Jump to content

Бугарска Црква званично осудила геј-параду у Софији

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не можемо геј параду поредити са православном литијом. Православна литија не шаље поруке какве шаље геј парада. Поруке геј параде могу да оставе озбиљне менталне и моралне последице по омладину и децу која би то, евентуално, посматрала. Зато је такво окупљање атак на породичне вредности и на све оне моралне вредности којима огромна већина наших људи жели да поучи своје потомство. У том смислу, то је атак и на нашу приватност. Ја сам, рецимо, спреман да своје дете испишем из школе ако би се тамо учило о тзв. "сексуалним слободама".

Православну литију, односно права која се том приликом испољавају, можемо упоредити само са сродним правима - верским. Тако, ја не бих имао ништа против да улицама Београда прођу, нпр., припадници ислама, изржавајући тиме своју веру. Једноставно, тако нешто не врши над човеком ментално насиље, какво врши геј парада. Да будем јасан: сам садржај поруке коју шаљу је проблематичан и неприхватљив, а не окупљање као окупљање. Исто бих мишење имао и када би хетеросексуални људи парадирали улицама пропагирајући нешто што мени као човеку није прихватљиво (многоженство, промискуитет и сл.).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 60
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

@o. Ivan

Nije to oce nikakva kvalifikacija, nego "profil" prosto znaci "oni koji tako misle", jer ih ima jos...

Svejedno, mozda nije bas najsrecniji izraz...

@Novinar

1. Sadasnji ustav je sadasnji ustav, sto znaci stvar podlozna promenama, daleko od toga da on u sebi ima univerzalna pravila... tacno, mi po savesti dakle biramo pogled na svet, ali ga valjda nikom ne namecemo...

Ajde ovako: zamisli sad da mi lepo skupimo ekipu od nas nekoliko hiljada, i krenemo da setamo ulicama, trazeci da se nas Pravoslavni pogled na svet i zivot prihvate od svih kao nesto obavezno normalno... da krenemo da ucemo i bucemo kako nas postojanje homosexualaca ugrozava... sta mislis, kako bi reagovali npr. ateisti? Kako homosexualci? Kako razne NVO?

Ovde je glavni problem sto se Crkvi prebacuje iskljucivost, koja se zapravo neprestano nad njom primenjuje...

2. A kako mi to molim te vrsimo nasilje nad njihovom savescu? Brani li ko njima pojedinacno ista od onog sto rade?

3. Odlicno si primetio, kad zelis da ignorises internet ti ga ignorises, ne vidis ga i - to je to... ali ono sto biva na ulici ne moze da se ignorise jer je na otvorenom... zato se, prijatelju, oni i setaju - jer znaju da javnim/ulicnim nastupom postizu sasvim drukciji efekat od onog koji imaju postavljanjem internet stranica...

4. Pa na primer, kod prosle LGBT parade, neki nasi iz Crkve su hteli da stanu na sred trga u Beogradu, i da na glas citaju Psaltir, i - uhapseni su...

I ne rece mi ovo: kad se desi da se Jevandjelski i drzavni zakon razilaze po nekom pitanju, kao recimo ovde sad, kako ih usaglasavas? Kako se opredeljujes, za koji?

Ja recimo u ovom konkretnom slucaju jasno vidim invalidnost i nesposobnost drzavnog zakona, tj. njegovu otvorenu necovecnost i licno smatram da ovde postujuci drzavni zakon, oglusujem se o zakon Boziji...

@Aleksandar

Upravo tako...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

3. Odlicno si primetio, kad zelis da ignorises internet ti ga ignorises, ne vidis ga i - to je to... ali ono sto biva na ulici ne moze da se ignorise jer je na otvorenom... zato se, prijatelju, oni i setaju - jer znaju da javnim/ulicnim nastupom postizu sasvim drukciji efekat od onog koji imaju postavjanjem internet stranica...

Тачно. Излазак на улице и пропагирање своје интиме на јавном месту, приморава нас да то гледамо, иако огромна већина не жели да о томе размишља, а камоли да гледа.

Црква не може да забрани таквим људима да ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ уставно право на окупљање (то је посао државе), али може да својој деци скрене пажњу и позове их на игнорисање таквих манифестација. Склонимо своју децу са улица, док парада срама и содомије не прође - то нам нико не може забранити.

Подели на овим сајтовима

3. Odlicno si primetio, kad zelis da ignorises internet ti ga ignorises, ne vidis ga i - to je to... ali ono sto biva na ulici ne moze da se ignorise jer je na otvorenom... zato se, prijatelju, oni i setaju - jer znaju da javnim/ulicnim nastupom postizu sasvim drukciji efekat od onog koji imaju postavjanjem internet stranica...

Тачно. Излазак на улице и пропагирање своје интиме на јавном месту, приморава нас да то гледамо, иако огромна већина не жели да о томе размишља, а камоли да гледа.

Црква не може да забрани таквим људима да ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ уставно право на окупљање (то је посао државе), али може да својој деци скрене пажњу и позове их на игнорисање таквих манифестација. Склонимо своју децу са улица, док парада срама и содомије не прође - то нам нико не може забранити.

Apsolutno tacno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Новинару, твој најјачи аргумент је како је Уставом загарнтовано право окупљања без обзира на припадност вери, нацији, раси.....и између осталог и "сексуалног опредељења". Е видиш разни режими доносили су Устав свакојаке одлуке. Како феудални, фашистички, комунистички, до данас демократских итд....Мало је режима који доносе одлуке у интересу свог народа коме служе, таквих је заиста мало, и српски режим није такав нажалост. У уставу је таква одредба о "сексуалном опредељењеу" донесена по налогу из међународне заједнице и уоште под притиском западне политике која користи између осталог и хомосексуалне лобије за дестабилизацију и протурање својих циљева. Но већина народа у Србији не мисли да су хомосексуалци "сексуална мањина" него мисли да су они настрана мањима, и такви и јесу. Но много је настраних мањина, како педофила, зоофила, садиста, мазохиста и осталих. Но како хомосексуалци траже нака своја права и јавно се експонирају и приказују своју голотињу као срамоту и оличење неморала (то показују плакати недавно одржаног такозваног "загреб прајда") тако би могли и остале "мањине"  да траже своја права, свакако да ако би они имали једног дана и оправдање у уставу то се не може толерисати и притисци у друштву према њима треба управо да сузбије њихово ширење и експонирање јер су опасни за душу човека. Ето дакле ради се само о споственој заштити, не мора нико њих тући и не треба, али неће и не треба их признати, а то је управо и циљ не да они јавно нешто искажу, него да се натерају људи да се усагласе са њиховим настраностима и признају их као "морално" начело општељудског понашња што то је свакако далеко од тога.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

али неће и не треба их признати, а то је управо и циљ не да они јавно нешто искажу, него да се натерају људи да се усагласе са њиховим настраностима и признају их као "морално" начело општељудског понашња што то је свакако далеко од тога.

У томе и јесте проблем. То људи виде испод провидног плашта о тобожњем кршењу права на окупљање. Верујем да у Србији такве "вредности" никада неће бити пеихваћене за опште и нормалне. Ми Срби знамо да будемо лоши, али толико лоши ипак нисмо - црвена линија ипак постоји и преко ње се не прелази.

Подели на овим сајтовима

Браво за тако јасан и гласан став

Светом Синоду Бугарске Православне Цркве !

Питам се дали има снаге и наша црква да тако јасно и веома гласно осуди такву евентуалну параду или ће се крити !?

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=O4yXopGs5Lw

Александре веома ме је изнервирала акција полиције али много више ме разбесни помисао на то  које дао такав налог за хапшење а ко ће други до актуелне педерске влсти јер они се за то залажу то нам презентују као вредности којима треба да иду наша деца ( педерски секс ) smej.gif isus-sinai

Подели на овим сајтовима

Ако би активисти ''сексуалних мањина'' планирали да од сваког грађанина неке државе, на неки начин, издејствују признање њихове сексуалне праксе за прихватљиву и нормалну, онда би то значило мешање у туђу приватнст и савест. Међутим, ја нисам видео, нити негде прочитао да се неко за тако нешто залаже

Онда ми се чини да не видиш баш добро шта се дешава око тебе.

То се овом народу већ дуже време (не)посредно дешава,у склопу "политички коректног" и надасве профитабилног евро-америчког мејнстрим програма изградње "једне свести - једног укуса - једне државе",и ти притисци се стално појачавају на свим нивоима друштвеног живота и свим расположивим средствима преко добро плаћених и идеолошки обојених "спин доктора" којима је једини циљ извришити задатак финалне "ампутације духа" и морално-културне девастације овог већ одавно и у сваком сегменту уморног и изможденог народа,а све због политичких циљева одређених држава и њихових интереса о којима не желим да причам јер су добро познати сваком иоле верујућем и за слободну мисао способном човеку...а поменута скарадна дешавања су иначе само једна пазла у овом горе поменутом "мозаику пакла" која се полако склапа и припрема многим народима.Моје мишљење

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ако би активисти ''сексуалних мањина'' планирали да од сваког грађанина неке државе, на неки начин, издејствују признање њихове сексуалне праксе за прихватљиву и нормалну, онда би то значило мешање у туђу приватнст и савест. Међутим, ја нисам видео, нити негде прочитао да се неко за тако нешто залаже

Онда ми се чини да не видиш баш добро шта се дешава око тебе.

То се овом народу већ дуже време (не)посредно дешава,у склопу "политички коректног" и надасве профитабилног евро-америчког мејнстрим програма изградње "једне свести - једног укуса - једне државе",и ти притисци се стално појачавају на свим нивоима друштвеног живота и свим расположивим средствима преко добро плаћених и идеолошки обојених "спин доктора" којима је једини циљ извришити задатак финалне "ампутације духа" и морално-културне девастације овог већ одавно и у сваком сегменту уморног и изможденог народа,а све због политичких циљева одређених држава и њихових интереса о којима не желим да причам јер су добро познати сваком иоле верујућем и за слободну мисао способном човеку...а поменута скарадна дешавања су иначе само једна пазла у овом горе поменутом "мозаику пакла" која се полако склапа и припрема многим народима.Моје мишљење

Jasno k`o dan...

Подели на овим сајтовима

Не можемо геј параду поредити са православном литијом. Православна литија не шаље поруке какве шаље геј парада.

Можемо их поредити јер су и парада и литија јавне манифестације. Дакле, не упоређујем их по порукама јер и поруке које се шаљу на литији и оне које се шаљу на паради неко ће да прихвати неко не.

Поруке геј параде могу да оставе озбиљне менталне и моралне последице по омладину и децу која би то, евентуално, посматрала.

Значи да ако посматрам неког ко има неку менталну болест могу и ја да оболим ментално. Такође, да ли то значи да свако ко је ЛГБТ ментално оболео?

Када су у питању специјално деца, склон сам да прихватим да ће их испољавање туђе сексуалности евентуално потенцијално дезорјентисати. Али зато је ту родитељ хетеросексуалац који ће своје дете, надам се, правилно усмерити.

Зато је такво окупљање атак на породичне вредности и на све оне моралне вредности којима огромна већина наших људи жели да поучи своје потомство. У том смислу, то је атак и на нашу приватност. Ја сам, рецимо, спреман да своје дете испишем из школе ако би се тамо учило о тзв. "сексуалним слободама".

Побогу, јавна манифестација не може бити атак на (моју) приватност. Појмови јавно и приватно зато и постоје, да неко ко се не слаже са, рецимо, неким стварима које су важне другима не трпи од тих других било какав атак на своју приватност. Да ли је фестивал филма или неке врсте музике рецимо атак на моју приватност ако ја нисам љубитељ таквих ствари? (Апсолутно не.)

Што се тиче исписивања детета из школе због сексуалног образовања ја бих ти уместо тога предложио да се избориш да то не буде обавезан предмет. 

Православну литију, односно права која се том приликом испољавају, можемо упоредити само са сродним правима - верским. Тако, ја не бих имао ништа против да улицама Београда прођу, нпр., припадници ислама, изржавајући тиме своју веру. Једноставно, тако нешто не врши над човеком ментално насиље, какво врши геј парада. Да будем јасан: сам садржај поруке коју шаљу је проблематичан и неприхватљив, а не окупљање као окупљање. Исто бих мишење имао и када би хетеросексуални људи парадирали улицама пропагирајући нешто што мени као човеку није прихватљиво (многоженство, промискуитет и сл.).

Исти принципи који омогућавају верска права омогућавају и ЛГБТ права.

Подели на овим сајтовима

1. Sadasnji ustav je sadasnji ustav, sto znaci stvar podlozna promenama, daleko od toga da on u sebi ima univerzalna pravila... tacno, mi po savesti dakle biramo pogled na svet, ali ga valjda nikom ne namecemo...

Устав садржи универзална права у смислу да су она универзална за све људе без обзира на њихове партикуларне личне изборе и склоности.

Ajde ovako: zamisli sad da mi lepo skupimo ekipu od nas nekoliko hiljada, i krenemo da setamo ulicama, trazeci da se nas Pravoslavni pogled na svet i zivot prihvate od svih kao nesto obavezno normalno... da krenemo da ucemo i bucemo kako nas postojanje homosexualaca ugrozava... sta mislis, kako bi reagovali npr. ateisti? Kako homosexualci? Kako razne NVO?  

ЛГБТ не траже да ми, односно свако од нас појединачно, исповеди да су они нормални, а и ако би то тражио то би било кршење нашег права да имамо своје приватно мишљење о томе - које смо формирали својом слободном вољом.

Ovde je glavni problem sto se Crkvi prebacuje iskljucivost, koja se zapravo neprestano nad njom primenjuje...

Нико овде не пребацује ником да је искључив а поготово не Цркви. Евентуално се ради о томе да нико овде не барата познавањем елементарних основа модерне државе. Наравно, спреман сам да ме неко убеди у супротно. (Додуше, нисам ни ја неки експерт за модерну државу.)

2. A kako mi to molim te vrsimo nasilje nad njihovom savescu? Brani li ko njima pojedinacno ista od onog sto rade?

Они не кажу, колико знам, да неко врши насиље над њиховом савешћу, већ траже да се поштују њихова Уставом загарантована права.

3. Odlicno si primetio, kad zelis da ignorises internet ti ga ignorises, ne vidis ga i - to je to... ali ono sto biva na ulici ne moze da se ignorise jer je na otvorenom... zato se, prijatelju, oni i setaju - jer znaju da javnim/ulicnim nastupom postizu sasvim drukciji efekat od onog koji imaju postavljanjem internet stranica...  

Сваки јавни догађај се врло лако може игнорисати.

4. Pa na primer, kod prosle LGBT parade, neki nasi iz Crkve su hteli da stanu na sred trga u Beogradu, i da na glas citaju Psaltir, i - uhapseni su...

Могло је рецимо да се на другом месту у граду организује контра скуп за заштиту породичних вредности али онако како их виде хришћани и евентуално остали монотеисти.

I ne rece mi ovo: kad se desi da se Jevandjelski i drzavni zakon razilaze po nekom pitanju, kao recimo ovde sad, kako ih usaglasavas? Kako se opredeljujes, za koji?

Ja recimo u ovom konkretnom slucaju jasno vidim invalidnost i nesposobnost drzavnog zakona, tj. njegovu otvorenu necovecnost i licno smatram da ovde postujuci drzavni zakon, oglusujem se o zakon Boziji...

Када се државни закон супроставља са Божијим хришћанин би требао да поштује и да се држи Божијег насупрот државног и то чак до своје сопствене смрти. Али на који начин мене држава приморава да кршим Божији закон? Држава би кршила Божији закон и моја права у случају да ме приморава да исповедим да је, насупрот апостола Павла и Светог писма, хомосексуализам врлина а не грех.

У том случају ћу први са великом радошћу и благодарношћу Богу да сносим све законске последице.

Ово јавно читање псалтира је чиста бламажа и прелест.

Подели на овим сајтовима

Приморавало би само у случају да смо на неки начин обавезни да то гледамо.

Човек не може да злоупотреби своја политичка права. А посао државе да је да гарантује права а не да штити од њихове злоупотребе. На пример, замисли да власт каже: грађани пошто не умете да мислите забрањујем вам да јавно износите своје приватно мишљење и још горе, забарњујем да га уопште имате. 

Подели на овим сајтовима

Новинару, твој најјачи аргумент је како је Уставом загарнтовано право окупљања без обзира на припадност вери, нацији, раси.....и између осталог и "сексуалног опредељења". Е видиш разни режими доносили су Устав свакојаке одлуке. Како феудални, фашистички, комунистички, до данас демократских итд.... 

Једино што садашњи либерални Устав поштује права док их остали режими нису поштовали, јер нису били либерално демократски.

Мало је режима који доносе одлуке у интересу свог народа коме служе, таквих је заиста мало, и српски режим није такав нажалост.

А које би то одлуке биле у интересу народа? Зар поштовање људских права и правне државе није у интересу народа?

У уставу је таква одредба о "сексуалном опредељењеу" донесена по налогу из међународне заједнице и уоште под притиском западне политике која користи између осталог и хомосексуалне лобије за дестабилизацију и протурање својих циљева.

Демократску државу смо као Срби почели да изграђујемо још пре двеста година.

Но како хомосексуалци траже нака своја права и јавно се експонирају и приказују своју голотињу као срамоту и оличење неморала (то показују плакати недавно одржаног такозваног "загреб прајда") тако би могли и остале "мањине"  да траже своја права, свакако да ако би они имали једног дана и оправдање у уставу то се не може толерисати и притисци у друштву према њима треба управо да сузбије њихово ширење и експонирање јер су опасни за душу човека. Ето дакле ради се само о споственој заштити, не мора нико њих тући и не треба, али неће и не треба их признати, а то је управо и циљ не да они јавно нешто искажу, него да се натерају људи да се усагласе са њиховим настраностима и признају их као "морално" начело општељудског понашња што то је свакако далеко од тога.

Неколико пута сам поновио да нас нико не тера да признамо и поштујемо ЛГБТ. Него се ради о томе да се поштују њихова Уставом загарантована права.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...