I zasto je problem sto su ljudi ovde pod laznim imenima?

Prvo- ja kad sam htela da se prijavim, jedna Milica je vec postojala, pa nisam mogla taj `nick` da uzmem.

A drugo, sve i da jesam, ni u ludilu ne bih ostavljala svoje puno ime i prezime ovde, niti bih se prijavljivala sa svoje prave e-mail adrese. Nek mi neko pametan da odgovor zasto je to `manje hriscanski` ako uzmemo u obzir da svako moze da cita ovaj forum.

Подели на овим сајтовима

Hm..ајде овако да ти поставим ствар:

ко си ти?

Ako pocen da opisujem sebe,sigurno necu uspjeti opisati sebe,onakvu kakvu me ti vidis.. takeoff

није поента како те ја видим ...

поенту ћемо достићи кад кренеш да одговориш  :)

Vrlo rado bi odgovorila,ali mi nije savim jasno pitanje ..s obzirom na nalov teme..Mozes da mi postavis podpitanje,sta bi trebala da odgovorim...?

видиш, управо је у томе проблем, пошто је моје питање малтене реторичког карактера  :)

нема ту простог одговора за одраслог, а кад би питала дете, оно би ти ко из топа одговорило са својим именом и презименом иако не зна да можда још има људи са истим именом и презименом, можда чак рођеним истог дана.

ми, свесни такве чињенице, никад не умемо просто да одговоримо таквом инстанцом  0102_laugh

мудра су деца, чак и кад би их ставио пред такву информацију, опет би одговор још више упростила одговором (уместо као ми одрасли да компликујемо ствари): ја сам ја, ја јесам ...

подсећа ли те на нешто или неког?  :)

ми одрасли у принципу схватамо личност мало другачије, тако да увек покушавамо да одговоримо на начин који нас је некако дефинисао у нашем кратком животу до питања, практично одбијајући вечност дефиниције ''ја сам ја'' и различитости постулата размишљања и постојања као сваке посебне и јединствене личности.

одатле и виртуелни надимци, чак и надимци у животу ван форума, па се то претаче из једног у друго ...

Подели на овим сајтовима

Kao prvo zelim da se ispricam onima,koje sam dovela u pitanje s ovim..da ime odkriva tko je covjek..

Kod nas krscana je uobicajeno da ti kumovi,ili roditelji  biraju i daju ime...Prilikom krstenja to ime  je u krscanskom svjetu imalo svoje posebno znacenje..Dobiti neko ime je cast... dobar decko

Danas kada netko sam sebi bira ime..onda on ima razlog zasto bira takvo ime..i u tome ne vidim nista lose..

JOVAN - IVAN -Znacenje: „der Herr ist gütig“, „hat Gnade erwiesen„…“U milosti  Jahvinoj““Bog ti je milostiv“

Justinus,Justus..- Lateinisch justus = „gerecht“ od Latinske  rijeci-. „pravedan“

ANDREJ -Znacenje: Griechisch andreios = »mannhaft, tapfer«.Hrabar –muzevan..

ALEKSANDAR – ALEKSANDRA -Znacenje:  “Alex(ks)andros”: alex(ks)o (zastita) + aner, andros (stiti i brani, muskarac branitelj).

Pantelejmon-Znacenje: . Potice iz grckog “ "savrsenstvo, visi stupanj". 

SRNA -Znacenje: Ime domaceg podrijetala…” Simbol je elegancije, neznosti i plahovitosti”

Milena –( dolazi od cecenije-prevedeno na njemacki )mil-lieb.teuer- draga zena..

'Maria'-Znacenje - grcki / latinski podrijetla oblika, "Mirjam", ranije aramejskog / Hebrew

Vjerojatno najcesce zensko ime krscanskog naroda.

Rijeci: Mirjam = gorcina, gorcina, Voljenog  = mry=der Geliebte

To isto znacenje nosi ime Masa…

Подели на овим сајтовима

...

Evo kao prvo da se ispricam,jer ja ne zelim sebe dovesti nikako u polazaj ja sam ja..rekla bi prvo da je ovdje nesporazum..Vjerojatno nisam dobro rekla ono sto sam htjela...a takodjer i s imenom,nisam nista posebno rekla...niti sam htjela ga s necim usporediti..pogotovo ne nekoga od clanova ovdje...

S,ostalim se u podpunosti slazem...s tobom... hvala

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Ludilo bezgrešnosti

Ovo bi nas trebalo prisiliti misliti,

da danas više nitko ne govori o grijehu

a malo tko i zna što to znači.

Najprije ne radi se o jednoj riječi

i nekom postupanju.

Nitko se ne osjeća krivim.

Nikome ne pada na pamet od nikoga

pa ni od Boga moliti oproštenje.

Ne, čini li se kao da je zlo nestalo s ovoga svijeta.

Zar to živi samo još u Crkvi?

Tu još postoji takva sorta ljudi: grješnici.

Tu se još uvijek govori kao nekada: ispovijedam se,

sagriješio sam, moj preveliki grijeh.

Samo se još u Crkvi usuđuje govoriti o onom što je

stoljećima ljude pokretalo: naša krivnja i Božje milosrđe.

Ali ako se nitko ne osjeća krivim,

onda ne treba ni milosrđa ni oproštenja.

A krivci za svo zlo su drugi. Već će se naći netko na koga će se burno sve svaliti.

Mrzim ovu samopravednu farizejštinu

(iako sam i sam uključen prokazivati na druge, Gospodine, smiluj se!)

Miserere – Smiluj mi se

Isus, ti dolaziš spasiti grješnike, a nalaziš li ijednoga?

Kladio bih se da nećeš naći ni jednoga.

Nema takvoga koji bi se za nešto kajao i sebe htio promatrati grješnikom,

i potrebnim smilovanja, milosti.

Ako bi se i našao netko među ovako dobrim i poštenim ljudima,

koji bi priznao da je grješnik, spasiti se ne bi dao nitko.

ŠTO ME GLEDAŠ, ZAR SAM JA GRJEŠNIK?

Smiluj mi se Gospodine

(s katolickog foruma-Sneni)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...