Aragorn Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Кирие Елеисон. 1000 људи на тој литургији?Изгледа да је СПЦ лоше процјенила катастрофу ову која се дешава...ја сада питам САС дал је раскол спречен?Шта ћемо са тим 1000 људи? Ko je i sta, lose "procenio"? Jel ti to mislis da je SPC zapravo G17-,a Svjatjejsi Irinej mozda Dinkic? Moze da ih bude 100.000 i to nista ne menja situaciju. A situacija je takva, da je jedan nerazuman i prelescen covek,od danas samo Marko, povukao sa sobom prilican broj dusa u pogibao raskola sa Vaseljenskom Crkvom. ps.Ne zamenjuj teze na svakoj temi i pokusaj da shvatis sta je sta,posto je visestruko smarajuce da po 10 clanova foruma te na svakoj temi podseca sta je sta i ko je ko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Ipak imamo raskol i to veliki . Žao mi je tek sada mi je jasno ko i kako vodi SPC . Svim Srbima želim da pokušaju da se zadrže u Pravoslavnoj Crkvi što duže . Ja lično sam prešao u drugu pomesnu Crkvu (kanonsku) . Jedno je sigurno Pravoslavlje je večno ,Srba će jako malo biti u Crkvi Parvoslavnoj SPC vodi Duh Sveti,pa Njemu uputi zalbe,ako uopste znas Ko je to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Најзанимљивији су они који дају смернице како треба радити, а сами нису ту... Веруј ми, много је жалосно ово што пишеш, чак је и толико бедно да немам речи. Не брини много, ти имаш другу канонску Цркву. Ми који смо у нашој СПЦ ћемо се трудити да се не "што дуже одржимо" него заувек да у њој останемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Ево, стање у СПЦ је ОДЛИЧНо...ма да, шта је то 1000 душа, ко их.............. 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> Јел сад ок? 1000000001010 "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Је ли поменуо монах Артемије шта Православни Канони кажу о монасима-лаицима који служе арихјерејску литургију, да ли је објаснио шта су јела сирочад Косова док је Симеон од новца за њихову храну себи плаћао радни стаж и изнајмљивао станове по Грчкој? Шта каже, помињу ли Православни Канони какве су казне када бандитски скидаш туђи антимнис и постављаш свој у сред друге државе? Прича ли ишта о својој епитимији за улазак на Св.Гору? Помиње ли рачуне књижаре Тројеручица? Или само прича о томе да га прогоне јер он не воли умјетничко клизање? Уосталом, шта га брига, човек направио сам себи своју "цркву", у јединству сам са собом и са својим ватреним фановима, ваљда боље зна он него Свети Архијерејски Сабор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Баш тако,оче Иване!Праве речи у правом тренутку!Слава Богу! 1000000001010 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Koliko cemo se puta razocarati u ljude,makar oni bili i svestenici...pa zar to da bude razlog da napustimo BROD SPASENJA iako znamo ko je kormanos...ili mozda ne znamo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Ja lično sam prešao u drugu pomesnu Crkvu (kanonsku) . Па што онда не пишеш по форумима те друге Цркве него се петљаш око нас из СПЦ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Оче Иване, дал се неко побрино о тим 1000 људи?Како то да они иду код Артемије а не код свога Патријарха?Дал стварно мислиш да СПЦ није могла све ово да спречи?Ја мислим да је могла. И 1000 људи НИЈЕ мало...па нека Патријарх одржи литургију у неком селу гдје ће бити 1000 људи...о томе ти причам. Ако дође до раскола, последице ће бити огромне за наш народ. Али свако ће пред Богом одговарати. О чему ти причаш човече? Знаш ли ти колико је данас људи било у својој литургијској заједници? Па било их је и стотине хиљада! Извини што сви нису отиши код папе Марка у Љуљаке! Ко хоће да иде изван своје Цркве и да буде у расколу саједном светом Саборном и Апостолском Црквом- зар моемо на силу да га задржимо? Па папа Марко ће ускоро да има и свештенство које је рашчињено из СПЦ-а, баш по угледу на Мираша Дедејића- не брини, само полако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Jel od danas imamo i dve Crkve Немамо. Ти да си Православац знао би да постоји само "ЈЕДНА, света, саборна и апостолска Црква". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Raskol je raskol .I da za raskol je kriv gosn Marko ,i grupa oko njega .Koji ekumenizam i gluposti samo gledaju sebe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Овога пута нећу себи дозволити да ме катастрофална ситуација у СПЦ саблажњава, јер сад је почео пост. Од сада гледам свој живот и не уздам се у никога осим у Христа. Разочарао ме је и Артемије, и његови монаси али и многе друге личности у Цркви. Ја СПЦ напустити нећу, али је нећу идеализовати. Ствари нису идеалне у СПЦ, већ КАТАСТРОФАЛНЕ. То је убиство за наше душе ако се бавимо много тим стварима које нисмо ми вјерници закували већ искључиво наш клир (и једна и друга страна)!!! Уживајте браћо у посту и не дозволимо да нас саблазне људи који гледају само своју гу..цу. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Ja lično sam prešao u drugu pomesnu Crkvu (kanonsku) . Па што онда не пишеш по форумима те друге Цркве него се петљаш око нас из СПЦ? Чек чек...ми смо једна Црква. Нећемо се ваљда сада дјелити на србофиле, русофиле и гркофиле?Господи помилуј "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Је ли поменуо монах Артемије шта Православни Канони кажу о монасима-лаицима који служе арихјерејску литургију, да ли је објаснио шта су јела сирочад Косова док је Симеон од новца за њихову храну себи плаћао радни стаж и изнајмљивао станове по Грчкој? Шта каже, помињу ли Православни Канони какве су казне када бандитски скидаш туђи антимнис и постављаш свој у сред друге државе? Прича ли ишта о својој епитимији за улазак на Св.Гору? Помиње ли рачуне књижаре Тројеручица? Или само прича о томе да га прогоне јер он не воли умјетничко клизање? Уосталом, шта га брига, човек направио сам себи своју "цркву", у јединству сам са собом и са својим ватреним фановима, ваљда боље зна он него Свети Архијерејски Сабор. Када га Бог буде позвао на истину, нестаће и његове парасинагоге. Ништа ново и ништа чудно, али жалосно и јадно што су људи пљунули на своју СПЦ која је крвљу натопљена, али само су показали болну истину Патријархових речи: Оно што виси то и отпада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2010 Nisu vise na planini na Jelici gde su se inace sastali svi cetnici? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука