Jump to content

Ко је "грешни Милоје" ?!

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

мислим да је у питању новинарска неупућеност и необавештеност.........иза које можда има неке истине. :)

Па не бих баш рекао. Мислим да је већ познато већини новнара ко су зурлоти. Нарочито после оне емисије. Ви мислите под то "истине" да су манастиру Преображење зилоти?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 49
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest ага пије млеко

мислим да је у питању новинарска неупућеност и необавештеност.........иза које можда има неке истине. :)

Па не бих баш рекао. Мислим да је већ познато већини новнара ко су зурлоти. Нарочито после оне емисије. Ви мислите под то "истине" да су манастиру Преображење зилоти?

Како да не, будући да о. Венијамин такође има слична гледишта као о. Николај а и ман. Стјеник је тамо.....знамо шта је било са овим монахињама.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Инсајдер

охохо значи лепо смо кренули....  Значи по Вама свако ко мисли да новотарије и екуменизам нису добар пут ви га одма ЛИКВИДИРАТЕ!?  И шта каже у Преображењу зурлоти ?  Браво сваким даном све више откривате своје право лице, а под Ви мислим на све вас што умујете и мудрујете и измишљате неке нове ствари у Православљу.    Срам да вас буде прво нападате и клеветате монахе из Црне Реке, па сад сте прешли на монахе из Преображења којима нисте достојни ни пертле завезати!  Срам вас бре било докле више нападате неистомишљенике на најгнуснији могући начин!    Срам нека буде сво свештенство на овом форуму, теологе и оног владику који је благосиљао све ово !

Сад су вам и они криви?  Ма море да се....

Ако мислите да је БРАТ ваш погрешио, немојте га гурати даље у провалију и подсмевати му се него му помозите!  Е то је Православље а не ово што ви и верујем и слични сајтови радите.

Подели на овим сајтовима

Све је ово лепо и фино и све ове делетности имају сви секташи (протестанти). Али нема једну ствар што одликује православље и православног верника - послушање. Непослушање и неповерење је било управо основни покретач свих секти и сектица...

Свети Максим Исповедник је био у непослушању целој тадашњој Цркви. Истина је на крају, ипак, победила. Ја не искључујем могућност да се може повући паралела између оног времена и овог. Нарочито ако се бескомпромисно буде инсистирало на погубном модерном екуменизму са римокатолицима и осталим јеретицима као тобоже једином исправном путу. У том случају не бих искључио ни могућност онога против чега су се борили многи светитељи Свете Цркве Христове а то је подла унија са најподлијим и змијским производом палог човека а то је смрадна папска јерес.  А неистомишљенике (антиекуменисте) прогласити расколницима, отпадницима, зурлотима и непослушнима. Не верујем вам ја у ту причу за наивне браћо. И никад нећу веровати.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Ово нема никакве везе са Екуменизмом него са проневеом пара и кршењем канона (када је у Солуну арх. Симеон служио на антиминсу вл. Артемија што је канонски недопустиво!)....

А реци ми Дражо јел си био некад у том Екуменизму кад о њему толико причаш ?

Како то изгледа ?  Јел то много опасно? 229229229

Подели на овим сајтовима

Свети Максим Исповедник је био у непослушању целој тадашњој Цркви. Истина је на крају, ипак, победила.

Није био у непослушању. Он се борио против монотелитске јереси, која је захватила поједине Цркве. Западна Црква је, рецимо, остала имуна на ту јерес. Лоша паралела. Овде се ради о јереси а код наших монаха о непослушању и нарушавању канонског поретка у Цркви.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Свети Максим Исповедник је био у непослушању целој тадашњој Цркви. Истина је на крају, ипак, победила.

Није био у непослушању. Он се борио против монотелитске јереси, која је захватила поједине Цркве. Западна Црква је, рецимо, остала имуна на ту јерес. Лоша паралела. Овде се ради о јереси а код наших монаха о непослушању и нарушавању канонског поретка у Цркви.

Да, и није држао Истину сам за себе, него је молио тадашњег папу (дакле имао је изузетно саборну свест, а не расколничку) да сазове сабор да се о отоме расправља. Што је било и учињено у Риму....

Подели на овим сајтовима

Колико знам, деда Милоје је измишљена фигура. Што се тиче ове вести, може ли неко нама који не знамо ништа о томе да појасни?

Да ли је то исти "грешни Милоје" - који је објављивао пророчанства у " Вечерњим Новостима" током 90 - их?

Nije izmisljena figura, ljudi u ovom kraju ga znaju vrlo dobro.

Подели на овим сајтовима

Да ли је он поктенуо овај народ у Душковцима да устане против Владике?

Занимљиву игру играте  algabacaju  Преко оцрњивања Милоја индиректно оцрњујете Цр.Р. монахе јер су код њега.   Лако је рећи да је тамо неко покренуо народ, јер вам то иде више у корист него "народ се сам покренуо"  И наравно да није Милоје, доста тога је било једноставно такорећи спонтано.

Nije NISTA bilo spontano, kad su ljudi autobusima, dakle ORGANIZOVANO dolazili da remete Liturgiju, sve sa transparentima.

Koliko je meni poznato, neko iz Cacka je to lepo finansijski podrzao... a da li je to "gresni Miloje" ili neko drugi, to vec ne znam...

Подели на овим сајтовима

I tako je danas među najvećim donatorima zilotskog manastira Preobraženje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Који је то манастир? Овај?

Постављена слика

Од када је он зурлотски???

Preobraznje... manastir koji i te kako odbija poslusnost Vladici, ciji iguman Vladike na besedi naziva arhijereticima i sl... Ove godine nisu hteli da pricesce narod na Vaskrs, pa su ljudi dosli kod nas u ckrvu da se priceste.

LICNO sam cula jednog od redovnih posetilaca ovog manastira kako sa igumanom razgovara o tome kakvo je stanje, dali da se spremaju za neku akciju i sl.

Подели на овим сајтовима

Замолио бих некога ко има књиге од вл. Атанасија (Христос Нова Пасха) да препише писмо (које се налази у једној од књига) једног старца из Синајског манастира у ком он помиње о. Венјамина из Преображења и његово расуђивање које је ништа друго, него псеудо-зилотско.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да , покојни архимандрит о.Григорије из манастира свтог Саве Освећеног је некада био у Братству манастира Преображења ( са о.Венијамином ) и зато је написао то писмо.

Подели на овим сајтовима

Да , покојни архимандрит о.Григорије из манастира свтог Саве Освећеног је некада био у Братству манастира Преображења ( са о.Венијамином ) и зато је написао то писмо.

Е Он, па сад, ко има ту књигу, а не мрзи га да препише тај текст....

И да, није у питању Синајски манастир, већ ман. св. Саве Освећеног.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Све је ово лепо и фино и све ове делетности имају сви секташи (протестанти). Али нема једну ствар што одликује православље и православног верника - послушање. Непослушање и неповерење је било управо основни покретач свих секти и сектица...

Свети Максим Исповедник је био у непослушању целој тадашњој Цркви. Истина је на крају, ипак, победила. Ја не искључујем могућност да се може повући паралела између оног времена и овог. Нарочито ако се бескомпромисно буде инсистирало на погубном модерном екуменизму са римокатолицима и осталим јеретицима као тобоже једином исправном путу. У том случају не бих искључио ни могућност онога против чега су се борили многи светитељи Свете Цркве Христове а то је подла унија са најподлијим и змијским производом палог човека а то је смрадна папска јерес.  А неистомишљенике (антиекуменисте) прогласити расколницима, отпадницима, зурлотима и непослушнима. Не верујем вам ја у ту причу за наивне браћо. И никад нећу веровати.

Није истина,запад је тада био правоверан !
Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

Па да само што се он зове свети Максим а овај себе зове грешни Милоје...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...