Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

Покушао сам на једном другом месту, да упозорим да не сме да се пише о једном владики као лопову и сараднику непријатеља, али на жалост нису ме разумели.

Оваквим писањем наноси се штета целом хришћанству, не само православцима већ и другим традиционалним црквама,  јер се оживљава у народу порука "попови лопови" креирана од комуниста.

То све доводи до поистовећивања свих бискупа и владика, па онда народ одмахне руком и каже: "ма ни мој владика није ништа бољи".

Тај највни покушај да се све пребаци као кривица његовом секретару, једноставно није се примила код народа, јер зна народ да ништа он не сме ни да помисли а камоли уради без знања владике.

Без имало дипломатске мудрости, без имало "опрезности као змија и безазлености као голубови" послата је још једна страшно лоша порука. Све да је и тачно шта пише о. Џомић није требало да се развлачи по страницама и форумима који себе сматрају православним. Највише ме разочарао став човека чију сам магистарску титулу теологије поштовао а он није био мудар да разуме шта сам му поручио, не поштујући моју титулу и рад проведен у органима ВБ па ме назвао зилотом.

Све да је тачно 100% што је писано о владици морало је најпре да се поклопи законима и црквеним и световним. Овако се ушло без осећаја за последице у један процес који на крају крајева може да доведе до ефекта "домина". Имајте на уму да су чак и фашисти у Немачкој све погроме и злочине најпре стављали у законске оквире а онда деловали, нимало случајно.

Не ради се браћо то тако.

Подели на овим сајтовима

полако завиша, треба бити опрезан у таквим конструкцијама да ли је неко знао или подржавао неке ствари, да не би било места за клевету. а и поистовећивати нацисте и оца Велибора је смешно.

нисам у фазону никог да браним, али нисам ни у фазону да прејудицирам кривицу ...

невин, док се не докаже другачије.

додуше, некад су докази очигледни, па је и кривица и без доказа врло могућа - као кад неко негде превентивно побегне јер зна шта га чека.

Подели на овим сајтовима

А све што се напише латиницом је по твом мишљењу "хрватски"? Увек су ме фасцинирали "бранитељи србства и православља" који се тако лако одричу целокупне српске књижевности Дубровника, свих српских записа и споменика написаних латиничним писмом и то комотно и "патриотски" изручи Хрватима. Да ни не спомињемо чињеницу да неки људи можда шаљу поруке с неког рачунара на ком није инсталирана ћирилица. И то је, дакле, аргумент да се ни не прочита нечије мишљење, а да се на њега ипак дају "патриотски" и "ревнитељски" коментари. Ево, драго ми је што ћете барем разумети ово што Вам ја пишем ћирилицом: "О кукавно србство угашено..."

70zfof0qsamomolitva

Све бољи од бољег смајлија - Моцает = Геније!

Србска Дубровачка књижевност и култура се огледала у МАЧУ Св.Цара Душана и Мученика Краља Александра.... толико о Србима латинима...

О рачунарима и техничким могућностима (модератора) мојне...Србине... једноставно га мрзи да пише ЋИРИЛИЦОМ СРБСКИМ ПИСМОМ....

Мени те епитете ревнатеља мојне..ја нисам од те струје...

А ја се ГАДИМ љених Срба који из чисте љености (посла од два клика) нису у стању да куцају-пишу на Србском!

"О кукавно србство угашено..." ЗАИСТА!

Heghlu'meH QaQ jajvam

http://orthodoxbrotherhood.com/

Подели на овим сајтовима

Покушао сам на једном другом месту, да упозорим да не сме да се пише о једном владики као лопову и сараднику непријатеља, али на жалост нису ме разумели.

Оваквим писањем наноси се штета целом хришћанству, не само православцима већ и другим традиционалним црквама,  јер се оживљава у народу порука "попови лопови" креирана од комуниста.

То све доводи до поистовећивања свих бискупа и владика, па онда народ одмахне руком и каже: "ма ни мој владика није ништа бољи".

Тај највни покушај да се све пребаци као кривица његовом секретару, једноставно није се примила код народа, јер зна народ да ништа он не сме ни да помисли а камоли уради без знања владике.

Без имало дипломатске мудрости, без имало "опрезности као змија и безазлености као голубови" послата је још једна страшно лоша порука. Све да је и тачно шта пише о. Џомић није требало да се развлачи по страницама и форумима који себе сматрају православним. Највише ме разочарао став човека чију сам магистарску титулу теологије поштовао а он није био мудар да разуме шта сам му поручио, не поштујући моју титулу и рад проведен у органима ВБ па ме назвао зилотом.

Све да је тачно 100% што је писано о владици морало је најпре да се поклопи законима и црквеним и световним. Овако се ушло без осећаја за последице у један процес који на крају крајева може да доведе до ефекта "домина". Имајте на уму да су чак и фашисти у Немачкој све погроме и злочине најпре стављали у законске оквире а онда деловали, нимало случајно.

Не ради се браћо то тако.

Нисам веровао...да ћу ово рећи...али у два дана..два пута!

БРАВО!

Heghlu'meH QaQ jajvam

Подели на овим сајтовима

А све што се напише латиницом је по твом мишљењу "хрватски"? Увек су ме фасцинирали "бранитељи србства и православља" који се тако лако одричу целокупне српске књижевности Дубровника, свих српских записа и споменика написаних латиничним писмом и то комотно и "патриотски" изручи Хрватима. Да ни не спомињемо чињеницу да неки људи можда шаљу поруке с неког рачунара на ком није инсталирана ћирилица. И то је, дакле, аргумент да се ни не прочита нечије мишљење, а да се на њега ипак дају "патриотски" и "ревнитељски" коментари. Ево, драго ми је што ћете барем разумети ово што Вам ја пишем ћирилицом: "О кукавно србство угашено..."

70zfof0qsamomolitva

Све бољи од бољег смајлија - Моцает = Геније!

Србска Дубровачка књижевност и култура се огледала у МАЧУ Св.Цара Душана и Мученика Краља Александра.... толико о Србима латинима...

О рачунарима и техничким могућностима (модератора) мојне...Србине... једноставно га мрзи да пише ЋИРИЛИЦОМ СРБСКИМ ПИСМОМ....

Мени те епитете ревнатеља мојне..ја нисам од те струје...

А ја се ГАДИМ љених Срба који из чисте љености (посла од два клика) нису у стању да куцају-пишу на Србском!

"О кукавно србство угашено..." ЗАИСТА!

greengrin greengrin greengrin

Да, заиста смо у ситуацији да правимо "чистке латина" и витламо "мачем цара Душана" након свих ових пораза и продаја које смо доживели, разорене економије, укинуте војске, Цркве на ивици раскола...

Неће нас ту спасити ни ћирилица нити, пак, анонимни "интернет патриотске маштарије" - на жалост. Одлика зрелости је разумети да машта не постаје ОБАВЕЗНО стварност. Нешто прво поставиш за циљ, па се онда за то и бориш, трудиш се да нешто и урадиш а не само да "причаш праве приче..."

Што се тиче писма и рачунара нисам ни говорио о  :) (кога гарант стварно мрзи да удари shift+alt  :)), него о Арагорну који је написао много више, а не знамо да ли има могућност да пише на ћирилици...  :bla:

Мало нам је бескрајних срБских подела, него стално морамо да измишљамо још неке нове...  4chsmu1

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Naravno,kad se suoce sa argumentima i cinjenicama,nasi "revnitelji"/sebe radi/ prekidaju dijalog,jer nema vise mantranja o nepogresivosti tj niti ima zelje, niti ima sposobnosti za normalan dijalog,sa suceljevanjem misljenja i argumenata.

Ne,"pobozno" je samo braniti neku usijanu glavu/ko god bio/, koja je umislila da je Ugaoni Kamen Crkve i "zadnji pravoverni"/sta god to znacilo u ovim glavama/ i tako unositi razdor u Crkvu.

Како вас више не заболе уста причајући изнова и изнова једну те исту причу? Данима, месецима и годинама понављате исту и већ отрцану причу о томе како се ствара неки култ личности. Мислим, да ли ви сами верујете у то?

Па ако је неко онај ко гради култ личности, онда сте то ви. Аман заман људи Божији, вама бре ништа није свето. Грчки суд пусти Виловског због недостатка доказа, а ви ни за један сат не прекидате кампању против вл. Артемија. Овде се уопште не ради о вл. Артемију, овде се ради о томе да су реформатори СПЦ оценили да им је он највећи противник, измислили аферу против њега без икаквих доказа, и на правди Бога сменили човека. Сада када немају доказе, и када суд државе Грчке пушта Виловског, ви и даље причате своју причу.

Па јел стварно очекујете да вам неко после свега поверује у то?

Какав раскол људи? Па ви срљате у раскол, ви себе одељујете од Цркве, ви реформишете, ви сте поборници измена. Маните се љдуи приче о расколу, да се, недао Бог, та тешка отпужба не оствари управо на вама.

Да знате какву тешку ствар потежете, никада је неби изустили из уста.

Setimo se da su Vaseljenski Oci prvih 8 vekova ispovedali da je gore biti raskolnik nego jeretik.Jeretik otpadne i van je zajednice tj nema daljeg smucivanja i svima je jsano o cemu se radi,dok raskolnik moze dosta dugo rovariti svojim delovanjem unutar Tela Crkve i dodatno cepati udove,stvarajuci nemire i bune.

Zaista,ogromna je opasnost ako se dalje nastavi ovaj trend koji i dalje,nazalost,predvodi vl.Artemije/koji je po odlasku pozvao "svoja verna duhovna cada" da ga prate.../...

Ево га опет прича о расколу. Оштар сте мач повукли из корица, пазите да од тог истог мача сами не погинете.

Uzdamo se u Duha Svetog Utesitelja Crkve da ce se sve primiriti pre konacnog cepanja i daljih raskolnickih poteza ove grupe.

Boze daj.

Ево га и трећи пут. Има ли краја?

Понављам, у раскол иду они који нас одељују од Светих отаца и присаједињују папи, и пазите брате још једном каквим се зубатим речима користиш.

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

Медо

Кад сам поменуо законе фашистичке Немачке, хтео сам да кажем да и такав један ситем је тражио законску основу за своје деловање. Нисте на пример могли да слободно убијате Јевреје све док није донет расни закон.

Нисам уопште мислио ни на који начин да има писање о. Џомића са фашизмом, он износи неке чињенице и нека износи ако сматра да је то у реду и ако мисли да тиме не распирује још већу мржњу и зло.

Једноставно ја могу да будем "добар фаризеј" и да верницима у мојој цркви кажем "ето какви су они, добро је што ми нисмо такви".

Атеисти и сви противници хришћанства ће да кажу, гледајте какви су ови католици и православци:" ови краду а ови су сви од реда педофили".

Сутра ће да покажу прстом на другог владику јер је отворен "слободан лов на владике", свакоме је дато право да по форумима који су православни могу слободно да без икаквих проблема износи своје оптужбе или одбране.

Каква је то пракса да се документа која су црквена каче на форум као да су она сама по себи доказ и да се даје могућност да свако може да их коментарише и чита.

Не знам што се тиче тих монаха код вас, али код нас сви они полажу завет послушности бискупу, ако се променио бискуп морају да буду послушни новом бискупу, каква је то прича о духовној деци?

Или си послушан бискупу или ти није место међу монасима или смо толико распамећени да не знамо шта радимо. Епископ Јован није дозволио у својој бискупији да му свештеник, мислим да му Дејан име, заводи ред и уводи правила. Одреаговао одлучно после очинских молби и уклонио га. Расписали се били о томе по форумима као да увођење реда у својој рођеној кући од стране домаћина није нешто нормално.

Искрено, ја бих санкционисао свако писање и против и за владику на оваквим форумима док све околности не буду разјашњење. Дотле брате имате нашег папу, па пишите до миле воље, ето колико распамећивања пише како је овде папа у малинама а лепо се види да је у винограду

.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Кад сам поменуо законе фашистичке Немачке, хтео сам да кажем да и такав један ситем је тражио законску основу за своје деловање. Нисте на пример могли да слободно убијате Јевреје све док није донет расни закон.

У нацистичкој Немачкој није постојао ниједан једини закон који је дозвољавао убијање Јевреја. И не само закон, него нити једна једина писмена наредна Хитлера да се почини Холокауст. Последњи закони који су регулисали питање Јервеја су тзв. Нирнбершки закони о заштити крви и расе из 1935. године, које је потписао Хитлер, али који не озакоњују убијање Јевреја, нити њихов прогон. Холокауст је појава која није била правно редулисана, нити се темељила на позитивном законодавству Трећег Рајха.

Православље не познаје такав однос према епископу какав постоји код вас у латинској јереси. Управо је и тај однос једно од кривих учења које сте ви увели у вашу заједницу, и директно има везе са вашим главним учењем због кога се и римски папа одвојио од Цркве и кренуо путем јереси - а то је тежња за политичком доминацијом на земљи, чији је део и слепа послушност свештеника, монаха и епископа, која иде до послушности у јереси. Мада, код нас су у последње време све модерније такве теорије, а све у циљу да Православље што више прилагоде латинској вери, да би нас могли што лакше "ујединити" са вама када за то дође погодно време.

Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Игоре, зашто говориш у множини ("ви") а обраћаш се конкретном члану форума? Ваљда се обраћаш једном човеку, једино ако му не персираш, мада нисам стекао такав утисак.

Желим појашњење. Не мислимо сви исто- различити људи, различито гледају на ствари.

Подели на овим сајтовима

Игоре, зашто говориш у множини ("ви") а обраћаш се конкретном члану форума? Ваљда се обраћаш једном човеку, једино ако му не персираш, мада нисам стекао такав утисак.

Желим појашњење. Не мислимо сви исто- различити људи, различито гледају на ствари.

Надам се оче да не мислите сви тако. Јер ако би мислили то би било равно катастрофи. Надам се да и међу заговорницима овим немилих догађаја, а пре њих реформисања Свете Цркве, има људи који схватају куда ти трагични догађаји воде.

Не персирам, и пишем "ви" зато што и мени када се чланови овог форума обраћају, пишу у множини, сврставајући мене у разне групе. Све док ви мене будете сврставали у поједине групе, ни ја се нећу трудити да међу вама прави фина разликовања. Како ви мени, тако и ја вама. А ако сте за разговор за који се залажете, и који би тако и требао да се води, онда прво очистите форум од сврставања других људи у групе, лепљења етикета и групањеше, у смислу "зилоти", "артемијевци", "расколници" итд. Знате ону, брво брвно из свог ока, па трун из братовог.

Подели на овим сајтовима

Но да се вратимо на тему. Овде постоји неколико централних тема, коју пропагирају поклоници реформи у СПЦ:

- сви поборници очувања вековног поретка су јединствена, организована и дефинисана група,

- вођа те групе је вл. Артемије, кога обожавају као гуруа,

- та група на челу са вл. Артемијем намерно и свесно прави и припрема раскол,

- та група ће се оделити од Цркве, по принципу "све што виси треба и да отпадне",

- свако ко је православни верник треба да се клони ове групе јер су они расколници.

Ово су ово дебеле измишљотине и нестине, и свака појединачна горња теза је масна неистина. Али нажалост веома моћно оружје пропаганде да се елиминиште потенцијални отпор реформизму. Ово су пропагнадне неистине које "самовољни реформатори литургије" (термин св. ава Јустин) користе да би застрашили, изманипулисали и намерно довели у заблуду српски верујући и неверујући народ.

Подели на овим сајтовима

:policeman: winter 0110_hahaha

Да, заиста смо у ситуацији да правимо "чистке латина" и витламо "мачем цара Душана" након свих ових пораза и продаја које смо доживели, разорене економије, укинуте војске, Цркве на ивици раскола...

Неће нас ту спасити ни ћирилица нити, пак, анонимни "интернет патриотске маштарије" - на жалост. Одлика зрелости је разумети да машта не постаје ОБАВЕЗНО стварност. Нешто прво поставиш за циљ, па се онда за то и бориш, трудиш се да нешто и урадиш а не само да "причаш праве приче..."

Што се тиче писма и рачунара нисам ни говорио о  mocart (кога гарант стварно мрзи да удари shift+alt  :huh:), него о Арагорну који је написао много више, а не знамо да ли има могућност да пише на ћирилици...  1414_feel

Мало нам је бескрајних срБских подела, него стално морамо да измишљамо још неке нове...  buuuuuuu

Теби је смешно?

Само да ти речем..нема код мене маштарија ни зере... и све шта причам стојим иза тога..и тако радим...

А поразе смо доживели због изрода који нам данас воде Србију...и гласача којима је битно само да им је двориште мирно..о томе можемо доста...али реко да не отварамо тему о јуначкој помоћи Србије својим окупираним деловима!

И о каквим поделама булазниш?

Поделе су већ направљене још 45...

Heghlu'meH QaQ jajvam

Подели на овим сајтовима

Не знам како то мислиш  "да би нас могли што лакше "ујединити" са вама када за то дође погодно време"

Ко то хоће да уједини, како ти кажеш, вас са нама?

Чудно ми да је по твом тумачењу, "јерес ако си послушан бискупу"?

Ако је то тако, шта ће ти бискуп, то ти је класичан пример погрешног протестантског учења.

Ја лично сматрам да не треба дозволити да једног канонског епископа у негативном контексту развлаче по правослвним форумима дозвољавајући себи да алудирају или чак отворено кажу да је лопов.

Али исто сматрам да тај епископ не сме себи да дозволи да износи своју одбрану по разноразним медијима.

У том контексту сам навео законе који су обавезујући за све поготову за свештенике које обавезују и црквени закони па били они и неправедни по његовом углу посматрања.

Подели на овим сајтовима

У нацистичкој Немачкој није постојао ниједан једини закон који је дозвољавао убијање Јевреја. И не само закон, него нити једна једина писмена наредна Хитлера да се почини Холокауст. Последњи закони који су регулисали питање Јервеја су тзв. Нирнбершки закони о заштити крви и расе из 1935. године, које је потписао Хитлер, али који не озакоњују убијање Јевреја, нити њихов прогон. Холокауст је појава која није била правно редулисана, нити се темељила на позитивном законодавству Трећег Рајха.

Типична преписка из памфлета Ернста Цундела. Велики је злочин негирати антисемитску активност, поготово оваквим подметачинама.

Наиме, правни акти нису ама баш ни од каквог значаја у тоталитарном друштву јер не постоји фундаментални, монтескјеовски услов за демократију, а то је подела власти на извршну, законодавну и судску.

Нацизам, тј. нацифашизам као типична тоталитарна идеологија 20. века (укључујући бољшевизам, тј. стаљинизам) јесте била накарадна идеологија у којој се није поштовао ни ред, ни воља народа, а понајмање неки Нирнбершки закони који не озакоњују убијање Јевреја.

Како у недемократској држави цезаристичке диктатуре не постоји владавина права нити правна држава, било који закон донесен у Народној скупштини, тј. Бундестагу јесте небитан, пошто је све у рукама једног вође, у овом случају Великог Фирера.

Могла је Нацистичка партија да донесе закон којим ће Јевреји бити конститутивни народ Трећег Рајха, сасвим је свеједно када се закони нису ни поштовали.

Каква год била "позитивна законодавност" Трећег Рајха (?!), ето и после тих Нирнбершких закона догодила се Кристална ноћ (1938), у октобру исте године без претходног упозорења 17.000 Јевреја је интернирано у Пољску. Даље знамо шта се догађало...

Можемо нпр. говорити о позитивним тековинама Брозових правних аката, можемо рећи како је он био благонаклон према равногорцима и квинслиншким формацијама (љотићевци, недићевци) јер је-ето позвао да положе оружје и да ће им све бити опроштено-па је већина њих завршило на комунистичким стратиштима са метком у потиљку.

Ерго-врло је комично, чак и трагикомично говорити о законодавности тоталитаристичких, једнопартијских држава.

Што се тиче тзв. "латинске јереси"...ето, баш си поменуо-прво брвно из ока свога, па трн из братовог.

Неоспорна је срамотна улога Католичке цркве и Ватикана током Другог светског рата, али ако ћемо прво брвно-битно је истаћи колико су се у државну политику мешали бројни епископи и патријарси, у Краљевини Југославији.

Нпр. имао си пример блаженопочившег епископа далматинског Иринеја (Ђорђевића) који 1936.год председнику Владе Краљевине Југославије Милану Стојадиновићу шаље прилично ружно и неукусно писмо, у коме је исказао да ће се српски народ у Далмацији латити оружја ако "срамна власт" не промени политику према Србима у Далматинском залеђу.

Имао си пример блаженопочившег патријарха Варнаве (Росића) који је био де факто политички ментор витешком краљу Александру,а након тога је отворено водио демонтрације против др Милана Стојадиновића, па чак и екскомуницирао све народне посланике који су изгласали ратификацију Конкордата. Касније су челници СПЦ забранили представницима тадашње Владе да присуствују патријарховој сахрани.

Ту је и пример блаженопочившег патријарха Гаврила (Дожића) чију је политику можда и најбоље описао Дража Михајловић током монтираног стаљинистичког процеса 1946 год. :

"Сувише сам био благ према комунистима. Да сам ја био патријарх, а Гаврило (Дожић) генерал војске, сада бисте ви били на суђењу"

Не ради се о томе да ја не подржавам неке од поменутих иступа епископа и клира СПЦ, само се ради о томе да није РКЦ била једина на свету која се умешала, тј. меша, у неке државне послове, што свакако и не треба да буде чудно, јер свака верска заједница као институција мора да брани своје интересе ако су угрожени неким државним актом.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Не знам како то мислиш  "да би нас могли што лакше "ујединити" са вама када за то дође погодно време"

Ко то хоће да уједини, како ти кажеш, вас са нама?

Завиша, вероватно ти је познато да се већ неколико деценија воде разговори и предузимају многе конкретне радње да би се зближиле Православне Цркве са римском религиозном заједницом. У тим напорима са православне стране у СПЦ учествује одређене група епикопа, монаха и свештеника, као и мирјана, који имају два објашњења за то:

1. РЦ је црква са благодаћу, одвојена историјским разлозима,

2. РЦ нема благодат, али ће РЦ да одбаци своје јереси и да се присаједини Православној Цркви.

Ова иста група људи паралелно:

- реформише литургију,

- заговара либерализацију приступа причешћу,

- заговара ублажење постова,

- заговара општу либерализацију подвига,

- залаже се за измену неких учења Цркве (смртност душе, митарства, благодат Цркве, начин спашења итд),

- залаже се општу либерализацију црквеног живота, приступа спасењу, подвигу,

- шире климу релативизма према Светим оцима и Светом Предању Цркве,

- шири климу раскола,

- шири мржњу, раздор и нетрпељивост у СПЦ,

- врши прогон над владиком Артемијем јер им је највећи противник,

- итд, итд.

Ова група људи позива папу и Србију и жели да га види у Нишу 2013. године. Ова група људи на непосредан начин признаје благодат РЦ, и то сусретима у:

- Београду 2006,

- Равени 2007,

- Константинопољу 2008, итд.

То је та група.

Чудно ми да је по твом тумачењу, "јерес ако си послушан бискупу"?

Ако је то тако, шта ће ти бискуп, то ти је класичан пример погрешног протестантског учења.

Овде се нисмо добро разумели. Епископа не треба следити у јерес, то сам хтео да кажем.

Ја лично сматрам да не треба дозволити да једног канонског епископа у негативном контексту развлаче по правослвним форумима дозвољавајући себи да алудирају или чак отворено кажу да је лопов.

Али исто сматрам да тај епископ не сме себи да дозволи да износи своју одбрану по разноразним медијима.

Завиша, хвала ти на овом искреном мишљењу. Просто је поражавајуће да један римокатолик има више људског достојанства од "самозваних рефорамтора литургије", тј. Срба према епископу Србину. Ти си Завиша као човек исправно проценио о каквом се овде проблему ради. Сада када је Врховни суд Грчке пустио Виловског због недостатка доказа, прогонитељи е. Артемија немају ни мрвицу достајанства да ни за један дан не пркину свој срмани чин и прогон човека на правди Бога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...