Jump to content

Postavi pitanje muslimanu

Оцени ову тему

Препоручена порука

vi ste ti koji pricate na pamet , ja samo pokusavam reci koliko malo znate o religiji uopste , ne mislim na hriscanstvo . i kazes sebi dajete za pravo dapricate o Bogu , jer vam se Bog javio tj imate Otkrovenje , nije to dovoljno , jeer vi niste bili tamo dok se to desavalo , a niste bili ni kada je Muhammed s.a.v.s primio objavu.

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

novi zavet su ljudi dopisivali , a do odakle isti stih stvarno ne znam.

Знаш ли када су и како настале књиге Новога Завета? Знаш ли да је Црква функционисала без икаквих новозаветних списа скоро један век, а без званичног, канонског Новог Завета скоро четири века? Знаш ли да Исус није ништа писао нити је Цркви оставио било какву књигу? Шта су онда то хришћани покварили, шта су дописивали ако непосредно након Христа није било никаквих новозаветних текстова?

Подели на овим сајтовима

vi ste ti koji pricate na pamet , ja samo pokusavam reci koliko malo znate o religiji uopste , ne mislim na hriscanstvo . i kazes sebi dajete za pravo dapricate o Bogu , jer vam se Bog javio tj imate Otkrovenje , nije to dovoljno , jeer vi niste bili tamo dok se to desavalo , a niste bili ni kada je Muhammed s.a.v.s primio objavu.

Niko osim samog Muhameda nije bio tamo kad je on (Muhamed) primio objavu. Niko.

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

:cheesy: :cheesy: :cheesy: А ти си, или било ко други, био присутан када је Мухамед "примао објаву"? Када Бог објављује он то НИКАДА не чини пред једним човеком. Хришћанство има сведоке Божијег јављања и откривања (12 + 70 апостола). 500 људи је видело васкрслога Христа. Тај факат су апостоли главом платили, не желећи да се одрекну онога што су "очима гледали, ушима слушали и рукама својим додиривали". Кога Мухамед има за сведока?

Подели на овим сајтовима

Niko osim samog Muhameda nije bio tamo kad je on (Muhamed) primio objavu. Niko. , xexex jeste li vi bili tamo ili mozda za vrijeme Isusa ste bili zivi//? posle Isusa je proslo 2000i nesta godina , za t ovrijeme se Knjiga mogla mjenjati ,maximalno . nemojmo pricati napamet . a fakat su i ovi sto su Islam prihvatili , muceni od strane neistomisljenika , pa nikome nista , svakako Kur'an je knjiga vrijedna postovanja kao i Biblija , sto vi neshvatate jer ne razumijete Kur'an.

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

Хришћанство има сведоке Божијег јављања и откривања (12 + 70 апостола). 500 људи је видело васкрслога Христа. Тај факат су апостоли главом платили, не желећи да се одрекну онога што су "очима гледали, ушима слушали и рукама својим додиривали". Кога Мухамед има за сведока?

Kad bi se danas desilo nesto slicno vise ne bi bilo dileme koja religija je istinita i prava... ali boga vise zanimaju prosli ljudi nego sadasnji jer njima se sve desavalo, i cudesa i bogojavljanja i uskrsnuca i statijaznamstasvene...

Ovako, napadas religiju ciji slebenici cine cetvrtinu populacije planete... tvoja religija bi eventualno mogal da popuni jednu vecu varos...

Drugim recima promili... promili dizu glas protiv apsolutne vecine... Kao sto je tebi smesno kad africko pleme kaze da je njihova religija najistinitija tako je  i muslimanima smesno kad pravoslavci nesto zameraju islamu...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

ma ne , ovde svi hoce da pricaju sa cinjuenicama , a nigdje cinjenica , samo " Mi smo to primili putem Otkrovenja Hristovog"  " to je vidjelo 500 ljudi" , nema ciunjenica, kao sto vi mracnjaku ne mozete dokazati da veca sila postoji , tako i meni ne mozete da dokazete da je jedina vjera Hriuscanstvo i to da je Isus Bog . a ja vama pokusavam samo eci da je sve jedno i jedan je Bog , ne pravi razlike , osim na one koji vjeruju i oni n\koji ne vjeruju . ali vi ne shvatate . postavljate pitanja o Iliji , kako je skoncao zivot i dr , kako cu ja to znati? ?

Подели на овим сајтовима

ma ne , ovde svi hoce da pricaju sa cinjuenicama , a nigdje cinjenica , samo " Mi smo to primili putem Otkrovenja Hristovog"  " to je vidjelo 500 ljudi" , nema ciunjenica, kao sto vi mracnjaku ne mozete dokazati da veca sila postoji , tako i meni ne mozete da dokazete da je jedina vjera Hriuscanstvo i to da je Isus Bog . a ja vama pokusavam samo eci da je sve jedno i jedan je Bog , ne pravi razlike , osim na one koji vjeruju i oni n\koji ne vjeruju . ali vi ne shvatate . postavljate pitanja o Iliji , kako je skoncao zivot i dr , kako cu ja to znati? ?

Da li to priznaješ da Kuran ne daje odgovor na svako pitanje?

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

zasto je Bog stvrio svijet ? po Islamu da bi radili dobro na zemlji , pomagali jedne druge , istrazivali ovaj svijet i td , obozavali Boga i klanjali se Stvoritelju , upoznali ljubav i sl.

Подели на овим сајтовима

jel to ono kad ga je "andjeo" davio u pecini?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Tri su jedno

Ali, važnija stvar na koju ovde hoću da ukažem jeste to što su sva naredna izdanja - uključujući i Stefanusovo - na kraju krajeva potekla od Erazmovog editio princeps, koje je bilo zasnovano na nekim prilično kasnim i ne obavezno pouzdanim grčkim rukopisima - onima koje je našao u Bazelu i onima koje je pozajmio od svog prijatelja Rojhlina. Ima razloga da sumnjam da su ti rukopisi bili posebnog kvaliteta, jer to su naprosto bili rukopisi kojih je uspeo da se dokopa.

Zaista, kako ispada, ti rukopisi i nisu bili najboljeg kvaliteta; na kraju krajeva, oni su nastali nekih hiljadu i sto godina posle originala! Na primer, glavni rukopis koji je Erazmo koristio za jevanđelja sadržao je i priču o ženi uhvaćenoj u preljubi u Jevanđelju po Jovanu i poslednjih dvanaest stihova Jevanđelja po Marku, što su odeljci koji nisu izvorno pripadali jevanđeljima, kao što smo videli u prethodnom poglavlju.

Ali, ima jedan ključni pasus svetih spisa koji Erazmov izvor nije sadržao. To je priča u prvoj Poslanici Jovanovoj 5:7-8, koju su naučnici nazvali Jovanovom zapetom, koja se nalazi u rukopisima latinske Vulgate, ali ne i u najvećem broju grčkih rukopisa - jedan pasus koji je dugo omiljen hrišćanskim teolozima, pošto je to jedini pasus u čitavoj Bibliji koji izričito opisuje doktrinu o Trojstvu, da božanstvo ima tri ličnosti, ali da sve tri čine samo jednog Boga. U Vulgati, taj pasus glasi:

“Ima tri koji svedoče na nebu: Otac, Reč i Duh, a tih tri su jedno; i ima tri koji svedoče na zemlji, Duh, Voda i Krv, i tih tri su jedno”.

To je misteriozan odeljak, ali neuporediv po podršci koju pruža tradicionalnom učenju crkve o “trostrukom Bogu koji je jedno”. Bez tog stiha, doktrina o Trojstvu morala bi da se posredno izvodi iz više raznih pasusa, koji u kombinaciji pokazuju da je Hrist Bog, kao što je to Duh i sam Otac, a da ipak postoji samo jedan Bog. Za razliku od toga, taj pasus direktno i jezgrovito iznosi tu doktrinu.

Ali, Erazmo to nije našao u grčkim rukopisima, u kojima umesto toga naprosto piše: “Ima trojica koji svedoče: Duh, Voda i Krv, i ta tri su jedno”. Gde su nestali “Otac, Reč i Duh”? Oni nisu bili u Erazmovom primarnom rukopisu, niti u bilo kom drugom koji je konsultovao, pa ih je, prirodno, izostavio iz svog prvog izdanja grčkog teksta.

To je više od svega drugog razgnevilo teologe njegovog doba, koji su optužili Erazma da kvari tekst u nastojanju da ukloni doktrinu o Trojstvu i da obezvredi njenu posledicu, doktrinu o potpunoj božanstvenosti Hrista.

Posebno je Zunjiga, jedan od glavnih urednika Komplutumskog piliglota, javno blatio Erazma i insistirao da u svojim narednim izdanjima on vrati te stihove na njihovo pravo mesto.

Kako priča kaže, Erazmo se - možda u nekom trenutku slabosti - složio da ubaci te stihove u neko buduće izdanje svog Novog zaveta na grčkom, ali pod jednim uslovom: da njegovi protivnici obezbede grčki rukopis u kome se može naći taj stih (nije bilo dovoljno da se on nađe u latinskim rukopisima). I tako je taj grčki rukopis obezbeđen. Zapravo, načinjen za tu priliku. Izgleda da je neko prepisao grčki tekst Poslanica, pa kad je došao do navedenog pasusa, preveo je latinski tekst na grčki, dajući Jovanovoj zapeti njen poznati, teološki koristan oblik. Drugim rečima, rukopis koji je donet Erazmu bio je šesnaestovekovni proizvod, načinjen po narudžbi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...