Jump to content

За црквенословенски

Оцени ову тему

Препоручена порука

А што? Шта је проблем са Ксенијом Кончаревић? Just curious.

Она је сјајан човек и доста себе улаже у педагошки рад, али је мека и критеријум јој је катастрофа низак. Мада ја нисам првенствено мислио на њу. Црквенословенски би посредно требало да буде заступљен и на часовима литургике и "појања с правилом" и сл. предметима, али је на жалост конкретна наука о богослужењу бачена у запећак на рачун некакве апстрактне новодогматске дисциплине зване "евхаристијска еклисиологија". Али да не дужим даље, обећао сам Александриди. :229229229:

ОК, сад видим да К.К. и не предаје (више) цсл.

Нисам то знао, па ко ју је заменио?

Мислиш да цсл треба да буде заступљен током часова појања? bendoff

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Мислиш да цсл треба да буде заступљен током часова појања? :229229229:

У праву си, и мени свашта пада на памет... bendoff

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

Мислиш да цсл треба да буде заступљен током часова појања? :229229229:

У праву си, и мени свашта пада на памет... bendoff

Ја мислим да је најбоље да се учи и српски и цсл из једног простог разлога што такви ће бити бољи појци јер ако зна да пева гласове на српском тј. стихире итд. моћи ће да барата цсл лако јер је много певљивији.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Али треба разумети смисао текста који се поје, да би се добро "искројило". Иначе, слажем се да је учење појања на рогобатном и непевљивом српском добра вежба за почетнике.

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

Али треба разумети смисао текста који се поје, да би се добро "искројило". Иначе, слажем се да је учење појања на рогобатном и непевљивом српском добра вежба за почетнике.

Зато и сматрам да српски треба бити заступљен.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...