Jump to content

Windows версус Linux

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 172
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1326051431' post='555980]

драги брате, немој молим те да упоређујеш гимп и фотошоп пре него детаљније упознаш могућности и немогућности оба програма :)

pa ja evo druga godina radim sa tim programima i nisam nasao na nesto sto mi treba da uradim sa fotografijom a da to nema gimp a ima photoshop.

reci mi sta si ti nasao.

Подели на овим сајтовима

Компјутер и софтвер су алати, дакле, користим и купујем оно што ми врши посао, а мени, за моје потребе, линукс не вреди ништа

ne znam sta radis sa kompom. debian ima preko 30000 paketa i nisi nasao nista sto bi tebi odgovoralo?

Подели на овим сајтовима

поента је да има драјвера, а за линукс ретко ко пише драјвере (nvidia, amd)

naravno, jer ovi sto pisu za win drivere dobijaju pare, a ovi sto pisu drivere za lin, ne dobijajaju nista,

a nikakav problem nije otici na nvidia sajt i skinut linuks drivere.

Подели на овим сајтовима

Иначе, наравно да подржавам opensource, јер можеш да научиш из кода како се нешто ради. А наравно да ми одговара и бесплатан софтвер :), мада моје је искуство да је бесплатан софтвер углавном недовољно добар

Подели на овим сајтовима

Pa Photoshop je sigurno bolji, znatno, ali i skuplji. Pa sada zavisi za sta kome treba. I gde mu treba.

da. ali koliko kosta photohop? koliko gradjana srbije moze sebi da priusti photoshop? u cemu je on toliko bolji on gimp-a?

Na linuksu zaboravljam na viruse jer ne znaju moj root lozinku, i to ce uvek biti tako, svi pocetnicic hakeri napadaju win operativne sisteme a ne linuks, a mac kosta ohoho.

kad instaliram win on svaki dan radi sporije i sporije a na linuks nemam tih problema.

Подели на овим сајтовима

Иначе, наравно да подржавам opensource, јер можеш да научиш из кода како се нешто ради. А наравно да ми одговара и бесплатан софтвер :), мада моје је искуство да је бесплатан софтвер углавном недовољно добар

gentoo nije za pocetnike

al zamislis operativni sistem koji se prilagodjava tvom kompjuteru, svaki program koji instaliras je prilagodjen tvom kompjuteru, to je tvrdjava a ne kompjuter.

ja ne znam kad ce win da napravi na primer macpapy distr linuksa koja koristi 50 mb rama.

a ne 2 000 mb ko win 7 il vista.

u linuksu postoji izbor kde il gnome il xfce il kde il fluxbox il openbox

isto tako i programi chromium opera firefox i sl. aj neko nek obrise ie iz win

Подели на овим сајтовима

gentoo nije za pocetnike

al zamislis operativni sistem koji se prilagodjava tvom kompjuteru, svaki program koji instaliras je prilagodjen tvom kompjuteru, to je tvrdjava a ne kompjuter.

ja ne znam kad ce win da napravi na primer macpapy distr linuksa koja koristi 50 mb rama.

a ne 2 000 mb ko win 7 il vista.

u linuksu postoji izbor kde il gnome il xfce il kde il fluxbox il openbox

isto tako i programi chromium opera firefox i sl. aj neko nek obrise ie iz win

ма разумем ја тебе, штавише имам инсталиран ubuntu на једној партицији, и све је то лепо што можеш да га подешаваш, али ја једноставно не желим да траћим животно време на то

Не желим да се играм са ОС-ом, већ кад упалим комп, хоћу да покренем оно што радим,а шта је испод хаубе мене уопште не интерсује

Подели на овим сајтовима

kad instaliram win on svaki dan radi sporije i sporije a na linuks nemam tih problema.

Ja немам тих искустава да сваког дана ради све спорије.

Линукс јесте симпатичан,али разлика између линукса и виндоуса је то што смо приморани да бирамо - мајкрософт багови или open source bagovi ... можда freeware bagovi ?

Или ако нешто багује,да ли багује дистрибуција линукса или сам програм ?

Да ли изабрати bleeding edge Линукс дистрибуцију или стабилну ?

