Јосиф II Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Календар је као по обичају јако леп, само ме буни ово правило поста, јер у календару који је штампан по благослову епископа нишког +Иринеја пише да је риба разрешена само суботом и недељом, среда и петак на води, а остали дани на уљу. 89898989898989 ~ = + = ~ ПЕВНИЦА НА ВКОНТАКТЕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Мај 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Изгледа да може и вако и нако 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 врло поучан едукативни материјал, али нећемо поучавати на овом сајту како се ремете ауторска права. Меда. ti bas volis da tvoja bude poslednja. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 prvo...Gospođica-gospođa-sestra Danijela O. nije zakonski zaštitila svoj uradak... drugo...po svom nahođenju je ispisivala način ishrane za pojedine dane...(umesto kao što priliči svakom dobrom zilotu da svaki dan na suhom kruvu i vodi provede, dok za vikende i o praznicima može da okusi i kuhano) naša sestra Danijela O. daje slobodu da se jede i na ulju, i ...pazite sad ovo...čak i riba... Post ko za decu...hmmm 1. Закон је јасан, чим је настало ауторско дело и потписано од стране аутора је заштићено пуним правом.2. све је проверено двапут. 3. шала јесте, ал је смарајућа. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Јој па где сте нашли од Руса да узимате правила поста... 319.gif Испада по овом да се цео пост једе Риба, што се у СПЦ не практикује никако... Наша правила поста другачије налажу... "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Јој па где сте нашли од Руса да узимате правила поста... 319.gif Испада по овом да се цео пост једе Риба, што се у СПЦ не практикује никако... Наша правила поста другачије налажу... дај типик, па ће да мењамо ако не ваља ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Мај 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 ма лепо је Данијела поставила: уље/риба ЈПрви је српски, други је руски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
minana78 Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Календар је као по обичају јако леп, само ме буни ово правило поста, јер у календару који је штампан по благослову епископа нишког +Иринеја пише да је риба разрешена само суботом и недељом, среда и петак на води, а остали дани на уљу. 89898989898989 Ovo i mene "buni". I ja mislim da se riba jede samo subotom i nedeljom. Nije sto ja mislim, nego imam knjigu iz Manastira Rukumija gde su napisana jasna pravila svakog posta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Јој па где сте нашли од Руса да узимате правила поста... Испада по овом да се цео пост једе Риба, што се у СПЦ не практикује никако... Наша правила поста другачије налажу... дај типик, па ће да мењамо ако не ваља ... Типик СПЦ је : " 3. Петровски пост - У току овог поста понедељак, среда и петак се посте на води; уторак и четвртак на уљу; а субота и недеља на риби. " http://www.spcoluzern.ch/index.php?pg=2071〈=sr "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Јој па где сте нашли од Руса да узимате правила поста... Испада по овом да се цео пост једе Риба, што се у СПЦ не практикује никако... Наша правила поста другачије налажу... дај типик, па ће да мењамо ако не ваља ... Типик СПЦ је : " 3. Петровски пост - У току овог поста понедељак, среда и петак се посте на води; уторак и четвртак на уљу; а субота и недеља на риби. " http://www.spcoluzern.ch/index.php?pg=2071〈=sr ал ми нисмо монаси да постимо понедељак, који је анђелски празник. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Јој па где сте нашли од Руса да узимате правила поста... Испада по овом да се цео пост једе Риба, што се у СПЦ не практикује никако... Наша правила поста другачије налажу... дај типик, па ће да мењамо ако не ваља ... Типик СПЦ је : " 3. Петровски пост - У току овог поста понедељак, среда и петак се посте на води; уторак и четвртак на уљу; а субота и недеља на риби. " http://www.spcoluzern.ch/index.php?pg=2071〈=sr ал ми нисмо монаси да постимо понедељак, који је анђелски празник. Не знам ја ништа, тако каже типик СПЦ-а... "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о. Горан Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Ако бл свештеник, једи и не питај! Не дај Боже да ти дође да нећеш моћи ни рибу да једеш! Коме је мера нека пости све на води, осим недеље. Није грех! animal-smiley-030 Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Мај 27, 2010 Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Ако бл свештеник, једи и не питај! Не дај Боже да ти дође да нећеш моћи ни рибу да једеш! Коме је мера нека пости све на води, осим недеље. Није грех! animal-smiley-030 И суботе , нема поста суботом, сем када је Велика... "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Мај 27, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 koji ne jede, neka ne osudjuje onoga koji jede pa makar bila riba posnog dana srijede Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Ако бл свештеник, једи и не питај! Не дај Боже да ти дође да нећеш моћи ни рибу да једеш! Коме је мера нека пости све на води, осим недеље. Није грех! animal-smiley-030 И суботе bendoff, нема поста суботом, сем када је Велика... мислиш, олакшан је пост и суботом, као и недељом клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука