Никола Ђоловић Написано Мај 26, 2010 Пријави Подели Написано Мај 26, 2010 ХРИСТОСИсусе, Спаситељуми, српски народТебе славимоу радости и весељу.Свој живот Сижртвовао за насми сваки дан чекамоТвој Други долазакда нас спасеш и поновода чујемо Твој глас.Твој глас који ће насводити ка мируи свако дете које сетада роди, полакоали безбедно, са Тобомкорачаће ка слободи.Спаситељу наш, једва чекамода чујемо и видимо Тебејер Си Ти за насза нашу слободужртвовао Себе! Катарина Минић 8/1БОЖИЈА ЉУБАВДраги Боже!Ти нас чуваш,Ти нас штитиш,Ти нас браниш,Својим зраком обасјаваши љубављу Својом храниш.Без љубави били бисмосамо просто, голо телоа љубав нам твоја дајецео свемир, небо цело. Ирина Виторовић 4/3ПЕСМА У СЛАВУ БОГУ И АНЂЕЛУ ЧУВАРУБоже драги, Боже милисачувај ме од напасти.Дај ми моћи и паметида порастем велики.Анђеле чувару буди увек туу мом малом срцу и на рамену.Боже драги, Боже мили молим ти сесачувај од зла оне које волим ја. Милош Костић 4/1ПЕСМА О МАЈЦИ И БОГУКад увече очи склопими кад тонем у леп санјави ми се Мајка светада обасја сутрашњи дан.Учи нас да се радујемосваком дану, сваком тренуда будемо поштени јер све лоше има цену.Могу да те оставедругови и људиали Бог је вечанпријатељ му буди. Никола Лаловац 6/4СТАРА ЦРКВАУ старој Црквизвона звоневерници журноиду Богуда се моле.Стојим и јаскрушено предиконом светомдок ме Богородицамилује погледом.Шири се миристамјана док свештеник старимолитву изговара.На крају палим свеће и радоснакући крећем. Теодора Тодорић 5/5ЦРКВАЦрква је воља БожијаЦрква је Христов доми сви прави хришћанимогу се поносити њом.Цркву чини народ Божијиа Христос је Глава тумолитвама благим, нежнимпрочишћавамо душу.Епископ у Цркви икона је Христаи чини благодатних чуда тристаЛитургија је добар знакда у Цркву недељом појури свак.Десет Божијих заповестидаје се на знањема, Црква је заиставелико имање.И ето тако завршисмопричу о Цркви тојали још један детаљ постојиа он је, да је благодатвенчати се са момом у њој. Јована Несторовић 6/3ДРАГИ БОЖЕДраги Боже ја Те волимзато сада и постојим.Чувај мене, секу, братамоли тебе Радош бата.Свима нама срећу даји од зла нас сачувај.Драги Боже ти то можеша ја знам и да хоћеш. Тепурић Радош 4/2АНЂЕО ЧУВАРЧувај ме мој анђеле чуваруа ја ћу покушати да будем бољимирнији. уреднији, вреднији.Помагаћу у кући мами,баки и деки када су сами,у нашу Цркву ићи ћу честои враћати ствари на своје место.Помагаћу коме требасамо ме Ти чувај са неба. Јован Владимир Миловановић 4/2БОГБог је лицеСвете Тројице,свако зна Оца,Сина и Светог Духа,и ја растемса вером у Бога,чувам и љубимближњег свог,и волим свешто је Бог створио,и захавалан сам Мушто сам се родио.Увече,кад легнем да спавампољубим Крсткоји нас спасава. Стефан Радовић 5/5ТВОРАЦДа створим свет ја не могуза стварање света захвални смо Богу.Бог је створио Еву и АдамаАдам је човек, Ева је дама.Створио је Бог и птице и цвећеи море и дрвеће.И првог претка могстворио је Бог.Када је Бог оваплотио Христапочело је сунце да блиста.Створио је Он и Рајски врти у њему је спречио смрт.Радозналост Ева није могла да спречиоткад је пробала јабуку – смрт није могла да се излечи.Не би била ту где сам и не била то што јесамда ме Бог није створио и врата живота ми отворио. Вања Тубић 6/6ИСУСКада се Богородица породиу јаслице Христа ставина небу се појавише звезде трикао три крста у ватри.Када су разапелиХриста на крстуОн је три дана спаваои сан није заборављао.Анђео бели у сну плакашеСина Божијег Му разапешеали обриса брзо своје сузеи из сна Христовог поруку узе.И гле, чуда, Исуса Христа Синаодлете до небеских висинаВаскрсну као искра младаи од тада нас гледа и сада. Милија Ћосић 6/1СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ОСТРОШКИНа светој планиниу камену манастир вирибео, горд, велик и лепњега обилази читави свет.Ту сам се и ја крстиомоштима Василија поклониоза здравље и срећу га замолиоа он ми жеље испунио.Свети Василије Теби хвалаиако је свака молитва теби малашто постоји твој гроб светида се имамо где поклонити. Милија Ћосић 6/1СИН БОЖИЈИБог је свога Синамеђу грешнике послаода мир свој ширида зло нигде не вири.Света Дјева МаријаЊега је одгајилау пећини родилаВитлејему част донела.За спас људског родаОн је живот даопре Њега никобоље није знао.Такву жртву, такве мукеподнео је Исус Богза лепоту, за добротучовечанства целог свог.Бог је Сина Исусапослао код насда окаје грехе нашеда донесе нама спас. Емилија Вејић 7/5МОЛИТВАЧесто, увече, кад падне тама, моја породицаи ја одемо до Божијег храма.Тамо се уз светлост свећа молитва читаосмех нам благи блистада озари наша лица чиста.Молим Господа да нам подари здрављеи срећу, да не буде нигде рата и туге.Онда целивам икону Господа Исуса Христаа у оку ми суза заблиста.И док звоне Црквена звона, пред вечечини ми се као да најлепша музика тече. Маја Шумоња 4/2ХВАЛА ИСУСУ ХРИСТУГосподе наш са небахвала Ти што ми дајешсве што ми треба.Што нас учиш да волимода праштамо и молимо.Оче мили, Господе Божеопрости нам, све што се можеда се не огрешимо на овоме светуда будемо слободни каоптица у лету.Да нам добра буде душада свако од нас свакога послушада га разуме и помогнеда му да здравља, колико могне.Молим Ти се, Исусе ХристеТи си пун љубавизато ме не заборави! Јоксимовић Теодора 6/2 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 27, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2010 Света Тројица Кроз приче са наше свезнајуће луке наше учене Веронауке, заснива се на Богу кроз Три Лица правим називом Света Тројица. Свету Тројицу чини троје, наше, ваше, твоје, моје, стваратеље, ученике, духовнике, за нас мученике. Један од њих створио је свет а љубав је примио и најмањи цвет, од природе и разних живих бића увек је био спреман за нова открића. Други нас је посетио на нашој планети Син Божији Свети, људске грехе сакупио у Себи да би помогао свима, чак и теби. Трећи пак духовност чини та Личност је нагон речи «Извини!», искреност је Његов зрак то сад путује и кроз мрак. Сва Тројица чине светлост нешто што богати зову милост, Света Тројица је Њихово име обасјано љубављу и људским свиме. Ана Пантелић 7/4 Крштење Свако дете кад се роди Бог га својим путем зове па се тада на Крштење води и добија име своје. Добија Анђела чувара свог и нови живот што га следи још га затим погледа Бог и прима као сина свог. Крштење је радња света ту нови живот цвета тада силази на земљу Бог и дарује дугу новорођеном. Свако дете је за Бога исто свако је лепо, свако је чисто а кад се крсти оно заблиста јер му личност задобија Христа. Православље се Крштењем зове њим дајемо глас Божијој слави јер Бог је Тројица а ипак један због дубине неисказиво вредан. Катарина Минић 8/1 Благодат Само ми Он даје снаге када Му се помолим даје ми наде, волим Га највише на свету хоћу са Њим на другу планету, стварно не знам куда да гледам на коју страну усамљене улице јер све на Њега подсећа, вера је моја права у Христа клија у мени Његов дах, савест ме стиска питањем да ли ће ме прихватити када Он на облацима заблиста. Тамара Курчубић 8/1 Молитва Чекам Твој Други долазак и знам да ћеш једном, поново, доћи верујем у Тебе и осећам Те, ту у близини... и знам да Си близу али никако да Те видим. Свако вече пре него што утонем у сан икону у руци држим уморно и кренем тихо да изговарам речи оне, утешне: «Оче наш...избави нас од злога...» Многи се моле само када зло позове али ја Те не заборављам ни када имам све што ми треба тада сам захвална за све што могу и све што пожелим да урадим. Хвала Ти на овом здравом телу крепком уму који усред њега стоји и још увек чекам Твој долазак да кажем Ти... шта мучи ме још. Вања Рајковић 8/5 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 28, 2010 Пријави Подели Написано Мај 28, 2010 Теодора Тодорић 5/5 је баш лепу песму написала Тепурић Радош 4/2 а овај мали је генијалан, мој фаворит! а Вања Рајковић 8/5 има баш лепу молитву confused приметио сам да има доста више женских имена, капирам да је слична ситуација са писањем као са фолклором ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Наша заједничка молитва пред Господом Исусом ХристомТамо је порекло наше,и почеци наши су тамо,тамо су наши преци билии свету нам земљу оставили.Косово је наша тековинасве наше битке и јунаци,на њега поносни смо сви;Ој, Србине, Косово не заборави!Косово никад пропасти нећедок је и последњег Србина тамо су наша богатства сваАрхангели, ПатријаршијаДечани, Грачаница.Зато се молимо, о, Боже Правде,да опростиш српске грехе све,Свемилостиви и Предобри Господеврати Српство на огњиште!Катарина Кошарић, седми разредНаша заједничка молитва пред Господом Исусом ХристомКосово је срце српскои најјаче куца,али је сад болнои јеца и грца.Манастири без монаха,а цркве без Срба,Косово је сада тужно,убија га туга.Боже мили, спаси Србе,и спаси нам свето,Косово је наше поље,Косово отето!Вељко Грмуша, пети разредНаша заједничка молитва пред Господом Исусом ХристомОј, Косово, наше благоувек ћеш нам бити драго.Волимо те, откад постојиш,док је Срба, немој да се бојиш.Одувек си наше билои увек ћеш наше бити,они хоће да те узму,ал Србија ће да те штити!Бог је наш предобар,па ће сви који патепоново својој кући да се врате.Стефан Костић, пети разред Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Моја породица под крилима анђелаВолимо све људе добре вољеи желимо да нам свима буде боље.Не волимо батине и свађу,тучу, галаму и крађу.Срећни смо кад сунце грејеи кад се неко радује и смеје.Тужни смо кад неког обузме тугаи кад се неко некоме руга.Желимо да свог анђела нађе свакои да се сви волимо пуно и јако.У срећи под крилима анђела живи моја породицаи осмех нам никад не силази с лица.Христос, светлост живота могаНа небу има једна звездакоју може да види свакоја знам да та звездасве нас воли јако.Та звездица малакојој се молимо мизна да је пуноми волимо сви.Са висине звездагледа нас и пазисвојим дивним сјајемсваки дан нас мази.У свом топлом домумирно спавам јајер знам да нас чувамоја звездица.Има Бога,рекла је моја бакаНе кради и не лажи,свакоме прави пут покажи!Не вређај, не замери,увек истину и правду изабери!Пожели свакоме срећу и здравље,мир, љубав, радост и славље!Нека ти је на месту реч свака,јер, има Бога, рекла је моја бака!Ако волиш оца, мајку, брата свогсачуваће тебе мили, драги Бог!Љубав,прва и највећа заповест Твоја, највише весели душу мојуЗа љубав људи Богу се моле;и ја желим да се сви људи воле,црни, жути, бели,да се воли свет цели.Да се воле баке и деке,да се воле бате и секе,и, наравно, маме и тате,и да сви то озбиљно схвате.Сад вам толико могу рећи,знаћу више кад будем већи,поруку само једну ћу рећи:Љубав је једини пут ка правој срећи!Вукашин Петровић, други разред Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Има Бога,рекла је моја бакаТкала ми је бака кошуљу,од памука и од лана,ткала њена нежна рукабељу и од белог дана.Дала ми је ту кошуљуи разбој ми поклонилапомиловала ме, пољубилаи веома срећна била.Бела ме кошуља кад је обучембаки мојој у крило врати;исту ми такву, саткану од љубави,ниједан кројач не може сашити.Ткам ћилим љубави коју наследихуз молитву, веру и надуда очувају Срби веру у Богада нам срце из груди никад не украду."Запамти, чедо, где су нам корени,где су нам корени и ко су нам преци,запамти језик којим говоримозапамти и пренеси својој деци.Не заборави никад светињеза које се данас молимо,а Преблаги Господ даћеда се очувамо и волимо!"Вујадин Петровић, осми разред Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука