Jump to content

SVE O PRIJEMNOM ZA BOGOSLOVSKI FAKULTET

Оцени ову тему

Препоручена порука

[quote author=Jefimija link=topic=6302.msg308451#msg308451 date=129137847ali ma koliko iskusenja imala iz tih vremena, ma koliko razocarenja dozivela od onih od kojih se najmanje nadala i pored svega toga kada bih ponovo birala fax koji da upisem to bi bio Bogoslovski fakultet....

nemojte se toliko rukovoditi idejom sta posle, pustite da vas srce vodi a Bog vas nece ostaviti nezasticene, postarace se i za vas kao i za svu svoju tvorevinu..

srecno!

e, koleginice, ja sam davne '94 upisala i hvala Bogu zavrsila, a ovo tvoje citiram jer delim potpuno takvo misljenje, ali od a do s, mnogo volim svoj fakultet i ponovo bih isti birala, drago mi je da sam bas taj zavrsila; nisam imala ideju niti mislila sta posle, Bog odmah otvori put; inace znam devojku, tj.mladu zenu iz Valjeva koja je upisivala i zavrsavala otprilike kad i ti, mozda se znate, Sandra, crna, kovrdzava

Подели на овим сајтовима

Pa, valjda mozes da ostanes na fakultetu, da predajes u srednjoj bogosloviji (mor'e li)... Sta fali biti svestenik 0203_cool

Ja bih vise voleo da budem profesor nego svestenik  ;) mada ko zna sta cu biti. Ne opterecujem se previse tim.

No, Djordje, sta cemo za grcki jezik? Ja ga moram negde uciti ako mislim da nemam problema na faxu! Ima Li gde neki kurs ili nesto slicno?

Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada.

Подели на овим сајтовима

Ja sam naucio alfabet napamet i da pisem, par reci, to je sasvim dovoljno, molicu lepo greengrin Planirao sam letos, na raspustu, kad mi se zavrse sve obaveze, da odem na neki kurs, da savladam barem ono osnovno, inace mogu da se slikam :) Ovih privatnih skolica ovde ima vazdan, valjda negde ima grcki klapklap

Citav tim inzinjera je napravio Titanik, a Nojevu barku samo jedan verujuci amater!

Подели на овим сајтовима

EEbole te du*e! Aj mogli bi na leto negde zaedno da se snalazimo. smej.gif Ma ima ih krdo samo ne mozes ti da pocnes sa casovima jezika kad ti hoces. Ne znam da li to pocinje od nekog odredjenog meseca sa predavanjima,npr. septembra ili tako nesto....

Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada.

Подели на овим сајтовима

Ако неко може да одговори на моја питања (налазе се доле), нека одговори. Плеасе! Молићу се за оног ко ми одговори и чинићу метанија 100 за њега. 0212_rolleyes

1. Колико њих улази у буџет?

2. Колико њих примају на факултет (буџет+ван буџета)?

3. Колико плаћају они који су ван буџета?

4. Колико је отприлике потребно бодова за буџет?

Хвала унапријед.

imas to na sajtu svakako.

Подели на овим сајтовима

Dragi moj decace za razliku od ranijih godina stvar sa Bogoslovskim fakultetom nije ista .

Kao prvo nema šanse da dobiješ posao u svakoj eparhiji podjednako .Zbog velikog broja svršenih bogoslova i teologa.

Znači u pojedinim eparhijama (Beogradsko Karlovčka,Bačka,Banatska, Šumadiska) posao se sada dobija genetski tj ,ako ti je otac,stric,ujak ,kum , neki arhierejski namesnik,protojerej ili arhimandrit e onda ti je "to u krvi"

i manje više posao je zagarantovan (pa šta god odlučiš recimo sa jedne strane imaš veroučitelje bez punog fonda časova sa druge strane imaš veroučitelje sa punim + fondom ,ovi drugi to imaju u "krvi" jedino još nisu završili fakultet ,sveštenik se postaje na dobroj parohiji nakon položenih par ispita i pokazane želje "ali to mora biti u krvi"sa druge strane svršeni diplomirani teolozi po par godina čekaju na rukopoloženje u neko selo recimo Nadalj gde ni autobus ne ulazi poslednje tri godine  )

Dakle momče sa Bogoslovskim fakultetom osnovnim studijama ne možeš da radiš ama baš ništa drugo sem ukoliko već nisi završio neki drugi fakultet pored mene znam jednog pilota ,arhitektu, veterinara i lekara koji su završili uz bogoslovski još jedan fakultet .

Ili uz neki drugi i bogoslovski pošto je uglavnom to bilo tako.

Ja ti svedočim ličnim primerom da sam pokušao da živim od svoga rada u Crkvi međutim to nije moguće ,za razliku od drugih ja sam imao izbor pa nisam "morao " da zarađujem za familiju jedino u Crkvi (programer sam)

Stoga ako nemaš druge opcije ,ako ti bogoslovlje "nije u krvi" ne upisuj taj fakultet jer posla nema .A to da te vodi srce i ostalo je malo više idealizovanje a malo manje realnost .Dakle Crkvu voli obezbedi sredstva i studiraj studije su 0442_feel .

Sada što se tiče Grčkog jezika ko ti je rekao da imaš kurseve Novozavetnog  Grčkog po školama jezika ?To nije govorni Grčki jezik

To je složen i težak jezik ,ali se da naučiti recimo ništa nije teži c++

od njega .

Razmisli dobro proispitaj sebe pa familiju vidiš jel ti ovo u"krvi" pa kreni .

Подели на овим сајтовима

1. 150

2. 300

3. 100.000 din.

4. mislis da bi upisao prvu/?? zavisno od konkurencije. (sledece godine ce biti vise od 300 jer dolaze sve bogoslovije, a ove godine to nije bilo)

Хвала Ти на информацијама. А ове године, колико је отприлике требало?

40 из школе, 40 на пријемном, 20 на тесту опште информисаности, како се добијају остали бодови?

Подели на овим сајтовима

Dragi moj decace za razliku od ranijih godina stvar sa Bogoslovskim fakultetom nije ista .

Kao prvo nema šanse da dobiješ posao u svakoj eparhiji podjednako .Zbog velikog broja svršenih bogoslova i teologa.

Znači u pojedinim eparhijama (Beogradsko Karlovčka,Bačka,Banatska, Šumadiska) posao se sada dobija genetski tj ,ako ti je otac,stric,ujak ,kum , neki arhierejski namesnik,protojerej ili arhimandrit e onda ti je "to u krvi"

i manje više posao je zagarantovan (pa šta god odlučiš recimo sa jedne strane imaš veroučitelje bez punog fonda časova sa druge strane imaš veroučitelje sa punim + fondom ,ovi drugi to imaju u "krvi" jedino još nisu završili fakultet ,sveštenik se postaje na dobroj parohiji nakon položenih par ispita i pokazane želje "ali to mora biti u krvi"sa druge strane svršeni diplomirani teolozi po par godina čekaju na rukopoloženje u neko selo recimo Nadalj gde ni autobus ne ulazi poslednje tri godine   )

Dakle momče sa Bogoslovskim fakultetom osnovnim studijama ne možeš da radiš ama baš ništa drugo sem ukoliko već nisi završio neki drugi fakultet pored mene znam jednog pilota ,arhitektu, veterinara i lekara koji su završili uz bogoslovski još jedan fakultet .

Ili uz neki drugi i bogoslovski pošto je uglavnom to bilo tako.

Ja ti svedočim ličnim primerom da sam pokušao da živim od svoga rada u Crkvi međutim to nije moguće ,za razliku od drugih ja sam imao izbor pa nisam "morao " da zarađujem za familiju jedino u Crkvi (programer sam)

Stoga ako nemaš druge opcije ,ako ti bogoslovlje "nije u krvi" ne upisuj taj fakultet jer posla nema .A to da te vodi srce i ostalo je malo više idealizovanje a malo manje realnost .Dakle Crkvu voli obezbedi sredstva i studiraj studije su greengrin .

Sada što se tiče Grčkog jezika ko ti je rekao da imaš kurseve Novozavetnog  Grčkog po školama jezika ?To nije govorni Grčki jezik

To je složen i težak jezik ,ali se da naučiti recimo ništa nije teži c++

od njega .

Razmisli dobro proispitaj sebe pa familiju vidiš jel ti ovo u"krvi" pa kreni .

Јесте. Лично знам по себи. До 2005, године ситуација је била и онако и овако. Али сад 2009-10 нема посла ни као поп а изглеф+да да ни вероучитељство није далеко.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...