Passenger Написано Август 15, 2011 Пријави Подели Написано Август 15, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=Cv8Vt9n0do8&feature=player_detailpage#t=177s "Darvinizam ne moze da objasni gravitaciju, termodinamiku..." 0110_hahahaLik je car! Ali car! Svako ko ga shvata ozbiljno - takodje. nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Btw, ko veruje ovom seratoru: Sve je lepo debunkovani i objašnjeno. Džaba mu sva propaganda. I da, nauka ne može da dozvoli boga jer to onda nije legitimno objektivno gledanje realnog sveta već subjektivno objašnjenje svake religije koje važi samo za njene vernike, koje odbija preispitivanje i traži slepo verovanje. Zadnji put kad je to radila religija dobili smo Dark Ages, zemlju koja je ravna kao palačinka, sunce koje kruži ok to palačinke, teža tela koja padaju istom brznom kao i lakša etc. Da ga ne teram dalje dosta je tu nebuloza. "Darvinizam ne moze da objasni gravitaciju, termodinamiku..." Kda ovako nešto čuješ odma treba da pomisliš - kome će ovaj lik šta da priča kakve veze gravitaciaj i termodinamika imaju sa davinizmom. I dalje ja se pitam ko li je stvori otaj pojam DARWINIZAM, ko neka tobože ideologija. Darwinova teorija je samo osnova teorije evolucije, isto kao što je Njutnova teorija gravitacije samo osnova teorija gravitacije. Darwinizam ne postoji, postoji samo Teorija evolucije koja je danas drugačija od darvinove, time što s enaišlo na par novin načina evoluiranja pored prirodne selekcije i što je darwin ispravljen i dopunjen za odredjene vrste gde je malo pobrkao redosled i slično. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Evo jedno zanimljivog i poucnog klipa o intervjuima poput onih iz filma Expelled: (malo je duzi nego sto je potrebno ali prilicno detaljno objasnjava) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Ако се равнамо етимолошки по значењеу речи, и како атеист значи безбожник, дакле атеисти би били они који у животу живе без Бога, не размишљају о Богу, не служе Богу, нe славе Бога итд, Докинс онда није атеиста, он је онда антитеиста или противбожац. Дакле он не да нема појма о вери, има он онолико појма колико му је довољно да хули и мрзи на Бога, а то је и доказао својим изјавама у филму Бен Штајна, Expilled. Da se razumemo film Bena Štajna ekspeld je jedan film koji radi po mikimaus principu koji je jako ružno montiran i koji je predstavio mnoge stvari u pogrešnom svetlu. Drugo biti ateista sigurno ne znači ne razmišljati o bogu. To ne znam odakle si izvukao ali se miriše na kilometar da u takvoj izjavi nije nešto uredu. Kao da si rekao biti ne'bankar znači ne razmišljati o parama. Ako razmišljaš o parama automatski nisi nebankar. Treće Dowkins mrzi u huli boga sa razlogom. Zato što i nije baš prijatna niti lepa lićnost taj bog kog opisuje biblija. Mada ja ono ne bih ni nazvao mržnjom dowkins sve što kaže o bogu apsolutno je racionalno, podupreno dokazima itd. Sad ti možeš da argumentuješ da je to mržnja ja baš i ne mogu jer i ja i dowkins mislimo da je bog samo ideja. Dawkins veruje u vanzemaljce 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh Kao i 90 % sveta nauke. Православља, да хришћанство (овде мислим на правсолавно) НИЈЕ РЕЛИГИЈА. Зашто? Зато што је религија заиста људска измишљотина To će katolik da kaže za svoju verziju, protestanti će da pričaju za svoju, muslimani za svoju etc.. got da point. Što se tiče toga dowkins protiv dizajna morate razmeti da nauka ne dozvoljava MAGIČNO razmiljanje, da je nešto PUF stvoreno od jednom. I da takvo ramišljanje ne vodi nikud niti se igde ikad pojavio forezički dokaz da se to desilo. Ako razumete nauku razumeće te Dowkinsovu izjavu ovde. dobro ajde nek je i ideja, sad mi opisi proces kako nastaje bilo sta sto covek stvara, ne moras ceo proces nego samo pocetak Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 dobro ajde nek je i ideja, sad mi opisi proces kako nastaje bilo sta sto covek stvara, ne moras ceo proces nego samo pocetak Ne razmem poitanje? Misliš da je sve što čovek stvara ideja? Pa naravno da jeste, zato i mislimo da je Boga čovek stvorio a ne obrnuto. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука