Jump to content

Grijesi foruma i interneta...Sta mislis da li ih ima,?

Оцени ову тему

Препоручена порука

9. Не сведочи лажно на ближњега својега.

Sta mislite da li je moguce svojim pisanjem na forumu,to jest u ovom virtualnom svjetu da grijesimo... koliko vrijedi ova zapovjed za nas..i nase pisanje na forumima…

Mozemo li navesti one stvari,koje mislite da su gresi foruma...?

Da li grijesimo ,kada  nesto pisemo (  a to govorimo virtualno),a ne znamo da li je istina ili ne..?

lazno svjedocenje koje moze drugome naskoditi i upropastiti.?

velike lazi mogu pomocu medija postati jos vece..? Male takodjer..se mogu povecati? a mogu i umanjiti..?

klevetanje, u cemu vidis klevetanje..?

preokretanje  istine , pises onako kako zelis,a ne kako jeste..?Pretjerujes ili umanjujes  u svjedocenju..?Nijekanje -zaobilazenje istine , da bi ja ostao u nekom sjaju,a ne gresan covjek,ili se ne usudim iznesti istinu,da me drugi ne osude..?

sutim  i ne svjedocim i onda kada znam da se radi o  nevinom covjeku..?

Ne reci lažna svjedočanstva!

Sitne i krupne laži. Hvalisanje. Suvišne i nepotrebne riječi. Ironija u razgovoru. Dvosmislene šale. Ne ozbiljnost. Klevete. Lažna obećanja. Uznositost. Taština. Ogovaranje. kritiziranje. Prigovaranje. Suđenje i osuđivanje drugih. Oduzimanje dobroga glasa. Neodgovornost. Ravnodušnost. Tvrdoća srca na tuđe nevolje.

.ako si slagao samoga sebe ili drugoga  pa si napravio budalu od  sebe ili njega, mozda jos donekle prolazi  ,ali ako lazes  da doslovce unistavas vrijednost covjeka , zivot i srecu i blagoslov ..brata i sestre svoje-bliznjega svoga..hm?

Na  ovim stranicama,to jest virtualnom svjetu je vrlo lako lagati i lazno svjedociti,glumiti..?Gdje je tu istina..?

Ne treba da se danas cudimo nicemu..kako prema drugima-tako cu i drugi prema nama..?Ne,nema potrebe da se cudemo..danas je sve moguce...samo..."Gdje je tu Bog.."?

Mi danas zivimo u vremenu lazi ,vidimo kako zelimo vidjeti ,glumimo ,krademo, varamo ..neka nova era..

Da  li smo kao vjernik nesto zaboravili..?Osjecamo li se duzni...ili ne...svjedociti istinito i to slati u svjet..?

( Molim,ako je moguce da ne mjesamo politiku u ovaj dijalog..)

Hvala.. :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 35
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Наравно да је исто, да ли писао или говорио, пушташ из себе мисли и речи.

пс не би ми политика пала на памет у овој теми, а откуд теби то на памети?

Подели на овим сајтовима

"Za života živeo sam dva života. Pravi i virtuelni. U pravom sam bio ljubitelj žena, u virtuelnom sam bio pravi Jimmy the Saint"  4chsmu1

ps. mislim da se ovde greši ređe (jer su odgovori pisani i promišljeni) ali, i da su zbog toga gresi čak i teži jer su svesno počinjeni (umišljajni). Pa, i ljubav je greh (ako se ne desi) nije li...  :bla:

Подели на овим сајтовима

mislim da se ovde greši ređe (jer su odgovori pisani i promišljeni) ali, i da su zbog toga gresi čak i teži jer su svesno počinjeni (umišljajni).

4chsmu1

I ja slično mislim .....

dada  :bla:

...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

Опет како на ком форуму. Свугдје се људи по мало претварају па и у виртуелном животу. Не мислим да је форум изузет од тога јер није ствар у мјесту било оно виртуелно или стварно, ствар је у људима и начину на који се они желе приказати другима.

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

naravno da ih ima  ;)

pogledaj samo nasa imena i to ti sve govori  4chsmu1

Petrija, e to je meni vrlo interesantno zapažanje. Ako smo Pravoslavni, i priznajemo jednu Svetu, Sabornu i Apostolsku Crkvu, zbog čega 96 odsto na ŽRU nije pod pravim imenom? Lično, nemam ništa protiv, samo "inkognito" delovanje mi više sliči "revniteljima"  :0104cheesy:  ;)  :group111:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...