Jump to content

Бугарска Црква званично осудила геј-параду у Софији

Оцени ову тему

Препоручена порука

Све то стоји, али има ситуација кад Закон и Устав више не важе него само здрав разум  4chsmu1

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 62
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Цитат

Онда ми се чини да не видиш баш добро шта се дешава око тебе.

То се овом народу већ дуже време (не)посредно дешава,у склопу "политички коректног" и надасве профитабилног евро-америчког мејнстрим програма изградње "једне свести - једног укуса - једне државе", и ти притисци се стално појачавају на свим нивоима друштвеног живота и свим расположивим средствима преко добро плаћених и идеолошки обојених "спин доктора" којима је једини циљ извришити задатак финалне "ампутације духа" и морално-културне девастације овог већ одавно и у сваком сегменту уморног и изможденог народа,а све због политичких циљева одређених држава и њихових интереса о којима не желим да причам јер су добро познати сваком иоле верујућем и за слободну мисао способном човеку...а поменута скарадна дешавања су иначе само једна пазла у овом горе поменутом "мозаику пакла" која се полако склапа и припрема многим народима.Моје мишљење

Америка је једина земља где је религиозни став део јавног дискурса, такође земља која је у последњим деценијама дала највише друштвених научника конзервативаца (који су водили ''културне ратове'' против левих либерала и осталих). Међутим, ником тамо не пада на памет да крши амерички Устав, евентуално да га другачије тумачи.

Извини Соломоне али нисам стекао утисак на основу твог поста, који је пун општих места, да ти је блиска ''слободна мисао''. Евентуално ако се под тим не подразумева произвољна мисао ослобођена свих критеријума логике. 4chsmu1  

Подели на овим сајтовима

Сви који не требају, нађу увек рупу у Закону   4chsmu1

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

@Novinar

Naravno da LGBT ne mogu da traze od nas pojedinacno da ih priznamo kao nesto normalno, jer to i nije fizicki izvodljivo...

Ali zato lobiraju drzavu, da bi drzava izvrsila kad je potrebno pritisak na nas pojedince... oni svakako nece da se zaustave na ovom, to je sasvim jasno... sledece je uvodjenje prava na homosexualni brak, itd...

Da bi dotle dosli, oni sad krecu od setnje ulicom, kako bi izvrsili primarni pritisak na pojedince putem medija i drzave (ispiranje mozga, koje ovde kod nas iznenadjujuce dobro prolazi)...

Cinjenica da im to nikako ne prolazi u vise zemalja i da oni zbog toga bivaju sve nemirniji samo pokazuje kuda vode njihove "ustavne setnje"...

Covek mora da bude ili izuzetno zaslepljen ili neizmerno kratkovid i naivan da ne vidi zasto oni cine to sto cine...

Sto se tice naseg coveka koji je uhapsen zbog citanja Psaltira...

Da li je on blamaza ili u prelesti - to je njegov licno problem... nego, sta bi sa njegovim ustavom zagarantovanim pravima?

On je mogao da skapa od gladi citajuci Psaltir, ali niko nije smeo da ga dira, narocito sto u tom aktu nema ni grama agresivnosti...

Ovde mi brate ili zaobilazis pitanje, ili uvodis dvostruki arsin, a to vec nista ne valja za razgovor...

A kako ja to vidim da me drzavni zakon ovde primorava da se oglusujem o Boziji zakon?

Ovde se, cini mi se, sasvim razilazimo po pitanju drustva/zajednice uopste, narocito kad vidim da se hvatas za "slobodnu misao"...

Sloboda, ako si zaboravio, obavezno podrazumeva odgovornost, to bi kao hriscanin morao da znas... a kako ja da preuzmem na sebe moju hriscansku odgovornost ako zmurim na pojave koje svakako mogu potencijalno da ugroze mnoge u mojoj okolini? Nase danasnje drustvo je vec inace strasno oronulo, zar cu da dozvolim da ga nasilnici i dalje komadaju?

Ako dodam na to da ja radim u skoli, onda ti je valjda jasno...

Ko god precuti jedan korak u razvoju zla, kriv je za potencijalnu lavinu koja nastane kasnije...

U svemu ovome i samo Jevandjelje daje nam vrlo direktne smernice...

"Tesko, tesko onom koji sablazni jednog od ovih malih..."

"Kome se vise da, vise mu se i trazi..." itd...

Mi hriscani smo "so zemlji, ako so obljutavi, cime ce se osoliti?"

Odnosno, mi imamo jedan preuzvisen etos ponasanja i zivota, koji podrazumeva neprestanu brigu o svima... ne mozemo da ga stavljamo u dzep kad nam to padne na pamet...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Онда ми се чини да не видиш баш добро шта се дешава око тебе.

То се овом народу већ дуже време (не)посредно дешава,у склопу "политички коректног" и надасве профитабилног евро-америчког мејнстрим програма изградње "једне свести - једног укуса - једне државе", и ти притисци се стално појачавају на свим нивоима друштвеног живота и свим расположивим средствима преко добро плаћених и идеолошки обојених "спин доктора" којима је једини циљ извришити задатак финалне "ампутације духа" и морално-културне девастације овог већ одавно и у сваком сегменту уморног и изможденог народа,а све због политичких циљева одређених држава и њихових интереса о којима не желим да причам јер су добро познати сваком иоле верујућем и за слободну мисао способном човеку...а поменута скарадна дешавања су иначе само једна пазла у овом горе поменутом "мозаику пакла" која се полако склапа и припрема многим народима.Моје мишљење

Америка је једина земља где је религиозни став део јавног дискурса, такође земља која је у последњим деценијама дала највише друштвених научника конзервативаца (који су водили ''културне ратове'' против левих либерала и осталих). Међутим, ником тамо не пада на памет да крши амерички Устав, евентуално да га другачије тумачи.

Извини Соломоне али нисам стекао утисак на основу твог поста, који је пун општих места, да ти је блиска ''слободна мисао''. Евентуално ако се под тим не подразумева произвољна мисао ослобођена свих критеријума логике. 4chsmu1  

Америка је земља где је "религиозни став" одавно на климавим ногама,без икакве суштинске тежине и пресудне улоге у јавном животу и друштву које све више постаје беневолентно на све присутнију моралну релативизацију живота,који не представља детерминату ни на једном општем државном плану осим на формалном.Религиозни став је деценијама разводњаван,између свега осталог што је под ударом политичко-финансијске олигархије,све већим размножавањем и присуством хиљада секти које су данас законски уоквирене тако да не могу да направим никакву паралелу са православним начином и доживљајем света на који се ми овде позивамо,које противстављамо као модус живота,који сматрамо исправним,одакле извлачимо аргументацију за овај наш дијалог,то је перспектива из посматрамо и вреднујемо свет,људе и државу,ствари.Али хајде да занемаримо чак и тај наш аспекат и угао виђења.Каже изрека "по делима ћете их познати" и познајемо их,веома добро их познајемо...читав свет их добро познаје.Узммо само један мали пример који ће илустровати "религиозну тежину" САД."Религозна тежина" се показала још у прошлом веку када је једна веома чудна и психолошки занимљива жена из личних разлога,потпомогнута појединим моћним организацијама,Меделин О'Хара,успела да избаци Свето Писмо из образовног система у којем је оно било присутно од самих почетака постојања САД....толико о "религозној тежини" и суштинској "избалансираности" хришћанског и секуларног принципа саме државе.

Што се тиче "ратова" између друштвено-научних конзервативаца који су водили "културне ратове" са левим либералима,не видим никакву победу тих "десничара и козервативаца",али то је друга прича и нема суштинског утицаја на правац којим САД одавно иду и који је дефинисан од онога ко има паре у својим рукама.

Шта значи то "другачије тумачи"? Да ли онда судије могу другачије да га тумаче у зависности од политичке и финансијске позадине којој припадају? Није ли то онда свесно направљена двосмисленост закона која и доводи до личног и прозвољног нахођења и реклативизовања самог таквог закона преко кога се постепени и губи слобода? Није то спецификум само САД,већ и многих других држава,само што је све то по њеном узору и што је најприсутније и најуочљивије управо код оне државе у чијим је рукама палица светске моћи.

Процена вредности мог писанија је твоје право и немам ништа против њега.За тебе општа места очигледно нису уочљива нити представљају релевантан показатељ неких ствари,за мене постоје,видим их и битни су.Поздрав!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Када ти са таквим ставовима тако кажеш,то ми дође као својеврсни комплимент.

Па нећемо сада да се вређамо.

Ја сам рекао да неко ко износи низ општих и произвољних размишљања не може себе представљати као неког ко има ваљану мисао а камо ли да је неки ''слободни мислилац''.

Ако неко каже да Европа и Америка теже изградњи "једне свести - једног укуса - једне државе" то само значи да тај неко нема благе везе са природом тамошњег политичког система.

Али чак и да је тако, поставља се питање који су то политички механизми који ће нас заштитити од таквих покушаја.

Да ли би се бунио у вези следеће тријаде: ''једна православна свест - један православни укус - једна православна држава''?

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ali zato lobiraju drzavu, da bi drzava izvrsila kad je potrebno pritisak na nas pojedince...

Већ сам више пута поновио да би држава која би нас приморавала да признамо нешто што је у супротности са нашом савешћу - кршила наша права. Што значи да ако држава жели да остане демократска и да поштује људска права онда она неће и не сме то да ради.

Цитат

Sto se tice naseg coveka koji je uhapsen zbog citanja Psaltira...

Da li je on blamaza ili u prelesti - to je njegov licno problem... nego, sta bi sa njegovim ustavom zagarantovanim pravima?

On je mogao da skapa od gladi citajuci Psaltir, ali niko nije smeo da ga dira, narocito sto u tom aktu nema ni grama agresivnosti...

Ovde mi brate ili zaobilazis pitanje, ili uvodis dvostruki arsin, a to vec nista ne valja za razgovor...

Ја нисам рекао да су они требали и морали да га ухапсе. Већ само да ми је изгледао да се бламира. Двоструке стандарде би имао онај ко би се позивао на угрожавање његових права а заобилазио права ЛГТБ-а.

Цитат

A kako ja to vidim da me drzavni zakon ovde primorava da se oglusujem o Boziji zakon?

Оби ти (или неко други) можеш имати неки психички осећај да те држава приморава да нешто радиш али је питање да ли је заиста тако.

Цитат

Ovde se, cini mi se, sasvim razilazimo po pitanju drustva/zajednice uopste, narocito kad vidim da se hvatas za "slobodnu misao"...

Ти си за заједницу која не би дозвољавала слободу мисли, јели?

Цитат

Sloboda, ako si zaboravio, obavezno podrazumeva odgovornost, to bi kao hriscanin morao da znas... a kako ja da preuzmem na sebe moju hriscansku odgovornost ako zmurim na pojave koje svakako mogu potencijalno da ugroze mnoge u mojoj okolini? Nase danasnje drustvo je vec inace strasno oronulo, zar cu da dozvolim da ga nasilnici i dalje komadaju?

Ako dodam na to da ja radim u skoli, onda ti je valjda jasno...

Та одговорност значи иде дотле да ограничимо политичке слободе?

Цитат

Ko god precuti jedan korak u razvoju zla, kriv je za potencijalnu lavinu koja nastane kasnije...

U svemu ovome i samo Jevandjelje daje nam vrlo direktne smernice...

"Tesko, tesko onom koji sablazni jednog od ovih malih..."

"Kome se vise da, vise mu se i trazi..." itd...

Mi hriscani smo "so zemlji, ako so obljutavi, cime ce se osoliti?"

Odnosno, mi imamo jedan preuzvisen etos ponasanja i zivota, koji podrazumeva neprestanu brigu o svima... ne mozemo da ga stavljamo u dzep kad nam to padne na pamet...

Хришћанск одговорност ти налаже да ако имаш прилике и духовну изграђеност призовеш људе у Цркву и да им кажеш да је хомосексуализам грех пред Богом али да им кажеш речју. Држава ти ово не брани. Чак је и у закон унето да могу да се јавно износе мишљења и религиозни ставови да је хомосексуализам грех.

Хришћанска одговорност ти не налаже да ограничаваш политичке слободе.

Подели на овим сајтовима

zdravo svima na forumu.nisam dugo bila jer  mi nije radio internet.procitala sam clanak o gej paradi. sve mi se cini da je slicna situacija i u srbiji iako ja zivim u australiji vec dosta godina. to je cena nove takozvane medjuljudske tolerancije, novi hipi poredak, jos izopaceniji i opasniji. kaok da ja objasnim mom detetu kad me pita:'mama, jeli to teta ili cika? sto se ponekad i desi.sta da kazem?

novi evropski covek mora da odise tolerancijom i prihvatanjem i svi imaju prava da se izrazavaju. ovde ce sledece nedelje na nekom od ovih tv kanala da pocne nova serija, vec je reklamiraju a zove se MODERNA PORODICA. dva lika koja glume su gej i imaju malu bebu, njihovu, kako , to ne znam ali imaju. i naravno mi ne gledamo skoro nista, ali kad moje dete vidi tako nesto naravno da ce da se zbuni i da me pita. meni se cini da ce za neku godinu da jih u skoli uce da imaju pravo na izbor kako ce i sa kim da se vencavaju, da postoje vise vrsta porodica i da je sve to drustveno prihvatljivo. to je moja prognoza za nasu buducnost.

imam jednu prijateljicu iz avganistana i ona je naravno muslimanka. jednom se tako zapricasmo o pederima, ismejasmo se i ona mi rece da jih oni tamo po kratkom postupku. najzalosnije je nasa sadasnjost i buducnost. sadasnjost u kome nisi COOLi moderan covek ako si tradicionalan i verujes u ono sto je Gospod stvorio, u poredak stvari.

pa cak i zivotinje koje su beslovesne ne rade takve stvari, koje ponizenje za ljudski rod. zalostna buducnost je nase dece i potomstva, moralne=Bozje =ljudske vrednosti su izbrisane iz baseg drustvenog poretka i zamenjene novim NEW AGE paragrafima, umaskirane u ljuska prava u novi humanizami renesansu.to je nova ideologija posle komunizma i mislim poslednja sodoma i gomora.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Када ти са таквим ставовима тако кажеш,то ми дође као својеврсни комплимент.

Па нећемо сада да се вређамо.

Ја сам рекао да неко ко износи низ општих и произвољних размишљања не може себе представљати као неког ко има ваљану мисао а камо ли да је неки ''слободни мислилац''.

Ако неко каже да Европа и Америка теже изградњи "једне свести - једног укуса - једне државе" то само значи да тај неко нема благе везе са природом тамошњег политичког система.

Али чак и да је тако, поставља се питање који су то политички механизми који ће нас заштитити од таквих покушаја.

Да ли би се бунио у вези следеће тријаде: ''једна православна свест - један православни укус - једна православна држава''?

Мислим да имам представу о томе сходно свом образовању и животу у иностранству.

Мислим да ниси разумео шта сам хтео да кажем или се правиш невешт...а о вређању,врати се мало назад па види које први почео и молим те као модератор да се не расправљаш са мном по овом питању,поготово ако први почнеш са омаловажавањем туђе интелигенције,већ хајде да водимо нормалан дијалог."Слободна или неслободна мисао" коју сам поменуо не значи да је она други глуп,већ да је своју интелигенцију усмерио у једном другом правцу,погрешном по мом мишљењу.Ево горе сам написао шта сам имао па прочитај ако желиш.Поздрав!

ПС

Споро куцкам, па морам да полако додајем све што мислим да кажем. 4chsmu1

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

pitanje   ko ima djecu  a nikad nemoze da kaze i garantuje ma kako vaspitavao ,svi imaju lijepe price a sta ako se desi nekom od vas da jedno ili sta znam djeca bas sto ste tako u osudjivanju drugih zbog te orijentacije slobode,ako vam se isto desi sa djecom  ,sta ce te uraditi? sta bi uradili ,ako moze kratkop i jasno  odgovoreno  da bi razumjela ,licno kad bi tako nesto bilo ,moj odgovor nebih se odrekla svoga djeteta ni mu zivot zagorcavala ma kako sta kaze ko  ma koliki greijeh to bio a nikako  kao stoku bubala jel i tako nesto ima isto

Подели на овим сајтовима

Цитат

zdravo svima na forumu.nisam dugo bila jer  mi nije radio internet.procitala sam clanak o gej paradi. sve mi se cini da je slicna situacija i u srbiji iako ja zivim u australiji vec dosta godina. to je cena nove takozvane medjuljudske tolerancije, novi hipi poredak, jos izopaceniji i opasniji. kaok da ja objasnim mom detetu kad me pita:'mama, jeli to teta ili cika? sto se ponekad i desi.sta da kazem?

novi evropski covek mora da odise tolerancijom i prihvatanjem i svi imaju prava da se izrazavaju. ovde ce sledece nedelje na nekom od ovih tv kanala da pocne nova serija, vec je reklamiraju a zove se MODERNA PORODICA. dva lika koja glume su gej i imaju malu bebu, njihovu, kako , to ne znam ali imaju. i naravno mi ne gledamo skoro nista, ali kad moje dete vidi tako nesto naravno da ce da se zbuni i da me pita. meni se cini da ce za neku godinu da jih u skoli uce da imaju pravo na izbor kako ce i sa kim da se vencavaju, da postoje vise vrsta porodica i da je sve to drustveno prihvatljivo. to je moja prognoza za nasu buducnost.

imam jednu prijateljicu iz avganistana i ona je naravno muslimanka. jednom se tako zapricasmo o pederima, ismejasmo se i ona mi rece da jih oni tamo po kratkom postupku. najzalosnije je nasa sadasnjost i buducnost. sadasnjost u kome nisi COOLi moderan covek ako si tradicionalan i verujes u ono sto je Gospod stvorio, u poredak stvari.

pa cak i zivotinje koje su beslovesne ne rade takve stvari, koje ponizenje za ljudski rod. zalostna buducnost je nase dece i potomstva, moralne=Bozje =ljudske vrednosti su izbrisane iz baseg drustvenog poretka i zamenjene novim NEW AGE paragrafima, umaskirane u ljuska prava u novi humanizami renesansu.to je nova ideologija posle komunizma i mislim poslednja sodoma i gomora.

vise nego malo ima u islamskom svijetu isto drugacije orijentisani  jer uvijek je postojalo
Подели на овим сајтовима

PA ja cu da uradim sve sta moram kao majka pred Bogom. to je moj posao i ljubav prema mom detetu. objasnicu  i nauciti da se revoltira protiv zla, da nauci sta je dobro i sta je zlo pa na kraju krajeva i da se revoltira protiv zla u sebi ako ga bude bilo. bila bih razocarana ako bi dete prihvatilo zlo bez borbe, to nije opravdano , jer borba je neprestana i teska ali ce odvazni da se izbore i postanu sinovi Bozji.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...