Ненад94 Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Moze li se izaci na prijemni ispit bez blagoslova? Не може. Приликом конкурисања пише да мора да даш благослов надлежног епископа. http://www.bfspc.bg.ac.rs/sites/default/files/pdf/Konkurs%20za%20upis%20na%20osnovne%20studije%202013-2014.pdf Пише ти све на конкурсу Упованије моје Отeц, прибјежишче моје Син, покров мој Дух Свјатиј, Тројице Свјатаја слава Тебје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Чисто да напишем питања од ове године док их се још сећам, можда неком затреба. Нек дода ко се сети још неког. За разлику од ранијих година, било је 30 питања (20 питања из основа богословља и 10 из опште културе). Основе богословља: Напиши први члан символа вере. Колико синова је имао Јаков? Са којом личношћу почиње историја спасења? Шта је Петокњижје и из чега се састоји? Шта су учили монотелити? Када је одржан Четврти васељенски сабор и зашто? Када је одржан Седми васељенски сабор? Када је одржан апостолски сабор? Колико посланица Коринћанима је написао свети апостол Павле? Шта је све написао јеванђелист Јован? У којој књизи се описују путовања светог апостола Павла? Који светитељ је живео у четвртом веку? (Понуђено: Јован Дамаскин, Василије Велики, Григорије Палама) Шта је грех према хришћанском схватању? Општа култура: Где се налази седиште Европске уније (има понуђених одговора)? Који је главни град Белгије? Наведите по једно дело следећих аутора: Моцарт / Мокрањац. Наведите један научни часопис који излази на српском језику. Ко је написао Хазарски речник? (било је још једно дело, али не могу да га се сетим) Шта је шовинизам? Шта је интроспекција? (има понуђених одговора) Који народ је први примио хришћанство као државну веру? (има понуђених одговора) Sophrosyne and kron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НенадМ94 Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 1, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 ово су оне четири књиге Томаса Хопка https://www.pouke.org/library.php?cid=103 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kron Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Не може. Приликом конкурисања пише да мора да даш благослов надлежног епископа. http://www.bfspc.bg.ac.rs/sites/default/files/pdf/Konkurs%20za%20upis%20na%20osnovne%20studije%202013-2014.pdf Пише ти све на конк Можеш изаћи на пријемни али не можеш уписати фах без благослова.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НенадМ94 Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Чисто да напишем питања од ове године док их се још сећам, можда неком затреба. Нек дода ко се сети још неког. За разлику од ранијих година, било је 30 питања (20 питања из основа богословља и 10 из опште културе). Основе богословља: Напиши први члан символа вере. Колико синова је имао Јаков? Са којом личношћу почиње историја спасења? Шта је Петокњижје и из чега се састоји? Шта су учили монотелити? Када је одржан Четврти васељенски сабор и зашто? Када је одржан Седми васељенски сабор? Када је одржан апостолски сабор? Колико посланица Коринћанима је написао свети апостол Павле? Шта је све написао јеванђелист Јован? У којој књизи се описују путовања светог апостола Павла? Који светитељ је живео у четвртом веку? (Понуђено: Јован Дамаскин, Василије Велики, Григорије Палама) Шта је грех према хришћанском схватању? Општа култура: Где се налази седиште Европске уније (има понуђених одговора)? Који је главни град Белгије? Наведите по једно дело следећих аутора: Моцарт / Мокрањац. Наведите један научни часопис који излази на српском језику. Ко је написао Хазарски речник? (било је још једно дело, али не могу да га се сетим) Шта је шовинизам? Шта је интроспекција? (има понуђених одговора) Који народ је први примио хришћанство као државну веру? (има понуђених одговора) A u opštoj kulturi drugo delo je bilo Luča Mikrokozma Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НенадМ94 Написано Јул 7, 2013 Пријави Подели Написано Јул 7, 2013 Moze li neko da mi kaze kakva je procedura u vezi dobijanja doma u okviru fakulteta? Da li se tu mogu prijaviti i studenti koji nisu na budzetu? Da li pri konkurisanju racuna uspeh iz srednje skole ili rezultat sa prijemnog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Moze li neko da mi kaze kakva je procedura u vezi dobijanja doma u okviru fakulteta? Da li se tu mogu prijaviti i studenti koji nisu na budzetu? Da li pri konkurisanju racuna uspeh iz srednje skole ili rezultat sa prijemnog? Мислим да могу сви да се пријаве, али не знам колико места се додељује студентима прве године. При конкурисању се рачуна укупан број бодова (школа+пријемни испит). Имаш на сајту факултета информације о потребној документацији, а за остало се информиши када будеш ишао на упис. За разлику од пријемног испита, за дом конкуришеш у управи дома која се налази на другом спрату, али је мало теже пронаћи ту просторију ако први пут идеш тако да је најбоље да питаш неког да ти помогне. НенадМ94 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
НенадМ94 Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Мислим да могу сви да се пријаве, али не знам колико места се додељује студентима прве године. При конкурисању се рачуна укупан број бодова (школа+пријемни испит). Имаш на сајту факултета информације о потребној документацији, а за остало се информиши када будеш ишао на упис. За разлику од пријемног испита, за дом конкуришеш у управи дома која се налази на другом спрату, али је мало теже пронаћи ту просторију ако први пут идеш тако да је најбоље да питаш неког да ти помогне. Hvala ti puno na informacijama, Nekoje ovde bio napisao pre da svi ucenici prve godine koji se prijave dobijaju dom. Pitaću nekoga gde ako je ne mognem naći :smile: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Kako se to uzima blagoslov? :.mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 moraš prvo da se sagneš "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Znam,znam... :smile: Ali kako će neko da zna da li ti imaš blagoslov,mora tu da postoji neki dokument...neko pismeno odobrenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Kako se to uzima blagoslov? :.mislise. Преко свог надлежног пароха који затим преко намесника шаље молбу епископу. Ако он то одобри, благослов ти стиже у писменој форми и то се носи заједно са осталом документацијом приликом пријаве на конкурс. Чуо сам да пар владика жели да кандидате види лично, али већина је задовољна писменом молбом. Углавном, свештеник пише мишљење о теби и шаље то епископу, а ако је то мишљење добро, добија се благослов. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Ali kako će neko da zna da li ti imaš blagoslov,mora tu da postoji neki dokument...neko pismeno odobrenje. Да Ларо, писменим путем у виду молбе се обратиш свом надлежном епископу за благослов који ти он (ако ти је дао) у писаном трагу достави! Нешто као потврда! Додуше, ја сам се обратила свом парохијском свештенику, а он је урадио остатак! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 10, 2013 Пријави Подели Написано Јул 10, 2013 Hvala. :smile: Биљана and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука