Aquilius Cratus Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 Ne verujem da je to istina što kažeš. Koja filozofija bi to učila? Hajde bre. Verovatno bi oni bacili taj tvoj pustinjski kult smrti. A psihologija se mnogo razlikuje od zapadnjačke, naše. I prelepa je stvarno. Verovatno ću studirati psihologiju. Ona filozofija koja veruje da smo potekli od primordijalne svesti sa kojom se treba mo spojiti jer nas sbujektivizam dakle sazivljavanje naseg ja donosi zlo u svetu. Sto je nase Ja slabije blizi smo da se utopimo u tu primordijalnu svest. Zato je Buda nasao resenje i izmislio Nirvanu. U kojoj licnost postoji ali nema ni jednu emociju ni pozitivnu ni negativnu. Koji moj pustinjski kult smrti kad ja govorim o tome da svaka licnsot moze da postane Bog a oni gase svoju licnost? Ok svako zna sta mu vise odgovara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 Ja mislio da je Kurt Cobain izmislio Nirvanu. Šalim se. xD Ajde objasni mi malko kako je to religija nenaučna? Dosta tvrdnji prelaze u polje nauke... Uzmi npr. Dragana ili većinu ljudi. Većina ljudi razmišlja o tome da li je bog stvorio svet ili ne. Oni greše? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 Ja mislio da je Kurt Cobain izmislio Nirvanu. Šalim se. xD Ajde objasni mi malko kako je to religija nenaučna? Dosta tvrdnji prelaze u polje nauke... Uzmi npr. Dragana ili većinu ljudi. Većina ljudi razmišlja o tome da li je bog stvorio svet ili ne. Oni greše? Tako sto to nisu objasnjenja niti iskazi koji bilo sta opisuju, objasnjavaju ,prepricavaju. Nego svi ukazuju na nesto, e to nesto to je ta ontoloska istina odnosno Hristos. Genesis, potop, Mojsije sve to samo ukazuje na hrista sve je to jedan dugacak uvog za Hrista. A ne da opise sta, kada i kako se desavalo i da li se desavalo. Naravno da grese jer ne znaju teologiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 Ja mislio da je Kurt Cobain izmislio Nirvanu. Šalim se. xD Ajde objasni mi malko kako je to religija nenaučna? Dosta tvrdnji prelaze u polje nauke... Uzmi npr. Dragana ili većinu ljudi. Većina ljudi razmišlja o tome da li je bog stvorio svet ili ne. Oni greše? Tako sto to nisu objasnjenja niti iskazi koji bilo sta opisuju, objasnjavaju ,prepricavaju. Nego svi ukazuju na nesto, e to nesto to je ta ontoloska istina odnosno Hristos. Genesis, potop, Mojsije sve to samo ukazuje na hrista sve je to jedan dugacak uvog za Hrista. A ne da opise sta, kada i kako se desavalo i da li se desavalo. Naravno da grese jer ne znaju teologiju. Smejete li se vi nekada? Što reče Đorđe Balašević, ovde je osmeh događaj. Propuštaš lepotu života. A propuštam je i ja. Odoh napolje. Pozz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 @Smejete li se vi nekada? Не вала... и не само то него никад нисмо ишли на море и обавезно носимо поцепане чарапе кроз које вире прсти са непосеченим и црним ноктима. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 Ja mislio da je Kurt Cobain izmislio Nirvanu. Šalim se. xD Ajde objasni mi malko kako je to religija nenaučna? Dosta tvrdnji prelaze u polje nauke... Uzmi npr. Dragana ili većinu ljudi. Većina ljudi razmišlja o tome da li je bog stvorio svet ili ne. Oni greše? Tako sto to nisu objasnjenja niti iskazi koji bilo sta opisuju, objasnjavaju ,prepricavaju. Nego svi ukazuju na nesto, e to nesto to je ta ontoloska istina odnosno Hristos. Genesis, potop, Mojsije sve to samo ukazuje na hrista sve je to jedan dugacak uvog za Hrista. A ne da opise sta, kada i kako se desavalo i da li se desavalo. Naravno da grese jer ne znaju teologiju. Smejete li se vi nekada? Što reče Đorđe Balašević, ovde je osmeh događaj. Propuštaš lepotu života. A propuštam je i ja. Odoh napolje. Pozz. Uzivaj, care! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јул 23, 2010 Пријави Подели Написано Јул 23, 2010 @Smejete li se vi nekada? Не вала... и не само то него никад нисмо ишли на море и обавезно носимо поцепане чарапе кроз које вире прсти са непосеченим и црним ноктима. 0110_hahaha :cheesy: :bla: 0110_hahaha Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 Pravoslavni humor? (: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 Sam naslov i njegov smisao. Ne postoji Darvinizam isto kao sto ne postoji Njutonizam, Faradejizam, Ajstajnizam, Hajzenbergizam postoji samo teorija evolucije. Nema veze teorija evolucije sa nacizmom, fasizmom, eugenikom ima veze doduse sa takozvanim socijal darvinizmom ali to nije nauka nego ideologija i nema veze sa evolucionom biologijom. Isto tako nema veze evolucija sa nemoralom i svim oblicima destrukcije u svetu i istoriji ljudi. Ja i jesam evolucionista posto je evolucija naucna cinjenice isto kao i gravitacija cak sta vise jos mnogo bolje dokumentovana od nje. Како си еволуциониста а да си у исто време хришћанин ? Ти доводиш у питање веродостојнос црквеног учења и Светог Писма. Мислим да се неможе бити и једно и друго јер једно друго ништи. Klasika. Naravno da ne dovodim u pitanje zato sto Crkveno ucenje ne daje metodoloske opise niti bilo kakve opise sveta neogo ontolske istine. Lose mislis. Верујеш ли да је први човек праотац Адам кога је Бог начинио од праха земаљског и дунуо му у нос дух животни и који је тако постао душа жива ? Da. Дакле, ниси еволуциониста. Не верујеш да је човек настао еволуцијом већ га је Творац створио.мроам да кажем да је МНОГО јака ова преписка pravopop pravopopпросто не могу да се одлучим за кога да навијам - да ли за Драгана само да бих чуо конкретизовање које следи или аквиља ради његове дедуктивне свести pravopop клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 Mene samo zanima šta će mu reći. Zanimljivo baš. Ali stvarno. Čekamo odgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 Evolucionista sam jer to da je ljudski organizam evoluirao je proveljiva i vise puta demonstrirana cinjenica. I u to se ne veruje to se jednostavno uci. Isto kao sto se ne veruje u elektrodinamiku nego se to uci. Ali posto je sve po Bozijem promislu tako je i evolucioni mehanizam koji je razvio organzima danasnjeg coveka od nizih primata. A kada i kako je Bog tim hominidima udahnuo dusu da su postali duse Zive to neznamo a i nije bitno. 0102_laugh О чему ти то, какви нижи примати ? Рекао си да верујеш да је први човек праотац Адам, не сумњајући у веродостојност описа у Светом Писму. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 Evolucionista sam jer to da je ljudski organizam evoluirao je proveljiva i vise puta demonstrirana cinjenica. I u to se ne veruje to se jednostavno uci. Isto kao sto se ne veruje u elektrodinamiku nego se to uci. Ali posto je sve po Bozijem promislu tako je i evolucioni mehanizam koji je razvio organzima danasnjeg coveka od nizih primata. A kada i kako je Bog tim hominidima udahnuo dusu da su postali duse Zive to neznamo a i nije bitno. 0102_laugh О чему ти то, какви нижи примати ? Рекао си да верујеш да је први човек праотац Адам, не сумњајући у веродостојност описа у Светом Писму. Adam je prvi Covek jer je postao dusa ziva a njegovo telo vodi poreklo od nizih primata. U prevodu hominid nije Covek jer jos nije dusa ziva. Pismo kao ni jedan religijski tekst ne opisuje nikakve metode kojim su se organizmi formirali, samo kaze da su po Bozijem promislu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 Evolucionista sam jer to da je ljudski organizam evoluirao je proveljiva i vise puta demonstrirana cinjenica. I u to se ne veruje to se jednostavno uci. Isto kao sto se ne veruje u elektrodinamiku nego se to uci. Ali posto je sve po Bozijem promislu tako je i evolucioni mehanizam koji je razvio organzima danasnjeg coveka od nizih primata. A kada i kako je Bog tim hominidima udahnuo dusu da su postali duse Zive to neznamo a i nije bitno. 0102_laugh О чему ти то, какви нижи примати ? Рекао си да верујеш да је први човек праотац Адам, не сумњајући у веродостојност описа у Светом Писму. Adam je prvi Covek jer je postao dusa ziva a njegovo telo vodi poreklo od nizih primata. U prevodu hominid nije Covek jer jos nije dusa ziva. Pismo kao ni jedan religijski tekst ne opisuje nikakve metode kojim su se organizmi formirali, samo kaze da su po Bozijem promislu. Potpis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 и још кад би нам сад свима појаснио како је мајмун (еуфемистички нижи примат) Божја икона ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Јул 24, 2010 Пријави Подели Написано Јул 24, 2010 и још кад би нам сад свима појаснио како је мајмун (еуфемистички нижи примат) Божја икона ... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука