Aquilius Cratus Написано Април 29, 2010 Пријави Подели Написано Април 29, 2010 @Meda Zasto bi Pravoslavni Hriscani trebali nesto narocito da se raduju kad pronadju Nojevu barku? O tome govore gotovo sve religije od Sumera pa jos mnogo drugih. Zar nisu za nas najveca cuda zivoti i licnosti Svetitelja?! Tacno i blagodatni oganj i mirotocive cudotvorne mosti i mirotocive ikone sve to spada u cuda Bozija ali nema istu tezinu kao Svetitelji. Svetitelji nam svedoce SUSTINU svojim zivotom, svedoce Hrista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Април 29, 2010 Пријави Подели Написано Април 29, 2010 Zasto bi Pravoslavni Hriscani trebali nesto narocito da se raduju kad pronadju Nojevu barku? Нећемо се много радовати, само ћемо се смејати еволуционистима који ће испасти много смешни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 29, 2010 Пријави Подели Написано Април 29, 2010 Zasto bi Pravoslavni Hriscani trebali nesto narocito da se raduju kad pronadju Nojevu barku? Нећемо се много радовати, само ћемо се смејати еволуционистима који ће испасти много смешни. 0202_238 Idi! Znaci pronadju Nojevu barku i onda bukvalno citamo Bibliju. Nema sta logika radi 500 na sat. Zamisli, Sumeri su vec sa onom zoografskom biologijom ustanovili evolucioni model nastanka organizama. A isto su tako bili ubedjeni da je potop realana dogadjaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 @Meda Zasto bi Pravoslavni Hriscani trebali nesto narocito da se raduju kad pronadju Nojevu barku? O tome govore gotovo sve religije od Sumera pa jos mnogo drugih. Zar nisu za nas najveca cuda zivoti i licnosti Svetitelja?! Tacno i blagodatni oganj i mirotocive cudotvorne mosti i mirotocive ikone sve to spada u cuda Bozija ali nema istu tezinu kao Svetitelji. Svetitelji nam svedoce SUSTINU svojim zivotom, svedoce Hrista. Zasto bi Pravoslavni Hriscani trebali nesto narocito da se raduju kad pronadju Nojevu barku? Нећемо се много радовати, само ћемо се смејати еволуционистима који ће испасти много смешни. leteti опет се ми качимо за реч и заступамо уверење које нити једни не можемо да потврдимо са сигурношћу. људи, губимо суштину таквог проналаска из очију, а то је да би нам то свеједно помогло на Путу ка Истини. Живот већ живимо, зар не, тај део нико и није довео у питање, још мање животе светих у Господу. зар је за радост потребан разлог? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Znaci pronadju Nojevu barku i onda bukvalno citamo Bibliju. Па ако ни то не би било довољно... онда стварно нема помоћи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 Znaci pronadju Nojevu barku i onda bukvalno citamo Bibliju. Па ако ни то не би било довољно... онда стварно нема помоћи. Po cemu bi morali da se drzimo binarne logike? Barka samo po sebi nista ne znaci ni taj dogadjaj ne utice nikako na evoluciju. Da sam ti primer Sumera. Ako ti to ne govori dosta onda stvarno nema pomoci. :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 30, 2010 Пријави Подели Написано Април 30, 2010 На крају крајева наводно ( видео сам на снимку) на дну Црвеног мора леже остаци кочија и египћана. За мене је веће чудо то што је покојни о. Данило Сисојев дао последњи интервју о Србији и био на 8 дана пре убиства у Србији, а убијен тога дана кад смо ми сахранили п.Павла. А још веће што је крштавао на Литургији што је за Русију мислим.... Jurodiv је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар_Срнић Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Зашто би требало да се радујемо, ако пронађу Ноину Барку? (Не да хистеришемо, већ да се радујемо!) Из простог разлога. Из те Барке је изашла данашња Цивилизација, са једне стране, а са друге, зар се Црква не пореди са управо том Барком и зар сама црква није Лађа Спасења? Ако узмемо и Сиријски и Цариградски текст Литургије светог Апостола Јакова, зар се тамо у прозби, у којој се данас спомиње само Богородица са свима светима, не спомињу праоци и оци поименице почев од Ное. Ми се увек надовезујемо на старину, што да бисмо оправдали континуитет, што због тога што нисмо дрво без корена. Одете рецимо на гроб најстаријег претка кога познајете и размишљате о томе колико се поколења родило од њега, колико личности, ко је од њих живео по вољи Божијој, ко није. Као човек волели бисте да се са сваким од њих сусретнете у Царству Небеском и управо ту жељу проживљавате када их спомињете. И не само жељy, то је ваш реалан доживљај. Где вам је срце ту заправо живите. Ја сам у истој овој рубрици рекао да није битно за моју веру да ли је барка пронађена или не. Али мора да је невероватан осећај ући у објекат из кога су изашли наши праоци да изграде нови свет који им је Бог дао. Сви они су живели да дочекају Христа који ће бити печат Новог Века. На жалост, ми данас само дискутујемо о Христу, и не да не живимо за оно за шта су живели наши праоци, већ упрно покушавамо да избацимо Христа из тог контекста и упакујемо га у неке своје аршине. целокупно предање јесте једна историјско-Надвремена целина чији је печат Христос. Отуда се треба радовати. Шта фали да се неко радује томе. Ко се позива на Библију, одмах му се пришије епитет секташа, као да секташи знају шта је библија и како се она користи. Они позивајући се на Библију шире деструкцију управо стога што немају предањски континуитет. Ми га, слава Богу, имамо, и то поприлично здраво очуваног, а данас га презиремо и приписујемо секташима који га уопште немају. Мислите о томе! БАРУХ АДОНАЈ МИ-ЦИОН ШОкХЕН јЕРУШАЛАИМ ''Благословен Господ са Сиона који живи у Јерушалаиму!'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 Зашто би требало да се радујемо, ако пронађу Ноину Барку? (Не да хистеришемо, већ да се радујемо!) Из простог разлога. Из те Барке је изашла данашња Цивилизација, са једне стране, а са друге, зар се Црква не пореди са управо том Барком и зар сама црква није Лађа Спасења? Ако узмемо и Сиријски и Цариградски текст Литургије светог Апостола Јакова, зар се тамо у прозби, у којој се данас спомиње само Богородица са свима светима, не спомињу праоци и оци поименице почев од Ное. Ми се увек надовезујемо на старину, што да бисмо имали континуитет, што због тога што нисмо дрво без корена. Одете рецимо на гроб најстаријег претка кога познајете и размишљате о томе колико се поколења родило од њега, колико личности ко је од њих живео по вољи Божијој, ко није. Као човек волели бисте да се са сваким од њих сусретнете у Царству Небеском и управо ту жељу проживљавате када их спомињете. И не само жељи, то је ваш реалан доживљај. Где вам је срце ту заправо живите. Ја сам у истој овој рубрици рекао да није битно за моју веру да ли је барка пронађена или не. Али мора да је невероватан осећај ући у објекат из кога су изашли наши праоци да изграде нови свет који им је Бог дао. Сви они су живели да дочекају Христа који ће бити печат Новог Века. На жалост, мо данас само дискутујемо о Христу, и не да не живимо за оно за шта су живели наши праоци, већ упрно покушавамо да избацимо Христа из тог контекста и упакујемо га у неке своје аршине. целокупно предање је јесте једна историјско-Надвремена чији је печат Христос. Отуда се треба радовати. Шта фали да се неко радује томе. Ко се позива на Библију, одмах му се пришије епитет секташа, као да секташи знају шта је библија и како се она користи. Они позивајући се на Библију шире деструкцију управо стога што немају предањски континуитет. Ми га, слава Богу, имамо, и то поприлично здраво очуваног, а данас га презиремо и приписујемо секташима који га уопште немају. Мислите о томе! klapklap фала ти Боже на разуму! 319.gifможемо само да замислимо како се Амери осећају кад се попну на Мејфлауер, један од првих бродова којим су се населили на Нови Свет. dada а како би се неко од нас осетио, кад би само видео Нојеву Барку, СВЕ ШТО ДИШЕ данас је одатле пренето klapklap 4chsmu1 sokiran клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 1, 2010 Пријави Подели Написано Мај 1, 2010 На крају крајева наводно ( видео сам на снимку) на дну Црвеног мора леже остаци кочија и египћана. За мене је веће чудо то што је покојни о. Данило Сисојев дао последњи интервју о Србији и био на 8 дана пре убиства у Србији, а убијен тога дана кад смо ми сахранили п.Павла. А још веће што је крштавао на Литургији што је за Русију мислим.... тај фазон, чуда су само средство сама по себи, не и циљ, а шупља су без Господа. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Мај 2, 2010 Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 То горе што сам навео је за размишљање. Морамо да разграничимо шта је то " чудо" а шта не. Сва чуда су строго адресована. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 2, 2010 Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 То горе што сам навео је за размишљање. Морамо да разграничимо шта је то " чудо" а шта не. Сва чуда су строго адресована. нисам схватио део о адресовању чуда? 1405_love клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Мај 2, 2010 Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 Ни један догађај, који ми називамо чудом, се не дешава просто тако. Оно је увек упућено конкретном човеку и за њега је, или групи људи. Може и Цркви. У том контексту не треба посматрати ништа само за себе, него коме је упућено. Е, а онда зашто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 2, 2010 Пријави Подели Написано Мај 2, 2010 Ни један догађај, који ми називамо чудом, се не дешава просто тако. Оно је увек упућено конкретном човеку и за њега је, или групи људи. Може и Цркви. У том контексту не треба посматрати ништа само за себе, него коме је упућено. Е, а онда зашто. наравски, то се подразумева. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lore Написано Јануар 12, 2019 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2019 Да, ово је сад и документовано снимцима који су оставили евангелисти Хонг Конга и Холандије 2014. године који су се спустили унутар платформи остатака за које се тврди да су остаци Нојеве барке. Снимци су прилично убедљиви и докази јасни. Ипак они стоје на тврдом научном принципу да нису сигурни да је ово 100% Нојева барка али су сигурни 99%. Иначе ово је први пут да је неко снимио видео материјал 50 метара дубоко у утроби барке на Арарату. До сад су били само спољни снимци. https://www.youtube.com/watch?v=x5N6K1fkm2U Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука