Jump to content

Права слава

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ђурђевданску трпезу даровао сиротињи

Милановчанин који није желео да се представи уплатио је Црвеном крсту у Горњем Милановцу 200 евра на име славске трпезе коју, како је рекао, према јеванђељу, треба поделити са сиротињом.

Новац који је наменио за припремање Ђурђевдана, своје крсне славе, поклонио је Црвеном крсту, а славу ће, како је рекао прилажући новац, обележити славским колачом и славском свећом.

-Био сам мало затечен гестом овог Милановчанина којег нико у Црвеном крсту не познаје. Имао је изричит захтев да га не питамо за име и презиме, а приложених 200 евра, по његовом захтеву, биће утрошено на богатији ручак на Ђурђевдан за око 120 корисника народне кухиње.

Његова првобитна жеља била је да славску трпезу подели, како Бог налаже, са сиротињом у свом дому, али се одлучио да приложи новац Црвеном крсту јер је, по њему, такав начин поделе славске трпезе много праведнији.

Наравно, прихватили смо новац и за Ђурђевдан ће милановачка сиротиња имати богатији ручак, а на признаници коју смо му издали да смо примили новац, на његово инсистирање, написали смо “НН дародавац” - каже за “Вести” Томислав Марковић, секретар Црвеног крста у Горњем Милановцу.

Извор: www.vesti-online.com

Подели на овим сајтовима

Тако лијепо и тако хришћански, да не зна љевица твоја шта ради десница. Нека га Бог помилује и спасе. Заиста диван гест.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Их како ме обрадује оваква вијест после свих оних вијести које објављују разни "домаћи веб портали" .

:0104cheesy: 0202_238

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

"... Kada daješ ručak ili večeru, ne zovi prijatelje svoje, ni braću svoju, ni rođake svoje, ni bogate susjede, da ne bi onda i oni tebe pozvali i vratili ti.

Nego kad činiš gozbu, zovi siromahe, bogalje, hrome, slijepe;

I blažen ćeš biti što ti oni nemaju čime vratiti; nego će ti se vratiti o vaskrsenju pravednih..."

Kako divne reči o kojima maštam da budu stvarnost u mom domu i u domovima svih hrišćana. Da zaista budemo poznati svim ljudima koje ovaj svet odbacuje i ne prihvata u svom društvu. Da budemo "milostivi Samarjani" gde umorni ljudi mogu glave svoje odmoriti.

Vidim da danas nije tako ni sa mnom a ni sa Crkvom.

Mnogo veća pažnja i čast se ukazuje bogatašima, onima na položajima, na estradi, ...

Doživeo sam da vidim kako se sirotinja koja prosi (deca!) izgoni iz porte i tera od kapije prutom, od strane sveštenika.

Ipak, hvala Bogu ima i osetljivih (duhovno živih) koji se trude u malom, kao i ova duša koja izdvoji prilog da nahrani sirotinju a nama za pouku i primer.

Nikad nije kasno i ništa nije malo, to sam shvatio u poznanstvu jedne udovice sa dvoje dece. Dugo sam se ustručavao da im priđem, misleći da je to malo što bih mogao da im dam ali me je Život razuverio, posramio ali i ohrabrio. Samo da se trudimo u malom i da ne klonemo duhom i daće Bog i mnogo više.

"NIJE ISKREN,

NITI PRAVEDAN,

onaj ko govori istinu u lice, niti onaj ko je obznanjuje pred svetom,

no onaj ko  IMA LJUBAV i ISTINIT ŽIVOT, i KAD TREBA GOVORI S RAZUMEVANJEM."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...