marija Написано Јун 17, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2009 ?? ??? ??????? ?? ???? ?? ????????U mom kraju najuža porodica, ljudima je neprijatno kada im pružaš novac, sramota ih je, mada to nije ponos nego glupost, tako da je obi?aj da se stavlja na sanduk a porodica pokupi taj novac.Obi?no se taj novac sa?uva za trežinu, sedmicu itd.mada svakom na savest kako ?e ga iskoristiti ali ja ne?u bacati novac koji nemam na velelepne vence ve? ?u ga radije dati porodici Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јун 17, 2009 Пријави Подели Написано Јун 17, 2009 Аха тако то иде, ја помислила да се и паре сахрањују Што се венаца тиче, пошто моји то практикују, не могу а да не учествујем... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ???? ?????? ?? ?? ?????????? ??????? ??? ???? ??????? ? ?????? ?????????? ????? ??????? ????? ? ????????. ?? ?? ?? ??????? ????? Ne mislim da je nedostatak grobnih mesta jedini razlog za zeljom da se pokojnik kremira. Ja licno i ne mogu da zamislim da budem sahranjena,a kako vidim i najveci broj ljudi koji danas zive u nekakvim civilizacijama,tako da je kremiranje i jedini razuman nachin sahrane u danasnje vreme. Ljudi ima sve vishe, zemlja je ostala ista, pretpostavlja se da je ispod nas ( a ovo narocito vazi za Evropu) zemlja puna nekakvih lesheva i kostiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 Па ко да је забрањено да се неко сахрани тамо где је већ раније неко такође био... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 ма није, него људи капирају да су сардине у гробницама, потпуно погрешна визуализација ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ивањушка Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 ?? ????, ???? ???? ???????? ?? ?? ??????? ? ??????????, ??????? ???????? ????????????? ... Šta misliš da li je u redu da se zbog nedostatka mesta ljudi sahranjuju jedni na druge? "Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Октобар 14, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 ?? ????, ???? ???? ???????? ?? ?? ??????? ? ??????????, ??????? ???????? ????????????? ... Šta misliš da li je u redu da se zbog nedostatka mesta ljudi sahranjuju jedni na druge? ???? ???? ?????????? ?????? ???? ?????? ????? ???????? ? ??? ?? ??? ??? ???? ? ???? ?????? ?? ?? ??????, ?? ?? ?? ?????? ? ?? ????? ... ?????? ... ?????, ????? ?? ??????? ?? ??? ?? ????? ???? ?? ???????, ????? ?? ????? ??? ????? ????? ??????? ?????? ??? ?? ???? ?????? ?????? ?????, ??? ??????? ?? ??????? ?? ????????????? ???????? ?? ???? ? ?????.???? ??? ???? ?? ???? ? ????,????? ? ??????? (?? ????? ?????? ??? ??????????? ????) ? ??? ???? ???? ?? ?? ?? ??????? ?????? ?????.? ????? ????? ?????? Zavisi ko gde zivi. U gradovima ih vishe nema, pa cak ni u manjim. O Beogradu i da ne govorim. Prodaju se grobnice,trguje se njima,novokomponovani bogatashi imaju novce pa placaju,siromasi prodaju i tako. Mene je uzasno pogodila poseta Novom Groblju u Beogradu prosle zime. S leve strane odmah po ulasku na groblje ( preko puta Aleje Velikana) bilo je cuveno "decje groblje". Tu su sahranjivana sirocad koje je Milan Nedic ,kako je znao i umeo, uspevao da ih dovede nekako u Srbiju. Deca su umirala,od gladi,uglavnom od tifusa i tu su sahranjivana. Pre nekoliko godina grad Beograd ( a i proslo je 60 godina) odluci da ta mesta proda za velike pare. Jedno mesto oko 20.000 evra. I opet su ovi novi.lepi,urbani i bogati smestili tu svoje mrtve, a videh da su i neki koji josh zive tu kaparili mesto i podigli spomenike za vreme zivota. Mene je samo uzasno pogodilo da se taj grad Beograd nije setio da podigne makar jedan mali spomenik ili spomen plochu toj nesrecnoj dechici. Ali i to smo mi. Surovi, nehumani,ksenofobichni,sebicni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 Šta znači medo poluprazno 0442_feel većina mesta je zakupljena za života zbog brige gde će biti sahranjeni kada im dođe vreme naravno da je moje grobno mesto prazno, kad sam, Bogu hvala trenutno ovde, a ne tamo, ali je rezervisano, Bože me oprosti ko u restoranu, rezervišemo mesta 0110_hahaha Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Октобар 24, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 Ja sam se frapirala kada sam od tetke i tece cula pre par godina da su sebi kupili grobnicu tj grobno mesto, digli spomenik na kome su vec uklesali imena i godine rodjenja... pa mozda ima i vise od 5god, ali ajde oni su ljudi od 70god, deca im nisu dobro materijalno, za to su cuvali i nisu zeleli da posle teret padne na decu. Jos je to manji grad, Kraljevo, a opet skoro mi kazu da je groblje popunjeno bu Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 24, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 ja sam jedva uspela za svog oca da nađem mesto an groblju, onda sam odmah kupila i za majku, da ne bi kada njoj dođe čas bili razdvojeni, koliko to košta to je već priča za sebe, onda je moj stric, očev najmlađi brat zakupio mesto za sebe i suprugu, što kaže da bude u komšiluku sa bratom 0442_feel Inače lesto se posle par godina sahranjuju članovi porodice jedno preko drugog moj pokojni suprug je sahranjen u grobu svoga oca jer nije bilo mesta na groblju.... mene sablažnjava nešto drugo, vikendice na grobljima, velelepni spomenici, piramide 0110_hahaha Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Октобар 24, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 Eh da, to je posebna prica 0110_hahaha Meni kad je otac umro imali smo problem oko sahrane, baka, tetka i tata su mi umrli u roku od 2god i morali smo da "potplatimo" da bih ih sahranili u istu grobnicu, jer zaboravih koje je pravilo da mora da bude razmak blablabla. Drugi nacin nismo imali, niti smo imali para da kupujemo grobno mesto tek tad to je bilo vreme rata, hiperinflacije i cuda 0442_feel 0110_hahaha Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Poljska narodna pjesma pogrebna Żeby trzcina ("Smutku, smutku" pieśń pogrzebowa z kaliskiego ze zbiorów Kolberga) Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука