Jump to content

Како је то Христос васкрсао, а Црква не признаје реинкарнацију?!!!

Препоручена порука

ima ih koliko hoces

citaj malo sv. Maksima Ispovednika

sv. damaskina

sv. Amvrosija Mediolanskog

sv. Atanasija Velikog........

prostudiraj malo to, a ni ep. ignjatije ne bi bio los za citanje  0110_hahaha ili na primer vladika Atanasije, Danilo

Да то су Свети Оци, али протумачени на начин владике Игњатија, Атанасија, Данила.....Пример једног тумачање је када се цитира св. Максим Исповедник где би се могло схваити да он говори како је душа бесмртна по благодати, онда се то додатно набруси, а када се цитира св.Максим Исповедник где експлицитно  говори да је душа бесмртна по природи, то је онда последица недовољно развијене науке његовог доба. Ето такав одговор сам добио једном од брата Аце Милојкова.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 131
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

svasta, ko vama uopste brani da verujete kako god hocete, verujte ljudi i uzivate, ali dusa posle smrti tela ne nastavlja zivot kao slobodan elemenat, jer da je tako mnoge stvari nase vere stavile bi se pod veliki znak pitanja. Da en duzim, ja tako verujem i na to imam puno pravo, a vi takodje da verujete u suprotno.

A iza onoga sto sam rekao sasvim stojim, kaludjeri su doneli svo to vekovno zamesateljstvo isticuci monaski zivot kao izvesnu vrstu dostojnijeg, uzvisenijeg....., tako da se monaska teologija  imputirala u sve segmentye Crkve Bozije i eto jednog od plodova....

Najsimpaticnije od svega je kaada bracan narod pocne da glumi kaludjere i slicno.....

Ти такође верујеш да је Бог Отац виши по части, тј. да има благи примат у односу на Сина и Духа Светога.

А то није према учењу Православне Цркве.

ti sedis na usima ocigledno. Ja verujem da je Bog Otac uzrocnik postojanja Svete Trojice..... videces vec u svetome pismu mnoga pozivanja Gospodnja na Volju Ocevu, i da je on u izvesnom smislu u "primatu" ali ne u primatu vlasti kako ti to dozivljavas vec u primatu ljubavi.

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

ima ih koliko hoces

sv. damaskina

prostudiraj malo to, a ni ep. ignjatije ne bi bio los za citanje  0110_hahaha ili na primer vladika Atanasije, Danilo

Навешћу ти сведочанства Светих Отаца о митарствима у која ти не верујеш... (ако већ неко није, у теми о њима)

Ал да не спамујем више, тему.

Бог ти је дао слободу, ради шта хоћеш, ал' немаш право да младе учиш нечему што је у супротности веровању наше Цркве.

Прочитаћу то што си навео, и ако нађем да неко од њих дословно каже "Да се душа после смрти, налази у сећању Божијем", извинићу ти се пред свима, а ако не...

Подели на овим сајтовима

ima ih koliko hoces

sv. damaskina

prostudiraj malo to, a ni ep. ignjatije ne bi bio los za citanje  :) ili na primer vladika Atanasije, Danilo

Да то су Свети Оци, али протумачени на начин владике Игњатија, Атанасија, Данила.....Пример једног тумачање је када се цитира св. Максим Исповедник где би се могло схваити да он говори како је душа бесмртна по благодати, онда се то додатно набруси, а када се цитира св.Максим Исповедник где експлицитно  говори да је душа бесмртна по природи, то је онда последица недовољно развијене науке његовог доба. Ето такав одговор сам добио једном од брата Аце Милојкова.

lepo je covek rekao

Подели на овим сајтовима

Извињавам се, али, одакле идеја за ово:

Ти такође верујеш да је Бог Отац виши по части, тј. да има благи примат у односу на Сина и Духа Светога. А то није према учењу Православне Цркве.

Тиче се погрешног схватања дотичног, које нема везе са овом темом.

Подели на овим сајтовима

ima ih koliko hoces

sv. damaskina

prostudiraj malo to, a ni ep. ignjatije ne bi bio los za citanje  :) ili na primer vladika Atanasije, Danilo

Навешћу ти сведочанства Светих Отаца о митарствима у која ти не верујеш... (ако већ неко није, у теми о њима)

Ал да не спамујем више, тему.

Бог ти је дао слободу, ради шта хоћеш, ал' немаш право да младе учиш нечему што је у супротности веровању наше Цркве.

Прочитаћу то што си навео, и ако нађем да неко од њих дословно каже "Да се душа после смрти, налази у сећању Божијем", извинићу ти се пред свима, а ако не...

bilo bi lepo da ih ti poducis kao par exelance teolog, a u mitarstva naravno ne verujem, ne ja vec svako ko se njima malo ozbiljnije bavio. Uostalom mitarstva su jasna bogumilska upadica u pravoslavno ucenje, kao i sama Teodora i grigorije i sve to na stetu prepodobnog i bogonosnog oca naseg Vasilija kome su imputirani u zitije.....

Подели на овим сајтовима

svasta, ko vama uopste brani da verujete kako god hocete, verujte ljudi i uzivate, ali dusa posle smrti tela ne nastavlja zivot kao slobodan elemenat, jer da je tako mnoge stvari nase vere stavile bi se pod veliki znak pitanja. Da en duzim, ja tako verujem i na to imam puno pravo, a vi takodje da verujete u suprotno.

A iza onoga sto sam rekao sasvim stojim, kaludjeri su doneli svo to vekovno zamesateljstvo isticuci monaski zivot kao izvesnu vrstu dostojnijeg, uzvisenijeg....., tako da se monaska teologija  imputirala u sve segmentye Crkve Bozije i eto jednog od plodova....

Najsimpaticnije od svega je kaada bracan narod pocne da glumi kaludjere i slicno.....

Ти такође верујеш да је Бог Отац виши по части, тј. да има благи примат у односу на Сина и Духа Светога.

А то није према учењу Православне Цркве.

ti sedis na usima ocigledno. Ja verujem da je Bog Otac uzrocnik postojanja Svete Trojice..... videces vec u svetome pismu mnoga pozivanja Gospodnja na Volju Ocevu, i da je on u izvesnom smislu u "primatu" ali ne u primatu vlasti kako ti to dozivljavas vec u primatu ljubavi.

У извесном смислу?! :)

Хоћеш да кажеш да Отац има више љубави, него Син и Свети Дух?

Говорио си о благом примату, то означава да је неко по нечему виши од другог.

Подели на овим сајтовима

ima ih koliko hoces

sv. damaskina

prostudiraj malo to, a ni ep. ignjatije ne bi bio los za citanje  :) ili na primer vladika Atanasije, Danilo

lepo je covek rekao

Па кажем зато, због брата цвелета такођер. Није ствар има ли код неког Оца нешто или него како се истумачи учење тог оца, и како је његово учење прихватала и тумачила Црква за све ове векове.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

bilo bi lepo da ih ti poducis kao par exelance teolog, a u mitarstva naravno ne verujem, ne ja vec svako ko se njima malo ozbiljnije bavio. Uostalom mitarstva su jasna bogumilska upadica u pravoslavno ucenje, kao i sama Teodora i grigorije i sve to na stetu prepodobnog i bogonosnog oca naseg Vasilija kome su imputirani u zitije.....

Митарства "преподобне Теодоре" су лажна и кривотворена.

И жалосно је ако си се на њима уверио у "непостојање митарства".

Вероватно их ниси на прави начин схватио...

Свети Оци говоре о њима.

Говоре о њима и владика Николај, старац Клеопа, отац Серафим Роуз, итд.

Не бих да више спамујем тему...

Подели на овим сајтовима

rekao sam uslovnom, a ne blagom, to je elementarna pismenost

pa cak i da sma rekao blagi primat to je uslovni smisoa, a ti kao sto vidim imas ovde nameru da se sa mnom svadjas?

Да је ту брат Селкоба, јасно би увидео ову контрадикцију.

Немам намеру да се свађам.

Није ни чудно, што су те Ваљевци оставили, кад имаш криво учење.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...