Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Једном, по невољи која ме је снашла, сам се обратила Преосвећеном, Владики Артемију, а у вези са његовим духовним чадом - мојим духовником (који ме је одбацио, али и – оно, неупоредиво више - Богу, послушање да ме руководи). Ако ме се и не сјећа Преосвећени, а оно, писма (посланог по једној монахињи) дугачког ко  поњава -20 куцаних страна, формат А4, без прореда, фонт 14 – вјерујем да се сјећа. И, садржај тог писма, нека остане само Богу пред очима, јер је, и личан, и небитан за илустрацију овога што желим да кажем, а задржавам се само на једном, мајушном, дјелићу. Питала сам  Преосвећеног – „да ли да се молим да, Господ исцијели мог духовника, па да онда, с Божијом помоћу, он помогне мени да добијем исцијељење или, можда, постоји, по Богу, и неко друго рјешење?“ Преосвећени ми је одговорио (писмено) - да ми (они) не би савјетовао (слиједи цитат под  ЗНАЦИМА НАВОДА – да се И ВИЗУЕЛНО нагласи - ИСКЉУЧИВО МОЈА ЗАПИТАНОСТ) „да  се молим Богу да ......итд. „ , него да ми благослови, да пронађем НОВОГ духовника. (О некаквом распетљавању те запетљане ситуације, о утврђивању ИСТИНЕ која И У КОНКРЕТНОМ СЛУЧАЈУ бјеше САМО ЈЕДНА - ни запете). Незадовољна одговором, позвала сам и телефоном и упитала Преосвећеног да ми појасни због чега ми не би савјетовао „да се молим ... итд“ . Питала сам - да ли ми он то не савјетује, зато што он - будући да је духовни отац, мом духовнику и будући да има најбољи увид у његово духовно стање - можда има сазнање СВИШЕ, да је мој духовник БЕЗНАДЕЖНО духовно болестан (у том случају, свака је моја молитва сувишна, мачку о реп да окачим и моју Наду и Вјеру - и ЉУБАВ, свакако), или је мој духовник - духовно НЕПРОМЈЕЊИВО здрав као дрен, те је због тога моја молитва Господу за његово исцијељење – најгора могућа дрскост коју чиним. Моментално сам добила потпуно другачији благослов - „Бог да благослови да га чекаше!“. (И, мада сам пометена под тепих, и одавно заборављена, ја још увијек чекам – шест година). 

А, НОВИ духовник - рекла сам ја то Преосвећеном - пристала бих ПОД СЉЕДЕЋИМ УСЛОВИМА: да се објаснимо (па ако је тако најбоље, по Богу, и разиђемо, али У МИРУ, као ЉУДИ и као ХРИШЋАНИ); да овај, СТАРИ, буде разрјешен благослова на духовништво; да пресели свијетом; да изађе из манастира (ма из ког разлога); да буде расчињен (не дај, Боже!) итд., итд.. (Све друго, по мом толковању, било би само избјегавање оног, што смо, по Богу, и духовник и ја, а што и до данас, изостаје, били дужни да вршимо).

У размаку, од само неколико дана , кроз истог Владику, два, потпуно, различита благослова, од којих разабрах да је онај, изречен у писму, ЛИЧНИ одговор Преосвећеног, док овај, изречен у телефонском разговору, држим, без сумње, за  Божији благослов (БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ  -рекао је Преосвећени), те му и сљедујем.

Сада, прочитавши овај ЈАВНИ ПОЗИВ... , видим да провејава, оно ИСТО, као у писму које ономад примих (ту су, свакако, неизбјежни цитати, свакако, под знацима навода - да се НИ СЛУЧАЈНО не нађе ИКО ко би превидио да постоји - јасна линија разграничења,  између ЊИХ и њих. И, брижим веома, јер у овом Позиву, ма колико профињеног слуха што сам, ЈА НЕ ЧУЈЕМ, БАШ ОНАЈ, ЈЕДИНИ ГЛАС – ЈЕДИНИ ГЛАС због којег је, уопште, и имало сврхе да се Позив упути. Нажалост!

Подели на овим сајтовима

Zamolio bih administratore da nebrisu ovaj link,iako je sa necrkvenog sajta,voleo bih da mogu svi da ga procitaju i prokomentarisu!

http://www.novinar.de/2010/07/22/preosvecenom-svojevoljno-nemoci-radi-umirovljenom-ep-atanasiju-jevtic.html

Пажња! Сајт не ради са благословом Цркве и отворено се бори против црквене јерархије и устројства Цркве

Преосвећеном, својевољно немоћи ради умировљеном Епископу Захумско-херцеговачком господину Атанасију Јевтићу. - “И свјетлост свијетли у тами, и тама је не обузе”. (Јн. 1,5)

Истина је само једна-владика Артемије. - ФЕЈСБУК Група, 21.07.2010

Преосвећени

Пошто смо прозвани у вашем скорашњем излагању, ред је да вам на то и одговоримо. Нећемо се «подизати» на ваш цењени ниво нити било коме из вашег окружења залепити епитете које сте ви нама. Ипак ми смо само обични људи, мирјани верници а не великодостојници као што сте ви то. Власт је власт а част је част.

Као верна чеда СПЦ ми администратори групе „Истина је само једна-Владика Артемије“ не можемо, а да вам са тугом у срцима (због вашег лошег схватања нашег рада) не упутимо одговор. У нади да ћете исправно разумети оно што смо ми (администратори) једнодушно(у једномислију) себи поставили за циљ. То је само сведочење истине и жеља да што више душа српских чује истину у овом медијском мраку. Вођени речима Св. Јустина Ћелиског „Отворите ма који дневни лист и уверићете се да је то Jеванђеље сатане“ ми смо пожелели да технолошки напредак који нам је од Бога дарован, Богу и користмо проповедајући истину и само истину, а истина је Христос.

Једном смо се огласили у медијима да ова група која постоји више од две године није култ личности него група подршке епископу Артемију.У она времена када су се ломиле кости оцу Симеону Виловском,и када народ није знао истину, ми смо решили да направимо групу и тако покажемо да медаља има увек две стране.Као што сте и сами чули на друштвеној мрежи Фејсбук постоји више група,када се сабере цео је Синод и Сабор овде.Постоје групе и о вама Преосвећени,где вас ваша браћа са сајта «поуке.орг» називају спасиоцем Косова,оца Симеона из манастира Рукумије блате свакодневно,они су све у свему познати у својим наступима ,безуспешно се трудећи да вас имитирају.Ипак сте ви један једини непоновљив епископ. Историја ће вас сигурни смо упамтити. Али како то се не зна јер како сте сејали, тако ћете жњати.

Кроз историју многи угодници божији су страдали због вечних идеала (истине и правде), истине и правде Христове..

Када кажемо Истина је само једна-Максим Исповедник или Истина је само једна-Марко Ефески, исто је као да смо рекли Истина је само једна-Исус Христос. Разлика је у томе само што употребљавајући имена Светих Отаца Цркве православне ми јасно алудирамо на време у којем су они исповедали Истину и КО се држао истине(ко се није одрекао Христа).

На тај начин народ се чувао од лажних учења док она не потпадну под анатему. Данас у СПЦ сведоци смо многих лажних и душепогубних учења. И док СПЦ не наће начина да се са њима избори ми верни народ морамо Истину оградити од лажи. Ми морамо јасно говорити ко се то држи истине Христове, Ко је стожер око кога се треба окупљати верни народ као око самог Христа.

То је засигурно онај који је страдањем потврдио своју веру у Христа и није Га се одрекао. То је владика Артемије.

Епископ Артемије духовни узраст показује тиме што никада није апеловао на нас мирјане,његове поштоваоце да напишемо било шта.Он вероватно и не зна да ми постојимо.Дакле није умесно да њему « пришивате» оно што други чине.Веома је је дискутабилан духовни узраст епископа који тражи да га СА Сабор умирови „због немоћи“ а онда постане путујућа инквизиција и сејач раздора, неслоге и бунила у Цркви,и још назива хришћане «секташима». У многим речима не бива без греха, али ко задржава усне своје разуман је (Приче 10, 9).

Кажете да је епископ Артемије развио култ личности у народу. Ми вам кажемо јесте, то је тачно, али не своје личности (јер је то својствено папистима и протестантима) већ личности Богочовека Христа коме тежи свака верујућа душа православна! Праведници који су у овоме свету живели на великој раздаљини и нису се виђали ни познавали, у рају се одмах познају и заволе се као најближи рођаци. И као кроз стакло виде један другога и много се воле, и не би хтели ни за минут да се раздвоје и удаље један од другога.

Зато се не треба чудити што верни народ трчи на кошницу да се насиса меда.

Много је духовника попут владике Артемија, али изгледа да вас боли то што је он једини међу епископима који је попут тих духовника-угодника Божјих.Народ је и гладан и жедан духовних поука и душекорисних речи,то је оно што привлачи народ једном духовнику и авви.Јер човек не живи само од јела и пића већ му је потребна духовна храна

Много нам је жао што од вас то нисмо могли чути осим страшних и тешких речи изговорених,не само за вашега брата у Христу владику Артемија,него за све те монахе којима недате мира и прогоните их горе од демона,па смо и ми мирјани стигли на ред.А од вас смо могли да научимо и оно чему су нас из незнања учили и наши родитељи. Ми се Преосвећени не усуђујемо и да прочитамо ваше философске елаборате о епископу Артемију,који су у последње време све чешћи и све конфузнији, како по вас самога тако и по околину. Није народу пријатно да чита све те тешке речи које сте у стању да напишете.Заборавили сте свога духовног оца аву Јустина који каже:

«Зато, зато што језик, који ти је дат да хвалиш Бога и да браћу са њим тешиш, ти си претворио у оруђе демонске псовке, служиш ђавола својим језиком. И мислиш на неко добро, мислиш да ће Господ благословити тебе, твоје прљаве гадости, грехе, твој гној? Не!»

Нисмо ми философи попут вас јер сматрамо да не треба философирати много,јер се сва философија овога света налази у једној књижици а то је Јеванђеље.»Љуби ближњега свога као самога себе» .Ми љубимо владику Артемија јер смо од њега и његових књига и беседа чули увек угодне речи,смирење и како видимо данас и трпљење.Слава Богу за све.А вас Преосвећени молимо понизно, да оно што народ чини из свога сопственог нагона, не кривите владику Артемија,јер ми се јавно ограђујемо да он или његово окружење има било какве везе са нама.Ми прихватамо да нама пришивате све епитете «секташи,пведозилоти,парасинагогисти…» јер

Блажено је трпети зло, а чинити зло је – више него грешно; јер онај ко трпи је наследник Христов, а ко га чини је –санаследник ђаволу . (св. Нил Синајски)

А исто вас тако молимо да њега оставите на миру. Уместо свакодневних атака на епископа Артемија, кога народ воли на вашу жалост- све више,било би лепо да се прво измирите сами са собом,а онда са братом својим,те да пођете са њим до Светог Јустина и тамо се одрекнете митрополита Зизјуласа. Тако ћете можда избацити из себе демона хуле којим сте опседнути на нашу велику тугу и жалост.И убудуће ако имате нешто нама да кажете обратите се на нашу адресу. Не мешајте владику Артемија, јер он са нашим деловањем нема никакве везе

Администратори групе са друштвене мреже Фејсбук

Истина је само једна-владика Артемије

Формат текста и илустрација -новинар.де

Постављена слика

Грачанице, кад бар не би била од камена кад би се могла на небеса вазнети

Подели на овим сајтовима

Ове су слике са ихтуса.....

Постављена слика

Постављена слика

Ево и линкове ако мислите да треба обришите:

http://ihtus.us/ihtus/viewtopic.php?p=35939

http://ihtus.us/ihtus/viewtopic.php?p=35936

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Болесни ретарди. Нема потребе то линковати овде, знају људи да нађу ако хоће да виде то ругло од псеудо-"православног" сајта који са свиме има везе (нарочито са комунистичким менталитетом) само не са светим Православљем.

Подели на овим сајтовима

Jedno pitanje za administratora koji je mene opomenuo za ,kako kaze klevetanje i vredjanje vl.Artemija....

Ima li ista crkveno u ovom djubretu koje ste dopustili da Nektarije postavi?

Ili licemerje moze da prodje po automatizmu,kao finoca u zamenu za zivi odnos?

Znaci,moze se pljuvati na siroko i duboko,ali je dovoljan samo jedan pritvorni pamflet i vec se trci u zagrljaj proverenim pljuvacima?

Sta sve nisu govorili i postavljali kakve sve nebivale slike/grupa i sajtovi koji su frendovi preko istih clanova-naravno bez blagoslova SPC// i sad su satro dosli do finoce i eto ,da u "smirenju" se obrate vl.Atanasiju a da u svakoj drugoj recenici pokusaju da mu spuste i dociraju, o necemu, o cemu su samo culi u prolazu a on proveo ceo zivot isto proucavajuci.

I to dopustamo da tako olako prolazi?

Blago nama...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Шта им је на срцу о томе и причају и јавно. То и нису људи из Цркве, ко зна ко све то води. Ако су већ толики православци и страдалници што не открију свој индетитет? Што јасно не кажу ко стоји иза њих?  

Иначе, драго ми је што нас стављају у заједницу са Владиком Атанасијем, Владиком Иринејем, Владиком Григоријем...врло сам срећан због тога. То шта је Атанасије урадио за нашу Цркву свако ко воли Цркву зна. Но, ми не негујемо култ личности. Нико од нас никада није рекао- нити ће, да је "истина само једна- Владика Атанасије, Григорије, Јован, Иринеј... истина је само Христос. Ово што нас безимени ревнитељи оптужују по антицрквеним пљуваоницама (да ми СВАКОДНЕВНО блатимо о. Симеона рукумијског или Владику Артемија или било кога) је чиста подметачина. Нигде се овде о. Симеон или Владика Артемије не вређа и не назива погрдним именима. Не дао Бог! Такве ми опоменемо а потом банујемо, свако то зна.  Но, тачно је да је отац Симеон у сарадњи са протом Жарком Гавриловићем који је написао највеће бљувотине и лажи за нашег светог Патријарха Павла (написао је да је Патријарх блудник који има дете и том се књигом диче ови тзв. ревнитељи) и тачно је да сарађују са секташем Слободаном- Слободарством. Тачно је да прекидају литургије, да окрећу леђа Епископу, да прете смрћу свештеницима и Епископима, да одвраћају људе од Литургије- Причешћа (ако се по њима та Литургија не служи " по древно поретку")... Ако ово није истина- нека неко демантује. Зато је лицемерје да се диче Патријархом Павлом кога њихови "учитељи и авве" љагају по својим књигама. Овај текст који је објављен на антицрквеном сајту на најгори начин пљује по блажене успомене Патријарху Павлу, подмећући слике где он, наводно, саслужује са римокатолицима. Та недоследност и смушеност је доказ потпуног одсуства еклисиолошке свести. С једне стране воле Патријарха, с друге стране га оптужују за блуд! Па ко је овде луд!?

Дакле, безимени нападачи нападају људе са именом и презименом. Баш право исповедништво! Када би знали шта је Црква, не би се ни усудили ни да помисле на тако нешто. Но, свакако ћемо дати одговор за све што смо у овом животу радили. Јасно је ко иза овога стоји, а ускоро ће бити још јасније.

Ми немамо намеру да се настављамо са разним безименим борцима за веру. Ми ћемо увек бити уз нашу Цркву и помагати јој најпре речју Еванђеља и тако што ћемо свима бити све не би ли кога придобили за Христа. Коме се не допада- не мора да нас прати.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Jedno pitanje za administratora koji je mene opomenuo za ,kako kaze klevetanje i vredjanje vl.Artemija....

Znaci,moze se pljuvati na siroko i duboko,ali je dovoljan samo jedan pritvorni pamflet i vec se trci u zagrljaj proverenim pljuvacima?

Sta sve nisu govorili i postavljali kakve sve nebivale slike/grupa i sajtovi koji su frendovi preko istih clanova-naravno bez blagoslova SPC// i sad su satro dosli do finoce i eto ,da u "smirenju" se obrate vl.Atanasiju a da u svakoj drugoj recenici pokusaju da mu spuste i dociraju, o necemu, o cemu su samo culi u prolazu a on proveo ceo zivot isto proucavajuci.

Blago nama...

Уопште не пролази код нас све ово. Ово је постављено само из једног разлога: да људи који су неупућени виде какви црквенорушитељи и хулници се граде великим подвижницима и бранитељима.

Нектарије ће следећи пут када постави било који линк бити опоменут а ако настави и бити банован. Овај линк је остављен зато што се у њему помиње и наша online заједница.

Но, свакако да је циљ постојања овога форума дозивање људи памети, ако је то уопште могуће. Није нам циљ да  било кога одбацујемо.

Подели на овим сајтовима

Blago nama...

Арагорне, некада мало претераш, али најјачи су ти уписи на форуму! Моја срдачна подршка! Немој се једити... lqj2e2sokakote

http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s

''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев

Подели на овим сајтовима

što se tiče posterskih kreacija o v.Atanasiju sa ihtusa... dovoljno je videti da onaj ko ih je pravio ne ume da koristi  slova Č i Š na tastaturi....  treba li dalje komentarisati... lqj2e2sokakote

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...