Jump to content

Потресно искуство обраћења у хришћанство бившег муслимана

Препоручена порука

Ако се логички размисли, не може ђаво просветити човека муслимана да постане било шта везано за Христа. Просветивши једног муслимана, који додира нема са истинским Богом, ђаво није на добитку, јер он откривши човеку да је Христос Син Божији, а Бог - Света Тројица, сам себи кома јаму, јер просвећени човек добија могућност да у вери даље напредује и да тим својим напредовањем спозна праву Истину = Православну.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Одговори 147
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ако се логички размисли, не може ђаво просветити човека муслимана да постане било шта везано за Христа. Просветивши једног муслимана, који додира нема са истинским Богом, ђаво није на добитку, јер он откривши човеку да је Христос Син Божији, а Бог - Света Тројица, сам себи кома јаму, јер просвећени човек добија могућност да у вери даље напредује и да тим својим напредовањем спозна праву Истину = Православну.

Управо сам то у горњим постовима хтео да истакнем - ђаво јесте глуп, али не толико.

Подели на овим сајтовима

Верујемо Писма Старог и Новог Завета су непогрешива Реч Божија, и извор свих наших правило вере и праксе. Они су у потпуности надахнута од Бога и зато служи као ауторитативно упутство за хришћанско схватање, живота и министарству.

Ми верујемо у једног Бога, бесконачно савршеним и вечно постојећег у три особе: Отац, Син и Дух Свети. Верујемо да је Бог Отац је Створитељ неба и земље. Он је створио човека за заједништво са себе и намера да стварање треба да сви живимо на хвалу његове славе.

Верујемо у божанство нашег Господа Исуса Христа, да Он је све цовек и све је Бог, у Његово девичанско зачеће, у Његово безгрешан живот, у Његово чуда, у Његово намјеснички и атонинг смрт кроз Његову крв пролију, у Његово телесно васкрсење, Његов успон у са десне стране Оца, и у Његов лични повратак у сили и слави. Верујемо да је министарство Светог Духа је да славе Господа нашега Исуса Христа, и током ове године да осуђеник људи, да се скрене људима за спасење, да се регенеришу верујући грешника, и да живи, водич, упутити, и оснажити верника да побожно живи и услуге.

Верујемо да крштење Светим Духом је доступан свима који верују у Исуса Христа, омогућавајући им да врше власт у министарству и мисију. Ово обећање Оца да је Свети Дух ће бити послата на власти није само до почетка ученицима, али и даље кроз све генерације.

Верујемо спасење дар од Бога, искључиво под условом од стране Његове милости кроз веру у Христа. Окретањем од греха у покајање, гледајући у вери у Христа и Његове смрти на крсту, човек добија вечни живот и поново рођен. Нема другог имена осим Исуса Христа, којим се могу људи бити спашени.

Верујемо да истините Цркве састоји се од свих лица која штеди веру у Исуса Христа су били кроз регенерише од Духа Светога и уједињени заједно у тело Христово чији је он шеф. Једна црква, једна вера, једно крштење. Верујемо да је вода крштење и вечера лордова су наредбе да се посматра од стране Цркве.

Верујемо да је Господ Исус Христос заповедио све вернике да прогласи Јеванђеље Краљевства у целом свету и да ученик људи сваке нације. Испуњење тог Великог комисија захтева да светске и личне амбиције бити све подређено укупно залагање за "онога који нас је заволео и себе предао за нас."

Верујемо у телесно васкрсење из мртвих, од верника да вечној радости са Господом, од неверника на суд и вечну казну.

Верујемо да је Исус Христ ће се вратити на земљу - лично, телесно и видно, са Његовим светима, испуњавање вечни план Божји да влада и власт над заувек Његова стварања.

Подели на овим сајтовима

Odgledao sam klipove,i nezavisno od toga da li je priča istinita ili ne,pošto vidim da se o tome diskutuje,najupečatljiviji utisak na mene je ostavila izjava zar jemoguće da se ovdje oproste grijesi,i kako je to lako čak lakše od pijenja vode.

Još nešto

Управо сам то у горњим постовима хтео да истакнем - ђаво јесте глуп, али не толико.

Uz poštovanje Aleksandre,opasno je nepomenika nazivati gupim,jer je on sve (loše) sem toga što nije glup.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Uz poštovanje Aleksandre,opasno je nepomenika nazivati gupim,jer je on sve (loše) sem toga što nije glup.

Будући да се окренуо противно Богу, противно Логосу и противно Мудрости - постао је Будала и отац глупости.

Подели на овим сајтовима

Чудо Христово у Египту

Један муслиман је у Египту убио своју жену због тога што је читала Библију. Закопао је са њиховом тек рођеном бебом и осмогодишњом ћерком. Девојчице су закопане живе! Тада је пријавио полицији како је ујак убио децу.15 дана касније умро је један члан те исте породице. Када су ишли да га сахране, пронашли су две девојчице у песку, ЖИВЕ!

Читава земља је изван себе због свега овог. Човек који је убио своју жену и закопао ћерке биће погубљен. Старију девојчицу су упитали како је успела преживети. Она је одговорила: „Сваки дан нам је долазио мушкарац у сјајној белој одећи. Имао је ране на рукама. Ране су крвариле. Он нас је хранио. Он је такође  пробудио моју маму како би могла дојити моју сестру.“

Интервју са њом приказан је на египатској националној телевизији. Интервју је водила муслиманка обавијена велом. Она је рекла на телевизији: „Није могао бити нико други до сам Исус, јер нико други не чини овакве ствари!“ Муслимани верују како би Иса-Исус учинио овако нешто. Али ране значе да је он заиста био разапет, а такође је јасно и да је жив. Такође је јасно да дете није могло измислити причу попут ове и да није било другог начина да ова деца преживе осим истинског чуда.

Пред муслиманским вођама је тешко време одлуке како да се поставе према свему. А популарност филма Пасија не иде им на руку! Будући да је Египат образовни и медијски центар Средњег Истока, вест ће се убрзо раширити. Христ још увек окреће свет наглавацке!

http://www.bogotrazitelj.com/?p=988

Можда већ постоји овај чланак или тема, али ја сам га тек данас добила мејлом, па бих да га поделим.

Подели на овим сајтовима

Ево још једног доказа да је чисто срце оно што Бог иште и тражи.Чиста потврда речи Господње да су блажени чисти срцем јер ће Бога видети.Гледајући ову исповест морам да признам да сам био у тренутку у стању да овога младога човека посветим са св.апостолом Павлом.Ако приметите,драга у Христу браћо и сестре и овај човек је као негде свети апостол народа имао на уму да ревносно извршава закон Божији који му је његово религијско убеђење налагало.Гонио је невернике,чак и убијао али Бог свемилостиви није дозволио да остане у греху и пропадне душом,већ му се открива као некада Савлу на путу за Дамаск.Чисто срце је прилило господа и ова кратка исповет је наставак Христовога Јеванђеља,благе вести која је упућена свим народима до свршетка века. :cmizdrenje:  :0104cheesy:

Није толико битно како смо постали,много битније од тога јесте куда идемо.

Подели на овим сајтовима

Један муслиман је у Египту убио своју жену због тога што је читала Библију.

Dodatak: "zbog toga što je čitala Bibliju", se dodaje 2007, a od 2004 je kružilo bez tog dodatka, neko pomislio postići će više uspjeha ako doradi priču...

Закопао је са њиховом тек рођеном бебом и осмогодишњом ћерком. Девојчице су закопане живе! Тада је пријавио полицији како је ујак убио децу.15 дана касније умро је један члан те исте породице. Када су ишли да га сахране, пронашли су две девојчице у песку, ЖИВЕ!

Читава земља је изван себе због свега овог. Човек који је убио своју жену и закопао ћерке биће погубљен. Старију девојчицу су упитали како је успела преживети. Она је одговорила: „Сваки дан нам је долазио мушкарац у сјајној белој одећи. Имао је ране на рукама. Ране су крвариле. Он нас је хранио. Он је такође  пробудио моју маму како би могла дојити моју сестру.“

Интервју са њом приказан је на египатској националној телевизији. Интервју је водила муслиманка обавијена велом. Она је рекла на телевизији: „Није могао бити нико други до сам Исус, јер нико други не чини овакве ствари!“ Муслимани верују како би Иса-Исус учинио овако нешто. Али ране значе да је он заиста био разапет, а такође је јасно и да је жив. Такође је јасно да дете није могло измислити причу попут ове и да није било другог начина да ова деца преживе осим истинског чуда.

Пред муслиманским вођама је тешко време одлуке како да се поставе према свему. А популарност филма Пасија не иде им на руку! Будући да је Египат образовни и медијски центар Средњег Истока, вест ће се убрзо раширити. Христ још увек окреће свет наглавацке!

Naravno, od toga nema ništa,  http://www.snopes.com/glurge/buried.asp

Можда већ постоји овај чланак или тема, али ја сам га тек данас добила мејлом, па бих да га поделим.

Stariji je od prošlog svjetskog prvenstva.

Подели на овим сајтовима

Једна напомена.

И ми православни хришћани треба да будемо на опрезу када су у питању свједочанства која долазе из протестантских кругова. Нпр., на интернету кружи прича о томе како је у египатским медијима објављена сензација да је Христос спасао некакву жену и њену дјецу који су живи били закопани. Једноставна претрага интернета је показала да је то прича која није аутентична, тј. неко је измислио још прије неколико година. Е сад, кад ми без провјере почнемо да кличемо таквим извјештајима, пријети нам опасност да испаднемо смијешни.

Чудо Христово у Египту

Један муслиман је у Египту убио своју жену због тога што је читала Библију. Закопао је са њиховом тек рођеном бебом и осмогодишњом ћерком. Девојчице су закопане живе! Тада је пријавио полицији како је ујак убио децу.15 дана касније умро је један члан те исте породице. Када су ишли да га сахране, пронашли су две девојчице у песку, ЖИВЕ!

Подели на овим сајтовима

Naravno, od toga nema ništa,  http://www.snopes.com/glurge/buried.asp

Ма да, Саладине. Истина је само оно што ви тврдите. Ту причу оставите за саме себе. Код нас хришћана је нормално да човек приступа критички свему, па и вери. Ваше слепо веровање очигледним историјским нонсенсима је ваш а не наш проблем.

Подели на овим сајтовима

Ма да, Саладине. Истина је само оно што ви тврдите. Ту причу оставите за саме себе. Код нас хришћана је нормално да човек приступа критички свему, па и вери. Ваше слепо веровање очигледним историјским нонсенсима је ваш а не наш проблем.

Pa neko je davno potvrdio da se radi o izmišljotini, neki administrator/moderator, postavljano je ovo i prije.

Подели на овим сајтовима

Pa neko je davno potvrdio da se radi o izmišljotini, neki administrator/moderator, postavljano je ovo i prije.

Ма није у питању тај конкретан случај, већ ваш генерални став. Веома сте непринципијелни и контрадикторни. Са једне стране тражите и најмању логичку или какву другу грешку и грешкицу код опонената, а са друге стране пропагирате нешто што се супроти здравој логици и историјским чињеницама. Нпр. Христово страдање и распеће. Који то здрав разум, не мора да буде хришћански, може да одбаци сва историјска сведочанства (и хришћанска и нехришћанска) о Христовом погубљењу на крсту и да прихвати тврдњу једног човека који каже: причинило им се??? По ком основу човек са здравим и критичким умом даверује таквој тврдњи?

Ов сам навео као пример ваше недоследности: код нас хришћана тражитедлаку у јајету када је истна и њено прихватање у питању,  а са друге стране верујете у нешто што нема никаквог разумског основа. И ондапричате о фалсификатима. Има их , наравно, свуда, па и код неких хришћана. Али, не гајите илузије да ваша вера нема озбиљних измишљотина и историјских и теолошких фалсификата.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...