Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Upravo se u tome vidi vasa povrsnost i slepa poslusnost bez ikakovg rasudjivanja.

Meni je vladika Artemije odgovarao, kao covek i duhovnik, jer 90th i to ranih, dok sam bio svedok nevidjenog poltronisanja nekih vladika u Novom Sadu, on rasudljivo govorio o zlu koje ide sa ondasnjom vlascu i totalnim nemarom i za nacionalne interese i polozaj Srba na Kosovu, a o Krajinama da ne pricamo.

Posle rata, kada je to sve dobilo svoj bumerang, i kada se sve raspadalo, vladika je isao i molim i primao sve koji su dosli u Pristinu slavodobitno, pa obisli i Gracanicu nekoliko km dalje.

Kada je pogromom ocisceno neplanirano mnogo srba sa Kosova, vladika se nije ucaurio, ali su stavovi poceli i bivali jaci i crvsci, jer 4 godina pregovaranja, i shvatis da oni pred desetinom hiljada vojnika rasteraju vraceno i poubijaju ostalo, i tada vladika pocinje pregovore cvrsce, tj vise nema odstupanja.

Znaci krajnost po vama, dok su vladike podrzavale onu vlast(sem Artemija i Save niko nije protiv crvenh dizao bilo kakav glas, mnogi stavljaju Lavrentija ali to nije istina, jer je sto puta ratovao sa svojim uticajnim djakonom Ljubomirom Rankovicem koji je bio blizak sa Vukom-neki kazu sa Danom, ostali poput prvog vl.Irineja Bulovica, Mitropolita Jovana Pavlovica, i vladike Niskog Irineja Gavrilovica su bili otvoreni ppodrzavaoci tadasnjh vlasti, recimo vladika Niski daje ordenje Miletu Ilicu, osvecuje fabrike Simpa u predizbornoj kampanji, itd), ovja se bunio, dok su svi cutali o pregovorima sa okupatorima, jer je Milosevic jos bio na vlasti, a narod kivan na bombardovanje, ovi su cutali i nisu talasali, da ne bi bili izdajnici, i oni sto ljube ruku medlin olbrajt'', kada je dunuo novi vetar, oni su shvatili da nacionalna prica vise nije naplativa, i postali su vece diplomate od Gorana Svilanovica, shvatajuci ''realnost na terenu''

Ovaj album grupe ISJVA, je dobar, iako sam pokusao da ga ispravim u necemu, pa sam dobiro brisanje komentara i nerazumevanje.

Tamo ima ogranicenih likova.

http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/album.php?aid=257122&id=93589526605

Подели на овим сајтовима

Бивши владика Артемије је био толико одмерен и умерен да је тражио војно решење проблема на Косову  0110_hahaha

Када је обишао цео свет и када је схватио да нам нико неће помоћи да су давана празна обећања онда јамо војно да решимо проблем.

Да га је неко послушао вероватно би сад били згажени као бубашваба .

Подели на овим сајтовима

Цитат

Upravo se u tome vidi vasa povrsnost i slepa poslusnost bez ikakovg rasudjivanja.

Meni je vladika Artemije odgovarao, kao covek i duhovnik, jer 90th i to ranih, dok sam bio svedok nevidjenog poltronisanja nekih vladika u Novom Sadu, on rasudljivo govorio o zlu koje ide sa ondasnjom vlascu i totalnim nemarom i za nacionalne interese i polozaj Srba na Kosovu, a o Krajinama da ne pricamo.

Posle rata, kada je to sve dobilo svoj bumerang, i kada se sve raspadalo, vladika je isao i molim i primao sve koji su dosli u Pristinu slavodobitno, pa obisli i Gracanicu nekoliko km dalje.

Kada je pogromom ocisceno neplanirano mnogo srba sa Kosova, vladika se nije ucaurio, ali su stavovi poceli i bivali jaci i crvsci, jer 4 godina pregovaranja, i shvatis da oni pred desetinom hiljada vojnika rasteraju vraceno i poubijaju ostalo, i tada vladika pocinje pregovore cvrsce, tj vise nema odstupanja.

Znaci krajnost po vama, dok su vladike podrzavale onu vlast(sem Artemija i Save niko nije protiv crvenh dizao bilo kakav glas, mnogi stavljaju Lavrentija ali to nije istina, jer je sto puta ratovao sa svojim uticajnim djakonom Ljubomirom Rankovicem koji je bio blizak sa Vukom-neki kazu sa Danom, ostali poput prvog vl.Irineja Bulovica, Mitropolita Jovana Pavlovica, i vladike Niskog Irineja Gavrilovica su bili otvoreni ppodrzavaoci tadasnjh vlasti, recimo vladika Niski daje ordenje Miletu Ilicu, osvecuje fabrike Simpa u predizbornoj kampanji, itd), ovja se bunio, dok su svi cutali o pregovorima sa okupatorima, jer je Milosevic jos bio na vlasti, a narod kivan na bombardovanje, ovi su cutali i nisu talasali, da ne bi bili izdajnici, i oni sto ljube ruku medlin olbrajt'', kada je dunuo novi vetar, oni su shvatili da nacionalna prica vise nije naplativa, i postali su vece diplomate od Gorana Svilanovica, shvatajuci ''realnost na terenu''

Ovaj album grupe ISJVA, je dobar, iako sam pokusao da ga ispravim u necemu, pa sam dobiro brisanje komentara i nerazumevanje.

http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/album.php?aid=257122&id=93589526605

Владика Атанасије је још 1992 писао да је једина будућност Србије ако Милошевић сиђе са власти.

Мада скрећемо са теме.

Ја не знам ко је кога подржавао али знам ко је био на првим борбеним линијама ко је проналазио и сахрањивао лешеве како у крајинама тако и на Косову.

Само међу тим људима  м.Артемија није било.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ви овде већ почињете да причате о политици smej.gif

Верујте,Епископ Фотије пуно страда у Хрватској и сам нам је причао,додуше површно,о ситуацији нашег народа и наше Цркве у Хрватској али он није страдалник већ је "папски издајник" који је издао своју веру а заузврат му је католичка црква вратила свете реликвије.

Па јел то нормално расуђивање,Бог да прости? 0110_hahaha

А овакве информације долазе од верник чеда Артемија.Не презају да налажу и напљују.Страшно.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Једино што још везује монаха Артемија са нашом Црквом је тај монашки чин који ће му бити одузет сигурно и те паре за које се терети да је присвојио.

Он је са својом верском заједницом постао један сасвим маргиналан лик и не вреди на њега трошити речи.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Zasto polazis od toga da naspram sebe imas kretena pa da mu ti sada otkrivas toplu vodu?

Citam te vec dugo, i znam sve tvoje cake i frljoke.

I taj citat si vec istrosio, koliko ga puta ponavljate, a u stvari je 100% tacan.

Samo postavlja se pitanje , kada neko rusi Crkvu, i smatra sebe Crkvom, tj i kada da ne kazem sta, on misli da je to bogoslovska misao, onda nek taj isto odgovori, zasto je Ava sveti Justin pominjao ''svo pravoslavno episkopstvo'' kada je video to sto je video?

Ako se kanoni vade i skidaju macku sa repa kada nekome odgovara, onda se to zove, despotizam, samovolja, i tada rasudljivi episkopi urade ono sto je uradio vladika Artemije, nastavi da sluzi, bez ikakvih osnivanja Crkava, istinitih, bacanje anatema, prokletstava, opovrgavanja blagodeti, itd.

Kaze, ja sam u jedinstvu sa svetim ocima, Svetim Savom, Nikolajem, Justinom, a vi gledajte sta ce te, ne priznajem nekanonske politicke odluke nekih samoproglasenih Sinodalaca...

Rece covek tako i nastavi da sluzi..

I sta cemo sada?

Ocete ga lincovati, ili na lomacu?

A Simeon mi je jako isao na zivce zimus, sto se bre ne vrati i ne raskanta ih sve...

Ali kada sam se upoznao sa situacijom, i sa saznanjem da on NIKADA nista nije uradio bez blagoslova vladike, I DA JE NA NJEGOV zahtev i otisao u Grcku, ne samo na postdiplomske nego i kao izlazna varijanta jer se od 2005te god i od teme na BSN ''sta ce biti sa vladikom Artemijem'' znalo sta ce biti i sa njim i sa Simeonom koga je vladika spremao kao naslednika, onda sam shvatio da vladika Artemije jednostavno zna s kim ima posla, i da je mngoo rasudljiv i smiren, sto sam video i ove nedelje u Ljuljacima prvi put, i ostao zatecen.

Dokazao covek nevinost u Grckoj, a vi sa ovom parodihom od sudstva pravite cirkus.

Sve dokaze neka posalju u Grcku i mirna Backa.

Eto njega na robiji, a Subotickog u unakrsno ispitivanje, pa onda obecati mu status saradnika i ko zna sta ce se sve cuti kakav je taj Vilovski.

Eh kada bi svakva bajka bila istinita.

коју тугу мождану си ти искуцао ...

надам се само да ниси кусао оно ''свето причешће''.

Подели на овим сајтовима

Верујем да је мождана туга, ти си ипак специјалиста за ту врсту туга.

Овде их разбацујеш годинама.

А и што те то брига да ли сам се причестио?

Тада је била трапава седмица, значи до Крстовдана, и не могу себе да замислим да се причестим од Божића до Богојављења, јер имао си Божић, па Богојављење, у међувремену мрсиш и баш онда мораш да се причестиш?...то је за мене гордост и безобразност.

Причешћивао се Јован Архиепископ Охридски са расколницима и комунистичким епископима који су га хиротонисали, па му наши за награду дадоше архиепископски чин.

Причешћивао се прота Тома из Љуљака са расколницима и руским и нашим америчким, па му не излазише из куће Митр.Амфилохије и Хризостом када је требало цркву у Љуљацима пребацити у власништво епархије.

Причестио би се и Зеебеде са Римокатолицима само да промене форму причешћа и уведу "вино".

Зар је само измет у светом путиру код Артемија?

Шта би рекао Митрополит Амфилохије за то, пошто он Архиепископа самозване белоруске Цркве у Америци Николаја, назива у тајној коресподенцији, Ваше блаженство, и тражи благослов тј молитве.

Па зар ћемо веровати у свети пекидач?

А тај прекидач има Митр.Амфилохије и Епископ Иринеј Буловић који када одлуче кликну и неки има благодет, онда опет кликну и немају благодет?

Дедер појасни ми то молим те.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Јел био неко синоћ у Љуљацима ?

па како не сви смо били и то са Патријарховим благословом а Владика Јован је оргнизовао бусеве да увеличамо чин када један монах "монаши" нове квазимонахе! Спрдаш ли се? 4chsmu1-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':229229229:' />

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Јел био неко синоћ у Љуљацима ?

па како не сви смо били и то са Патријарховим благословом а Владика Јован је оргнизовао бусеве да увеличамо чин када један монах "монаши" нове квазимонахе! Спрдаш ли се? 4chsmu1-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':229229229:' />

Који владика Јован, јел шумадијски ?

Подели на овим сајтовима

Та немојте тако, ено баш сам глед'о у Тезеу,и још неком месту на северу Италије, Бозе, где се баш моле неки монаси које је монашио наш Епископ, и неке које је "монашио" њихов бискуп, и тако су били слатки, таква љууубав се осетила, та то је било за плакати, мислим од среће.

Подели на овим сајтовима

Мудров,не знам да ли знаш,вероватно знаш а ако ниси упућен,обрадоваћете  нови богословски текст,врсног теолога Виловског"Два примера-Митрополит и прељубник".

Уууу,ово је већ фантастична посланица.Види се да је инспирисана фасулакијем на води Тесалонијског заточења драгог нам"Архимандрита".

Требао би Владика Атанасије да престане да се бави Богословљем...мислим...нема потребе...аргументовано 1414_feel

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Верујем да је мождана туга, ти си ипак специјалиста за ту врсту туга.

Овде их разбацујеш годинама.

А и што те то брига да ли сам се причестио?

Тада је била трапава седмица, значи до Крстовдана, и не могу себе да замислим да се причестим од Божића до Богојављења, јер имао си Божић, па Богојављење, у међувремену мрсиш и баш онда мораш да се причестиш?...то је за мене гордост и безобразност.

Причешћивао се Јован Архиепископ Охридски са расколницима и комунистичким епископима који су га хиротонисали, па му наши за награду дадоше архиепископски чин.

Причешћивао се прота Тома из Љуљака са расколницима и руским и нашим америчким, па му не излазише из куће Митр.Амфилохије и Хризостом када је требало цркву у Љуљацима пребацити у власништво епархије.

Причестио би се и Зеебеде са Римокатолицима само да промене форму причешћа и уведу "вино".

Зар је само измет у светом путиру код Артемија?

Шта би рекао Митрополит Амфилохије за то, пошто он Архиепископа самозване белоруске Цркве у Америци Николаја, назива у тајној коресподенцији, Ваше блаженство, и тражи благослов тј молитве.

Па зар ћемо веровати у свети пекидач?

А тај прекидач има Митр.Амфилохије и Епископ Иринеј Буловић који када одлуче кликну и неки има благодет, онда опет кликну и немају благодет?

Дедер појасни ми то молим те.

POd jednom ne uzimaj moje ime u svoja maloletna neobrazovana usta.

Pod dva ne lupaj gluposti kada nemas pojma. Kakav Nikolaj i Beloruska Crkva zivota ti.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...