Очигледно да прича да ће Линукс коначно завладати за коју годину,а што слушамо већ 5-6 година није баш пуно напредовала.

Додуше видимо све више приближавање Линукса - Виндосу са популарним Wine под Линуксом.

И dual boot,наравно.

Са друге стране,бесплатни софтвер нуди програме као Libre Office κοји је лошији од Microsoft Office-a,a наравно има и предности - не интегрише се тако јако у систем.

Мислим да Gimp не нуди тако добру припрему за штампу,а и предефинисани ефекти "Auto color" и сл. су често слабог ефекта.

Мада је Гимп доста стабилан,ипак боље ради посао,онај свој основни него Libre Office κада се упореди са M$ Office.

Αл опет користим Gimp i Libre... Навика је чудо :)

Под виндоусом,наравно.

Подели на овим сајтовима

Ja немам тих искустава да сваког дана ради све спорије.

Линукс јесте симпатичан,али разлика између линукса и виндоуса је то што смо приморани да бирамо - мајкрософт багови или open source bagovi ... можда freeware bagovi ?

Или ако нешто багује,да ли багује дистрибуција линукса или сам програм ?

Да ли изабрати bleeding edge Линукс дистрибуцију или стабилну ?

Очигледно да прича да ће Линукс коначно завладати за коју годину,а што слушамо већ 5-6 година није баш пуно напредовала.

Додуше видимо све више приближавање Линукса - Виндосу са популарним Wine под Линуксом.

И dual boot,наравно.

Са друге стране,бесплатни софтвер нуди програме као Libre Office κοји је лошији од Microsoft Office-a,a наравно има и предности - не интегрише се тако јако у систем.

Мислим да Gimp не нуди тако добру припрему за штампу,а и предефинисани ефекти "Auto color" и сл. су често слабог ефекта.

Мада је Гимп доста стабилан,ипак боље ради посао,онај свој основни него Libre Office κада се упореди са M$ Office.

Αл опет користим Gimp i Libre... Навика је чудо :)

Под виндоусом,наравно.

Ja bih izabrao stabilnu distribuciju.

Linuks ne mora da zavlda nikad, ali kad ga instaliras, zaboravis na antiviruse i sl, zaboravis na defragmentaciju i sl.

Gimp mozda ne nudi pripremu za stampu al drugi linuks program nudi. i to za dzabe.

Ja evo sve sto sam nekad pisao na ms office 97 pisem na libre office i nemam nikakvih problema,

a da li znate da iako koristite legalan office na primer 2010 nemate pravo da zapamtite datoteku u formatu .doc ili xlc? vec samo u formatu txt ili html?

Подели на овим сајтовима

Oprostite što tako mislim ali linuks zajednica i ljudi koji dižu u nebesa taj isti sustav su poput bilo kakve druge komercijalne, verske ili neke druge sekte.

Samim tim mislim da je najbolje takvim zabraniti pristup i trovanje po forumu.

Zabluda je ako mislite da je ovo bezopasno.

Da ne bude da sam neki zadrti windowzovac, imam i te kako iskustva sa linuxima i moja prva distribucija je bila nekada popularni Red Hat. A probavao sam sve i učio svašta. Zato i kažem, manite se filozofije i budite verni a ne neverni. Win. Win. Win. :)

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Oprostite što tako mislim ali linuks zajednica i ljudi koji dižu u nebesa taj isti sustav su poput bilo kakve druge komercijalne, verske ili neke druge sekte.

Samim tim mislim da je najbolje takvim zabraniti pristup i trovanje po forumu.

Zabluda je ako mislite da je ovo bezopasno.

Da ne bude da sam neki zadrti windowzovac, imam i te kako iskustva sa linuxima i moja prva distribucija je bila nekada popularni Red Hat. A probavao sam sve i učio svašta. Zato i kažem, manite se filozofije i budite verni a ne neverni. Win. Win. Win. :)

ok

aj ti iskljuci win antivirus i firewall i idi na net da widimo koliko ce tvoj sistem izdrzati jel smes?

probaj sad da koristis linuks jer on nije ono sto je bio pre samo par godina. pozz

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...