karadjordje Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Граматике,буквари,речници.... http://ifile.it/p3vhu6z/za%20crkvenoslovenski.zip pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 9, 2010 Пријави Подели Написано Јун 9, 2010 Хвала Карађорђе,баш ми то треба.Овог лета ћу мало да се посветим учењу црквенословенског. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Senja Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Ne mogu da pristupim ovim linkovima, tako da sam htela da pitam gde npr. mogu da skinem gramatiku crkvenoslovenskog jezika i gde uopste moze da se uci taj jezik u Beogradu, osim na Bogoslovskom fakultetu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Ne mogu da pristupim ovim linkovima, tako da sam htela da pitam gde npr. mogu da skinem gramatiku crkvenoslovenskog jezika i gde uopste moze da se uci taj jezik u Beogradu, osim na Bogoslovskom fakultetu? greengrin confused gringrin Е вала добро се исмејах. Драга сестро, црквенословенски можеш да научиш било где, осим на Богословском факултету. Ја на прсте једне руке могу да набројим дипломце истог (без завршене средње богословске) који знају да читају, камоли да разумеју прочитано. Док је некада Калезић предавао, још је и било неке вајде, за разлику од данас. За почетак набави црквенословенски буквар и речник, у издању манастира Рукумије. Па полако крени сама, а кад узнапредујеш онда евентуално прочитај то што тражиш. Имаш неке корисне линкове и овде: https://www.pouke.org/forum/index.php?topic=12576.0;wap2 Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јефимија Крунић Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Часови црквенословенског су се одржавали у клубу Боготражитељ, два пута седмично по два часа и коштало је у априлу 2400 динара месечно. Часове је држао отац Михаило парох цркве Св. апостола Томе са Бежанијске косе. Ево њихове адресе за заинтересоване; Контакт Клуб српског православља БОГОТРАЖИТЕЉ Иван бегова 7, Београд телефон 011 2639-158 е-мејл [email protected] Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Часови црквенословенског су се одржавали у клубу Боготражитељ, два пута седмично по два часа и коштало је у априлу 2400 динара месечно. Часове је држао отац Михаило парох цркве Св. апостола Томе са Бежанијске косе. Свака част! greengrin Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Ne mogu da pristupim ovim linkovima, tako da sam htela da pitam gde npr. mogu da skinem gramatiku crkvenoslovenskog jezika i gde uopste moze da se uci taj jezik u Beogradu, osim na Bogoslovskom fakultetu? 0205_whistling 0102_laugh 4chsmu1 smej.gif 4chsmu1 4chsmu1 Е вала добро се исмејах. Драга сестро, црквенословенски можеш да научиш било где, осим на Богословском факултету. Ја на прсте једне руке могу да набројим дипломце истог (без завршене средње богословске) који знају да читају, камоли да разумеју прочитано. Док је некада Калезић предавао, још је и било неке вајде, за разлику од данас. За почетак набави црквенословенски буквар и речник, у издању манастира Рукумије. Па полако крени сама, а кад узнапредујеш онда евентуално прочитај то што тражиш. Имаш неке корисне линкове и овде: https://www.pouke.org/forum/index.php?topic=12576.0;wap2 IvaneJ da li ikako može bez stalnog sarkazma koji konstantno provlačiš na mnogo tema i to na račun gore pomenutih?Hvala unapred! Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 5, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Ne mogu da pristupim ovim linkovima, tako da sam htela da pitam gde npr. mogu da skinem gramatiku crkvenoslovenskog jezika i gde uopste moze da se uci taj jezik u Beogradu, osim na Bogoslovskom fakultetu? https://www.pouke.org/library.php?cid=93&id=1151&do=view Ево речника и још којечега... 0205_whistling Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 IvaneJ da li ikako može bez stalnog sarkazma koji konstantno provlačiš na mnogo tema i to na račun gore pomenutih?Hvala unapred! Којих горепоменутих - дипл. теолога и образовне установе из које су потекли? Ухх, тешко ми је суздржати се. Сарказам ми служи као амортизер много неприличнијих мисли и критика, које и тако једва спутавам. Али теби за љубав, усугубићу труд и подвиг да превазиђем ту своју лошу особину. 0205_whistling Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 5, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Баш фино имењаче. Труди се тако и надаље. 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mila Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Ја на прсте једне руке могу да набројим дипломце истог (без завршене средње богословске) који знају да читају, камоли да разумеју прочитано. Док је некада Калезић предавао, још је и било неке вајде, за разлику од данас. А што? Шта је проблем са Ксенијом Кончаревић? Just curious. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 IvaneJ da li ikako može bez stalnog sarkazma koji konstantno provlačiš na mnogo tema i to na račun gore pomenutih?Hvala unapred! Којих горепоменутих - дипл. теолога и образовне установе из које су потекли? Ухх, тешко ми је суздржати се. Сарказам ми служи као амортизер много неприличнијих мисли и критика, које и тако једва спутавам. Али теби за љубав, усугубићу труд и подвиг да превазиђем ту своју лошу особину. 1000000001010 Eto,kad se hoće,sve se može victory78 prstgore Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mila Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 ОК, сад видим да К.К. и не предаје (више) цсл. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Што се тиче буквара има овде: http://www.svetosavlje.org/slovenski/BUKVAR/index.htm и ту може мало да се провежба читање,ја на компјутеру има и речник (преко 300 стр.) и граматику (осново око 30 стр.) само што не знам како да поставим како би други могли преузети. prstgore У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 А што? Шта је проблем са Ксенијом Кончаревић? Just curious. Она је сјајан човек и доста себе улаже у педагошки рад, али је мека и критеријум јој је катастрофа низак. Мада ја нисам првенствено мислио на њу. Црквенословенски би посредно требало да буде заступљен и на часовима литургике и "појања с правилом" и сл. предметима, али је на жалост конкретна наука о богослужењу бачена у запећак на рачун некакве апстрактне новодогматске дисциплине зване "евхаристијска еклисиологија". Али да не дужим даље, обећао сам Александриди. bendoff ОК, сад видим да К.К. и не предаје (више) цсл. Нисам то знао, па ко ју је заменио? Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука