darkova Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 A,ti nisi jos trazio blagoslov? Mozda i nece,znam i starije ljude koji su bez problema dobili blagoslov. Mad,znajuci vladiku Milutina,cisto sumnjam da ne bi blagoslovio. Koliko sam ja shvatio da moj svestenik nece da mi da preporuku,ne znam zasto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Jel ima negde da se pogleda literatura potrebna za dogmatiku?Nisam nasao na sajtu PBF-a. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Jel ima negde da se pogleda literatura potrebna za dogmatiku?Nisam nasao na sajtu PBF-a. Tebi dogmatika baš prirasla za srce 4chsmu1 Jel ovo tražiš : http://www.4shared.com/dir/ghtfnqVc/Pravoslavna_Dogmatika.html https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,3884.0.html http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Jel ima negde da se pogleda literatura potrebna za dogmatiku?Nisam nasao na sajtu PBF-a. Tebi dogmatika baš prirasla za srce 0102_laugh Jel ovo tražiš : http://www.4shared.com/dir/ghtfnqVc/Pravoslavna_Dogmatika.html https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,3884.0.html Шта ћу,Зизи је стара фаца. 4chsmu1 Не,мислио сам на обавезну литератуту на факсу.Знам да је Александар једном био поставио,али немам појма где. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 A,ti nisi jos trazio blagoslov? Mozda i nece,znam i starije ljude koji su bez problema dobili blagoslov. Mad,znajuci vladiku Milutina,cisto sumnjam da ne bi blagoslovio. Koliko sam ja shvatio da moj svestenik nece da mi da preporuku,ne znam zasto. Мора се ићи преко надлежног пароха! Све остале комбинације су неозбиљне и такво играње са Црквом ће се само обити о главу. Сваки владика доноси одлуку према сопственом нахођењу. Свештеник мора дати препоруку, јер код њега сваке недеље идеш налитургију, он ти долази у кућу и познаје те. А владика толико не може сазнати на основу једног разговора. Ако поставиш питање јесу ли генерално попустљиви или много строги, онда је мнооого више оних који су веома строги. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
darkova Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Znaci,ako mi ne da preporuku,moram da odustanem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Znaci,ako mi ne da preporuku,moram da odustanem? Не одустајеш ти, већ ниси добио благослов. У сваком случају имаш могућност да пређеш у неку другу епархију. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Знам за један случај када је момак из једне од централних епархија у нашој земљи одлучио да оде код епископа директно, преко свог пароха, а не архијерејског намесника. Завршио је факултет, али му је јасно речено да зато што је на превару уписао факултет може да се опрости од сваког занимања у Цркви. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
darkova Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ili mozda bolje u neki drugi kraj grada,jer nije do episkopa,vec do svestenika? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dule79bg Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Nisam bio jos kod svog svestenika,jer nisam u Obrenovcu sada. Imam krstenicu izvadjenu pre 6 ili 7 godina.Jel ce priznati za upis ili moram kod svestenika novu da izvadim? koje su okvirne cene knjiga za prvu godinu? 25 juna moj svet je srusen,izgubio sam jedino bice koje je ceo svoj zivot posvetilo meni-moju majku.Jos uvek sam u soku i bicu celog zivota.Samo se nadam da mi majka sada nije bolesna,da je ne boli nista...Pocivaj u miru moja majko jedina,voleo sam te i volecu te celog zivota,kao sto si i ti volela mene i borila se za mene celoga zivota,hvala ti puno za to.Neka ti je laka zemlja majko moja i neka ti dusa pociva u miru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
miloshM Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Da li je neko proveravao da li na fakultetu ima zbirka zadataka odnosno prijemnih iz proslih godina? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ili mozda bolje u neki drugi kraj grada,jer nije do episkopa,vec do svestenika? Какав други крај града!? Да ли разумеш о чему се ради? Твој, надлежни парох даје мишљење о ТЕБИ, на основу твог досадашњег живота у Цркви. То не може дати неко ко те не познаје. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
darkova Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Marko,ti kazes da treba ici kod arhijerejskog namesnika,a ne kod svog paroha? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
darkova Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Svake nedelje sam na Liturgiji,ali uglavnom po manastirima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Marko,ti kazes da treba ici kod arhijerejskog namesnika,a ne kod svog paroha? Твој парох даје препоруку, твоју молбу и остала документа архијерејском намеснику који је једини задужен за ношење докумената епископу. Такође, ако евентуално добијеш благослов он ће доћи код намесника, он ће га дати твом парохијском свештенику, а он теби. Значи иде овако: молбу дајеш пароху, он молбу, своју препоруку и др. документа даје намеснику, намесник носи владици. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука