Jump to content

Обрачун власти са негативним појавама у друштву

Оцени ову тему

Препоручена порука

Већ неко време у вестима слушам(о) о акцијама полиције, државе, .. одузима се имовина криминалцима, хапсе се педофили.

Мене као лаика интересује, обзиром да је ова власт од 2000.године актуелна, како то да тек након 10 година (колико оно година остаје до наредних избора?) прави овакве радикалне потезе? Зашто до сада то није чинила?

Једини одговор који имам је да то од Србије као кандидата за ЕУ тражи сама ЕУ и други, да су нови избори близу, а народ треба анимирати.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Већ неко време у вестима слушам(о) о акцијама полиције, државе, .. одузима се имовина криминалцима, хапсе се педофили.

Мене као лаика интересује, обзиром да је ова власт од 2000.године актуелна, како то да тек након 10 година (колико оно година остаје до наредних избора?) прави овакве радикалне потезе? Зашто до сада то није чинила?

Једини одговор који имам је да то од Србије као кандидата за ЕУ тражи сама ЕУ и други, да су нови избори близу, а народ треба анимирати.

Да, и ја мислим да је то један од главних разлога.

Мада, наша држава је још млада и незрела у сваком смислу. Институције се још увек формирају у држави.

Ми до пре пар година нисмо имали ни устав, ни заставу ни писмо.....

Подели на овим сајтовима

Закон је од вајкада закон у овој држави, суд рецимо није нова институција .. само што је власт сада одлучила да се уозбиљи, а повод томе није за поштовање, напротив.

Моја породица је од стране ове власти 2000. године доживела да особа која је покушала да убије моју мајку, не лежи ни дан затвора. Затим сам доживела да обдукција траје 8 месеци, са све запечаћеном собом, све док ја нисам обавестила инспекторе да улазим у собу без њихове дозволе. Затим је дозволила убици моје мајке да тужи са намером крађе имовине, мене и мог брата. А да не говорим да је није интересовало зашто је моја мајка молила да га пусте из притвора ''да би јој помагао у њеном стању квадриплегије'', које је он проузроковао. Пустили су га опет међу нас.

Где је тад било извршење службене дужности?

Подели на овим сајтовима

Логичан закључак је да су власти,какве год,увек у некој повезаности са криминалом.

Јер су увек актуелне приче са криминалцима и крупним капиталистима ("дођеш ми...дођем ти").

Неко неком финансира кампању-онда овај,кад победи,њему пружа политичко покриће...

Зато из оваквог сметишта од земље и треба бежати-јер када власти схвате да ће у земљи остати само пензионери и делегација ММФ-а,ваљда ће заврнути рукаве и почети да раде нешто конкретно.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Зато из оваквог сметишта од земље и треба бежати-јер када власти схвате да ће у земљи остати само пензионери и делегација ММФ-а,ваљда ће заврнути рукаве и почети да раде нешто конкретно.

не могу да ти изразим количину негативности које си изразио на свачији труд протеклих година да се нешто позитивно промени.

могу само да ти кажем да будеш срећан што ниси твојих година у слобино време био, те би за овакво време био више него захвалан.

а да се преко ноћи нешто не гради, то и млађа деца од тебе знају.

што се тиче теме, власт никад неће моћи да се обрачунава са негативним стварима у друштву, док год је то исто друштво које се храни таквим негативностима бира и поставља.

тако да се не варајте - власт је само одраз друштва.

Подели на овим сајтовима

не могу да ти изразим количину негативности које си изразио на свачији труд протеклих година да се нешто позитивно промени.

могу само да ти кажем да будеш срећан што ниси твојих година у слобино време био, те би за овакво време био више него захвалан.

а да се преко ноћи нешто не гради, то и млађа деца од тебе знају.

што се тиче теме, власт никад неће моћи да се обрачунава са негативним стварима у друштву, док год је то исто друштво које се храни таквим негативностима бира и поставља.

тако да се не варајте - власт је само одраз друштва.

Добро Медо,знам да покушаваш да будеш максимално објективан,и да сваку појаву и нуспојаву у друштву сагледаш из сваке и свачије перспективе...

Али,реци ми-шта конкретно може да ме задржи у овој земљи?

-Сигуран посао?

-Квалитетно студирање?

-Земља без корупције?

-Правна држава?

Евентуално што ме и задржава јесте осећање родољубља и нада да ће кренути на боље.

Уз дужно поштовање-сасвим сам свестан да ништа не сазрева преко ноћи; али мени се чини да овде све пропада и током пола ноћи.

Шта рећи на то што код нас има 30 незапослених доктора наука,599 људи са мастер дипломама и преко 27.000 диломираних?

Да ли треба да се школујем за биро? Шта да ме задржи у друштву које не цени моју диплому,штавише-друштво које није студирало,али опет зна највише о високом образовању ("ово ти не ваља,а са овим ћеш наћи пос'o,иди ти шинко на јекономију...")

А да је власт одраз друштва-то је тачно. Могу ја да се жалим и критикујем колико хоћу,али чисто сумњам да су Срби боље од овога и заслужили.

Подели на овим сајтовима

А да је власт одраз друштва-то је тачно. Могу ја да се жалим и критикујем колико хоћу,али чисто сумњам да су Срби боље од овога и заслужили.

и све то зато што се тако размишља - критицизмом, али нечињењем.

апатично, патетично и безвољно да се ишта промени, па се иде на туђе да се робује туђем и целива туђе.

хвала лепо, ја више волим моје мало, лепо и с муком зарађено, и то нема везе са патриотизмом.

истина је да нигде нећеш добити ништа већ ћеш све са муком, а прво ћеш за почетак бити грађанин другог реда док се крваво не излакташ - што ћеш и овде да урадиш, свеједно.

не постоји та социјална правда нигде, о томе само можеш да сањаш и да се товиш материјом док ти не преседне или док се не осетиш потпуно испражњен.

а нисам од оних који никад нису изашли из државе или су затуцани некаквом идеологијом, па те плашим.

Подели на овим сајтовима

Па какво је то нечињење? Зар не чиним за ову државу што плаћамо порез,рачуне и што се школујем у државним установама?

Ти си мене представио као неког као да желим да будем шеик од Бахреина а да не урадим ништа.

Свакако,више ценим када се НЕШТО добије са муком,јер је и то НЕШТО много у односу на НИШТА.

Код нас је ова друга опција нешто чешћа...

Свакако сам и ја млад да расуђујем о појединим структурама друштва али мислим да ти исувише оправдаваш систем...

Подели на овим сајтовима

Ово што ова империјалистичка, проевропска, републиканска итд. власт ради се

правим именом зове: ПРАЊЕ САВЕСТИ...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Па какво је то нечињење? Зар не чиним за ову државу што плаћамо порез,рачуне и што се школујем у државним установама?

Ти си мене представио као неког као да желим да будем шеик од Бахреина а да не урадим ништа.

Свакако,више ценим када се НЕШТО добије са муком,јер је и то НЕШТО много у односу на НИШТА.

Код нас је ова друга опција нешто чешћа...

Свакако сам и ја млад да расуђујем о појединим структурама друштва али мислим да ти исувише оправдаваш систем...

једно је бити пасиван и послушан, сасвим друго бити активан.

ја сам се нашао у активности да оног поред мене навијем да помогне самом себи за почетак и сматрам то већим него да гласам.

џаба што ћу да будем глас вапијућег у пустињи ако немам истомишљенике.

и нисам те представио шеиком, већ си ме изнервирао што си се понео надобудно и пљунуо на 15 година мучења, и за то ти се извињавам, за моју реакцију.

систем не оправдавам нимало, али може да се искористи да се промени изнутра, ако већ још увек не можемо да променимо људе.

Подели на овим сајтовима

већ си ме изнервирао што си се понео надобудно и пљунуо на 15 година мучења, и за то ти се извињавам, за моју реакцију.

Ниси се само ти мучио,извини,али и моја породица је (из)висила десет година са шерпом и варјачама на улицама јер је веровала да ће бити боље...боље јесте утолико што нема ратова,крви и ратног ужаса...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...