Jump to content

Шта се дешава са душом детета које је убијено абортусом?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ево ја одгледах снимак и сад ме занима да ли си ти хтео да га представиш у негативном или позитивном контексту кад је дотична у питању или шта већ? 0409_feel

Nemam potrebe ja da je pretstavljam. Sama se pretstavila i rekla sta ima.

Postavio sam na ovu temu jer sam kod vecine njih primetio da zauzimaju stav

da su abortusi direktan plod feminizma i vesticarenja. Pa sam postavio da se vidi

da nije bas tako.

Подели на овим сајтовима

Oк, шта кажете на завршницу видеа и ову тему о истраживањима која ће побољшати садашњицу човјечанства?

Што се тиче овога да би забрана абортуса могла да има далекосежне последице ту се слажем, жене су на свашта спремне када су такве ствари у питању, ко зна колико би се таквих случајева завршило смрћу мајке и дјетета. Страшно.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Pa mi, nego ko, mislio sam potenciramo ovde, u razgovoru, s kim pricas uopste?

Наравно да знам са ким причам,него уједно питам да ли је то ваше произвољно мишљење или то можете како се очекује потријепити неким званичним ставом Цркве по том питању.

E super, sad mi reci gde je granica izmedju ova 2? Sta je milost Bozija a sta blagodat? Mogu li ovo dvoje da se tako nozem odvoje?

Граница у овом случају је одвојеност од Бога.

Ko dobije milost Boziju gde obitava? U Raju? U paklu? Treceg nema... a izmedju ova dva postavljen je nepremostivi jaz "tako da jedni ne mogu drugima, sve i da hoce" (sravni sa jevandjeljem o Lazaru i bogatasu)...

Обитавају у паклу.Међутим пакао је како кажу неки богослови последња милост Бога према грешнику.Некрштена дјечица не обитавају у мукама,бивјући да на њима почива велика мислот божија,али због своје рањене неосвећене природе која на себи носи прародитељско проклетство не могу да виде Светлост Свете Тројице,него обитавају у духовној тами.

Obzirom da ti tvrdis da njeno pobaceno dete ide iz tame u tamu, kako ce se ova majka spasti?

Њено покајање не може да замијени крштење дјетета. Оно што мајка може то је упрво покајање да моли  Господа да олакша судбину њеног дјетета,и да буде воља његова јер Он најбоље зна шта је свакоме потребно. Овдје се очигледно показује проблематичност крштења и неповјерење у Цркву,тако да треба допунити аквилове ријечи :

Ne moli se jer nisu deo tela Hristovog.

То је један дио.Али прави одговор зашто то Црква ради је – због љубави.Благодат црквене молитве коју некрштени не може да прими,само увећава његове патње.Таква благодат се окреће против човјека.Карелин је нагласио да постоји и метафизичка страна проблема,то је чињеница да некрштени у загробном животу остаје у власти демона и у ропству првородног гријеха. Ван Крштења не може бити спасења зато што једино у Светој Тајни Крштења Голготска Жртва постаје жртва у односу на онога који се крсти као принета лично за њега. Пре Христовог доласка на земљу душе умрлих су се строваљивале у ад, укључујући и душе деце. Кад би деца могла да буду спасена својом личном невиношћу, нечињењем свесних грехова на нивоу рефлексивне појединачности својих радњи тада и у доба Старог Завета душе деце не би одлазиле у пакао и чекале када he доћи време искупљења и спасења. Ko he чисто извадити од нечиста? Нико (JOB. 14, 4).

Што се тиче овога да би забрана абортуса могла да има далекосежне последице ту се слажем,

Само озакоњивање абортуса морално квари друштво.

Подели на овим сајтовима

Граница у овом случају је одвојеност од Бога.

Rimokatolicka fantazija. I milost i blazenstvo i svaka blagodat dolaze iskljucivo iz opstenja

sa nestvorenim bozanskim energijama koje jesu Bog Logos jer su deo njega. Nema nikakve specijalne od Boga odvojene energije koje on deli kao milost/utehu ovim ili onima.

Подели на овим сајтовима

Само озакоњивање абортуса морално квари друштво.

A samo zabrana ga poboljsava? Zabrani abortus i dobices hiljadu jednu tajnu sluzbu baba

vracara koje to rade i uz to sire okultizam. Duplo vece zlo nego ovako. Protiv abortusa se

treba boriti tako sto ljudima treba objasnjavati kakve teska ostecenja ostavlja na dusi. A

ne zakonskim uredbama.

Подели на овим сајтовима

Ајде да разјаснимо нешто: да ли ти кажеш да је учење Цркве да се деца која су убијена у утроби мајке не спашавају?

Cekaj,rijec spasiti ima  dva apsketa,tako da ne znam na sta mislis?

Нека буде онај аспект који се односи на покајаног разбојника (некрштеног ни водом ни Духом) коме је Христос рекао "Заиста ти кажем, још данас ћеш бити са мном у Рају".

еманил, јел ме ти то "кулираш"?

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Ево ја одгледах снимак и сад ме занима да ли си ти хтео да га представиш у негативном или позитивном контексту кад је дотична у питању или шта већ? :)

Nemam potrebe ja da je pretstavljam. Sama se pretstavila i rekla sta ima.

Postavio sam na ovu temu jer sam kod vecine njih primetio da zauzimaju stav

da su abortusi direktan plod feminizma i vesticarenja. Pa sam postavio da se vidi

da nije bas tako.

Ја сам већ рекла да никада не бих могла да прекинем трудноћу, али девојка је што се неких ствари тиче  у праву, то су углавном екстремни случајеви типа силовања у једанаестој години, ја о томе признајем нисам размишљала. Моји ставови се своде на све случајеве планиране трудноће (која се развија можда неправилно) или непланиране кад абортус представља контролу рађања.

Просто, колико год пута у животу да затрудним, толико деце ћу родити, не мислим да своју слободу избора треба да купујем нечијим убиством и то је крај.

Што се тиче истраживања стем-ћелија... У почетку је то деловало као веома добра и племенита идеја, али проклети смо, горди и алави, Бог нам да знање да га користимо за добробит човечанства, а ми бисмо одмах да се играмо Бога и пробамо да га прескочимо у најбитнијим животним процесима... Није то добро.

Јесам за у принципу, али клонирања и остале перверзије... namrsten

Подели на овим сајтовима

Ја сам већ рекла да никада не бих могла да прекинем трудноћу, али девојка је што се неких ствари тиче  у праву, то су углавном екстремни случајеви типа силовања у једанаестој години, ја о томе признајем нисам размишљала.

Јесам за у принципу, али клонирања и остале перверзије... slavabogu

извини што падобранишем на коментар, али у чему је разлика између једног живота детета (не)планиране трудноће и једног живота детета насталог силовањем?

мислим да је само погрешно васпитање то што уопште размишљамо о могућности прекидања живота из овог или оног разлога, а уствари је убиство - убиство.

како је настало то дете, Бог га је дао из Својег Промисла а ми нисмо позвани да убијамо, већ сасвим супротно. иначе сами мишљења да би то дете управо олакшало чињеницу таквог насиља над једном девојком или женом - да се усрећи новим малим животом и да буде подсетник светионика живота а не смрти почињеног греха.

тако се ствара оправдање за дупли грех и то на неколико људи, практично се умножава - прво је силоватељ починио грех, па онда и девојка ако одлучи да изврши чедоморство, па доктор, па породица која учествује, па систем који одобрава тако нешто и ''пере'' девојку ... цело устројство је наказно и пандан Богу, који је и дародавац живот и узималац, и Судија.

за мене је то парафраза да се оставе одшкринута врата да би човек ипак био власт над животом или смрти, класично Адамово искушење - да буде Бог.

хм, и моја размишљања су ту дискутабилна о моралу и етици као клонирању тела.

органи, мање више, мора од мене да се узме стем ћелија да би било изводљиво да се клонира ефектно.

али клонирати људе и испирати им мозгове да бивају војска или тако нешто, то је сасвим демонски.

али само клонирање човека, да порасте други човек, јер НИКАКО не може да буде иста личност, мени такав продукт клонирања није стран док год нема некаквог наказног смисла.

искрено, не видим чему клонирање целог човека, пошто уз молитву Бог ће услишити човека за дете, а увек може и да се усвоји један малишан, којег год узраста.

Подели на овим сајтовима

Ма Медо, ти си потпуно у праву slavabogu

ја само кажем да нисам нешто размишљала о примерима које наводи девојка а који су стварно екстремни.

Можемо ми сада да нагађамо до бесвести о моралној страни абортуса као таквог, али када је у питању девојчица од 10-11 година коју је силовао и замало тим чином убио монструозни отац, деда, или брат...

Убиство је убиство, разлике нема, али да ли смо убеђени да дете од 11 година може да поднесе трудноћу и порођај а да не угрози свој живот?

Медо, брате, па покушај да замислиш, сигурно имаш у комшилуку девојчицу тог узраста, препознаћеш је по ситној грађи, са торбом која је већа од ње, мусава је од сладоледа и још нема све зубе... Мислиш ли да може да истисне из свог тела дете које има трећину њене тежине? Којом снагом Медо а да јој при томе мозак и срце не експлодирају? Она, која је већ једва преживела брутални напад, силовање и вероватно батине?

Подели на овим сајтовима

Ма Медо, ти си потпуно у праву 0110_hahaha

ја само кажем да нисам нешто размишљала о примерима које наводи девојка а који су стварно екстремни.

Можемо ми сада да нагађамо до бесвести о моралној страни абортуса као таквог, али када је у питању девојчица од 10-11 година коју је силовао и замало тим чином убио монструозни отац, деда, или брат...

Убиство је убиство, разлике нема, али да ли смо убеђени да дете од 11 година може да поднесе трудноћу и порођај а да не угрози свој живот?

Медо, брате, па покушај да замислиш, сигурно имаш у комшилуку девојчицу тог узраста, препознаћеш је по ситној грађи, са торбом која је већа од ње, мусава је од сладоледа и још нема све зубе... Мислиш ли да може да истисне из свог тела дете које има трећину њене тежине? Којом снагом Медо а да јој при томе мозак и срце не експлодирају? Она, која је већ једва преживела брутални напад, силовање и вероватно батине?

уууу брате , сестро ал сте ви тамо негде ,мислим одакле сте некако рурални, код наске ти те девојчице од 10-12 година већ све иду у изласке , на жалост , ал тако је...

Подели на овим сајтовима

Ма Медо, ти си потпуно у праву 0110_hahaha

чекај, али силовање подразумева одређене таблете које испирају материцу, ако се добро сећам.

тако да таквих трудноћа скоро нема ако су пријављена силовања, сем ако је баш Божја воља.

онда таква трудноћа већ није за играње.

моја сестрица има 11 година, тако да сам свестан која је конституција у питању.

али овде не причамо о морали и етици, исправности или оправдању, већ о животу и убиству.

а да не причамо о одговорности родитеља према таквом детету, неважно да ли је у питању инцест који један родитељ одобрава или чини, или о силовању које се десило непажњом родитеља.

како смо ми, као људи не толико као православци, онда изнад ситуације са силовањем - чедоморством?

језива помисао, за мој појам, чак и само да се узме у размишљање, а камоли у обзир.

Подели на овим сајтовима

Па јесте Медо језиво, слажем се, али то је живот и од таквих ствари се не може побећи... Опростите на офф-у, али исто је и на теми "када може хришћанин да убије?". Већина нас се овде у овом виртуелном свету бави тиме како наша вера изгледа у теорији, и већина нас зна како и зашто нешто треба или не треба да ради и све је то лепо, али чим човек пита како то у пракси изгледа... сви би некако да зажмуре мало и да се тиме не баве јер је можда далеко од њих. Али има људи којима је и те како близу...

Никада не бих оправдала абортус у теорији, али када би моја, сада двогодишња ћеркица, једног дана доживела нешто тако монструозно... на могу да кажем шта бих урадила.

Опет кажем, опростите, али сурово је време у коме живимо, страшне се ствари дешавају и добрим људима, ја сам познавала неке и зато ме све ово погађа... bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

истина, све зависи од ситуације.

али ми ионако сад причамо о теорији.

да је конкретан случај у питању, не бих се ни мешао, нити бу размишљао о томе.

то је на ономе коме се дешава, а моје је да се молим онда.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...