Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 субота, 19. јун 2010 Под слоганом "Хрватска то може прогутати" у Загребу одржана девета геј парада. Група од око петсто грађана прошетала хрватском престоницом. Ухапшена три припадника екстремне десничарске организације који су напали неколико учесника параде. У Загребу је девети пут одржана геј парада под слоганом "Хрватска то може прогутати". Према писању хрватске штампе, ни овогодишња парада није прошла без инцидента. У центру Загреба ухапшена су тројица мушкараца који су напали неколико грађана који су се кретали у поворци. За сада нема информација о томе да ли је неко том приликом повређен. Овогодишња манифестација, у којој су учествовали и активисти из Србије, посвећена је слободи сексуалног изражавања и различитости сексуалних пракси. Скуп су обезбеђивале јаке полицијске снаге, како не би дошло до сукоба учесника геј параде и омладине ектремно десничарске Хрватске чисте странке права. Хрватски медији преносе да је број полицајаца у Загребу био готово исти као и број грађана који су учествовали у паради. Параду поноса подржао је и хрватски председник Иво Јосиповић и познати глумац Раде Шербеџија. Око 500 учесника деветог "Загреб прајда" прошетало је централним улицама хрватске престонице, а на тргу Бана Јелачића организовали су масовно љубљење испод застава дугиних боја, чиме је, како кажу, прослављена слобода сексуалног и родног изражавања. Организатори поворке поноса позвали су грађане да дигну глас и марширају против фашизма, расизма, шовинизма, ксенофобије и хомофобије. Протест екстремних десничара У исто време одржана је и антигеј парада, у организацији омладине Хрватске чисте странке права. Протест су организовали јер им је, како истичу, неприхватљиво промовисање таквог начина живота. Оргаизатори "Загреб прајда" данима су уочи манифестације упозоравали на магуће нападе и тражили забрану "анти-геј" окупљања. Министарство унутрашњих послова Хрватске дозволило је одржавање антигеј протеста, под објашњењем да не постоји опсаност за сигурност грађана. Поворку поноса и понашање полиције надгледали су представници организације "Амнести Интернешнл". Погледајте видео Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lion Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Цитат "Хрватска то може прогутати" Očito da je progutala... "Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Цитат Цитат "Хрватска то може прогутати" Očito da je progutala... Свакако, свакако... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Цитат Цитат "Хрватска то може прогутати" Očito da je progutala... Као што ћемо и ми...на жалост. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lion Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Jezik pregriz`o "Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јун 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Ко хоће да гута, само нека изволи... верујем да Србија неће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Цитат Jezik pregriz`o :0104cheesy: Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Цитат Ко хоће да гута, само нека изволи... верујем да Србија неће.Из твојих уста у Божије уши,оче,али... Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Na snimci sa početka (uzgred budi rečeno, popravite kod za link, jer se klikom ništa ne dešava), sam video da ima nekih zanimljivih devojčica - jedna u mrežaste čarape me je posebno zaintrigirala. A na kraju snimke kada neka naša Beogradžanka daje intervju, sve vrca od bratstva i jedinstva, a na neki neposredan način i od kršćanstva, u smislu "mi se volimo, mi smo nenasilni, mir svetu, vidimo se u Beogradu, dođite..." E baš su deca :0104cheesy: ... cveča Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Поворка Содоме и Гоморе! Митрополит Амфилохије http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Цитат Цитат Ко хоће да гута, само нека изволи... верујем да Србија неће.Из твојих уста у Божије уши,оче,али... Стигао им је и словеначки рулет. Чујем, стиже и код нас! :0104cheesy: Цитат Поворка Содоме и Гоморе! Митрополит Амфилохије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lajka Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 E pa meni je ova vest super :0104cheesy: greengrin i hocu ovu paradu kod nas! Kao biseksualna osoba zelim da mogu da se vencham sa svojom devojkom i da zasnujem porodicu. Zivela sloboda! "...I'll meet you in a glitter galaxy ..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 I ja kažem živela sloboda! Ne znam šta su se ovi pravoslavci ovoliko uspaničili (kako se to ono reče na ovom novom jeziku - postali su homofobični - jel' tako?), kao da će, ne dao, da ne kažem ko, neko njih nataknut greengrin bluelite..... Nego Lajka da te pitam nešto....? Hoćeš li se ti udati za mene, pa da opičimo onda neku trojku...? Mislim ta tvoja, ti i ja.......? 0110_hahaha To mi je nekako uuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!11 :0104cheesy: greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Цитат E pa meni je ova vest super 0102_laugh 0102_laugh i hocu ovu paradu kod nas! Kao biseksualna osoba zelim da mogu da se vencham sa svojom devojkom i da zasnujem porodicu. Zivela sloboda! Шалиш се наравно ? А шта ће ти породица? Довољно је да имаш девојку , јербо девојка с девојком не може да има породицу. Породица подразумева - ПОРОД ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Јун 19, 2010 Пријави Подели Написано Јун 19, 2010 Јесте ли сигурни да сте дошли на право место с таквим размишљањима? 0102_laugh 291291291 Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука