Jump to content

Истина је само једна-Монах Артемије

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије  

84 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте бановани из фејсбук групе - Истина=+Артемије

• Да
      24
    • Не
      18
    • Још нисам
      6
    • Саблажњава ме шта се тамо ради
      33
    • Потпуно их подржавам
      7

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Верујем да сте многи од вас видели ову групу на фејсбуку. Ова фејсбук група свакодневно позива људе на непослушност Цркви као и на линч Епископа и свештеника. Молимо вас као најрођенију браћу и сестре да се чувате оваквих прелести. Нажалост, њима не вреди говорити, једино што можемо јесте да се за њих молимо.

Ево су неке од слика са те групе:

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ове гадости, мислим, сам сатана не би их се сетио. Јасно је који дух говори из ових "бранитеља вере". Заиста, не видим бољи начин него се молити за њих. Ово постављамо само да би смовам скренули пажњу да размишљате о овоме. Иначе, невероватну сличност налазим са "Атеистима Србије" . Исте слике, исте пародије...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ради скретања пажње људима који заиста воле Цркву и који се срећу са овим стварима на facebooku, постављаћемо и њихове коментаре овде и анализирати. Оно што је сигурно: ови људи не воле Цркву, јер да је воле не би никада то овако радили. Надам се да се сам Владика ограђује од ових ствари. Сигуран сам да ово никако нису његова духовна чеда радила. Ако јесу, онда се поставља питање чему их је духовни отац учио.

Подели на овим сајтовима

Овакву менталну свест могу смело да ставим на исти ранг оног монструма који је силовао и убио осмогодишњу девојчицу...

Нисам збуњен, ни саблажњен, овде само лоботомија може да помогне па нека вегетирају...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Увек сам се питао: Да ли је могуће да духовна деца једног Владике, која се причешћују Светим и Животворним Тајнама, која учествују у Евхаристији могу овакве ствари измислити? Не, то није могуће. Ови људи су вероватно верници, али нису рођени Духом Светим. Ако је ово Православље ево ја се први такве вере одричем! Не треба ми вера у коју ћу да сумњам непрестано, не треба ми вера која ми не даје чврст основ, темељ моје личности. За мене је Православље обитавање у Богу, на држање свога ума у аду и неочајавања.

Најгоре је то што људи којиово постављају и виде ове коментаре код нас, мисле да их ми мрзимо или не знам шта друго. Када им кажемо да их волимо и да им показујемо да то Црква није- они нас називају хипи-православцима (шта год то значило)

Никако мржња, ни у једном једином тренутку, а Бог је сведок. Ово је мали трзај браће и сестара који гледају да помогну да се не паразитира на Телу Христовом- Цркви. Овакве слике само ће да одбију слабоверне, неутврђене, колебљиве од Цркве, а никако да их приволе уз Њу. Наше је да баш таквима помогнемо, а не да одмогнемо.

Преклињем ову браћу да ове слике избришу са групе, па нека подржавају Владику Артемија, али не и да се ругају Светим Оцима наше мученичке Цркве.

Подели на овим сајтовима

U pravu ste oče, jedini lek je moliti se za njih jer materijal iznad s jedne, i vera (i zdrav mozak) sa druge strane - ne mogu zajedno.

Nisu ni svesni kakav greh čine: ismevajući Svetu SPC zarad “druge strane” (neka se prepoznaju!) postavlja se pitanje idolopoklonstva. Ako aminujemo “drugu stranu” da li smo doveli u sumnju simvol vere u JEDNU, SVETU, SABORNU, I APOSTOLSKU CRKVU? Verujem da jesmo…

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ја бих искрено волео да се јави неко од овх који су ове слике постављали на ову групу и да сам појасни шта је сврха овога, које је најпре људско а онда и теолошко оправдање овога. Који то морални кодекс, на кога се они увек позивају, ово прихвата као нормално? Зар Патријарха да приказују онако, Владику? Да ли то ради православни хришћанин?

Подели на овим сајтовима

Боже нам помози. Ово је стварно неприкладно и просто сам остао без текста. Ово што раде никако није добро, чак врло погубно и владика +Артемије сигурно не би овако нешто благословио. Колико мржне?  greengrin Овакве коментаре сам некада виђао само од појединих злонамерних људи који су ван Цркве.

Најгоре је то што људи којиово постављају и виде ове коментаре код нас, мисле да их ми мрзимо или не знам шта друго. Када им кажемо да их волимо и да им показујемо да то Црква није- они нас називају хипи-православцима (шта год то значило)

Па и ја би помислио исто након оваквих коментара:

Nečastivi je dobio konkurenciju !!!

Da nema ovakvih ljudi djavolu bi ponestalo oružija !

Овакву менталну свест могу смело да ставим на исти ранг оног монструма који је силовао и убио осмогодишњу девојчицу...

Нисам збуњен, ни саблажњен, овде само лоботомија може да помогне па нека вегетирају...

Ок је критиковати нечије поступке али пренесено говорити о некоме да је монструм и конкуренција ђаволу...

Има ли краја овом новотарско-старотарском ђерању?

Мени је искрено свега тога више преко главе.

Подели на овим сајтовима

Видим да на овој грпи  доста често се стављају линкви са оног сајта из немачке,што је владика Атанасије рекао да је плаћенички.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

ljudi koji rade ovo ne vole ni Vladiku Artemija greengrin((

Ово је дискутабилно. Ја мислим да га воле, али на нивоу психолошке-емотивне љубави. Али не воле га љубављу којом нас је Христос заволео, јер да то знају, да се бар мало замисле шта раде и који грех чине са овим стварима, никада ни на крај памети им не било ово.

Волети свога Владику значи најпре послушност према Светој Цркви која га је и поставила за Епископа. Из послушности и смирења произилази љубав.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Има ли краја овом новотарско-старотарском ђерању?

Има. Крај је у смирењу и љубави. Хајде да се сви потрудимо у томе.

Подели на овим сајтовима

Али не воле га љубављу којом нас је Христос заволео, јер да то знају, да се бар мало замисле шта раде и који грех чине са овим стварима, никада ни на крај памети им не било ово.

Волети свога Владику значи најпре послушност према Светој Цркви која га је и поставила за Епископа. Из послушности и смирења произилази љубав.

znaci ipak da ga ne vole .... greengrin(

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...