Sophrosyne Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 17, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2011 On 13. 11. 2011. at 13:51, Ивица рече Sve je to uglavnom posledica Stevine opsesivne zelje da sve kontrolise i njegovih ideja o tome kako savrseni dizajn treba da bude. Ono sto je zanimljivo su izvori njegovih inspiracija... Anyway, iako sam daleko od toga da volim sve sto je Apple napravio, kod njih (ili je mozda ispravnije da kazem njega, Steve) su mi se svidjale dve stvari: dizajn postaje bitan u IT industriji, bilo da se s njim slazemo ili ne slazemo. Ostale IT kompanije i danas cesto znaju da prave proizvode koji su po izgledu pre za vojsku nego za normalne ljude; Steva nije osluskivao sta mase zele i onda im to davao, nego je pravio ono sto on zeli i onda ubedjivao mase da je to upravo ono sto njima treba. Iako ovo mozda zvuci kako zvuci, ja sam u dusi elitista i diboko verujem da svaki stvaralac treba tako da radi, u bilo kom polju. I samo da se ogradim, u mojoj vrsti elitizma svi smo mi cas elita, cas masa. Slažem se, u principu, vidi recimo muzika, u startu prvo jedan hit proda CD i taj neko recimo postane popularan, a onda sve ono što on izda postaje automatski popularno (zbog imena). Ja lično ne merim kvalitet na taj način. Mislim, razumem što je Stiv forsirao dizajn i koncepte za koje je smatrao da su dobri i da će unaprediti industriju u način na koji koristimo uređaje, tačnije težnja da uređaji maksimalno služe nama, što se ne može reći za mnoge uređaje i OS-ove koji zahtevaju da gubimo vreme oko podešavanja, prilagođavanja i sl. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Новембар 26, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 26, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1275678786' post='154039] јесте, ал си ограничен ко кокошка у кавезу са линуксом bleh 0102_laugh оно што је предност код винџе је што има ГОМИЛА софтвера за шта год замислиш. једино ако ниси тотални no-lifer и програмираш своје програме. greengrin ja koristim linux i nema tog programa koji ima na win koji mi treba a da ga nema na linuksu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 On 4. 6. 2010. at 20:38, C.A._R.I.A. рече За линукс фали гомила програма што их има виндоус.Ваљда су зато и измислили wine - емулатор виндоуса за линукс. Да не говоримо о компјутерским играма и проблему јер линукс има слабу подршку за direct x (који је мајкрософтов изум). И наравно долазимо до етичке дилеме: да ли је лепше имати баг на виндоусу,или на линуксу ? Проблем код линукса је кад нешто багује не знам да ли багује дистрибуција линукса или програм... А код (s)windowsa макар знам да је програм... Одприлике све се своди на варијанту да се има легалан виндоус и пар добрих програма који немају бесплатну алтернативу не само на линуксу већ и на виндоусу.Е то је само теоријски,јер знамо фактичко стање,и питање легалности код нас. kad si ti video da debian baguje? cak i da je tako pre ces dobiti podrsku od linuks korisnika nego od win Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 On 5. 6. 2010. at 9:12, C.A._R.I.A. рече Нема проблема,океј ако не браниш линукс,али рецимо auto cad,ili photoshop,знам да постоји гимп,али једноставно неки људи не желе да се петљају са алтернативама,а неки програми немају добру алтернативу Игре могу да се играју на линуксу,на жалост то је још у фази развитка,јер начин рендеровања објеката (direct x) je технологија на коју мајкрософт полаже право.Линукс заједница се довија,сад видећемо како. Генерално да се могу играти игре - могу.Али не све,тј не очекујем да се може far cry играти на линуксу... такве игре су баговите и на виндоусу,да не говорим о линуксу који симулира виндоус. Оно што ми генерално смета су оптужбе линукс људи на конто људи који користе нелиценцирани виндоус. Јер појам легалности је широк појам,одприлике све што сте нарезали неком је нелегално,као и сваки mp3 и divx филм који имате. koliko kosta legalan photoshop? a koliko gimp da se ne lazemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1309837582' post='454599] пошто си буквалан, да ти преведем: кад линукс будео био иоле user friendly, можемо да наставимо разговор. по свему судећи, неће задуго ни то време, ал мораће ентузијасти као ти мало боље да се потруде око маркетинга и употребљивости апликација које развијају и линукса. наравно, све је то узалудно док год линукс не постане платформа коју ће виндоуз корисници паралелно, или само њу, да користе баш због предности које сад има - бесплатност и отвореност. пошто је ово свет у коме се све живо саплиће, сигуран сам да гледамо у дан кад ће линукс заједница кренути да наплаћује свој труд, управо као што андроид заједница то већ ради. у супротном, ако ипак буде остао линукс на нивоу ентузијазма, увек ће остати ''неозбиљан'' систем који ће орбитирати ил каскати око надирућег андроида и устаљеног виндоуза. епл/мекинтош ни не узимам у обзир док не смање цену са елитизма на приступачност. jesi ti koristio linuks u zadnje vreme? ja evo pisem sa linuksa i jako je user friendly i bas me briga za viruse ili udpate ili defragmentaciju. linuks zajednica nece naplacivati svoj trud, cak ako budu isli kao red hat uvek imas alternativu a gde je alternatia ako windows podigne cenu svojih proizvoda za 300 procenata kad ima mononpol sta ce onda ljudi koji znaju da rade na komp samo sa windowsom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 @Protagoras Bravo!!! facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 On 6. 7. 2011. at 18:38, ajvanho8 рече Pa da, to je problem. Situaciju donekle vade mogućnosti za programiranje, pa onda Blender3D, Gimp i slično - sa njima može ozbiljan posao da se uradi. Kad je audio u pitanju - mrka kapa; ima plejera, ali nešto ozbiljnije slabo. I opet se vraćamo na drajvere, operativni sistem jednostavno (i logično) ne ume da iskoristi uređaj bez drajvera. Ali mislim da je bitka za desktop OS tržište odavno završena, i to još početkom 80-tih godina kada je IBM lansirao svoj PC sa Majkrosoftovim OS-om. Ovde je Majkrosoft odigrao genijalno i uspeo da dobije ugovor sa IBM-om, koji im je dozvoljavao da svoj OS i kasnije prodaju nezavisno od IBM PC-a. I odjednom windows je bio svuda. DirectX-om su osigurali svoju poziciju, i to je to. što reče Milan, sad je nadmetanje u internet uslugama. A tu je i tržište telefona, pa tu su i konzole (xbox, playstation) i sve to nekako potiskuje PC. Videćemo sta moze windows bez drivera koji dolaze sa maticnom plocom? nista. budimo iskreni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 On 7. 8. 2011. at 18:13, C.A._R.I.A. рече Не разумем. Ако није емулатор,шта је онда ? Пошто се под Линуксом симулира Виндоус окружење,онда је емулатор,зар не ? http://en.wikipedia...._%28software%29 Што се имена тиче Симпатичан је Линукс,али проблем је што се годинама прича да ће он наследити Виндоус,али то не верујем да ће се десити. Наравно да ће увек бити корисника и Windowsa i Линукса,али не верујем да ће икада престати доминација Виндоуса. Линукс поред свега има багове,рецимо када се инсталира Ubuntu 10.04 LTS,за њега нема новијег софтвера,рецимо најновије Мозиле. А Firefox који постоји ненормално ружно рендерује фонтове. Тако да је проблем Линукса генерално што људи имају мање или веће багове,са флеш плејерима рецимо и сл. Виндоус,колико га год ми волели или не,је стандард. И за њега се производи много више програма него за Линукс. instaliraj linuz mint i nemas problema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 On 8. 1. 2012. at 19:25, winux59 рече ja koristim linux i nema tog programa koji ima na win koji mi treba a da ga nema na linuksu ти очигледно немаш неке посебне захтеве ... више су на нивоу клот пасуља. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 On 9. 8. 2011. at 11:17, iurisprudentia рече kao sto rekoh linux nije kompatibilan. Mozes ti namestiti linux kopatibilnim za sta oces uz odredjenu kolicinu cimanja al iza krajnjeg korisnika je to pakao. kako nije? instaliras na primer ubutnu studio ili edubuntu i vec imas sistem za sta si hteo. kad ce to imati windows? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 On 8. 1. 2012. at 19:29, winux59 рече koliko kosta legalan photoshop? a koliko gimp da se ne lazemo. драги брате, немој молим те да упоређујеш гимп и фотошоп пре него детаљније упознаш могућности и немогућности оба програма Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Компјутер и софтвер су алати, дакле, користим и купујем оно што ми врши посао, а мени, за моје потребе, линукс не вреди ништа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 On 12. 8. 2011. at 21:13, iurisprudentia рече More user friendli, automatsko directx okruzenje za igrace i multimediju, lakoca pronalazenja i instaliranja programa, malte ne nikakva potreba za konfigurasanjem programa. Ne vidim sta je tu diskutabilno? Linux je tehnicki gledano space shoutle a windows VW golf. Al' pitanje je da li prosecno korisniku treba Space shoutle ili VW golf? Linuks ti daje slobodu windows ti daje pragmatichnost. Druga stvar, office paket. Ko ce da se jebava sa tim na linuxu? Open office - ne zavrshava posao dovoljno dobro. Zavrshava nekom ko iskuca jedan tekst ali ko radi naprednije stvari u office paketu - daleko je openofice u odnosu na njega. O bagovanju flesh pleyera i slichno da ne komentarisem. A sta ce recimo mom caletu koji dodje u kancelariju upali kompijuter upali office excel i neki software tamo ispunava i racuna sume osiguranja stete i osiguranja i josh neke silne jebade u ekselu sta ce njemu brate mili source code windows? sta ce mojoj sestri koja ima laptop, cita pdf pitanja radi u proinzinjeringu ili tako nekom programu koji joj treba za faks, ide na fejs bode neke glupe igrice i povremeno piskara nesto za faks Ili mom cimeru, koji ide na matematiranje da vezba matematiku i prepisuje skripte sa sajta fakulteta + fejs i filmovi. Sta ce svima njima linuks za sve to? Windows instaliras, instaliras potrebne kodeke, software i za 15 minuta you are lock and loaded spreman za rad. I onaj argument o nestabilnosti windowsa TEK SADA NE PIJE VODU. Sa sedmicom windows je dosao u zavidno stanje, ie 9 je jedan savim fin pregledac itd da ne nabrajam. Linuks jeste napredovao al je windows tek napredovao. U kom veku si ti ovo pisao, pa instairas cove ubutnu ili linux mint ili debian i sve radi sa svim kodecima, aj instaliraj winodws, pa onda kodeke, pa antivirus, pa antispyware, pa pdf cita c avrobat reader, pa winzip pa winrar pa program za reazanje diskova, a u linuxu sve to imas odmah po instalaciji i za dzabe. sta ce svim tim koje si nabrojao windows? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука