Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

један од мојих коментара је био да духовник не сме да уподобљава себи и везује духовну децу себи већ искључиво Христу у Истини, али њима је то очигледно исто +Артемије=Христос као светионик Истине.

само желим децидивно да нагласим да немам ништа против владике Артемија, али имам против таквог понашања њиховог и да му уопште не олакшавају ситуацију у којој је већ.

"Духовник и треба да уподобљава чада Христу а не себи, али нам се чини да се овде том новом теологијом "владика-живи Христос" уподобљавају чада новим гуруима оним који су "стубови Цркве""

наравно, они изгледа нису упознати са овим.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7904.msg214812.html#msg214812

Подели на овим сајтовима

колико они уствари не разумеју уопште појам екуменизма и шта ми причамо овде ...

црно бели свет је тако тежак у коме они живе, а Господ се уби од труда да направи за сваког човека место у Рају за један трун доброг у њему, а они би таквог одсекли од Божјег спасења и благодати живота у Истини у трену.

капирам да се сведе на оно - ''клекни па ће ти опростимо, ал ћемо онда лепо да те крстимо погружавањем, јер друго није благодатно'' ... и сличне баханалије умовања ситних умова колико и где благодат стоји а не обраћају се на реченицу да ДУХ ДИШЕ ГДЕ ХОЋЕ и Он опрашта а не они ...

мислим, заиста тужно понашање и сарказам који као киселина изједа душу, пошто реч радосну тамо не видех, чак ни после иницијалног Помаже Бог свима, одговор добио нисам.

"Али тада наступају пулени...те није екуменизам, него икуменизам, те ми сведочимо, те на прагу смо да се папа покаје, те они више не помињу филиокве итд итд итд"

Подели на овим сајтовима

одговор на мој коментар да је Господ Добри Пастир, пошто су владики Артемију и сајт отворили са таквим називом и да је занимљив духовник коме се добар део монаштва исели из манастира после његовог одласка из епархије ... врућ колач поменуо нисам.

иначе, неки од тих одбеглих монаха се врло слично понашају као секта нових симоноваца (неки их зову монаси у свету) који живе по становима по градовима или по кућама на селу ... звучи познато?

"Милане, јпшједан испа и летиш..па тамо лупетај о овчицама које су отишле из манастира због врућег колача."

ова икона се зове Добар Пастир, па ви процените ко је у праву ...

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

нажалост немам усликано, него морам да чупам са мејла ...

не верујем да ће се бунити за некакву клевету кад имам све црно на бело  greengrin

Подели на овим сајтовима

Bas sam se pitala koliko ces izdrzati u toj grupi greengrin

Ja sam izdrzala citav jedan dan i onda su me banovali i obrisali sve moje poruke,a i njihove uvrede.

Mozda nije slucajno sto mi je par dana posle stigla poruka na fb,cijeg sadrzaja ne zelim da se secam.

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Медо, можеш ли мало да раздвојиш ко шта овде пише? Овако испада да све говори један човек који болује од схизофреније. Ај'  раздвоји па да видимо ко се коме обраћа.

Подели на овим сајтовима

ISTINA JE SAMO JEDNA -ISUS HRISTOS bighugbighug

ISTINA JE SAMO JEDNA - NIKO NEMA TAPIJU NA ISTINU

4chsmu1

Тако је, ИСТИНА (ХРИСТОС) припада свима.... 4chsmu1

Istina je da nijedna verska grupa nije vlasnik ekskluzivnih prava na istinu i smisao.

Moram vas razočarati.

Подели на овим сајтовима

Bas sam se pitala koliko ces izdrzati u toj grupi 4chsmu1

Ja sam izdrzala citav jedan dan i onda su me banovali i obrisali sve moje poruke,a i njihove uvrede.

Mozda nije slucajno sto mi je par dana posle stigla poruka na fb,cijeg sadrzaja ne zelim da se secam.

Ви имате среће да вас уопште и приме. Ја сам им изгледа на некој "црној листи" - избацују ме сваки час, а и кад успем на кратко да је  facenew22222222 одмах ми је забрањено да дам било какав коментар. А никада им ни један коментар и нисам оставио, тако да не разумем што су ме ставили на такав третман. Шта би ми тек урадили да ме сретну? Управо због те радозналости сам и "објавио свету" да ко год хоће може слободно да ме потражи у АРТ Центру уторком од 17h на даље - баш сам радознао да видим да ли су јаки на делима, колико и на приватним порукама са анонимних налога?

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Istina je da nijedna verska grupa nije vlasnik ekskluzivnih prava na istinu i smisao.

Moram vas razočarati.

apsolutno... Crkva nije grupa već ZAJEDNICA vernih....  big difference

grupa je skup individua a zajednica su ličnosti koje čine celinu pri čemu se svaka ličnost afirmiše a ne biva progutana od strane gomile

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Медо, можеш ли мало да раздвојиш ко шта овде пише? Овако испада да све говори један човек који болује од схизофреније. Ај'  раздвоји па да видимо ко се коме обраћа.

ево, болдовано је њи'ово ...

остало је мој коментар или описни одговор који сам пружио по неким питањима ...

Подели на овим сајтовима

Moram vas razočarati.

apsolutno... Crkva nije grupa već ZAJEDNICA vernih....  big difference

grupa je skup individua a zajednica su ličnosti koje čine celinu pri čemu se svaka ličnost afirmiše a ne biva progutana od strane gomile

Zajednica znači nije skup individua?

Koja je razlika između crkve i krda bizona?

I jedna i druga imaju članove koji se afirmišu(!?) i ne vidim zašto jedna grupa guta individuu više nego druga.

Okej, i da je validno to što pričaš, onda će biti:

Nijedna verska zajednica nema tapiju na istinu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...