Mиљан Танић Написано Јун 25, 2010 Пријави Подели Написано Јун 25, 2010 Никако не могу да се сложим с првим делом поста - напросто сматрам да је за све, да би имало значај, потребна човекова свест. А за петокраке, свевидеће очи, свастике и тако - треба узети у обзир одакле потичу ти знакови и да их масони и остали злоупотребљавају. А ово да није све што секте напишу лоше - нисам ни рекао. Али је то опет ревнитељски дух - не знате ко смо ми, али ћемо вам ми дати неке своје полупечене аргументе па ви сами закључујте. По мени, такви људи (а имамо их и код нас у Цркви, неко их назва "апокалиптичари") су јако опасни, јер ништа мање од оних које оптужују за манипулацију, управо то и сами чине - и то, као што рекох, полупеченим аргументима (ето, један типичан пример таквог клипа код нас је онај како се крсти владика Амфилохије). Тако могу и ја да ти исконструишем шта год хоћеш, само да сам мало доконији него што већ јесам и да мало боље баратам програмима за обраду видеа. Забавно ми је да се ти и ја мало разилазимо, пошто сам стекао утисак пре да се прилично слажемо у погледу многих тема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 26, 2010 Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 Zanimljivo je ono istrazivanje kad su pustili ljudima neki film, pa kao 50. frame u sekundi umesto slicice filma ubacili text "Pijte koka kolu"... Isti istrazivaci su nakon filma postavili usmenu anketu, a pitanje je bilo "sta biste sad prvo uradili posle gledanja filma?" Najveci broj ispitanih odgovorio je "pa, popio bih koka - kolu"... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 26, 2010 Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 То су 24-ти фрејмови 4chsmu1 Da, da, naravno, u stvari 25.-ti... 4chsmu1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Јун 26, 2010 Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 Pa da, i ne treba da se vidi (svesno). TO je ozbiljno istraživanje. Ovo gore... ne. Kažem - dajte mi koju god hoćete sliku, iskonstruisaću vam celu priču oko nje u fazonu ovih sektaša. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 26, 2010 Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 Али пази, могуће је да има истине у овоме... Па и логично. Не кажем да је тачно баш све, али је довољно да и делић буде истинит па да је грозно. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 Никако не могу да се сложим с првим делом поста - напросто сматрам да је за све, да би имало значај, потребна човекова свест. А за петокраке, свевидеће очи, свастике и тако - треба узети у обзир одакле потичу ти знакови и да их масони и остали злоупотребљавају. Вероватно ниси баш добро разумео шта сам хтео рећи. Сви ти симболи које си набројао имају своју лошу и добру страну. Кажу да је петокрака био старохришћански симбол Пет Рана Христових, док се свастика може наћи у ранохришћанским катакомбама, док свевидећих очију у изворном Хришћанству нема. У исто време петокраке, шестокраке и свастике имамо код паганских религија као окултне сатанистичке симболе. Знамо наравно да је паганизам=сатанизам. А ово да није све што секте напишу лоше - нисам ни рекао. Али је то опет ревнитељски дух - не знате ко смо ми, али ћемо вам ми дати неке своје полупечене аргументе па ви сами закључујте. По мени, такви људи (а имамо их и код нас у Цркви, неко их назва "апокалиптичари") су јако опасни, јер ништа мање од оних које оптужују за манипулацију, управо то и сами чине - и то, као што рекох, полупеченим аргументима (ето, један типичан пример таквог клипа код нас је онај како се крсти владика Амфилохије). Тако могу и ја да ти исконструишем шта год хоћеш, само да сам мало доконији него што већ јесам и да мало боље баратам програмима за обраду видеа. Ниси одгледао све клипове, нису сви са исти. Онај са Лејди Гагом је јасан и свако, па чак и атеиста, ће видети чист сатанизам.Не можеш никако поредити клипове са +Амфилохијем и ово, јер су то сасвим недодирљуве ствари. У клипу са Владиком се од светог прави несвето, а овде се од сатанског показује само оно скривеније сатанско. Забавно ми је да се ти и ја мало разилазимо, пошто сам стекао утисак пре да се прилично слажемо у погледу многих тема. Глупо би било да се сви у свему слажемо и не разилазимо. Били би онда прави секташи. 4chsmu1 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sekastarča Написано Јун 26, 2010 Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 Pop zvezde (a svakako i rok zvezde 0104cheesy) mnoge stvari govore i rade "iz fazona" da bi bili aktuelniji, "opasniji" - zanimljiviji za masu (i da se više prodaju i "vrte"), a da to što rade pritom nema nikakav dubinski značaj. Ne kažem da je to dobro - samo ne treba biti ni previše paranoičan.Баш тако!!! И одлично знају шта раде и шта је потребно да би се продали и ''вртели'' и како видим то и говоре и то искрено и моћно... Раде свој посао свака им част!!! dadaИ нема ту никакве параноје... Јасна им је порука, шта раде да би задобили такву славу и моћ!!! А шта ће бити сутра не знамо и шта чине иза завеса... 4chsmu1 Можда гледамо и спотове како је све то била велика поп превара у којој су надмудрили ђавола, па се одрекли све славе, моћи и новца по ради Христа и све разделили сиромасима... 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Јун 26, 2010 Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 Мислим да према оваквим појавама треба обазриво приступати...понеки видео снимци које је Искушеник окачио заиста су до те мере параноични да су смешни...да, свакако треба имати у виду да биографије "поп икона" око којих се акумулира несагледиви капитал дефинитивно нису ни јавне нити "чисте", јер онај ко се прогура на сам врх било ког функционалног подручја у друштву мора да има јак лоби. Треба имати у виду да су и ови видео снимци направљени са неким циљем: а један од тих је-држати америчког човека у константном страху...у страху од исламских терориста, у страху од кризе, у страху од комунизма, у страху од сатанизма... Али морамо имати у виду- кривене поруке представљају један од базичних стубова модерног психолошког рата, јер се тако перфидно стиже до најфинијих делова људског ума...ми се можемо питати да ли и како понављање речи на хебрејском или арамејском утиче на нашу психу, али о томе знају они који су знатно компетентнији. И не би баш случајно они око којих се врте неизбројиве своте новца користили методе контроле ума који су наочиглед смешни и будаласти (као пример са "ellah, ellah eh eh") Свакако према свакој појави се треба поставити објективно и критички, без претеране лежерности или необјашњивох страха који је узрокован слабом вером. Да многе ствари нису онакве каквим се представљају-то су бројни светски и домаћи реномирани интелектуалци и еминентни стручњаци потврдили и доказали...што не значи да од сваког догађаја треба да правимо "дигиталне анђеле" и видове инстант-спасења. "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 Слажем се са Стефановим постом. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 26, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2010 Е ово је нешто занимљиво, погледајте Lady Gaga - Subliminal Arabic Word ? (Telephone ft. Beyoncé) "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука